voltmod Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Την έκθεση IFA, επέλεξε φέτος η Acer για να ανακοινώσει δύο νέα gaming notebooks με τις ονομασίες Predator 15 και Predator 17. Το πρώτο έρχεται με οθόνη 15,6 ιντσών και ο χρήστης έχει δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε ανάλυση Full HD ή 4K. Το δεύτερο διαθέτει οθόνη 17,3 ιντσών και υποστηρίζει ανάλυση 1080 x 1920 pixels. Και τα δύο gaming notebooks ενσωματώνουν τελευταίας γενιάς επεξεργαστή Intel Core i7 (6700HQ) και ο χρήστης μπορεί να τα παραγγείλει με GPU έως και του τύπου Nvidia GeForce GTX 980M, με έως και 32GB RAM καθώς και με 512GB SSD. Τόσο το Predator 15 όσο και το Predator 17, διαθέτουν φωτιζόμενο πληκτρολόγιο με προγραμματιζόμενα πλήκτρα και “τρέχουν” Windows 10. Τα Acer Predator 15 και Predator 17 θα ξεκινήσουν να πωλούνται στην Ευρωπαϊκή αγορά τον Νοέμβριο με τιμές που ξεκινούν από τα €1599 και €1799 αντίστοιχα. Η αποστολή του insomnia στην IFA 2015 είναι χορηγία της ΓΕΡΜΑΝΟΣ
Jophiel Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Οι τιμές για το ανώτατο hardware θα είναι πολύ παραπάνω από τις ενδεικτικές του άρθρου. Αποδεικνύεται, για ακόμα μια φορά, ότι laptop και gaming είναι δύο έννοιες που δε συμβαδίζουν... Εκτός κι αν υπάρχουν άνθρωποι διατεθειμένοι να πληρώσουν 2000-3000+€ για να παίζουν "εν κινήσει"... Μια άλλη παράμετρος είναι η αντοχή στο χρόνο, αφού τέτοιο hardware παράγει αρκετά μεγάλη θερμότητα στο εσωτερικό του laptop...
therion13 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Οι τιμές για το ανώτατο hardware θα είναι πολύ παραπάνω από τις ενδεικτικές του άρθρου. Αποδεικνύεται, για ακόμα μια φορά, ότι laptop και gaming είναι δύο έννοιες που δε συμβαδίζουν... Εκτός κι αν υπάρχουν άνθρωποι διατεθειμένοι να πληρώσουν 2000-3000+€ για να παίζουν "εν κινήσει"... Μια άλλη παράμετρος είναι η αντοχή στο χρόνο, αφού τέτοιο hardware παράγει αρκετά μεγάλη θερμότητα στο εσωτερικό του laptop... πιστεψέ με ένα Laptop απο θέμα διάρκιας δεν έχει διαφορα απο σταθερό. ο αδερφός μου έχει ένα του τότε 2008 gaming acer 18.4" και έχει ανεβάσει καλές θερμοκρασιες και πάει όπως πήγαινε και τότε. Η και εγώ ένα mid-range sony του 2010 και 80 βαθμούς του πιάνει άνετα στο gaming και είναι σκυλί. Φαντάζομαι πως 1799 θα έιναι με 980m όπως περίπου και τα alienware
fragma Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί αρκετές εταιρίες τελευταία βάζουν 4Κ panels σε gaming laptops οταν ακόμα και η 980Μ δεν μπορεί σε αυτή την ανάλυση να βγάλει αξιοπρεπή framerates σε κανένα game εκτός ίσως απο tetris?
mikepax Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Το πληκτρολόγιο μοιάζει φτηνιαρικο για gaming laptop. Λες και το έκαναν παραγγελία απο turbo-x είναι.. Παντως το υπόλοιπο hardware είναι αρκετά καλο.
Jophiel Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 πιστεψέ με ένα Laptop απο θέμα διάρκιας δεν έχει διαφορα απο σταθερό. ο αδερφός μου έχει ένα του τότε 2008 gaming acer 18.4" και έχει ανεβάσει καλές θερμοκρασιες και πάει όπως πήγαινε και τότε. Η και εγώ ένα mid-range sony του 2010 και 80 βαθμούς του πιάνει άνετα στο gaming και είναι σκυλί. Φαντάζομαι πως 1799 θα έιναι με 980m όπως περίπου και τα alienware Πίστεψέ με: έχει. Μιλάω για ένα αντίστοιχο desktop πάντα... Σε ένα laptop, όταν παίζεις games, η θερμοκρασία στο εσωτερικό ανεβαίνει όχι τόσο ώστε να καεί, αλλά αρκετά ώστε να φθαρεί πιο γρήγορα σε βάθος χρόνου. Μια μητρική που δέχεται 70-80 βαθμούς θερμότητα (λόγω ανόδου θερμοκρασίας στο εσωτερικό του laptop από gpu και cpu κατά το gaming), πόσο νομίζεις ότι θα αντέξει αν ο χρήστης του παίζει 3-5 ώρες την ημέρα; Στο desktop με ένα καλό κουτί δεν έχεις τέτοιες θερμοκρασίες στο εσωτερικό. O αδερφός μου, που παίζει στο laptop του, έχει κάψει 2 τα τελευταία 5 χρόνια. Το κοινό που είχαν ήταν ότι εμφάνιζαν κάθετες γραμμές στην οθόνη και στη συνέχεια απλά δεν ανοιγαν. Η διάγνωση από το service ήταν ότι είχε καεί το gpu και ήθελαν αλλαγή m/b. Ένα hp και ένα Sony. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην θερμότητα το έχει η μπαταρία του laptop και οι πυκνωτές της μητρικής του. Η μπαταρία είναι ένα προβλημα που δεν έχει λυθεί και οι πυκνωτές τους έχουν γίνει πιο ανθεκτικοί σε σχέση με το παρελθόν, αλλά επηρρεάζονται αρνητικά και όταν δουλεύεις για πολλές ώρες με υψηλές θερμοκρασίες, τότε υπάρχει πρόβλημα... Σε μερικά laptop η θερμοκρασία φτάνει τους 90 βαθμούς και με κακή συντήρηση, με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να τους ξεπεράσει. Η τιμή του πιστέυω ότι θα είναι γύρω στις 2000€, όπως και τα υπόλοιπα με παρόμοιο hardware. https://www.skroutz.gr/c/25/laptop.html?from=catspan&keyphrase=980m Πιθανόν και να την ξεπεράσει, λόγω της καινούριας CPU...
therion13 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Πίστεψέ με: έχει. Μιλάω για ένα αντίστοιχο desktop πάντα... Σε ένα laptop, όταν παίζεις games, η θερμοκρασία στο εσωτερικό ανεβαίνει όχι τόσο ώστε να καεί, αλλά αρκετά ώστε να φθαρεί πιο γρήγορα σε βάθος χρόνου. Μια μητρική που δέχεται 70-80 βαθμούς θερμότητα (λόγω ανόδου θερμοκρασίας στο εσωτερικό του laptop από gpu και cpu κατά το gaming), πόσο νομίζεις ότι θα αντέξει αν ο χρήστης του παίζει 3-5 ώρες την ημέρα; Στο desktop με ένα καλό κουτί δεν έχεις τέτοιες θερμοκρασίες στο εσωτερικό. O αδερφός μου, που παίζει στο laptop του, έχει κάψει 2 τα τελευταία 5 χρόνια. Το κοινό που είχαν ήταν ότι εμφάνιζαν κάθετες γραμμές στην οθόνη και στη συνέχεια απλά δεν ανοιγαν. Η διάγνωση από το service ήταν ότι είχε καεί το gpu και ήθελαν αλλαγή m/b. Ένα hp και ένα Sony. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην θερμότητα το έχει η μπαταρία του laptop και οι πυκνωτές της μητρικής του. Η μπαταρία είναι ένα προβλημα που δεν έχει λυθεί και οι πυκνωτές τους έχουν γίνει πιο ανθεκτικοί σε σχέση με το παρελθόν, αλλά επηρρεάζονται αρνητικά και όταν δουλεύεις για πολλές ώρες με υψηλές θερμοκρασίες, τότε υπάρχει πρόβλημα... Σε μερικά laptop η θερμοκρασία φτάνει τους 90 βαθμούς και με κακή συντήρηση, με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να τους ξεπεράσει. Η τιμή του πιστέυω ότι θα είναι γύρω στις 2000€, όπως και τα υπόλοιπα με παρόμοιο hardware. https://www.skroutz.gr/c/25/laptop.html?from=catspan&keyphrase=980m Πιθανόν και να την ξεπεράσει, λόγω της καινούριας CPU... και πάλη η θερμοκρασία δεν μεταφέρετε τόσο στο πληκτρολόγιο αρα μπορείς να παίξεις άνετα. και 3 χρόνια να κρατήσει ένα λαπτοπ καλα είναι. ο gamer κάθε 1-2 χρόνια θα θέλει καινούριο σύστημα αν θέλει να παίζει όλα τα παιχνίδια. εμένα το sony 5 χρόνια δεν έχει πάθει τίποτα. και 80 βαθμούς έχει πιάσει το καλοκαίρι όταν ήθελε και καθάρισμα απο σκόνες αλλιώς max 73 ο cpu μόνο ο gpu στους 60-65 είναι. τώρα αν έχει λαπτοπ με μουφα υλικά λογικό είναι να πιάνει 90+ βαθμούς και να καίει πράγματα. οτι πληρώνεις παίρνεις. μη περιμένουμε και 980m με 1500 ευρό λαπτοπ, συγκεκριμένα για MSI και θα έχεις προβλήματα στα παιχνίδια θερμοκρασίες θα χτυπάν κόκκινο. Γενικότερα για gaming λαπτοπ μακριά απο msi 1
NickTG Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 ο gamer κάθε 1-2 χρόνια θα θέλει καινούριο σύστημα αν θέλει να παίζει όλα τα παιχνίδια. Από πότε?
therion13 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Από πότε? Απο πάντα! Ετσι είναι ο άνθρωπος. Άλλος που έχει κόλλημα με κινητά θα βγεί το iphone 6 θα το πάρει θα βγει το 6 Plus θα το πάρει θα βγει το 6s plus θα το πάρει. Ένας άλλος είχε cpu i7 4960x και βγαίνει ο 5960x θα το πάρει θα βγεί και ο 6000 θα το πάρει και αυτον, ε νιώθει οτι έχει παλιώσει και πρέπει να πάρει καινουριο. Έτσι και ένας true gamer που θέλει να παίζει όλα τα παιχνίδια που βγαίνουν σε 4κ και μαχ γραφικά ότι καινούρια σειρά σε cpu/gpu θα βγέι να θα κάνει την αναβάθμιση. Τώρα μη κοιτάς εσένα, εμένα που είμαστε με τα ίδια pc, κινητα, σώβρακα για 5 χρόνια. Γιατί τόσο παράξενο σου φαίνεται; 1
Jophiel Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 και πάλη η θερμοκρασία δεν μεταφέρετε τόσο στο πληκτρολόγιο αρα μπορείς να παίξεις άνετα. και 3 χρόνια να κρατήσει ένα λαπτοπ καλα είναι. ο gamer κάθε 1-2 χρόνια θα θέλει καινούριο σύστημα αν θέλει να παίζει όλα τα παιχνίδια. εμένα το sony 5 χρόνια δεν έχει πάθει τίποτα. και 80 βαθμούς έχει πιάσει το καλοκαίρι όταν ήθελε και καθάρισμα απο σκόνες αλλιώς max 73 ο cpu μόνο ο gpu στους 60-65 είναι. τώρα αν έχει λαπτοπ με μουφα υλικά λογικό είναι να πιάνει 90+ βαθμούς και να καίει πράγματα. οτι πληρώνεις παίρνεις. μη περιμένουμε και 980m με 1500 ευρό λαπτοπ, συγκεκριμένα για MSI και θα έχεις προβλήματα στα παιχνίδια θερμοκρασίες θα χτυπάν κόκκινο. Γενικότερα για gaming λαπτοπ μακριά απο msi Το ότι δε μεταφέρεται στο πληκτρολόγιο σημαίνει ότι από μέσα δε "βράζει"; Αυτά που έχουν αλουμινένιο περίβλημα μια χαρά ζεσταίνονται και εξωτερικά. Ο αδερφός μου, που είναι gamer, έχει αγοράσει εδώ και 2+ χρόνια έναν 4770Κ με μία 770GTX 4GB και δε βρίσκει το λόγο να αναβαθμίσει ακόμα. Πιστεύεις ότι έχει πρόβλημα στο να παίζει όλα τα παιχνίδια ful σε FHD; Καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει ακόμα σε laptop cpu καλύτερης απόδοσης από 4770Κ και καλύτερη gpu από 770... Η 980M είναι παρόμοιας απόδοσης με μια 770 και η καινούρια mobile έκδοση των intel cpu είναι χειρότερη από τον 4770Κ.
Jophiel Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Απο πάντα! Ετσι είναι ο άνθρωπος. Άλλος που έχει κόλλημα με κινητά θα βγεί το iphone 6 θα το πάρει θα βγει το 6 Plus θα το πάρει θα βγει το 6s plus θα το πάρει. Ένας άλλος είχε cpu i7 4960x και βγαίνει ο 5960x θα το πάρει θα βγεί και ο 6000 θα το πάρει και αυτον, ε νιώθει οτι έχει παλιώσει και πρέπει να πάρει καινουριο. Έτσι και ένας true gamer που θέλει να παίζει όλα τα παιχνίδια που βγαίνουν σε 4κ και μαχ γραφικά ότι καινούρια σειρά σε cpu/gpu θα βγέι να θα κάνει την αναβάθμιση. Τώρα μη κοιτάς εσένα, εμένα που είμαστε με τα ίδια pc, κινητα, σώβρακα για 5 χρόνια. Γιατί τόσο παράξενο σου φαίνεται; Αυτό κάποτε συνέβαινε... Τα τελευταία χρόνια η διαφορές των cpu είναι πολύ μικρές (~5%) σε κάθε γενιά και των καρτών γραφικών 30-40%. Λόγω των κονσολών τα γραφικά εξελίσσονται με πολύ αργούς ρυθμούς τελευταία, οπότε και οι κάρτες γραφικών απέκτησαν αξία στο χρόνο. Το θέμα είναι ότι στο desktop μπορείς να αλλάξεις το υποσύστημα που υπολείπεται σε απόδοση και όχι ολόκληρο το σύστημα, οπότε δεν είναι το ίδιο. Σε κάθε περίπτωση μπορείς να κρατήσεις οθόνη, πληκτρολόγιο, κουτί, τροφοδοτικό, κάρτα ήχου, ηχεία, οπτικά μέσα, σκληρούς δίσκους και οθόνη. Άρα μια αναβάθμιση να σου κοστίσει πολύ λιγότερο. Κοινώς : στη χειρότερη περίπτωση αλλάζεις cpu, gpu, m/b και RAM (λόγω αλλαγής σε DDR4, πέρυσι πχ την κρατούσες) και είσαι εντάξει. Για να αγοράσεις αντίστοιχο desktop σου κοστίζει πολύ λιγότερα χρήματα απ' ότι ένα laptop. Για μένα τα laptop είναι για επαγγελματίες, που κάνουν δουλειά εν κινήσει και όχι πχ για τον κάθε φοιτητή που θέλει να παίζει ξαπλωμένος στο κρεβάτι του. Για να πληρώσεις το επιπλέον "χαράτσι", που προέρχεται από τη φορητότητα θα πρέπει να χρειάζεσαι τη φορητότητα. Το "χαράτσι" περιλαμβάνει, τόσο το επιπλέον κόστος απόκτησης, όσο και τις υποδεέστερες επιδόσεις σε σχέση με ένα desktop. Η δεύτερη παράμετρος είναι και η σημαντικότερη για έναν gamer, γι αυτό έγραψα ότι laptop και gaming είναι δύο πραγματα που δε συμβαδίζουν στα PC. 1
therion13 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Αυτό κάποτε συνέβαινε... Τα τελευταία χρόνια η διαφορές των cpu είναι πολύ μικρές (~5%) σε κάθε γενιά και των καρτών γραφικών 30-40%. Λόγω των κονσολών τα γραφικά εξελίσσονται με πολύ αργούς ρυθμούς τελευταία, οπότε και οι κάρτες γραφικών απέκτησαν αξία στο χρόνο. Το θέμα είναι ότι στο desktop μπορείς να αλλάξεις το υποσύστημα που υπολείπεται σε απόδοση και όχι ολόκληρο το σύστημα, οπότε δεν είναι το ίδιο. Σε κάθε περίπτωση μπορείς να κρατήσεις οθόνη, πληκτρολόγιο, κουτί, τροφοδοτικό, κάρτα ήχου, ηχεία, οπτικά μέσα, σκληρούς δίσκους και οθόνη. Άρα μια αναβάθμιση να σου κοστίσει πολύ λιγότερο. Κοινώς : στη χειρότερη περίπτωση αλλάζεις cpu, gpu, m/b και RAM (λόγω αλλαγής σε DDR4, πέρυσι πχ την κρατούσες) και είσαι εντάξει. Για να αγοράσεις αντίστοιχο desktop σου κοστίζει πολύ λιγότερα χρήματα απ' ότι ένα laptop. Για μένα τα laptop είναι για επαγγελματίες, που κάνουν δουλειά εν κινήσει και όχι πχ για τον κάθε φοιτητή που θέλει να παίζει ξαπλωμένος στο κρεβάτι του. Για να πληρώσεις το επιπλέον "χαράτσι", που προέρχεται από τη φορητότητα θα πρέπει να χρειάζεσαι τη φορητότητα. Το "χαράτσι" περιλαμβάνει, τόσο το επιπλέον κόστος απόκτησης, όσο και τις υποδεέστερες επιδόσεις σε σχέση με ένα desktop. Η δεύτερη παράμετρος είναι και η σημαντικότερη για έναν gamer, γι αυτό έγραψα ότι laptop και gaming είναι δύο πραγματα που δε συμβαδίζουν στα PC. και εγώ όταν μιλούσα για αναβάθμιση cpu για σταθερό έλεγα. φυσικά όταν θα πάρεις λαπτοπ και το θες για gaming θα πάρεις ένα μετριο-καλο και θα είσαι για 3 χρόνια comple. εγω δεν είμαι και ατομο που τα θέλει όλα τερμα. όσο το λαπτοπ παίζει τα παιχνίδια έστω και στο lowest εγω είμαι οκ. για τη θερμοκρασία όπως είπα μέσα πιάνει 74 βαθμούς όταν το δωμάτιο απο μόνο του έχει 30-35. απλος ελεγα οτι δεν ενοχλεί που δεν μεταφέρετε η θερμοκρασία στο πληκτρολόγιο. εννοειτε πως αν θες να αναβαθμίζεις θα πας για σταθερό. πάντως και σε λαπτοπ βάζουν 4770k αλλά gpu/cpu σε λάπτοπ έχουν την μισή κατανάλωση ρεύματος. εγώ προσωπικά δεν θα άλλαζα το λαπτοπ με τίποτα για πολλούς λόγους. o αδερφός σου που λες με τιν gtx 770 εδώ και 2 χρόνια και για άλλα 2 θα είναι comple το ίδιο και για λαπτοπ που κάθε 4 χρόνια θα κάνεις και αναβάθμιση, για gamer πάντα μιλάω. πάντος ένα laptop με 2000 ευρό αν βάλεις ένα αντίστοιχο σταθερό στα 1500 βγένει περίπου. σίγουρα έιναι πιο φτηνό δεν λέω αλλά και πάλι αξίζει λαπτοπ. το σταθερό όχι μόνο κουτι αλλά με πληκτρολόγιο, ποντίκι, ηχία, οθόνη, ups και απο τα πιο οικονομικά. το λαπτοπ τα έχει όλα αυτά.
NickTG Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Απο πάντα! Ετσι είναι ο άνθρωπος. Άλλος που έχει κόλλημα με κινητά θα βγεί το iphone 6 θα το πάρει θα βγει το 6 Plus θα το πάρει θα βγει το 6s plus θα το πάρει. Ένας άλλος είχε cpu i7 4960x και βγαίνει ο 5960x θα το πάρει θα βγεί και ο 6000 θα το πάρει και αυτον, ε νιώθει οτι έχει παλιώσει και πρέπει να πάρει καινουριο. Έτσι και ένας true gamer που θέλει να παίζει όλα τα παιχνίδια που βγαίνουν σε 4κ και μαχ γραφικά ότι καινούρια σειρά σε cpu/gpu θα βγέι να θα κάνει την αναβάθμιση. Τώρα μη κοιτάς εσένα, εμένα που είμαστε με τα ίδια pc, κινητα, σώβρακα για 5 χρόνια. Γιατί τόσο παράξενο σου φαίνεται; Άλλο αυτό που λες και άλλο το ότι θα θέλει αναβάθμιση αν θέλει να παίζει τα παιχνίδια. Μια χαρά παίζεις χωρίς να αλλάζεις πράγματα κάθε 1-2 χρόνια εκτός αν αγοράζεις λάθος πράγματα. Και όχι, δεν είναι οι true gamers αυτοί που το κάνουν αλλά αυτοί που έχουν λεφτά. Διαφορετικά πράγματα.
Jophiel Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) και εγώ όταν μιλούσα για αναβάθμιση cpu για σταθερό έλεγα. φυσικά όταν θα πάρεις λαπτοπ και το θες για gaming θα πάρεις ένα μετριο-καλο και θα είσαι για 3 χρόνια comple. εγω δεν είμαι και ατομο που τα θέλει όλα τερμα. όσο το λαπτοπ παίζει τα παιχνίδια έστω και στο lowest εγω είμαι οκ. για τη θερμοκρασία όπως είπα μέσα πιάνει 74 βαθμούς όταν το δωμάτιο απο μόνο του έχει 30-35. απλος ελεγα οτι δεν ενοχλεί που δεν μεταφέρετε η θερμοκρασία στο πληκτρολόγιο. εννοειτε πως αν θες να αναβαθμίζεις θα πας για σταθερό. πάντως και σε λαπτοπ βάζουν 4770k αλλά gpu/cpu σε λάπτοπ έχουν την μισή κατανάλωση ρεύματος. εγώ προσωπικά δεν θα άλλαζα το λαπτοπ με τίποτα για πολλούς λόγους. o αδερφός σου που λες με τιν gtx 770 εδώ και 2 χρόνια και για άλλα 2 θα είναι comple το ίδιο και για λαπτοπ που κάθε 4 χρόνια θα κάνεις και αναβάθμιση, για gamer πάντα μιλάω. πάντος ένα laptop με 2000 ευρό αν βάλεις ένα αντίστοιχο σταθερό στα 1500 βγένει περίπου. σίγουρα έιναι πιο φτηνό δεν λέω αλλά και πάλι αξίζει λαπτοπ. το σταθερό όχι μόνο κουτι αλλά με πληκτρολόγιο, ποντίκι, ηχία, οθόνη, ups και απο τα πιο οικονομικά. το λαπτοπ τα έχει όλα αυτά. Ο καλύτερος i7 σε laptop έχει επιδόσεις ενός i5 σε desktop. Μη σε μπερδεύει η ονοματολογία της intel. Για να επιτευχθεί καλύτερη κατανάλωση "πετσοκόβουν" συχνότητα, πυρήνες (σε κάποια μοντέλα) cache memory κτλ, γεγονός που έχει άμεση επίδραση στις επιδόσεις. Το laptop δε βγαίνει σε καμία περίπτωση φθηνότερο (για όνομα του Θεού!) από το αντίστοιχο desktop και πετώντας το laptop πετάς όλα τα περιφερειακά, αφού είναι ενσωματωμένα και τα αγοράζεις εξαρχής (οθόνη, πληκτρολόγιο, ηχεία κτλ). Δηλαδή κάνεις αυτό ακριβώς που βολεύει τις εταιρείες: υπερκατανάλωση. Αν δεν είσαι απαιτητικός στα games, τότε ένας desktop στα 600€ αποδίδει πολύ καλύτερα από ένα "μεσαίο" laptop των 1000€ και έχεις τη δυνατότητα σε 2-3 χρόνια να αλλάξεις μόνο κάρτα γραφικών (100-150€) και να είσαι εντάξει για άλλα τόσα χρόνια, ενώ, στο μεταξύ, θα είχες αλλάξει 2 laptop για να επιτύχεις το ίδιο αποτέλεσμα. Ξαναλέω : αν δε σου χρειάζεται η φορητότητα σε επαγγελματικό επίπεδο, τότε είναι πολύ "κερατιάτικα" τα επιπλέον χρήματα που ζητάει ένας laptop. Ειδικά αν σκεφτείς ότι στο desktop η θερμοκρασία δεν είναι πρόβλημα, δε μεταφέρεται στο πληκτρολόγιο και μπορείς να παίζεις με καλύτερο ήχο και σε μεγαλύτερη και καλύτερη οθόνη με λιγότερα χρήματα. To "gaming εν κινήσει" που προσπαθούν να προβάλλουν οι εταιρείες των laptop είναι καθαρά marketing. Αν είναι να βγεις από το σπίτι, τότε καλύτερα να απολαύσεις το μέρος που θα πας, από το να αρχίσεις να κάνεις ότι έκανες και στο σπίτι σου. Αλλιώς δεν έχει νόημα να βγεις αρχικά... ... Εκτός κι αν η δουλεία σου δε σου επιτρέπει να χαρείς την ζωή σου την υπόλοιπη μέρα και είσαι υποχρεωμένος να δουλεύεις "εν κινήσει". Πράγμα που με βρίσκει, ιδεολογικά, εναντίον, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα... Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2015 από Jophiel
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα