Προς το περιεχόμενο

Gnome 3 alt-key shortcuts


ALLisCHAOS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, θέλω να αλλάξω το shortcut για την αλλαγή γλώσσας στο κλασικό shift-alt αλλά για κάποιο γ@@@μενο λόγο το gnome δε με αφήνει να χρησιμοποιήσω το alt για κανένα shortcut, όταν μου εμφανίζει να πατήσω το συνδυασμό πλήκτων έτσι και πατήσω το alt είναι σα να μη πατάω τίποτα. Τι είναι πάλι αυτό?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα !

 

Το πρόβλημα που αναφέρεις το έχει πολύς κόσμος και είναι γενικά γνωστό στην κοινότητα χρηστών του Gnome 3. Πράγματι ο συνδυασμός πλήκτρων Alt+Shift είναι εξ ορισμού ανενεργός, επειδή στο Gnome 3 υπάρχουν αρκετοί άλλοι συνδυασμοί πλήκτρων της μορφής Alt+Shift+κάποιο άλλο πλήκτρο. Άρα δε θα ήταν λογικό οι σχεδιαστές του Gnome 3 να ενεργοποιήσουν εξ αρχής και το σκέτο Alt+Shift.

 Άν παρ' όλ' αυτά θέλεις ν' αλλάξεις αυτή τη ρύθμιση, τότε επιλέγεις διαδοχικά ως εξής : Tweak Tool --> Typing --> Modifiers of input sources switch --> Alt Shift. Έτσι ενεργοποιείται ο συνδυασμός Alt+Shift ως Modifier key, ώστε να μπορείς ν' αλλάξεις τη διάταξη πληκτρολογίου μέσω του συγκεκριμένου συνδυασμού.

 

Χαιρετισμούς,

Ο Άσπρος Γάτος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Την είχα βρει αυτή τη λύση αλλά το θέμα είναι πως αφού φτάσω στο Tweak Tool --> Typing μετά δε έχει κάπου Modifiers of input sources switch, αυτό είναι το Tweak Tool μου:
2aifo2a.png

ίσως είναι το Alt/Win key behavior? Αλλά λίγο που το πείραξα δεν άλλαξε κάτι...
Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...