Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προχθές τα 'παιξε το "σταθερό λάπτοπ" μου (λάπτοπ που έχει χαλάσει η οθόνη η μπαταρία το πληκτρολόγιο και το ποντίκι και τα έχω αντικαταστήσει με εξωτερικά εκτός της μπαταρίας) και πρέπει να το αντικαταστήσω. Η χρήση που του έκανα ήταν απλή (σερφάρισμα και χρήση word, excel παραπάνω δεν μπορούσε να αντέξει τόσο παλιό που ήταν). Σκέφτομαι να το αλλάξω με ένα Mac Mini του '14 με την ραμ των τεσσάρων gb καθώς θέλω να αλλάξω λειτουργικό. Υπάρχουν ήδη τα περιφερειακά που θα συνδέσω κι έτσι εξοικονομείται λίγο κόστος. 

Τώρα οι ερωτήσεις: Γι' αυτά που ζητάω το συγκεκριμένο Mac mini θα με καλύψει; Αξίζει αυτή η αγορά η θα μου σπάσει τα νεύρα λόγω του ότι είναι το φθηνότερο μοντέλο mac;

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Για τη χρήση που αναφέρεις είναι υπερ-αρκετό, όμως επειδή αύριο μπορεί να το θες για κάτι πιο βαρύ, καλύτερα δώσε κάτι παραπάνω και πάρε με 8GB RAM. Better be safe than sorry!

Δημοσ.

Επειδή κι εγώ κοιταω το συγκεκριμενο μοντέλο..!!

Αν κάνεις απλή χρήση (αντε να παιξουμε κανα Counter Strike) αυτο το mac θα ειναι καλυτερο απο ενα Lenovo g50-70 Με ενα celeron+4gb ram??

Δημοσ.

Επειδή κι εγώ κοιταω το συγκεκριμενο μοντέλο..!!

Αν κάνεις απλή χρήση (αντε να παιξουμε κανα Counter Strike) αυτο το mac θα ειναι καλυτερο απο ενα Lenovo g50-70 Με ενα celeron+4gb ram??

Έτη φωτός καλύτερο και απο πλευράς hardware αλλά και προφανώς λειτουργικού συστήματος.

• Like 2
Δημοσ.

Έτη φωτός καλύτερο και απο πλευράς hardware αλλά και προφανώς λειτουργικού συστήματος.

Έμεινα κι εγω χωρίς pc και χρησιμοποιώ το λάπτοπ "της μαμας" !!

Οπότε κοιτάω προς αυτο..!!

Για τα μοντέλα του 2012???Ειναι πιο δυνατα ετσι???

Δημοσ.

το πήρα απο Αμαζον πριν 20 μερες το συγκεκριμένο μοντελο. καθώς ειχα ειχα pc του 2006 ακομα και τοστιέρα να αγόραζα θα την εκθείαζα. ΔΕΝ αναβαθμίζεται αλλα για βασικές χρήσεις και σε συνδυασμό με άιφον ειναι πραγματικα εξαιρετική εμπειρία ως πρώτος mac. για μενα αν θες ενα desktop απλα για browsing και βασικές εφαρμογές ειναι πολυ καλο value for money. εγω ειδικα το πήρα 420 ευρω μεταχειρισμένο σε άριστη κατάσταση με υπόλοιπο εγγύησης. αν σε 3 χρονια θελήσω να το αλλάξω δεν πιστεύω οτι θα το δώσω λιγότερο απο 250 ευρω για κανένα λόγο. οποτε do the math. επίσης πήρα το trackpad και το keyboard της Apple αφου κέρδισα χρήματα λόγω του οτι το βρηκα σε προσφορά. δεν θα διαφωνήσω οτι η τιμή ειναι εξωφρενική αλλα πραγματικα δεν το μετάνιωσα και μπορεις να τα βρεις σε προσφορά εδ μεσα 90 ευρω και τα 2 αν περιμενεις καποιον να τα πουλήσει. επίσης και το μοντελο του 12 ειναι καλη περίπτωση λόγω του οτι αναβαθμίζεται αλλα ας μην κοροϊδευόμαστε ειδικα στην Ελλάδα τα Apple products έχουν καλη μεταπωλητική αξία οποτε παρε για όσο θες το καινούριο που εχει καλύτερη σπεκς και οταν θες κατι αλλο απλα πουλά το.

• Like 1
Δημοσ.

Μολις το αγορασα την Τριτη στις 8-9-15 το συγκεκριμενο μοντελο, σιγα σιγα συνηθιζω το os x, στο συστηνω ανεπιφυλακτα ειναι για βασικες εφαρμογες πολυ καλο, απ οτι καταλαβαινω επειδη εχω και iphone παιρνει και η apple τα χναρια της microsoft, δηλαδη ενα πληρες οικοσυστημα (επαφες, ημερολογιο, χαρτες, σημειωσεις, μηνυματα κλπ, μεσω icloud account) και εχει προεγκατεστημενες αρκετες χρησιμες εφαρμογες (imovie, iphoto, pages, numbers, garageband για μουσικη) και δε χρειαζεται να εχω 100 σπασμενα προγραμματα.

Ενα πληρες λειτουργικο με ενα αξιολογο οικοσυστημα!!!

Πιο πολυ με εντυπωσιασε το λειτουργικο, αλλα και με το hardware εμεινα ικανοποιημενος για τη χρηση που κανω, καλοριζικο αμα το αγορασεις.

Δημοσ.

Έμεινα κι εγω χωρίς pc και χρησιμοποιώ το λάπτοπ "της μαμας" !!

Οπότε κοιτάω προς αυτο..!!

Για τα μοντέλα του 2012???Ειναι πιο δυνατα ετσι???

Στα 2012 υπήρχε εκδοση i7 quad core που δεν υπάρχει στα 2014. Επίσης η RAM μπορούσε να αναβαθμιστεί και μπορούσες με doubler να βάλεις 2ο σκληρό μέσα και να φτιάξεις πχ fusion drive.

Ναι η ακριβή έκδοση με τον i7 είναι πολύ πιο γρήγορη από οποιοδήποτε 2014 μοντέλο. Εκεί που υπερτερεί λίγο το 2014 είναι στη κάρτα γραφικών (Intel Iris vs Intel 4000) και το ένα extra thunderbolt. Αυτός είναι και ο λόγος που η τιμή των μεταχειρισμένων i7 2012 κρατάει αρκετά υψηλά.

• Like 1
Δημοσ.

Στα 2012 υπήρχε εκδοση i7 quad core που δεν υπάρχει στα 2014. Επίσης η RAM μπορούσε να αναβαθμιστεί και μπορούσες με doubler να βάλεις 2ο σκληρό μέσα και να φτιάξεις πχ fusion drive.

Ναι η ακριβή έκδοση με τον i7 είναι πολύ πιο γρήγορη από οποιοδήποτε 2014 μοντέλο. Εκεί που υπερτερεί λίγο το 2014 είναι στη κάρτα γραφικών (Intel Iris vs Intel 4000) και το ένα extra thunderbolt. Αυτός είναι και ο λόγος που η τιμή των μεταχειρισμένων i7 2012 κρατάει αρκετά υψηλά.

το θεμα ειναι οτι το συγκεκριμένο μοντελο με τον i7 αν το βρεις σε αγγελία δεν θα το βρεις 500 ευρω αλλα 700+και ακομα κι αν αναβαθμίζεται η ram και ο σκληρός ενα μεγαλο κομμάτι του hardware θα ειναι onboard. Αν λοιπον το mini το θες για τον λόγο που αναφέρει ο φίλος ακομα και τα 500 ειναι οριακά πολλα χρήματα. ο υπολογιστής ειναι αρκετός για βασική χρήση νομιζω οτι γιαυτο προορίζεται κιόλας.

Δημοσ.

Στα ίδια λεφτά παίρνεις πολύ καλύτερο laptop...καινούργιο...υπερτιμημένα από κάθε άποψη

Και ιδικά για κάποιον που το θέλει για ίντερνετ facebook και καμιά ταινία...εεε είναι άξιος της μοίρας του αν δώσει λεφτά για μεταχειρισμένο μηχάνημα

Δημοσ.

Στα ίδια λεφτά παίρνεις πολύ καλύτερο laptop...καινούργιο...υπερτιμημένα από κάθε άποψη

Και ιδικά για κάποιον που το θέλει για ίντερνετ facebook και καμιά ταινία...εεε είναι άξιος της μοίρας του αν δώσει λεφτά για μεταχειρισμένο μηχάνημα

Συμφωνώ ...και είναι καλο οι moderators , μαζί με τα υπόλοιπα που τους έχω γράψει, να βαλουν σημείωση στους ορους χρήσης, οτι οποιοσδήποτε ρωτάει σε Apple thread, είναι άξιος της μοίρας του. ..

Προς τον topic starter: Εχεις σκεφτεί, οτι περα οτι θα ξοδέψεις περισσοτερο λεφτά, κινδενεύεις να γινεις περίγελος της κοινωνίας?

Να σε ενημερωσω οτι με αγορά ενος mac ,παιρνεις μαζί δωρο, διαφορους χαρακτηρισμούς για το προσωπο σου και θα θεωρείσαι χαμηλής νοημοσύνης και αξιος της μοίρας σου ατομο.

• Like 2
Δημοσ.

Προς τον topic starter: Εχεις σκεφτεί, οτι περα οτι θα ξοδέψεις περισσοτερο λεφτά, κινδενεύεις να γινεις περίγελος της κοινωνίας?

Να σε ενημερωσω οτι με αγορά ενος mac ,παιρνεις μαζί δωρο, διαφορους χαρακτηρισμούς για το προσωπο σου και θα θεωρείσαι χαμηλής νοημοσύνης και αξιος της μοίρας σου ατομο.

Ε,,, Όχι δεν έχω σκεφτεί κάτι τέτοιο. Επίσης λόγω του προηγούμενου "σταθερού" μου υπάρχει οθόνη πληκτρολόγιο και ποντίκι διαθέσιμο οπότε θα δώσω μόνο το 500άρικο. Επίσης, γιατί παίρνω τα exclusive δώρα χαρακτηρισμών αλλά και γιατί κάποιος που παίρνει mac θεωρείται χαμηλής νοημοσύνης άτομο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...