antisudias Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Καλησπερα.Το συστημα μου ειναι Mb: asrock 990 extreme 6 Cpu: amd fx 9590 με υδροψυξη corsair 105 Ram: 2x4g ddr3 Psu: corsair 600w Gpu: 2xati hd 7700 Ειναι λιγες μερες που εφτιαξα το συγκεκριμενο pc το οποιο freezarei χωρις λογο και αιτια συνεχως.Η θα κολλησουν εντελως τα παντα σε περιβαλλον windows 7 x64 η θα κολλησει για καποια δευτερολεπτα συνηθως οταν ανοιγω καποιον browser για ιντερνετκαι θα ξεκολλησει μετ.Εχω διαβασει πολυ ασχημα λογια για τον συγκεκριμενο επεξεργαστη..Υπαρχει περιπτωση να ειναι προβληματικος ο δικος μου οποτε να τον στειλω πισω η τσαμπα θα χασω το χρονο μου?μπορω να κανω κατι με τους χρονισμους του ωστε να γινει πιο σταθερος και να μην κολλαει?οι θερμοκρασιες του παντως ειναι 35-45 max.
Millennium Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Ποιό είναι το τροφοδοτικό ακριβώς; Memtest έχεις κάνει;
antisudias Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Corsair gs600. memtest δεν εκανα γιατι ειχα τις ιδιες ραμ πρωτου αναβαθμισω επεξεργαστη και μητρικη και δεν ειχα κανενα απολυτως θεμα.Με το που εβαλα τ δυο αυτα κομματι αρχισε το προβλημα
AETOLOFITIS Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Μπες στο bios και απενεργοποιησε το turbo. Ζοριζει αδικα το συστημα και μαλλον αυτο φταει. Μετα κανε εγκατασταση το cpuz και δες με τι ρευμα δουλευει.
antisudias Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 απενεργοποιησα το το turbo το c1 και το c6 απο τα bios αλλα καμια διαφορα.
TRILOBYTER Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Ισως ακουστει χαζο αλλα εκανες φορματ οταν αλλαξες μητρικη?
benign Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Επισης μηπως μπορεις να δοκιμασεις αλλο τροφοδοτικο,γιατι μπορει να φταιει κι αυτο. Στην θεωρια θα επρεπε να μην εχει προβλημα αλλα εχουν πεσει σε ποιοτητα τα τελευταια χρονια τα Corsair. Επισης ελεγξε αν γυρναει ο ανεμιστηρας του τροφοδοτικου οταν τρεχεις το μηχανημα και οταν τρεχεις καποιο βαρυ game.Γιατι επισης εχει αναφερθει συχνα οτι το ''εξυπνο'' συστημα του ανεμιστηρα που αν δεν υπερβει καποιο φορτιο το τροφοδοτικο δεν κινειται για να ειναι αθορυβος,δεν κινειται ποτε. Μου εχει τυχει περιπτωση στο προσφατο παρελθον. 1
antisudias Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 εκανα πολλα πειραματα μερες χωρις να βγαλω καποια ακρη.εδω και καπμποση ωρα το pc αναβαν τα λαμπακια κι οι ανεμιστηρεσ αλλα η οθονη νεκρη.εβγαλα την μια απο τις δυο καρτες γραφικων και λειτουργησε κανονικα και παλι ο υπολογιστης.ισως τελικα εχει προβλημα το τροφοδοτικο γιατι δεν νομιζω να μην επαρκουν 600watts επωνυμου psu για το συστημα μου.
spiti Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 το τροφοδοτικό είναι μια χαρά ο επεξεργαστής είναι "σόμπα" και όταν πουσάρεται συχνα ξεπερνά σε κατανάλωση τα 250W! οπότε με τα υπόλοιπα watt πρέπει να τρέξουν όλα. όταν παίρνουμε τόσο ενεργοβόρο επεξεργαστή και τόσο ενεργοβόρο κάρτα γραφικών (ή οι διπλές που έβαλες) θελουμε 750αρι τροφοδοτικό στο νερό. να διαβάζετε τα TDP και να υπολογίζετε ότι σε οριακές στιγμές φτάνει η κατανάλωση σε +20% από το το TDP το tdp ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ MAX είναι μέσος όρος της κατανάλωσης όταν το τισπάκι είναι "φορτωμένο" , οριακά τραβάει σε ορισμένες στιγμές ακόμη και +20% ο επεξεργαστής που έχεις έχει TDP 220W αυτό σημαίνει ότι στιγμιαία υπο πίεση μπορεί να τραβήξει ακόμη και 260W!!! Οποτε ΛΑΘΟΣ η διάγνωση , το τροφοδοτικό το καψερό ότι μπορεί δίνει αλλά είσαι εκτός προδιαγραφών του.
Fulgore Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 το τροφοδοτικό είναι μια χαρά ο επεξεργαστής είναι "σόμπα" και όταν πουσάρεται συχνα ξεπερνά σε κατανάλωση τα 250W! οπότε με τα υπόλοιπα watt πρέπει να τρέξουν όλα. όταν παίρνουμε τόσο ενεργοβόρο επεξεργαστή και τόσο ενεργοβόρο κάρτα γραφικών (ή οι διπλές που έβαλες) θελουμε 750αρι τροφοδοτικό στο νερό. να διαβάζετε τα TDP και να υπολογίζετε ότι σε οριακές στιγμές φτάνει η κατανάλωση σε +20% από το το TDP το tdp ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ MAX είναι μέσος όρος της κατανάλωσης όταν το τισπάκι είναι "φορτωμένο" , οριακά τραβάει σε ορισμένες στιγμές ακόμη και +20% ο επεξεργαστής που έχεις έχει TDP 220W αυτό σημαίνει ότι στιγμιαία υπο πίεση μπορεί να τραβήξει ακόμη και 260W!!! Οποτε ΛΑΘΟΣ η διάγνωση , το τροφοδοτικό το καψερό ότι μπορεί δίνει αλλά είσαι εκτός προδιαγραφών του. Εστω οτι τρωει ο επεξεργαστης τοσα οσα λες,με 2 7770 σιγα μην θελει και 1000ρι τροφοδοτικο.... Εγω το μονο που εχω να πω,αν και δεν ξερω για τι χρηση προοριζεται το συστημα αυτο,πουλα τον επεξεργαστη και ας μην φταιει αυτος. Παρε i5,παρε 8320/8350/8370 αλλα μακρυα απο τον συγκεκριμενο.
spiti Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Fulgore βάλε σε οριακές καταστάσεις στιγμιαία να πιάσουν από 100w η κάθε μια κάρτα γραφικών. οπότε έχεις 250 + 100 +100=450 ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ WATT για επεξεργαστή - κάρτες και πρόσθεσε δίσκους , μητρικές , μνήμες , usb κτλ (50w ακόμη τουλάχιστον) πόσο πραγματικά WATT δίνει το τροφοδοτικό? το θέμα του TDP θέλει προσοχή , έχουν δίκιο να το λένε ΑΛΛΑ οριακά προς στιγμή βλέπεις τα τσιπάκια να κτυπάνε και +20% πάνω από από το TDP. ΥΓ ΕΠΙΜΕΝΩ στο ΟΡΙΑΚΑ-ΣΤΙΓΜΑΙΑ , αν τα πιέσεις και μετρήσεις τον μ.ο. κατανάλωσης θα σου δείξουν όσο λέει το δηλωμένο TDP τους. Μην σου κάνει εντύπωση , όταν σπινιάρει ο συγκεκριμένος επεξεργαστής τα ρολόγια της ΔΕΗ παθαίνουν ίλιγγο γι'αυτό και έχει αποκτήσει "κακό" όνομα. Οπότε γενικά μιλώντας ΠΑΝΤΑ στο TDP προσθέτουμε +20% όταν θέλουμε να υπολογίσουμε watt για αγορά τροφοδοτικού.
antisudias Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Το θεμα ειναι οτι δεν ειχε προβλημα σε extreme καταστασεις.κολλουσε στο ασχετο.και μια ωρα τωρα δεν αναβε καθολου μεχρι να βγαλω τελειως τη μια καρτα..εχω βαλει το συστημα στο psu calculator και το προτεινομενο ειναι 460w..αν φταιει οντως το τροφοδοτικο πιο πιθανο ειναι να την ακουσε παρα να μην επαρκει
spiti Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 antisudias να ξέρεις ότι το pu calc μιλάει για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ watts ενώ τα περισσότερα τροφοδοτικά ονομαστικά αν διαβάσεις προσεκτικά τις προδιαγραφές τους θα καταλάβεις επίσης δεν ξέρουμε τι άλλο έχεις φορτώσει στα usb για τσέκαρε πόσα usb χρησιμοποιείς και υπολόγισε και όλα αυτά πόσο ρεύμα τραβάνε μέσα από την μητρική. πολλοί έχουμε "κρυφές" καταναλώσεις που δεν έχουμε πάρει χαμπάρι. Γι αυτό παίρνουμε "ευρύχωρο" τροφοδοτικό και έχουν βγει τροφοδοτικά που είναι 700 , 800 , 1000 ή και παραπάνω Watts. Αν ρωτήσεις οποιονδήποτε έμπειρο τεχνικό με το που θα πεις τον συγκεκριμένο επεξεργαστή χωρίς να σε ρωτήσει τα υπόλοιπα θα σου πει "καλο 700 τροφοδοτικό τουλάχιστον"
antisudias Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Τι να πω θα δοκιμασω ενα μεγαλυτερο τις επομενες μερες και βλεπουμε. 3 usb εχω κουμπωμενα μονιμα και 4 ανεμιστηρες στη μητρικη πανω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα