Theochry Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Χαίρετε παιδιά. Σκοπεύω να ασχοληθώ με ηλεκτρονικό εμπόριο. Έχω όμως κάποιες απορίες. Παλιότερα έχω φτιάξει e-shop με όλα τα παρελκόμενα (b2b-basket κλπ) σε php και έτρεχε βάση mySql. Όμως είναι αρκετά χρονοβόρο όλο αυτό. Από την άλλη υπάρχουν έτοιμα plugins για τη wordpress (eg woothemes) τα οποία νομίζω καλύπτουν τις ανάγκες μου, όμως δε θέλω να χρησιμοποιήσω wordpresss γιατί θέλω απόλυτη αυτονομία στο κομμάτι του design. Με άλλα λόγια το ερώτημά μου είναι: να χρησιμοποιήσω cms ή να κάτσω να γράψω όοοολο αυτό τον κώδικα με τα χεράκια μου; Ο λόγος που αναρωτιέμαι, είναι γιατί δεν έχω ασχοληθεί σοβαρά με cms και εκτός αυτού ξέρω ότι δεν ταιριάζουν σε όλες τις ανάγκες (αν και στις δικές μου φαίνεται να ταιριάζουν, έτοιμος κώδικας για υποστήριξη e-shop κλπ). Υπάρχει τρόπος να χρησιμοποιήσει κανείς cms και κάποιο plugin για e-shopping και παρόλα αυτά να έχει την αυτονομία του στο σχεδιαστικό κομμάτι; Η βοήθειά σας θα είναι πολύτιμη παιδιά. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας Υ.Γ Θα μπορούσα νομίζω να κάνω customies με bootstrap και wordpress και να φτιάξω το τελικό αποτέλεσμα όπως το θέλω. Το έχει κάνει κανείς; Πόσο εφικτό είναι να κρατήσεις 100% ένα design που έχεις φτιάξει στο ps και να το περάσεις εκεί;
sundance_kid Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Υ.Γ Θα μπορούσα νομίζω να κάνω customies με bootstrap και wordpress και να φτιάξω το τελικό αποτέλεσμα όπως το θέλω. Το έχει κάνει κανείς; Πόσο εφικτό είναι να κρατήσεις 100% ένα design που έχεις φτιάξει στο ps και να το περάσεις εκεί; Όπου ps;
migf1 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Από τη στιγμή που έχεις πρόσβαση στον κώδικα του plugin, μπορείς να κάνεις ότι καστομιά θέλεις. Το θέμα είναι να ζυγίσεις το χρόνο που θα σε πάρει να εξοικειωθείς με το framework του Wordpress ή/και του plugin, καθώς και τη δέσμευση των συνεχών ενημερώσεων τους. Γενικώς να ζυγίσεις τα υπερ και τα κατά, σύμφωνα με τις ανάγκες σου (τωρινές και μελλοντικές). @sundance_kid: PS είναι το PhotoShop.
lion2486 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Σίγουρα θα χρειαστείς χρόνο είτε να εξοικιωθείς με το wordpress ή να το αναπλύξεις όλο μόνος σου. Αφού το έχεις κάνει μια φορά, δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να το ξανακάνεις. Θα φτιάξεις όλες τις επιπλέον λειτουργικότητες που θες με wordpress plugins, θα πειράξεις/αλλάξεις το θέμα που θες και θα το φέρεις ακριβώς στη μορφή που θες και τελικά θα μπορείς να προσθέσεις/αλλάξεις λειτουργίες με πρόσθετα πολύ εύκολα, καθώς και θα υπάρχουν ενημερώσεις ασφαλείας με σχετικά λίγο κόπο από εσένα (υποστήριξη των μελλοντικών εκδόσεων από τον κώδικα που ίσως να έχεις γράψει εσύ). Σίγουρα το να μεταφέρεις ένα θέμα σε υλοποίηση για wordpress theme δεν είναι τίποτα παραπάνω από την κατανόηση και εξοικίωση της δομής του.
geomagas Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Στο WordPress έχεις απόλυτη αυτονομία στο design: Φτιάχνεις το δοκό σου theme! Και μια που λες ότι είσαι εξοικειωμένος με php (και υποθέτω html/css/js), μια χαρά θα είσαι. Σε μια βδομάδα θα έχεις καταλάβει τα πάντα!
sundance_kid Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 @sundance_kid: PS είναι το PhotoShop. Νόμιζα εννοούσε το PrestaShop, γιατί αυτό ήθελα να προτείνω. Οpen-source e-commerce πλατφόρμα με τεράστιο community και πλήρως παραμετροποιήσιμο σε θέμα visualization, αν βάλεις χεράκι στον κώδικα του. 2
Theochry Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Ετοιμο e-shop ή δικό μας; Καλημερα παιδια, ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Δυστυχως δεν εχω προσβαση στον κωδικα που εφτιαξα γιατι ηταν ενα απο τα προγραμματα που υλοποιησα στην εταιρια που εκανα πρακτικη. Οπως και να χει μπορω να το ξανακανω αυτο.. Αυτο που δε μου αρεσει στη wordpress ειναι το blogιστικο στυλ. Ειναι κατι που το συχαινομαι θα' λεγα. Σε ενα μαματο tutorial που κατεβασα χθες για bootsrap κ wordpress, ειδα οτι μπορεις να φτιαξεις το theme σου με τροπο που να ειναι οπως ενα site. Αναρωτιεμαι ομως αν μπορεις ενα design δικο σου απο το photoshop, μπορεις να το περασεις αυτουσιο στη wordpress και μαλιστα χωρις να λαβεις υπ οψην σου posts κλπ?
migf1 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Ότι θέλεις μπορείς να κάνεις με το Wordpress (και με όλα τα δημοφιλή cms). Το Wordpress δεν έχει blog-ίστικο στυλ, έχει ότι στυλ του δώσεις εσύ ή το theme που έχεις επιλέξει/φτιάξει. Επίσης, τι εννοείς "αυτούσιο" από PS; Δεν νομίζω να μπορείς να περάσεις πουθενά αυτούσιο, στο PS αυτό που φτιάχνεις είναι απλά το design (btw, αντί για PS, προτείνω να το κάνεις από την αρχή, π.χ. με κάποιο css framework). 2
Theochry Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 @ migf1 Λέγοντας αυτούσιο εννοώ να είναι το design ακριβώς όπως το έχω φτιάξει στο Photoshop. Όσο για το Css Framework που αναφέρεις, κι εγώ προς τα εκεί τείνω γι αυτό ανέφερα και την Bootstrap.
geomagas Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Αυτο που δε μου αρεσει στη wordpress ειναι το blogιστικο στυλ. Ειναι κατι που το συχαινομαι θα' λεγα. Το WordPress δεν είναι blogging platform, είναι ένα cms σαν όλα τα άλλα (αν ρωτήσεις εμένα, μακράν καλύτερο από τα άλλα, αλλά αυτό είναι λίγο υποκειμενικό). Καιρός να το πάρουμε απόφαση κι εδώ, γιατί σε όλο τον κόσμο το έχουν πάρει απόφαση καμιά δεκαετία τώρα... Σε ενα μαματο tutorial που κατεβασα χθες για bootsrap κ wordpress, ειδα οτι μπορεις να φτιαξεις το theme σου με τροπο που να ειναι οπως ενα site. Αναρωτιεμαι ομως αν μπορεις ενα design δικο σου απο το photoshop, μπορεις να το περασεις αυτουσιο στη wordpress και μαλιστα χωρις να λαβεις υπ οψην σου posts κλπ? Δεν καταλαβαίνω, γιατί να πρέπει να λάβεις υπόψιν σου τα posts, τη στιγμή που στο site σου δεν θα έχεις αναρτήσει ...ούτε ένα (δηλαδή πρακτικά δεν θα έχεις blog section); Πέρα από αυτό, ίσως δεις στην πορεία ότι σε συμφέρει να ενσωματώσεις και blog λειτουργικότητα, διότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να εμπλουτίζεται συχνά-πυκνά το περιεχόμενό σου. Και όλοι νομίζω ξέρουμε πόσο uSEOful είναι αυτό. Κατά τα άλλα, αφού στα templates του theme σου πρακτικά θα γράφεις html, δεν πρόκειται να αλλάξουν πολλά από τον τρόπο που δούλευες μέχρι τώρα. Η μόνη σημαντική αλλαγή θα είναι η χρήση του wp api, που το μόνο που θα κάνει θα είναι να σε γλιτώσει από πολλούς μπελάδες.
dexter1995 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 για σας, ένα site φτιαγμένο από το μηδέν τρέχει πιο γλήγορα από ένα site με cms (joomla,wordpress,drupal)? ή είναι το ίδιο πράγμα , αξίζει κάποιος να ασχοληθεί με cms? θέλω να ασχοληθώ επαγγελματικά με τo web development ,στην Ελλάδα που κοιτάζω αγγελίες για δουλειά είναι απαραίτητο να ξέρεις joomla,wordpress στο Καναδά που κοιτάζω για δουλειές σπάνια να ζητάνε εως καθόλου.
geomagas Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Αυτό που ρωτάς για την ταύχτητα θέλει πολλή κουβέντα. Αλλά γενικά (από όλες τις απόψεις) ένα "site φτιαγμένο από το μηδέν" σε σχέση με ενα φτιαγμένο σε cms διαφέρει όσο και ένα "κανονικό" σπίτι από ένα προκάτ. Αν θέλεις να ασχοληθείς σοβαρά με το web development, μάθε να χτίζεις με το μυστρί. Κι αν το μάθεις αυτό καλά, μάθε να πουλάς και προκάτ για τους πελάτες που γουστάρουν τα quickies. Ε, τώρα στον Καναδά... μάλλον δεν βροντοχτυπούν τις χάντρες! 1
Theochry Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Χαίρετε παιδιά και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Αυτή τη στιγμή είμαι σε φάση που μελετώ την Wordpress και τις (πολλές) δυνατότητές της. Όντως @geomagas η wordpress δεν είναι blogging platform, απλά ήταν στραβά βαλμένο στο δικό μου κεφάλι. Θα ασχοληθώ οπότε με την wordpress και αν έχω κάποια απορία θα ρωτήσω την κοινότητα Και πάλι ευχαριστώ
PC_MAGAS Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Σημείωση έχω ακούσει ότι το Wordpress Δεν βοβλεύει στο scallability. Έτσι αν θερς να παίζεις πίσω από Load Balancer Keep that in mind. Τώρα δεν ξέρω αν το φτιάξαν.
geomagas Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Elaborate? Επειδή με ενδιαφέρει το θέμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα