Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αρχικα μπορεις να μην ανοιγεις αλλο ενα ιδιο θεμα,ενω υπαρχει ξεκαθαρο θεμα στην κατηγορια internet.

Κατα δευτερον,παιξε με free shipping,καθως θα κερδισεις κοινο ετσι,εκτος και αν ειναι ογκωδες ( εστω και ελαφρυ ) που εκει καλο ειναι να "μοιρασεις" τα μεταφορικα για να μη χασεις τον πελατη.

Προσπαθησε να εισαι οσο πιο τυπικος γινεται,γιατι αν κατι παει στραβα και ανοιχθει case τοτε το ebay θα αποφανθει υπερ του αγοραστη στην πλεοψηφια των περιπτωσεων.

Η μονη περιπτωση που εχασα case ηταν οταν πηρα κινητο "for parts" το οποιο ηταν μπουρδελο,αλλα επειδη ηταν ξεκαθαρο απο την αρχη οτι δεν θα ειναι λειτουργικο το ebay αποφανθηκε υπερ του πωλητη.
Η μια και μοναδικη περιπτωση που εχασα case ηταν αυτη.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 20/9/2015 στις 10:22 ΠΜ, StylerGR είπε

Θελω και εγω να πουλησω καποια πραματα στο ebay αφου βλεπω οτι στα ελληνικα site δεν προχωρανε αλλα θελω λιγη βοηθεια στην επιλογη εταιρειας για την αποστολη.Εχει μονο να επιλεξεις εταιριες οι οποιες δεν ξερω αν υπαρχουν στην ελλαδα η αν εχουν αντιπροσωπειες.Οποτε θα θελα λιγο τα φωτα σας.

Αυτό ακριβώς το πρόβλημα έχω κι εγώ. Στο ebay έχει μόνο επιλογές για τα αμερικάνικα/αγγλικά ταχυδρομεία και κάποιες επιλογές Fedex / UPS. Φυσικά καμία από αυτές δεν με εξυπηρετεί αφού θα χρησιμοποιήσω ΕΛΤΑ. Κάποιοι πωλητές από Ελλάδα έχουν επιλεγμένο το "Expedited International Shipping" στα listings τους αλλά για κάποιον λόγο δεν μπορώ να το βρω σαν επιλογή στο drop down menu που υπάρχει όταν κάνεις την καταχώρηση του προϊόντος που πουλάς. :(

Μήπως γνωρίζει κανείς κάτι σχετικό;

Επεξ/σία από Kosmas70
Δημοσ.
Στις 7/11/2017 στις 3:42 ΜΜ, webparts είπε

το ebay αποφανθηκε υπερ του πωλητη.

Kαι πολυ σωστα επραξε (αφου αγορασες κατι που ηταν χαλασμενο -for parts/spares)

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

Μπορει καποιος να μας διαφωτισει (γιατι κι εγω ειμαι πρωταρα!) στην περιπτωση που θες να το στειλεις συστημενο με ελτα πως το δηλωνεις στο listing? προσπαθησα και δεν ειδα πουθενα την επιλογη για να βαλεις εσυ την υπηρεσια που θα χρησιμοποιησεις .Η ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΜΑΛΛΟΝ 

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.
Στις 12/9/2015 στις 2:46 ΜΜ, plpapadopoulos είπε

Απαιτείτε να στέλνετε με δέμα CP, EPG ή Registered Mail μόνο

τι είναι το CP, EPG και Registered Mail? 

Στις 11/10/2019 στις 12:51 ΜΜ, eltris είπε

Μπορει καποιος να μας διαφωτισει (γιατι κι εγω ειμαι πρωταρα!) στην περιπτωση που θες να το στειλεις συστημενο με ελτα πως το δηλωνεις στο listing? προσπαθησα και δεν ειδα πουθενα την επιλογη για να βαλεις εσυ την υπηρεσια που θα χρησιμοποιησεις .Η ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΜΑΛΛΟΝ 

Καλησπέρα. Είχες κάποια απάντηση σε αυτό το θέμα; Κάνω τα πρώτα μου βήματα στο ebay και έχω ακριβώς την ίδια απορία και δεν ξέρω πού να ρωτήσω. 

• Like 1
  • 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
On 28/04/2021 at 13:51, kardasioa said:

τι είναι το CP, EPG και Registered Mail? 

Καλησπέρα. Είχες κάποια απάντηση σε αυτό το θέμα; Κάνω τα πρώτα μου βήματα στο ebay και έχω ακριβώς την ίδια απορία και δεν ξέρω πού να ρωτήσω. 

Καλημέρα! Βρήκες τι ειναι τελικα το CP EPG και registered Mail? Θελω να βαλω αγγελια ενα κρανος αλλα δεν θελω να τα κανω χαλια με την αποστολή,.,

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 12/9/2015 στις 1:33 ΜΜ, zizu10 είπε

Καλησπέρα,

Θα ήθελα να ασχοληθώ με πωλήσεις στο ebay, κυρίως μικρών αντικειμένων, τα οποία χωράνε σε μεσαίο φάκελο και ζυγίζουν από 100 έως 300 γραμμάρια.

Το ερώτημά μου είναι πως μπορώ να βρω οικονομικά μεταφορικά για worldwide shipping?

Είδα αρκετούς Έλληνες πωλητές που προσέφεραν δωρεάν μεταφορικά και μου έκανε εντύπωση μιας και στο site των ελτα είδα κάτι τρελές τιμές...

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι ενέργειες χρειάζονται από μέρους μου για να μπορώ και εγώ αν γίνεται να προσφέρω δωρεάν ή έστω χαμηλά μεταφορικά και ας τα αφαιρώ από το κέρδος μου?

Ευχαριστώ!!

Θα σου πω αυτά που έμαθα ψάχνοντας μόνος μου και ρωτώντας στα ΕΛΤΑ. Ρωτώντας στο γκρουπ Greek eBay Sellers στο Facebook δεν με βοήθησε κανένας δυστυχώς.
Εγώ ήθελα να πουλήσω μόνο σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης και όχι διεθνώς για να αποφύγω καθυστερήσεις στην παράδοση και τελωνεία. Λοιπόν, αν είχες κάνει εγγραφή στο Αμερικανικό eBay με κατάληξη .com αναγκαστικά θα πουλήσεις και στην Αμερική. Δεν μπορείς να το αποφύγεις. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις υπερβολικά ακριβά μεταφορικά ώστε να αποτρέψεις Αμερικανούς αγοραστές. Δες το συνημμένο που ανέβασα.

Πας στο μενού του λογαριασμού σου πάνω αριστερά και πατάς Account Settings και αριστερά στο Selling πατάς --> Shipping Preferences

Στο Exclude shipping locations πατάς Edit και στις επιλογές Exclude shipping locations στα Domestic είναι οι Αμερικανικές διευθύνσεις και στο International είναι οι προορισμοί εκτός Αμερικής. Ό,τι προορισμό τσεκάρεις τον αποκλείεις για αποστολή. Π.χ. στην Ευρώπη εγώ τσέκαρα όποιες χώρες ήθελα να αποκλείσω στην Ευρώπη.

Έπειτα, στη σελίδα με το Listing, δηλαδή το αντικείμενο που θέλεις να πουλήσεις επιλέγεις. Για Αμερική στο Primary service επιλέγεις Economy Shipping from ouside US και βάζεις ένα μεγάλο ποσό. Έπειτα, πας International Shipping και διαλέγεις Standard International Shipping 11-20 bussiness days. Αυτή η επιλογή για Ευρώπη αντιστοιχεί σε αποστολή με ΕΛΤΑ συστημένο δέμα. Τις χρεώσεις ΕΛΤΑ θα τις βρεις ΕΔΩ. Για αποστολές στην Ευρώπη θα χρειαστεί υποχρεωτικά να εκδόσεις Label στο Web Labeling Εξωτερικού με τα στοιχεία παραλήπτη και τα δικά σου στοιχεία αποστολέα που θα τυπώσεις και θα κολλήσεις πάνω στο δέμα. Το ζητούν στα ΕΛΤΑ και πρέπει να το τυπώσεις εσύ. με ακρίβεια στο βάρος του δέματος. Η χρέωση ΕΛΤΑ υπάρχει σε PDF να την κατεβάσεις ΕΔΩ
Η Β' προτεραιότητα αργεί γιατί πάει με φορτηγό ή τραίνο, πάει σε αποθήκες και μπορεί να κάνει πάνω από 3-4 εβδομάδες για Ευρώπη. Η Α' προτεραιότητα πάει αεροπορικώς πιο γρήγορα. Οι τιμές είναι «τσουχτερές» π.χ. μέχρι 1 κιλό στοιχίζει 21 ευρώ για τη Ζώνη 2.
Τώρα, για τις χρεώσεις fees του eBay και αυτές είναι τσουχτερές. Εδώ δες Final value fees by product category.  Στις περισσότερες κατηγορίες είναι 13.25% on total amount of the sale up to $7,500 calculated per item. Το 13,5% εφαρμόζεται στο συνολικό ποσό που θα πληρώσει ο αγοραστής συμπεριλαμβανομένων και των μεταφορικών. Δηλαδή 100€ το κόστος αντικειμένου και 50€ τα μεταφορικά, το eBay fee είναι το 13,5% των 150€ δηλαδή 20,25€. Οπότε θα πρέπει να τιμολογήσεις το αντικείμενό σου με βάση τις κρατήσεις και το κόστος μεταφορικών, συμπεριλαμβανομένης της συσκευασίας που θα χρησιμοποιήσεις. 
Είδα ότι θέλεις να στέλνεις φακέλους και όχι δέματα. Παρόλα αυτά τα παραπάνω θα βοηθήσουν και άλλους επίδοξους πωλητές🙂
Αυτά τα ολίγα και με κάθε επιφύλαξη γιατί αν και είμαι αγοραστής στο eBay πάνω από 15 χρόνια, δεν έχω πουλήσει κάτι στο eBay.

ebay.JPG

ebay1.JPG

ebay2.JPG

ebay3.JPG

Επεξ/σία από aristarhos
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...