technology_guy Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Με αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά που έχει το φθηνότερο μοντέλο θα κολλάει σε κάποιες φάσεις;
haHa Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δωσε κατι παραπανω κ παρε υπολογιστή με ssd. Παρε ενα air, παρε ενα φθηνο λαπτοπ κ βαλε ssd, παρε ενα desktop των 250€ με ssd. Για τις απλες καθημερινές εργασιες που το θελεις θα είναι πολυ-πολυ πιο γρήγορο απο το αργο mac mini με τον σκληρο των 5400 στροφων. Θα μπαινει στο λειτουργικό 3 φορες πιο γρήγορα, θα ανοιγει το word κ ο browser 3-5 φορες πιο γρήγορα, η διαφορα είναι τεράστια. 1
technology_guy Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δωσε κατι παραπανω κ παρε υπολογιστή με ssd. Παρε ενα air, παρε ενα φθηνο λαπτοπ κ βαλε ssd, παρε ενα desktop των 250€ με ssd. Για τις απλες καθημερινές εργασιες που το θελεις θα είναι πολυ-πολυ πιο γρήγορο απο το αργο mac mini με τον σκληρο των 5400 στροφων. Θα μπαινει στο λειτουργικό 3 φορες πιο γρήγορα, θα ανοιγει το word κ ο browser 3-5 φορες πιο γρήγορα, η διαφορα είναι τεράστια. Έχω laptop Dell των 800 ευρώ. Τον mac mini τον χρειάζομαι για πιο απλές δουλειές. Το παλιό λάπτοπ έχει χαλάσει σχεδόν όλο και του έχω βάλει προσθετικά μέλη (οθόνη, πληκτρολόγιο, ποντίκι). Για να μην πάνε χαμένα κι αυτά τα λεφτά θέλω να αποκτήσω έναν μικρό σταθερό υπολογιστή (είτε είναι mac mini είτε είναι κάτι αντίστοιχό του). Για ταχύτητες κι επιδόσεις έχω το τέρας το λάπτοπ. Επίσης θα ήθελα να αλλάξω επιτέλους λογισμικό γιατί τα windows τα έχω ψιλοβαρεθεί
forgotten Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 θα προτεινα να παρεις ενα mac mini late 2012 που ειναι περισοτερο παραμετροποιησιμα και σε μνημη και σε σκληρο δισκο
zio10 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Έχω laptop Dell των 800 ευρώ. Τον mac mini τον χρειάζομαι για πιο απλές δουλειές. Το παλιό λάπτοπ έχει χαλάσει σχεδόν όλο και του έχω βάλει προσθετικά μέλη (οθόνη, πληκτρολόγιο, ποντίκι). Για να μην πάνε χαμένα κι αυτά τα λεφτά θέλω να αποκτήσω έναν μικρό σταθερό υπολογιστή (είτε είναι mac mini είτε είναι κάτι αντίστοιχό του). Για ταχύτητες κι επιδόσεις έχω το τέρας το λάπτοπ. Επίσης θα ήθελα να αλλάξω επιτέλους λογισμικό γιατί τα windows τα έχω ψιλοβαρεθεί Αν είναι αυτός ο λόγος οκ, κατά τα άλλα για μένα δεν αξίζει να δώσεις ένα 500άρικο για μεταχειρισμένο μηχάνημα αυτών των δυνατοτήτων...
wakabanka Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Συμφωνώ ένα σετάκι 2012 με 8gb ram+ssd είναι σούπερ αλλά δε ξέρω κατά πόσο είναι ευκολο να βρέθει μτχ σε λογική τιμή. Προσώπικα θα ψαχνόμουν για hackintosh εφόσον δε θέλει portability.M'ένα 500ρι φτιάχνεις build με μπόλικη ram και ssd.Eφόσον το θές για να δοκιμάσεις άλλο λειτουργικό και βασική χρήση ίσως είναι καλή εναλλακτική.Το γράφω βεβαία με καποιά επιφύλαξή γιατί δεν έχω ιδία εμπειρία.
makislb Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 αρχικά και στο νέο Mac mini μπορεις να βαλεις ssd δυσκολα μεν αλλα μπορεις. σιγουρα υπάρχουν πιο φθηνές λύσεις αλλα εγω με 1 μήνα χρήση δεν ξανα γυρνάω σε windows. εμενα δεν μου εχει κολλήσει μεχρι τωρα αλλα δεν το ζορίζω κιόλας.
technology_guy Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Mac mini του 2012 σε σκρουτζ δεν βρήκα, από εξωτερικό δεν θέλω να πάρω οπότε μόνο από αγγελίες. Μήπως ξέρετε κάποια site αγγελιών ειδικά για τέτοια προϊόντα;
haHa Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Έχω laptop Dell των 800 ευρώ. Τον mac mini τον χρειάζομαι για πιο απλές δουλειές. Το παλιό λάπτοπ έχει χαλάσει σχεδόν όλο και του έχω βάλει προσθετικά μέλη (οθόνη, πληκτρολόγιο, ποντίκι). Για να μην πάνε χαμένα κι αυτά τα λεφτά θέλω να αποκτήσω έναν μικρό σταθερό υπολογιστή (είτε είναι mac mini είτε είναι κάτι αντίστοιχό του). Για ταχύτητες κι επιδόσεις έχω το τέρας το λάπτοπ. Επίσης θα ήθελα να αλλάξω επιτέλους λογισμικό γιατί τα windows τα έχω ψιλοβαρεθεί Παρε ενα air μεταχειρισμενο. Θα ειναι πολυ πιο γρηγορο στις απλες καθημερινες εργασιες. Μην δωσεις 500€ για μηχανημα μεταχειρισμενο χωρις ssd, που θα ειναι αρκετα αργο σε απλες καθημερινες εργασιες. Ή παρε ενα desktop μικρο ή λαπτοπ με ssd με χαμηλο κοστος. 1
technology_guy Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Ξεκαθαρίζω: ΔΕΝ μπορώ να διαθέσω πάνω από 500-550 ευρώ αυτή τη στιγμή για έναν δεύτερο υπολογιστή. Για τις βαριές δουλειές χρησιμοποιώ το καλό μου laptop. Επίσης έχω εξοπλισμό από τον ήδη υπάρχοντα "σταθερό" μου (τα περιφερειακά τα πήρα πριν 2 χρόνια) που έκανε πάνω κάτω 200 ευρώ συνολικά οπότε αν πάρω ένα ακόμα λάπτοπ αυτά τα 200 ευρώ πάνε χαμένα. Γι' αυτό κοιτάζω σε μικρό σταθερό υπολογιστή ΜΟΝΟ και όχι σε κάτι άλλο.
zio10 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Πόσο μικρό; http://www.msystems.gr/index.php?category=1018&product=19390 1
technology_guy Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Πόσο μικρό; http://www.msystems.gr/index.php?category=1018&product=19390 Xαχαχα! Μπα λίγο πιο μεγάλο να πιάνει και λίγο χώρο! 1
zio10 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Xαχαχα! Μπα λίγο πιο μεγάλο να πιάνει και λίγο χώρο! Κι όμως κάτι τέτοιο σε καλύπτει! Αλλά είπαμε, αν θες να πας σε άλλο λειτουργικό σεβαστό
haHa Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Ξεκαθαρίζω: ΔΕΝ μπορώ να διαθέσω πάνω από 500-550 ευρώ αυτή τη στιγμή για έναν δεύτερο υπολογιστή. Για τις βαριές δουλειές χρησιμοποιώ το καλό μου laptop. Επίσης έχω εξοπλισμό από τον ήδη υπάρχοντα "σταθερό" μου (τα περιφερειακά τα πήρα πριν 2 χρόνια) που έκανε πάνω κάτω 200 ευρώ συνολικά οπότε αν πάρω ένα ακόμα λάπτοπ αυτά τα 200 ευρώ πάνε χαμένα. Γι' αυτό κοιτάζω σε μικρό σταθερό υπολογιστή ΜΟΝΟ και όχι σε κάτι άλλο.Ενα λαπτοπ των 300-350€ +70€ για ssd δεν πιάνει χωρο. Το ιδιο κ ενα μικρο desktop των 250€ με ssd. Το ιδιο κ ενα nuc των 400€ με ssd. Το ίδιο κ ενα usb windows stick σαν αυτο που αναφερθηκε. Το ίδιο κ ενα μεταχειρισμενο macbook air των 550-600€. Ολα αυτα συνδεονται με τον υπαρχοντα εξοπλισμό σου για να εχεις ενα ανετο desktop. Απο την στιγμη που εχουν ssd, ειναι πολυ πιο γρήγορα σε απλες καθημερινές εργασιες τυπου browsing, word σε σχεση με το mac mini με τον παναργο σκληρό δισκο των 5400 στροφων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα