theoilia Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Φέτος το καλοκαίρι δεν με θέλει καθόλου στο θέμα pc Επιστροφή από διακοπές και βρίσκω τον υπολογιστή με καμένο τροφοδοτικό από διακοπή ρεύματος.Αλλαγή του τροφοδοτικού και μιας και δεν "παίζουν" χρήματα για κάτι καλύτερο με ένα Thermaltake Hamburg 530W μπας και γλυτώσουμε μόνο με αυτό αλλά μπα,το καμμένο "πήρε" μαζί του μάλλον και την μητρική.Αποφασίζω λοιπόν να κάνω μία ριζική αναβάθμιση και αγοράζω μητρική ASROCK H97 Anniversary,επεξεργαστή Intel i5 4690 και μνήμες G.Skill F3-1600C11D dual channel kit στα 16gb (2x8).Τα υπόλειπα ( σκληρός δίσκος SAMSUNG 830,3 ακόμη δίσκοι για αποθήκη και το τροφοδοτικό) από το παλιό σύστημα τα κράτησα και τα έβαλα στο καινούργιο. Κάνω την συναρμολόγηση μόνος μου,βάζω τα Windows 7 ultimate που είχα στον παλιό και επιτέλους είδα σήμα στο μόνιτορ μέσω την ενσωματωμένης κάρτας γραφικών του επεξεργαστή.όλα ωραία και καλά,σκέφτηκα.Αμ δε.Είπαμε,αυτό το καλοκαίρι δεν με θέλει ως προς το θέμα pc.Αρχίσουν ξαφνικά τύχαια κολλήματα του pc σε άσχετες φάσεις.Μπορεί να είναι ανοικτός ώρες και να στο κάνει ξαφνικά,μπορεί να κάνεις εκκίνηση και να ξεκινήσει αμέσως σε παγωμένη εικόνα και γενικά δεν είναι κάτι που το κάνει κάνοντας κάτι συγκεκριμένο.Και η μόνη λύση είναι να κάνεις restart. Αμέσως αρχίζω την μελέτη στο φόρουμ για παρόμοια προβλήματα και φυσικά ξεκινώ να κάνω όλα όσα έχουν προταθεί σε παρόμοια προβλήματα.Και memtest έκανα για 8 ώρες χωρίς αναφορά προβλήματος.Και το Prime95 έτρεξα για κοντά 1,5 ώρα χωρίς να κολλήσει και με μέγιστη θερμοκρασία 95c.Και το Hdsentinel για να δω την κατάσταση των δίσκων και μου έδειξε για όλους 100% υγεία.Αλλά τίποτα.Τα κολλήματα κολλήματα.Το μόνο που δεν έκανα είναι να αλλάξω τα sata καλώδια. Και τώρα έχω 2 ερωτήσεις να κάνω σε κάποιον που τυχών μπορεί να ξέρει. Στην λίστα με τις συμβατές μνήμες που έχει η Asrock για την μητρική μου δεν υπάρχουν οι μνήμες που έχω αγοράσει,υπάρχει περίπτωση να μην είναι όντως συμβατές;Τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση; Και σε περίπτωση που δεν βρίσκω κάτι άλλο βγάζω την μητρική και την πάω πίσω;Ποια είναι η διαδικασία για RMA;Μπορεί να μου πούνε ότι δεν φταίει η μητρική;Η αγορά έγινε από e-shop.
argimeg Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Φίλε μου δοκίμασες να το αφήσεις στο bios για ώρες για να δεις αν κολάει για να αποκλήσεις πρόβλημα με drivers-windows; Επίσης στο event viewer δες μήπως σου έχει βγάλει κανένα κοκκινάδι την ώρα που κόλλησε. Πολύ πιθανό παντως να είναι μνήμη, τα κολλήματα που λες μνήμη μου κάνουν.
theoilia Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 αν είναι πρόβλημα μνήμης δεν θα έδειχνε κάτι το memtest;Εκτός και αν εννοείς ότι είναι ασυμβατότητα
theoilia Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Νεότερα επί του θέματος.Αλλαγή καλωδίου sata,αλλαγή στις θέσεις για τις μνήμες,άλλη έκδοση windows και πάνω που λέω πως κάτι έκανα,τσουπ.Ξανακολλάει.Πάω για αλλαγή μνήμης και θα πάρω συμβατές από την λίστα που έχει η Asrock στο site της.Ξέρει κάποιος ποια διαδικασία πρέπει να ακολλουθήσω για να μου τις αλλάξουν στο e-shop;
La_MoRt Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Μίλα μαζί τους τηλέφωνο, πήγαινε με την απόδειξη να τις τσεκάρουν ότι είναι εντάξει και μετα λεφτά που έχεις πληρώσει θα πάρεις κάτι άλλο. Αν έχει διαφορά προσ τα κάτω δε δίνουν λεφτά θα σου δώσουν πιστωτικό για αυτό καλύτερα στα ίδια ή λίγο παρπάνω. 1
theoilia Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Άλλαξα τις μνήμες με άλλες που τις δίνει ως συμβατές το site της Asrock και επιτέλους το πρόβλημα δεν ξαναπαρουσιάστηκε.Οπότε ΠΡΟΣΟΧΗ στις μνήμες που αγοράζουμε να είναι συμβατές με την μητρική μας γιατί αυτές οι μητρικές παραέγιναν ευαίσθητες...
La_MoRt Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Την 'εχω πατήσει και εγώ όταν πρωτοέστησα το δικό μου πήρα λάθος τη πρώτη φορά και είχα μπλε οθόνες μόλις τις άλλαξα όλα κομπλέ. Οι μνήμες είναι άτιμο πράγμα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα