Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

και οι ενδιάμεσες θέσεις πάλι στους αντίστοιχους.

Αυτο δεν το καταλαβα...

Σωστα τα εχω γραψει?

• Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

@loic

Για μενα το πως πρεπει να παει η πορεια σου σαν κιθαριστας.

Στην αρχη θα πρεπει να κανεις τις ασκησεις που θα σου βαλει ο δασκαλος, εξαρταται και απο το ποσο ξερει και αυτος...Αλλα αρχικα η χρωματικη κλιμακα για ασκηση φτανει πιστευω...Σιγα σιγα θα μαθεις legata κτλ

Εφοσον κανεις τις ασκησεις μετα ο τροπος που θα μαθεις να παιζεις ειναι μεσα απο κομματια, και αναλογα τι κομματια παιζεις, τετοια κιθαρα θα μαθεις...Πχ εγω επαιζα metal slayer,megadeath,metallica,iron maiden και απο σολο κιθαριστες οπως garry moore,satriani κτλ και μεσα σε 1 χρονο επαιζα solo και οι αλλοι αναρωτιωντουσαν πως μπορω να παιζω ετσι. Αυτο ηταν επειδη αυτοι ακουγαν εντεχνο και παιζαν ολη μερα συγχορδιες και μλκιες,ενω εγω απο το πρωι ως το βραδυ επαιζα γρηγορα riffs και σολο και ετσι ειχα μαθει. Επισης ισως ηταν και το οτι επαιζα αρκετες ωρες την μερα... Μετα στον 2ο χρονο ξεκινησα και κλασσικη κιθαρα γιατι ηθελα να μαθω ακομα περισσοτερο....Kαι γενικα να ξερεις το "υφος" του καθηγητη σου στον τροπο κιθαρας που παιζει θα περασει και σε σενα. Πχ συνεχεια μου λεγαν οτι εγω και ενας φιλος μου που ειχαμε τον ιδιο καθηγητη παιζαμε σολο με τον ιδιο τροπο... (ηταν κ αυτος μεταλλας)

Μερικες συμβουλες απο μενα:

- Παντα πριν παιξεις θα κανεις ζεσταμα. Στην αρχη θα παιζεις αργα, δεν θα πιανεις την κιθαρα και θα προσπαθεις να το παιξεις petrucci γιατι πιστεψε με θα το μετανιωσεις αργοτερα..! Μερικα stretching στα χερια θα σε βοηθησει..

- Κανε τις ασκησεις σου οσο βαρετες και αν ειναι. Να παιζεις κανα 3ωρο-4ωρο την μερα (αν εχεις τοσο χρονο)

- Στις ασκησεις σου ειναι καλη τακτικη να παιζεις με μετρονομο στο tempo που νιωθεις ανετα! Εφοσον νιωθεις οτι το κατεχεις ανεβαζεις 6bpm, καταλαβες την διαδικασια.. ( αυτο ειναι για οταν θα θελησεις να παιξεις πιο γρηγορα οχι για αρχη αρχη)

- Στην αρχη να δωσεις βαση στην τεχνικη και την τοποθετηση των δαχτυλων και να παιζεις καθαρα! Καλυτερα χωρις παραμορφωση στον ενισχυτη. Οταν λεω καθαρα να μην ακουγονται τριξιματα, βουβες νοτες κτλ Αυτο ειναι που πρεπει να προσεξεις ειδικα καθως ξεκινας γιατι ολα ειναι θεμα συνηθειας να το ξερεις αυτο!

- Και κατι τελευταιο το πως θα μαθεις να παιζεις με την πενα θα σου δωσει την δυνατοτητα αργοτερα να παιξεις γρηγορα. Οποτε θελει προσοχη και στο δεξι χερι η τεχνικη. Ποτε  σου δεν θα πρεπει να σφιγγεις τα χερια σου. Αν βαζεις δυναμη στην πενα τοτε το κανεις λαθος..

Καλη αρχη! :)

• Like 3
Δημοσ.

Αγορες DONE. :-)

Squier strat it is. 340 ευρω (380 αρχικη).

Ενισχυτη πηρα εναν Marshall 15αρη (MG15CFX).

Πηρα επισης θηκη, ζωνη και ηλεκτρονικο κουρδιστηρι-μετρονομο.

Το μονο που δεν εχω παρει και δεν ξερω αν μου χρειαζεται ειναι βαση στηριξης.

Καποια στιγμη (αργοτερα γιατι δεν μου εμεινε φραγκο), θα παρω και το rocksmith καλωδιο.

Αν εχω αποριες, θα ποσταρω.

Thank you all!

Καλή αρχή!

• Like 1
  • 7 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω μια basic ηλεκτρικη κιθαρα 15 ετων των 150 ευρω,εναν basic ενισχυτη δανεισμενο απο φιλο μου,προσφατα την εκανα service,ηθελα να ασχοληθω απο μικρος αλλα παντα κατι συνεβαινε και το ανεβαλα,λιγο τα ακριβα διδακτρα στα ωδεια,λιγο η ελλειψη χρονου και προσωπικου χωρου,μου εμεινε η κιθαρα στο ραφι και στη θηκη.

Δεν ειναι ευκολο μετα τα 30+ να ξεκινησεις απο το μηδεν και να αρχισεις να μαθαινεις νοτες,ταμπλατουρες,θεωρια,ασκησεις απο το youtube η ασκησεις χωρις να υπαρχει καποιος να σε διορθωνει.Αναρωτιεμαι ομως,υπαρχουν δασκαλοι η καθηγητες ηλεκτρικης κιθαρας που αναλαμβανουν ενηλικες 30αρηδες+ να τους μαθουν την μουσικη αλφαβητα η σνομπαρουν? Δυο 45λεπτα μαθηματα εβδομαδιαιως η ανα 10ημερο δεν νομιζω οτι ειναι too much.

Επεξ/σία από Slither
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Slither είπε

Εχω μια basic ηλεκτρικη κιθαρα 15 ετων των 150 ευρω,εναν basic ενισχυτη δανεισμενο απο φιλο μου,προσφατα την εκανα service,ηθελα να ασχοληθω απο μικρος αλλα παντα κατι συνεβαινε και το ανεβαλα,λιγο τα ακριβα διδακτρα στα ωδεια,λιγο η ελλειψη χρονου και προσωπικου χωρου,μου εμεινε η κιθαρα στο ραφι και στη θηκη.

Δεν ειναι ευκολο μετα τα 30+ να ξεκινησεις απο το μηδεν και να αρχισεις να μαθαινεις νοτες,ταμπλατουρες,θεωρια,ασκησεις απο το youtube η ασκησεις χωρις να υπαρχει καποιος να σε διορθωνει.Αναρωτιεμαι ομως,υπαρχουν δασκαλοι η καθηγητες ηλεκτρικης κιθαρας που αναλαμβανουν ενηλικες 30αρηδες+ να τους μαθουν την μουσικη αλφαβητα η σνομπαρουν? Δυο 45λεπτα μαθηματα εβδομαδιαιως η ανα 10ημερο δεν νομιζω οτι ειναι too much.

Δεν υπαρχει οριο ηλικιας ,ουτε φυσικα θα σε σνομπαρει κανενας. Εφοσον εχεις ελλειψη χρονου θα δεις οτι και 1 ωρα την εβδομαδα θα ειναι αρκετη.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 10/12/2022 στις 3:35 ΜΜ, DimN είπε

Δεν υπαρχει οριο ηλικιας ,ουτε φυσικα θα σε σνομπαρει κανενας. Εφοσον εχεις ελλειψη χρονου θα δεις οτι και 1 ωρα την εβδομαδα θα ειναι αρκετη.

2 ωρες την εβδομαδα θα μπορουσα να προσθεσω για μαθηματα με δασκαλο/καθηγητη,απλως δεν εχω χωρο διαθεσιμο δικο μου και θα πρεπει ειτε να πηγαινοερχομαι στον χωρο τον δικο του με τον εξοπλισμο μου,ειτε στην χειροτερη σε ωδειο,το οποιο ομως θα εχει πιο ακριβα διδακτρα και δεν τα εμπιστευομαι τοσο,τυπου Νακας.H κιθαρα και ο ενισχυτης ειναι οι κατωθι.

spacer.pngspacer.png

Δημοσ.
Στις 10/12/2022 στις 1:00 ΜΜ, Slither είπε

Και κιθαρίστας να ήσουν ήδη θα δεις ότι υπάρχουν μέρες/εβδομάδες που ασχολείσαι, και άλλες που δεν προλαβαίνεις. Ο καθένας στον ρυθμό του (No pun intended :D )

Ο εξοπλισμός δεν πρέπει να σε νοιάζει όταν ξεκινάς. Η κιθάρα πρέπει απλά να είναι σεταρισμένη ώστε να παίζεις άνετα χωρίς να προκαλείς πόνο στα χέρια σου. Εφόσον δεν έχεις ασχοληθεί καλό θα είναι να την πας σε έναν επαγγελματία luthier, αλλά θα σου πει και ο δάσκαλος. 

Δεν ειναι ευκολο μετα τα 30+ να ξεκινησεις απο το μηδεν και να αρχισεις να μαθαινεις νοτες,ταμπλατουρες,θεωρια,ασκησεις απο το youtube η ασκησεις χωρις να υπαρχει καποιος να σε διορθωνει

Καθόλου εύκολο δεν είναι, και δη όταν πρέπει να μάθεις σωστή τεχνική πέρα από θεωρία. Στα πρώτα βήματα καλό είναι να έχεις δάσκαλο, μετα μπορείς να το συνεχίσεις μόνος σου. Επιμονή χρειάζεται, και να μην τα παρατάς. Στα πρώτα μαθήματα οριακά αυτό που θα παίζεις θα σου ακούγεται σαν μουσική :D

Αναρωτιεμαι ομως,υπαρχουν δασκαλοι η καθηγητες ηλεκτρικης κιθαρας που αναλαμβανουν ενηλικες 30αρηδες+ να τους μαθουν την μουσικη αλφαβητα η σνομπαρουν? Δυο 45λεπτα μαθηματα εβδομαδιαιως η ανα 10ημερο δεν νομιζω οτι ειναι too much.

Υπάρχουν και θα χαρούν να σε αναλάβουν. Ειδικά στα για τη κιθάρα υπάρχει πληθώρα δασκάλων εκτός ωδείων που κάνουν μαθήματα. Προσπάθησε να βρεις κάποιον από γνωστό, αλλά αν δεν έχεις, υπάρχει ενα ελληνικό site αγγελιών μουσικών/μουσικών οργάνων που μπορείς να βρεις.

Με 2 μαθήματα την εβδομάδα θα είσαι τζετ. Το βασικότερο όμως ειναι να μελετάς μεταξύ των μαθημάτων.

Προσωπικά επικροτώ και ενθαρρύνω όποιον ακούω ότι θέλει να ξεκινήσει μουσικό όργανο. Για εμένα η μουσική είναι μεγάλο κομμάτι της ζωής μου, και βασική διέξοδος για της δημιουργικές μου ανησυχίες! 

Εύχομαι καλή αρχή, αν χρειαστείς βοήθεια στείλε PM, και θα σε βοηθήσω αν μπορώ!

• Like 1
Δημοσ.

Ναι,γνωριζω το site αυτο που εχει δασκαλους και καθηγητες αναλογα την περιοχη που μενεις,οπως και αλλα που προσφερουν επιλογες,προσωπικα θα προτιμουσα την προσωπικη επαφη και οχι μεσω skype μαθηματα.Τα ακουσματα μου ειναι απο κλασικ ροκ,δηλαδη οι περισσοτερες γνωστες μπαντες και κιθαριστες των 70-80-90,μεχρι neoclassical στυλ που ειναι μοντερνο τα τελευταια χρονια απο gus g,gus drax και γενικα μελωδικος ηχος που ειναι ενδοιαμεσα σε hard n heavy.

Την κιθαρα αυτη,που δεν θα χρειαστει δηλαδη αλλη για αρχαριο,για τα πρωτα βηματα,την εχω σεταρει στον Zaxos κατω στο κεντρο της θεσσαλονικης,αλλα δεν ειχα μεινει ιδιαιτερα ευχαριστημενος με το κοστος,ενω καποια στιγμη μου γλιστρησε και μπορει να χρειαζετει ξανα σεταρισμα.

Δημοσ.

Mην δωσεις τζαμπα λεφτα ,θα σου πει ο δασκαλος αν χρειαζεται κατι η κιθαρα σου. Ξεκινα και μην το σκεφτεσαι καθολου.

Δημοσ.
Στις 24/12/2022 στις 7:18 ΜΜ, DimN είπε

Mην δωσεις τζαμπα λεφτα ,θα σου πει ο δασκαλος αν χρειαζεται κατι η κιθαρα σου. Ξεκινα και μην το σκεφτεσαι καθολου.

Ελπιζω να μην μου φυγει η ορεξη οταν βρω τις πρωτες δυσκολιες,γιατι αλλο να ξεκινας μικρος με φουλ διαθεση και αλλο στα 30+ σαν τελευταιος των μοικανων,νιωθω σαν εναν 45αρη που πιανει τιμονι για πρωτη φορα.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μου σύστησε "γνωστός" δάσκαλος ηλεκτρικής κιθάρας να έχουμε μια δωρεάν skype επαφή για να μου λύσει τις όποιες απορίες και στη συνέχεια αν αποφασίσω να ξεκινήσω βλέπουμε,το θέμα είναι ότι λόγω προγράμματος δουλειάς,το οποίο είναι μονίμως 2-10,έχω μόνο 2 ώρες οριακά για τα μαθήματα και το homework practice,δεν θέλω να πιεστω χρονικά.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Έχετε να προτείνετε δάσκαλο η καθηγητή ηλεκτρικης κιθάρας για Θεσσαλονίκη μεριά?, δεν με ενδιαφέρουν τα διαδικτυακά η μέσω skype μαθήματα,θέλω την άμεση προσωπική επαφή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τιποτε ε,εχω κοιταξει λιγο καποια site τυπου teacherfinder ομως δεν βλεπω αρκετες επιλογες θα ελεγα.Aν καποιος εχει καποια προταση για δασκαλο-καθηγητη,ας μου στειλει ενα pm,τουλαχιστον να κανω την αρχη σαν hobby,για να δω αν θα μου αρεσει.

Επεξ/σία από Slither

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...