Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γούστα είναι αυτά..

Οι ακριβές squier είναι εξαιρετικές κιθάρες..Στα επίπεδα των fender.

Εμένα για παράδειγμα δε μου αρέσει καθόλου αυτός ο παχύς ήχος που βγάζουν οι prs..

Είναι όμορφες και ποιοτικές αλλά μέχρι εκεί.

Εκτος αυτού αν αρχίσει να κοιτάει μεταχειρισμένες αποκτά πολλές περισσότερες επιλογές.Μέχρι τώρα μιλούσαμε μόνο για καινούριες.

Μπορεί να πάει και σε fender ή ακόμη και σε κάποιες αμερικάνικες gibson.

Φυσικά και είναι γούστα και το ξεκαθαρισα σε προηγούμενο μυνημα. Εγώ προσωπικά εδώ και περίπου 5 χρόνια έχω αυτή εδώ και δεν νομίζω ότι θα χρειαστώ στη ζωή μου να πάρω άλλη. All around κιθάρα που με καλύπτει πλήρως με πολύ λεπτό λαιμό που είναι πολύ σημαντικό για εμένα.

https://www.google.gr/search?q=ibanez+s5470+tks&oq=ibanez+s5470+&aqs=chrome.1.69i57j0l3j69i60j69i61.6496j0j4&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#safe=off&q=ibanez+s5470+black&imgrc=u6EsUzN6wQJkiM%3A

• Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν διάβασα πολύ, είδα όμως ότι δεν ξέρεις και πολλά γύρω από το θέμα. Εγώ θα πρότεινα να πάρεις Squier classic vibe Stratocaster ή Telecaster. Ειδικά η δεύτερη δεν ξεχωρίζει και πολύ εύκολα από το μεγάλο της αδερφάκι που κάνει 6 φορές παραπάνω και δεν είναι άλλη από την Fender 52 reissue telecaster. Μιλάμε για όργανα με σταθερότητα και πολύ καλό value for money. Μακριά από φθηνές κιθάρες, σχεδόν οποιασδήποτε άλλης μάρκας εκτός ibanez, έκανα το λάθος όταν ξεκίνησα και το μετάνιωσα. Στην Ελλάδα ξεφεύγουν πολύ αυτά τα μοντέλα, αν θες και έχει τη δυνατότητα παραγγέλνεις με αντικαταβολή από MusicStoreProfessional που είναι στη γερμανία ή από Andertons.co.uk. Για ενισχυτή δες Roland Cube 10gx. 

Πάρε και ένα βίντεο να τις ακούσεις.

Δημοσ.

Εγώ θα πρότεινα να ψάξεις/ρωτήσεις σε ένα πιο σχετικό forum, μιας και αυτό εδώ είναι (κατά βάση) τεχνολογικό.
(Προφανώς, λόγω του πλήθους χρηστών και μόνο, και εδώ θα βρεις γνώστες του αντικειμένου, αλλά και πάλι)
Here, try this one:
http://forum.kithara.gr/index.php?PHPSESSID=raul5tdeib1fu5f8s4330hvu86&board=73.0
Επίσης, όταν με το καλό αποφασίσεις τι θα πάρεις, έχε υπόψιν και το thomann:
http://www.thomann.de/gr/index.html
Σε κάποια προϊόντα μπορεί να παίζει και αρκετά μεγάλη απόκλιση στην τιμή σε σχέση με τα ελληνικά μαγαζιά. Επίσης είναι πολύ αξιόπιστο, οπότε δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα.

Δημοσ.

Καλησπερα παιδες.

Εκλογικη βραδια αποψε, το προσπερναμε και παμε σε μια γρηγορη απορια οσον αφορα το Rocksmith.

Καταρχην να διευκρινησω (για να μην παρεξηγηθω και πεσει καμια διαγραφη ποστ ή κανα ban) οτι θελω να το αγορασω το software! Με μια προυποθεση ομως. Οτι δεν θελει συνδεση με το Internet.

Το λεω αυτο γιατι το βρηκα σε torrent, αλλα καταλαβα οτι θελει συνδεση στο Internet.

[EDITED FOR OBVIOUS REASONS]

Μπορει να μου πει καποιος αν το αγορασω... θα ειναι απαραιτητη η συνδεση με το Internet?

Αν ναι, sorry αλλα δεν θα προχωρησω στην αγορα του.

Δεν θελω να εξαρτωμαι απο το Internet για να κανω τη δουλεια μου...

Κατα τ'αλλα, ευχαριστω και τους τελευταιους συμφορουμιτες που μπηκαν στην συζητηση δινοντας πληροφοριες...

Δημοσ.

Όχι δεν είναι απαραίτητη η σύνδεση με Internet.

Σβήσε τώρα το μισό παραπάνω ποστ μη φάει κλείδωμα το thread.  :lol:

Επίσης, για να κάνεις σωστή δουλειά και να μη πεδεύεσαι με άλλες κάρτες ήχου, χρειάζεσαι και το real tone cable.

Το Real tone cable μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σε προγράμματα όπως Guitar Rig ξερωγώ. Δεν λειτουργεί μόνο με το Rocksmith. Οπότε, είναι ας πούμε μία "φτήνη" λύση για να συνδέεις τη κιθάρα σου στο PC.

edit: Για να σε προλάβω, αν και νομίζω έγινα σαφής από παραπάνω. Υπάρχει πειραγμένο εκτελέσιμο που δεν απαιτεί την ύπαρξη του real tone cable. Όμως, υπάρχει πιθανότητα η κάρτα που θα χρησιμοποιήσεις να μην λειτουργεί σωστά με το παιχνίδι.

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως χωρίς να το έχω χρησιμοποιήσει το rocksmith πιστεύω οτι δεν είναι ο σωστός τρόπος για να ξεκινήσεις να μαθαίνεις κιθάρα..

Πρέπει να μάθεις να ακούς το ρυθμό ,να τον νοιώθεις,να καταλαβαίνεις τις νότες και τις αληλουχίες τους.

Έχω την εντύπωση οτι το rocksmith σε μετατρέπει απλά σε ένα μηχάνημα που βλέπει στην οθόνη νούμερα και παίζει ότι βλέπει.

Έτσι μπορεί να μπορέσεις να παίζεις αντιγραφή κάποια κομμάτια αλλά δε θα καταλάβεις ποτέ την μουσική και δε θα μπορείς να αυτοσχεδιάσεις ή να συνθέσεις κάτι.

Δεν ξεκινάς με καλές βάσεις έτσι.

• Like 1
Δημοσ.

Για αλλη μια φορα σας ευχαριστω ολους για τις χρησιμες πληροφοριες.

Κραταω τις προτασεις περι usb audio interface, φαινεται εξαιρετικη σαν προταση, παρ' ολ' αυτα θα ηθελα να εχω και εναν ενισχυτη που να μην απαιτει χρηση Η/Υ. Οποτε με βλεπω να αγοραζω και τα δυο, απλα δεν ξερω με ποια σειρα/προτεραιοτητα.

Οσον αφορα δυο απο τα USB που προταθηκαν...

o6mqfdb.png

qd0cgTO.png

... βοηθηστε με λιγο οσον αφορα την συνδεσιμοτητα.

ΟΚ, συνδεση μεσω USB.

Βλεπω και κοκκινα - ασπρα, αυτα απ'οτι ξερω απο τα Hi-Fi ειναι RCA.

Τι συνδεεται σε τι αν μπορει καποιος να μου εξηγησει...

Βασικα, το πρωτο, εχει (σχεδον) κατανοητο interface στην μπροστινη πλευρα...

T5LvHry.png

Το δευτερο ειναι λιγο μπερδεμα...

WHRBmbK.png

αν θές να συγκρίνεις την saffire 6 ..καλύτερα βάλε την  vs αυτήν http://www.thomann.de/gr/focusrite_scarlett_2i4.htmκαι όχι με την μικρή της παρέας.

η scarlett 2i4 κοστίζει 18 πιο πάνω απο την saffire 6 και τα αξίζει με το παραπάνω.

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως χωρίς να το έχω χρησιμοποιήσει το rocksmith πιστεύω οτι δεν είναι ο σωστός τρόπος για να ξεκινήσεις να μαθαίνεις κιθάρα..

Πρέπει να μάθεις να ακούς το ρυθμό ,να τον νοιώθεις,να καταλαβαίνεις τις νότες και τις αληλουχίες τους.

Έχω την εντύπωση οτι το rocksmith σε μετατρέπει απλά σε ένα μηχάνημα που βλέπει στην οθόνη νούμερα και παίζει ότι βλέπει.

Έτσι μπορεί να μπορέσεις να παίζεις αντιγραφή κάποια κομμάτια αλλά δε θα καταλάβεις ποτέ την μουσική και δε θα μπορείς να αυτοσχεδιάσεις ή να συνθέσεις κάτι.

Δεν ξεκινάς με καλές βάσεις έτσι.

Μα για να βάλεις καλές μουσικές βάσεις, χρειάζεσαι δάσκαλο. Μόνος λίγα θα καταφέρεις, εκτός και αν πάλι έχεις κάποιον (φίλο π.χ.) να σε καθοδηγεί τι να κοιτάξεις κάθε φορά.

Αν απλά θέλει να χτυπάει 5 νότες ώστε να "λυθεί" το χέρι του, νομίζω το Rocksmith είναι αρκετά καλή περίπτωση.

Το ίδιο δεν είναι και με τα Tabs σε ultimate guitar κ.λπ.; Απλά το Rocksmith στο κάνει πιο διασκεδαστικό.

Δημοσ.

Για να απαντησω συνολικα...

... ειμαι ανοιχτος σε ολους τους πιθανους τροπους εκμαθησης και δεν βιαζομαι. Θα ξεκινησω διαβασμα με πηγες απο το Internet, videos, κλπ. και θα αγορασω και το real tone cable (εδικα τωρα που εμαθα οτι μπορει να χρησιμοποιηθει και σε αλλες εφαρμογες) - για χρηση αφου ομως εχω διαβασει/μαθει τα βασικα -.

Δεν αποκλειω και το ωδειο, απλα δεν μου ειναι ευκολο να δινω 15 ευρω/ωρα. Αν δω οτι δεν μπορω να κατανοησω μερικα βασικα πραγματα, ισως να απευθυνθω σε ωδειο και να το χρησιμοποιησω σαν "quick/basic start guide". Θα δω πως θα παει το πραγμα...

Δημοσ.

Επειδή και εγώ ξεκίνησα με την νοοτροπία να μάθω 10 κομμάτια να παίζω, και σπαταλούσα πολύτιμο χρόνο στα μαθήματα στο ωδείο για να μάθω μερικά τραγούδια παραπάνω αντί για περισσότερες ασκήσεις, θα σου πω να το πας πολύ χαλαρά. Πάρε το A modern method for guitar, ή κατέβασε το. Δεν είχα ποτέ την υπομονή να το ακολουθήσω, λόγω της παραπάνω νοοτροπίας. Αν καταφέρεις και το βγάλεις, στο τέλος θα μπορείς να διαβάζεις νότες, να είσαι πάντα μέσα στον χρόνο, λες και παίζεις με μετρονόμο, και θα μαθαίνεις κομμάτια για πλάκα. Επίσης, μάθε πεντατονικές κλίμακες, το Α και το Ω για να μάθεις την ταστιέρα της κιθάρας απέξω και να μην έχεις θέματα.

Δημοσ.

Καλημέρα. Δες και τις jazzmaster αν μπορείς να δώσεις κάτι παραπάνω. Ένας μικρός combo ενισχυτής είναι καλύτερος από το να μπλέξεις με usb και υπολογιστές για ένα απλό λόγο: θα μπορείς να τον πάρεις μαζί σου αν βρεις κάνα δύο φιλαράκια να παίξεις μαζί τους. Καλή αρχή.

Δημοσ.

Αγορες DONE. :-)

Squier strat it is. 340 ευρω (380 αρχικη).

Ενισχυτη πηρα εναν Marshall 15αρη (MG15CFX).

Πηρα επισης θηκη, ζωνη και ηλεκτρονικο κουρδιστηρι-μετρονομο.

Το μονο που δεν εχω παρει και δεν ξερω αν μου χρειαζεται ειναι βαση στηριξης.

Καποια στιγμη (αργοτερα γιατι δεν μου εμεινε φραγκο), θα παρω και το rocksmith καλωδιο.

Αν εχω αποριες, θα ποσταρω.

Thank you all!

• Like 1
Δημοσ.

Μια γρηγορη ερωτηση...

bCpzXwQ.jpg

Υπαρχουν 5 θεσεις, μπορει καποιος να μου πει με την φορα απο κατω προς τα πανω (οπως δειχνει το βελος), ποιοι μαγνητες χρησιμοποιουνται? Βασικα μου το ειπε ο πωλητης, αλλα δεν το συγκρατησα.

Μηπως ειναι...

1. 3
  2. 3 και 2
  3. 2
  4. 2 και 1
  5. 1

?

Δημοσ.

εκεί που δείχνει ο επιλογέας είναι και ο μαγνήτης..

ας πούμε ο 1 είναι πάνω.. στη μέση ο 2 και κάτω ο 3..

και οι ενδιάμεσες θέσεις πάλι στους αντίστοιχους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...