Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδες μπορειτε να μου πειτε πως λυνετε αυτο το προβλημα;

Σας δίνονται οι παρακάτω εντολές σε assembly:

LDA mem Το περιεχόµενο της θέσης µνήµης mem µεταφέρεται στον καταχωρητή Α

STA mem Το περιεχόµενο του καταχωρητή Α µεταφέρεται στη θέση µνήµης mem.

LDΒ mem Το περιεχόµενο της θέσης µνήµης mem αντιγράφεται στον καταχωρητή Β

STΒ mem Το περιεχόµενο του καταχωρητή Β αντιγράφεται στη θέση µνήµης mem.

ADD Προσθέτει τα περιεχόµενα των καταχωρητών Α και Β και τα αποθηκεύει στον καταχωρητή Α.

Να γράψετε κώδικα χρησιµοποιώντας µόνο τις παραπάνω εντολές, το οποίο να υπολογίζει την έκφραση (ακολουθώντας τη σειρά των παρενθέσεων)

2x + y + 2(u+v)

όπου το x αποθηκεύεται στη θέση µνήµης FF09, το y στη θέση µνήµης FA10 το u στη θέση µνήµης FF11 και το v στη θέση µνήµης FB12. Το αποτέλεσµα πρέπει να αποθηκευθεί στην θέση µνήµης FB12 δηλαδή εκεί που αποθηκεύεται το v ενώ οι θέσεις µνήµης για τα x, y και u πρέπει να διατηρήσουν τις τιµές τους.

Δημοσ.

Ρε παιδες μπορειτε να μου πειτε πως λυνετε αυτο το προβλημα;

Με τη λογική;

Αν διαβάσεις καλά την περιγραφή και συνδέσεις τα κομμάτια τότε λύνεται. Γρίφος είναι.

Δημοσ.

Ναι. Το "Εισαγωγη στην Επιστημη των Υπολογιστων" των Behrouz Forouzan και Firouz Mosharraf

Αν είναι αυτό, τότε ψάξε τότε το κεφάλαιο που παρουσιάζει είδη σετ αρχιτεκτονικών, υποθέτω το "Οργάνωση Υπολογιστών".

Πάντως η αρχιτεκτονική που παρουσιάστηκε μοιάζει με αυτή του Accumulator. Αν έχει κάποιο ειδικότερο όνομα, τότε μου διαφεύγει.

Δημοσ.

Ναι αλλα και παλι δεν εβγαλα καποια ακρη. Μηπως μπορεις να τη λυσεις να δω περιπου την διαδικασια;

Αν στη λύσω δε θα μείνουμε στο περίπου. Θα καταφέρουμε το τίποτα.

Μάλλον θα ήταν πιο χρήσιμος ο χρόνος που θα ξόδευα για να στη λύσω αν απαντούσα σε πράγματα που σε δυσκόλεψαν. Οπότε πες τί δεν κατάλαβες, που κόλλησες και θα το "χτίσουμε".  Έτσι θα σου "μείνει" κιόλας και θα μπορείς να λύσεις οποιαδήποτε τέτοια άσκηση.

• Like 3
Δημοσ.

Συγνώμη για το σχόλιό μου, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω κανέναν, αλλά αυτό το πρόβλημα δεν είναι Assembly, αλλά πρόβλημα κοινής λογικής. 

Οπως πχ προβλήματα του τύπου πως θα γεμίσω έναν 10λιτρο κουβά με 5 λίτρα νερό έχοντας μόνο άλλον ένα 2λιτρο (παράδειγμα είπα, δεν ακριβολογώ...) 

Θα μπορούσε κάλλιστα αντί για assembly να σου λέει ότι έχεις μόνο τις τάδε μεθόδους/functions της C ή της BASIC. Τότε θα μπορούσες να το λύσεις?

• Like 3
Δημοσ.

Αν στη λύσω δε θα μείνουμε στο περίπου. Θα καταφέρουμε το τίποτα.

Μάλλον θα ήταν πιο χρήσιμος ο χρόνος που θα ξόδευα για να στη λύσω αν απαντούσα σε πράγματα που σε δυσκόλεψαν. Οπότε πες τί δεν κατάλαβες, που κόλλησες και θα το "χτίσουμε".  Έτσι θα σου "μείνει" κιόλας και θα μπορείς να λύσεις οποιαδήποτε τέτοια άσκηση.

Χαρά στην υπομονή σου βρε gon...

@OP: Έστω ότι το ζητούμενο ήταν:

Να γράψετε κώδικα χρησιµοποιώντας µόνο τις παραπάνω εντολές, το οποίο να υπολογίζει την έκφραση

2x

όπου το x αποθηκεύεται στη θέση µνήµης FF09. Το αποτέλεσµα πρέπει να αποθηκευθεί στην θέση µνήµης FB12 ενώ η θέση µνήµης για το x πρέπει να διατηρήσει την τιµή της.

Τώρα μπορείς να το λύσεις;

Δημοσ.

Τι τον αποπαιρνετε;

Έλα καλό μου. Πάμε σιγά σιγά.

Βάλε στο καταχωρητή Α το u

Βάλε στο καταχωρητή Β το v

Πρόσθεσε το Α με το Β

Τώρα ο καταχωρητής Α έχει το αποτέλεσμα του u+v

Βάλε στη θέση μνήμη 'αποτελεσμα' το Α

• Like 2
Δημοσ.

Τι τον αποπαιρνετε;

Έλα καλό μου. Πάμε σιγά σιγά.

Βάλε στο καταχωρητή Α το u

Βάλε στο καταχωρητή Β το v

Πρόσθεσε το Α με το Β

Τώρα ο καταχωρητής Α έχει το αποτέλεσμα του u+v

Βάλε στη θέση μνήμη 'αποτελεσμα' το Α

Συγνώμη, αλλά δε μπόρεσα να κρατηθώ. :D

Είναι λίγο κάπως, αλλά πραγματικά έλιωσα. :D

Δημοσ.

Mojo-jojo είσαι πληροφορική τρίπολη?η άσκηση είναι του Λέπουρα εισαγωγή στην πληροφορική?χτες 5 το απόγευμα γράφατε το μάθημα

και τελευταία στιγμή κάθεσαι να διαβάσεις :-D άμα πήγαινες μόνο στην επανάληψη  θα σου λυνόταν η απορία ή ακόμα αν του έστελνες μήνυμα , είναι πολύ Καλλός άνθρωπος και  ακομπλεξάριστος θα σε βοηθούσε .

Δημοσ.

Mojo-jojo είσαι πληροφορική τρίπολη?η άσκηση είναι του Λέπουρα εισαγωγή στην πληροφορική?χτες 5 το απόγευμα γράφατε το μάθημα

και τελευταία στιγμή κάθεσαι να διαβάσεις :-D άμα πήγαινες μόνο στην επανάληψη  θα σου λυνόταν η απορία ή ακόμα αν του έστελνες μήνυμα , είναι πολύ Καλλός άνθρωπος και  ακομπλεξάριστος θα σε βοηθούσε .

Δεν κατάλαβες. Ήθελε μόνο να τη δει στην εξέταση. Δεν υπήρχε καμμία απορία, μόνο τουριστικό ενδιαφέρον.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...