Προς το περιεχόμενο

Αγορά καινούριου πολυμηχανήματος


big7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά. Θέλω να αγοράσω ένα πολυμηχάνημα (scanner-printer). Η χρήση θα είναι φωτοτυπίες σημειώσεων και εργασίες για την σχολή. Το budget είναι μέχρι 100€, βαριά μέχρι 150€. Θέλω να είναι οικονομικός στην χρήση (λιγότερο από 5 λεπτά η σελίδα), να έχει αυτόματο τροφοδοτή για το σαρωτή, εκτύπωση διπλής όψης χειροκίνητη (αυτό που εκτυπώνω πρώτα τις μονές  και μετά τις ζυγές), αν γίνεται wifi και κατά προτίμηση έγχρωμο. Επειδή όμως laser έγχρωμο σε αυτή την τιμή δεν νομίζω να βρω, ίσως συμβιβαστώ και με ασπρόμαυρο αν είναι να πάω σε laser, αξίζει όμως η θυσία?

Η χρήση που τον θέλω δεν θα είναι πολύ συχνή, δηλαδή δεν πιστεύω πάνω από 10 φορές το εξάμηνο, θα είναι όμως έντονη, δηλαδή αρκετές σελίδες κάθε φορά. Επίσης θέλω να έχει διάρκεια το μηχάνημα.

Επίσης κάπου διάβασα ότι λόγου του μόλυβδου που περιέχουν τα tonner είναι επιβλαβή για την υγεία και εγώ το θέλω για το δωμάτιο. Πιστεύετε ότι υπάρχει τέτοιο πρόβλημα? Γενικά τι άλλα μειονεκτήματα έχουν οι laser?

Από τους inkjet δυστυχώς έχω προσωπική εμπειρία από τα μειονεκτήματά τους. Είχα πάρει πριν 6 χρόνια έναν epson sx 115. Από την πρώτη στιγμή που τον πήρα τσάκιζε το χαρτί καθώς το έπαιρνε, πολλές φορές ξέρναγε μελάνι στις άκρες του χαρτιού, τα χαρτιά τα έπαιρνε στραβά και έτσι έβγαινε στραβή και η εκτύπωση, τα μελάνια τελείωναν σα νεράκι ενώ τώρα έχουν βουλώσει οι κεφαλές! Και δυστυχώς το μηχάνημα είναι σαν καινούριο, ελάχιστα το έχω χρησιμοποιήσει. Βέβαια θα προσπαθήσω να τις ξεβουλώσω πριν τον πετάξω αλλά ακόμα και αν φτιάξει δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος από κάθε άποψη.

Εκτός αν οι inkjet έχουν εξελιχθεί και βελτιωθεί σημαντικά στους παραπάνω τομείς, δεν είμαι πρόθυμος να ξαναπάω σε inkjet. Γενικά εσείς τι λέτε, ανάμεσα σε inkjet και laser ποια τεχνολογία είναι καλύτερη?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για την χρήση που θέλεις, τα λεφτά που διαθέτεις, το ότι θες να είναι και έγχρωμος η λύση σου είναι μια:

HP 4645

 

Για έγχρωμο Laser που θα κρατήσει για καιρό, όπως θέλεις,  θα χρειαστεί να δώσεις πάνω απο 300 ευρώ.

 

Μακροπρόθεσμα καλύτερος ο laser, αλλά με το παραπάνω inkjet μοντέλο που σου προτείνω δεν θα έχεις το πρόβλημα βουλωμένων κεφαλών (επειδη τα μελάνια είναι ταυτόχρονα και κεφαλές), και θα είσαι πολύ κοντά στο κόστος των laser και σίγουρα κάτω απο 5 λεπτά την σελίδα που θέλεις. Υπάρχουν και φθηνότεροι inkjet και σαν μηχανήματα, αλλά και σαν μελάνια, αλλά αν δεν εκτυπώνεις κάθε μέρα για να καθαρίζεται ταυτόχρονα και η κεφαλή για να μην βουλώνει, θα έχεις τα ίδια θέματα που είχες με τον Epson. 

Επεξ/σία από highpriest
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ ωραίος μου φάνηκε αυτός. Τα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετώπιζα όπως στραβές εκτυπώσεις, τσακίσεις του χαρτιού κτλ. τα αντιμετωπίζει κανείς ακόμα σε inkjet?

Οι laser πέρα από το κόστος δεν έχουν κανένα μειονέκτημα?

Αν έκανα παραχώρηση για την έγχρωμη εκτύπωση, θα μπορούσα να πάω έναν laser εκτυπωτή με τα παραπάνω χαρακτηριστικά που να είναι και αξιόπιστος?

 

Κάτι άσχετο, είχα ακούσει παλιά για εκτυπωτές που εκτυπώνουν και σε cd. Υπάρχουν ακόμα αυτοί?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην πρώτη σου πρόταση, για τα προβλήματα που αναφέρεις, δεν εχει να κάνει με inkjet, ούτε καν με το μοντέλο που είχες. Σου έκατσε προβληματικό μοντέλο μάλλον.

 

Για τις υπόλοιπες ερωτήσεις σου ξεκίνα να διαβάζεις νήματα μέσα στο φόρουμ για τους εκτυπωτές. Έχουν απαντηθεί τα πάντα.

 

Εκτυπωτές που να τυπώνουν σε cd υπάρχουν ακόμη. Αλλά τα μοντέλα που υπάρχουν δεν κάνουν για την χρήση που θες. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολύ φίλε! Διάβασα αρκετά θέματα και με βοήθησαν πολύ, ειδικά αυτό http://www.insomnia.gr/topic/572191-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CE%AD%CE%B3%CF%87%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-laser/μου έλυσε πολλές απορίες.

Στο budget αλλά και για την χρήση που το θέλω έχεις δίκιο δεν αξίζει να πάω σε laser, αυτός που μου πρότεινες μου φαίνεται η καλύτερη επιλογή!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

^Μην περνεις σοβαρά αυτά που γράφουν τα παιδιά από πολλούς υπάρχουν πολλές ανακρίβειες ειδικά στα πρώτα νήματα....

Επεξ/σία από jokerakias
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τον πήρα (τον ήθελα να σκανάρω κάτι έγγραφα για τη σχολή). αυτή τη στιγμή τον σετάρω. είναι λίγο ογκώδης ο άτιμος αλλά φαίνεται πολύ καλός. οι πρώτες ρυθμίσεις (εγκατάσταση μελανιών κτλ) έγιναν πολύ εύκολα. έκανε μέχρι και αυτόματη ευθυγράμμιση σκανάροντας ένα δείγμα που εκτύπωσε μόνος του.

θα σας γράψω εντυπώσεις και από άλλες εκτυπώσεις που θα κάνω αργότερα γιατί τώρα ψάχνω που να τον βάλω, μου βγήκε μεγαλύτερος απ'ότι περίμενα. ο epson είχε όλο τον όγκο σε ύψος ενώ αυτός είναι πιο απλωτός

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάλιστα. @big7 δώσε εντυπώσεις όταν μπορέσεις. :)

(edit: Πωω με ξενέρωσες λίγο με το θέμα των διαστάσεών του. :(Το περίμενα; βέβαια, διαβάζοντας τις διαστάσεις του αλλά κι από το youtube. Ενώ το Canon MX495 που είναι σε προσφορά είναι πιο μαζεμένο...)

 

Για να μην ανοίγω νέο θέμα, μιας κι είμαι ψιλοκοντά στη φάση του ts (έτσι νομίζω τουλάχιστον, αν όχι το συζητάμε και ζητάω από κάποιον admin να κάνει split σε νέο topic τα γραφόμενά μου)...

 

Είμαι κι εγώ για αγορά πολυμηχανήματος κι είμαι αρκετά κοντά στα needs του φίλου μας αλλά και στο budget. Θέλω οικονομία στα μελάνια (όπως όλοι βεβαίως). Για τον όγκο των εκτυπώσεων τώρα, δε μπορώ να υπολογίσω με ασφάλεια, μπορεί και 80 το μήνα μπορεί και 150 το μήνα. Το σίγουρο είναι ότι πάει κυρίως για ασπρόμαυρα αφού λόγω επαγγέλματος (καθηγητής) θα εκτυπώνω σημειώσεις και ασκήσεις μαθηματικών. Τον έχω τσεκάρει το συγκεκριμένο HP, ωστόσο από χτες κοιτάω και την επιλογή του Canon Pixma MX495, αφού είναι σε προσφορά.

 

Οι ερωτήσεις μου είναι:

1). Στο μεταξύ τους συγκριτικό, υπερέχει το ακριβότερο; Σε τι; (Αν υπάρχει και κάποια άλλη πρόταση, ευχαρίστως.)

2). Δεύτερο και σημαντικότερο... Επειδή τώρα τελευταία ξεκίνησα να το ψάχνω, με μπερδεύει το θέμα με τα συμβατά... Είμαι και Κομοτηνή, όπου δεν έχω τις επιλογές της Αθήνας ούτε άλλων μεγάλων πόλεων σε πρόσβαση φθηνών, οπότε κάπως με ζορίζει το θέμα.

 

α). Κατ' αρχήν εκτός από τα skroutzομάγαζα, παίζουν ας πούμε μαγαζιά αποκλειστικά με -φθηνά- μελάνια που σου δίνουν έτσι τα μελάνια έτοιμα στα cartridges τους κι απλά πας και τα κουμπώνεις πάνω στο μηχάνημα; Ή εννοείτε ότι πάτε και παίρνετε τα μπουκαλάκια με τα μελάνια και κάνετε refill μόνοι σας με τις σύριγγες κλπ (κι αυτό το λέτε "συμβατά");

 

β). Στην περίπτωση του HP 4645... Τα original μελάνια του είναι αυτά: μαύρο και χρώμα. Συμβατά του που βρίσκω (skroutz ή μη); Αυτά ας πούμε: 1 + 2 είναι συμβατά; (Στις σελίδες αυτές βέβαια δεν αναφέρεται ο 6545 αλλά παρεμφερή μοντέλα...)

Επεξ/σία από GiOrGoSk21
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι διαφορές πρέπει να είναι η αυτόματη εκτύπωση διπλής όψης (αν και αυτό μπορείς να το κάνεις εύκολα εκτυπώνοντας πρώτα ζυγές και μετά μονές σελίδες) και ,πολύ σημαντικότερο, οι κεφαλές εκτύπωσης δεν είναι πάνω στα μελάνια, δηλάδη αν το αφήσεις κάποιο διάστημα αχρησιμοποίητο τα μελάνια θα ξεραθούν στην κεφαλή και δεν θα εκτυπώνει. Το κόστος αντικατάστασης της κεφαλής είναι μεγαλύτερο από αυτό του εκτυπωτή :o ενώ όταν είναι πάνω στα μελάνια αλλάζεις το μελάνι και έτοιμος.

Εγώ θα βάζω αυθεντικά μελάνια, εξάλλου φθηνά είναι, γι αυτό το είχα θέση ως προϋπόθεση, δεν ήθελα να το σκέφτομαι κάθε φορά που θα αλλάζω μελάνια. Γενικά στο θέμα των συμβατών υπάρχουν και οι δυο λύσεις που περιγράφεις, δηλαδή και έτοιμο συμβατό και να γεμίσεις ένα προηγούμενο. Απ'ότι ακούω όμως πολλοί είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα συμβατά.

Ο canon δεν είναι και πολύ οικονομικός, γύρω στα 6 λεπτά η σελίδα έχει ενώ ο hp είναι φθηνότερος.

 

Τα original μελάνια του hp όντως αυτά είναι. όπως βλέπεις είναι τόσο οικονομικά που δεν συμφέρει η αναγόμωσή τους. (που στην αναγόμωση νομίζω απλά συμπληρώνουν μελάνι δεν σου δίνουν άλλο και αυτό είναι ακόμα πιο επικίνδυνο. )

 

Το wifi του hp με έσωσε, με δυο κουμπιά είχε συνδεθεί στο δίκτυο του σπιτιού και τώρα τον έχω σε άλλο σημείο που έχει άπλετο χώρο.

Απ'ότι κατάλαβα πάντως, γιατί πήγα στο πλαίσιο να τον πάρω και είδα κι άλλους, το μέγεθος δεν είναι θέμα μόνο του συγκεκριμένου, γενικά όσοι έχουν το scanner έτσι στο πλάι είναι πιο απλωτοί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@GiOrGoSk21.

 

Με δυο κουβέντες: Αν ο μ.ο. εκτυπώσεών σου είναι γύρω στις 100 σελ./μήνα, παίρνεις το Canon. Αν είσαι γύρω στις 200σελ./μήνα, πας για το HP και θα κάνεις απόσβεση την αρχική διαφορά τιμής από τα μελάνια σε βάθος χρόνου. Ο HP είναι περίπου 5 πόντους μεγαλύτερος στο βάθος, αλλά δείχνει αρκετά πιο ογκώδης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το καλοκαίρι ο εκτυπωτής θα κάθεται υποθέτω αφού είσαι καθηγητής άρα και πάλι θα πήγαινα για τον hp για να γλιτώσω τον κίνδυνο των βουλωμένων κεφαλών. Κι εγώ γι αυτό πήρα τον hp γιατί δεν θα το χρησιμοποιώ πολύ συχνά

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ε ρε γαμώτο, συμφωνήστε να μην προβληματίζομαι... :P

 

@GiOrGoSk21.

 

Με δυο κουβέντες: Αν ο μ.ο. εκτυπώσεών σου είναι γύρω στις 100 σελ./μήνα, παίρνεις το Canon. Αν είσαι γύρω στις 200σελ./μήνα, πας για το HP και θα κάνεις απόσβεση την αρχική διαφορά τιμής από τα μελάνια σε βάθος χρόνου.

Γιατί έτσι; Απλά λόγω κόστους μελανιών υπονοείς ή κάτι άλλο;

 

το καλοκαίρι ο εκτυπωτής θα κάθεται υποθέτω αφού είσαι καθηγητής άρα και πάλι θα πήγαινα για τον hp για να γλιτώσω τον κίνδυνο των βουλωμένων κεφαλών. Κι εγώ γι αυτό πήρα τον hp γιατί δεν θα το χρησιμοποιώ πολύ συχνά

Συγνώμη τώρα για να καταλάβω...

1). Οι κεφαλές βουλώνουν (ξερένονται; ) όταν δε χρησιμοποιείται το μηχάνημα, ok. Οπότε το καλοκαίρι που δε δουλεύω θα κινδυνεύουν να βουλώσουν. Αυτό όμως συμβαίνει είτε είναι οι κεφαλές πάνω στο μηχάνημα είτε πάνω στα μελάνια, έτσι; Απλά στη δεύτερη περίπτωση, με αλλαγή μελανιών είμαι και πάλι κομπλέ, ενώ στην 1η την έκατσα. Καλά τα λέω ή κατάλαβα κάτι λάθος;

 

2). Ο Canon έχει τις κεφαλές πάνω στο μηχάνημα ενώ ο HP πάνω στα μελάνια ε; Αυτό, γενικά, το λένε κάπου στα specs των εκτυπωτών (όχι μόνο των συγκεκριμένων, γενικά λεω) ή το βρίσκουμε ψάχνοντας περαιτέρω;

 

Επίσης να πω ότι σήμερα έκανε φτερά η προσφορά του Canon οπότε μάλλον δεν τον κοιτάω πλέον... Βασικά είμαι ένα βήμα απ' το να προχωρήσω στην παραγγελία του HP, αφού δε ξέρω να βάλω και κάποιο σοβαρό αντίβαρο απέναντί του.

Επεξ/σία από GiOrGoSk21
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ο φιλος highpriest σας εχει απαντησει,αλλα δε το εχετε καταλαβει:

 

Για τις υπόλοιπες ερωτήσεις σου ξεκίνα να διαβάζεις νήματα μέσα στο φόρουμ για τους εκτυπωτές. Έχουν απαντηθεί τα πάντα

ψαξετε λιγο,και θα δειτε τι πρεπει να κανετε για τα μελανια γενικα,ειδικα σε μηχανηματα που συνδεονται με πολλαπλους τροπους στο ιντερνετ,ποσο ευκολο ειναι να το ελεγχεις και να ''προστατευεις'' τα μελανοδοχεια απο πιθανα μπουκωματα.

ΟΛA τα μελανια ξερενονται ασχετως μαρκας,.....

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υποθέτω λόγω μελανιών λέει ότι ο hp είναι φθηνότερος για μεγαλύτερο όγκο εκτυπώσεων.

1)Μια χαρά τα λες. Εννοείται ότι και του hp ξεραίνονται.

2)Ο HP τις έχει σίγουρα πάνω στα μελάνια, ο canon δεν το έχω διαβάσει κάπου αλλά υποθέτω όπως και οι περισσότεροι τις έχει πάνω στον εκτυπωτή και όχι στα μελάνια. Αυτό δεν το λένε στα χαρακτηριστικά, πρέπει να το ψάξεις μόνος σου.

Εγώ δεν το πολυέψαξα για τρόπους που να μην βουλώνουν οι κεφαλές, το μόνο που διάβασα είναι ότι μπορείς να εκτυπώνεις μια σελίδα το μήνα ξέρω γω για να ξεμπουκώνουν. Παρ'όλα αυτά εγώ και πάλι προτιμώ τις κεφαλές πάνω στο μελάνι. Άντε τώρα που θα τον έχεις πάρει πρόσφατα θα το θυμάσαι, σε 2-3 χρόνια θα θυμάσαι ότι το καλοκαίρι πρέπει να προσέξεις μην ξεραθούν τα μελάνια? Ενώ με τις κεφαλές πάνω στα μελάνια ακόμα και αν το ξεχάσεις το κόστος είναι 7-9€ το κάθε μελάνι, όχι 100€ η κεφαλή.

 

Άσχετα από τις κεφαλές, μόνο και μόνο το αυτόματο duplex και το χαμηλό κόστος εκτύπωσης πιστεύω ότι κάνουν τον hp ιδανικό για σένα (εξάλλου παρόμοια χρήση με εμένα τον κάνεις, κι εγώ για τους ίδιους λόγους τον διάλεξα). Για τα χρήματά του θεωρώ ότι είναι πολύ τίμιος. Βέβαια δεν έχω δει κι εγώ πολλά άλλα μηχανήματα, απλά αυτός καλύπτει τις ανάγκες μου και με το παραπάνω, δεν βρίσκω κάτι αρνητικό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ο φιλος highpriest σας εχει απαντησει,αλλα δε το εχετε καταλαβει:

ψαξετε λιγο,και θα δειτε τι πρεπει να κανετε για τα μελανια γενικα,ειδικα σε μηχανηματα που συνδεονται με πολλαπλους τροπους στο ιντερνετ,ποσο ευκολο ειναι να το ελεγχεις και να ''προστατευεις'' τα μελανοδοχεια απο πιθανα μπουκωματα.

ΟΛA τα μελανια ξερενονται ασχετως μαρκας,.....

Έχεις δίκιο mate. Είχα διαβάσει πριν λίγο καιρό κάποια χρήσιμα πραγματάκια (σε σεντόνια και μη) εδώ στο section αλλά ξέχασα να τα κάνω bookmark, μετά χάθηκα με άλλα πράγματα στα υπόλοιπα section που με ενδιαφέρουν περισσότερο και τελικά δεν βρίσκω τα posts που θέλω εδώ (πολλά από τα οποία αν θυμάμαι καλά είναι κι από τον @highpriest κι από σενα).

 

@big7 thanks για το info και την αμεσότητα mate. Πάω καρφί για παραγγελία.

(Μόνο μη κάνω την παραγγελία και δω μετά από κανα δυο μέρες προσφορά τρελή, είτε στο ίδιο μηχάνημα είναι σε άλλο. Ξενέρωμα... Με κυνηγάει λίγο αυτό στις αγορές μου τελευταία γαμώτο... :wacko:)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...