Mesu_dil Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Κανα link για να καταλαβω τι εστι "usb audio interface"? http://www.thomann.de/gr/focusrite_scarlett_solo.htm http://www.thomann.de/gr/m_audio_m_track_plus_mkii.htm PC--->USB interface---> καλώδιο κιθάρας--->κιθάρα. έχει έξοδο για ακοθστικά και ακούς απο εκεί τι παίζεις. κατεβάζεις και το guitar rig και έχεις πάρα πολλούς ήχους. Αν δεν έχεις δει το guitar rig πάρε ένα λινκ 1
efo355 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Πω ρε φιλε... με καταστρεφεις τωρα. Πανω που ελεγα οτι ειχα αποφασισει, θυμηθηκα οτι ζαχαρωνα τις προηγουμενες μερες τις Ibanez SA-160FM-BBT και SA-260FM-AMB, οι οποιες οπτικα ειναι πολυ του γουστου μου. Κανουν για τη δουλεια που τις θελω ή πρεπει να κοιταξω πιο ακριβα μοντελα Ibanez? Ok, ευχαριστω για τα tips και γενικοτερα για τις πληροφοριες... Μια χαρά κάνουν Και η δικιά μου πρώτη ηλεκτρική στα 300 ευρώ ήταν και Μια χαρά με βόλεψε
N3k21 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Κανα link για να καταλαβω τι εστι "usb audio interface"? Επισης αυτο που εγραψα για τους "mini" ενισχυτες που δεχονται ακουστικα, υφισταται ή εχω μπερδεψει κατι? Ευχαριστω πολυ παιδες και τα λεμε αυριο, ετσι κι'αλλιως αν κανω αγορα θα παρω μονο την κιθαρα, τα υπολοιπα τα συζηταμε αφου θα πανε για μερικες μερες αργοτερα.. Ουσιαστικά είναι αυτό που περιγράφει ο Mesu_dil. Φαντάσου μια εξωτερική κάρτα ήχου, αλλά με κατάλληλο hardware και drivers, που επιτρέπει την σύνδεση μουσικών οργάνων ή μικροφώνων στον υπολογιστή σου. Για να προλάβω ενδεχόμενη ερώτηση, όχι με μια απλή κάρτα ήχου δεν μπορείς να επιτύχεις το ίδιο αποτέλεσμα, αφενός διότι δεν διαθέτει τους απαραίτητους προενισχυτές (άρα θα έχεις θόρυβο), αφετέρου διότι το latency θα είναι τόσο μεγάλο, που θα παίζεις μια νότα και θα την ακούς αρκετά milisecond αργότερα. Πως όμως σου χρησιμεύει εσένα αυτή η συσκευή; Αρχικά όπως είπαμε, σου επιτρέπει να συνδέσεις την ηλεκτρική σου κιθάρα σε μια είσοδο και να πάρεις έτσι το σήμα στα ηχεία σου, ή και να το ηχογραφήσεις αν θες. Το σημαντικότερο είναι όμως πως μπορείς με το κατάλληλο modeling λογισμικό, να προσομοιώσεις τον ήχο δεκάδων συνδυασμών ενισχυτών και εφέ με μερικά κλικ του ποντικιού σου. Τέτοια λογισμικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε ως standalone εφαρμογές (δηλαδή διπλό κλικ και καθάρισες), είτε ως plugins σε κάποιο host DAW (Digital Audio Workstation) πρόγραμμα, που είναι -για διάφορους λόγους- η βέλτιστη λύση. Τα περισσότερα usb audio interfaces έρχονται πακέτο με τέτοια λογισμικά, ίσως με περιορισμένων δυνατοτήτων εκδόσεις βέβαια, που όμως αρκούν για τα πρώτα σου βήματα. Υπάρχουν φυσικά και άπειρες δωρεάν λύσεις, είτε μιλάμε για modelling plugins, είτε για DAWs. Σκέψου πως συνήθως και οι φτηνοί solid state (δηλαδή με transistors αντί για λυχνίες) combo (δηλαδή που ενσωματώνουν μεγάφωνο και μονάδα ενίσχυσης στο ίδιο case) ενισχυτές ουσιαστικά στην ίδια τεχνολογία βασίζονται. Δηλαδή οι ήχοι που παράγουν δεν είναι ακριβώς "αυθεντικοί", αλλά προϊόντα προσομοίωσης, που όμως προκύπτουν από ενσωματωμένο hardware και όχι από το PC σου. Δεν πρόκειται με τέτοιο ενισχυτάκο να πετύχεις τον "αέρα" ενός βαρβάτου "λαμπάτου" με μεγάφωνα 10 ιντσών. Οπότε το usb audio interface είναι προτιμότερο στην περίπτωσή σου, εφόσον και επένδυση για μελλοντικά projects αποτελεί, ενώ κοστίζει περίπου το ίδιο με ένα φτηνό combo ενισχυτή. http://www.thomann.de/gr/focusrite_scarlett_solo.htm Εξαιρετική πρόταση. Θα πρότεινα ωστόσο στο loic να τσιμπήσει εξαρχής κάποια κάρτα με δύο εισόδους. Το κόστος τους δεν είναι σημαντικά υψηλότερο, ενώ η δεύτερη είσοδος στο μέλλον θα είναι εξαιρετικά χρήσιμη (π.χ. για dual miking ακουστικών οργάνων και ενισχυτών, ή στην περίπτωση που θέλει π.χ. να γράφει φωνή και κιθάρα ταυτόχρονα).
warlock9_0 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 εγώ θα προτείνω αυτή http://www.thomann.de/gr/focusrite_saffire_6_usb.htm την έχω 2-3 χρόνια, αξίζει τα παραπάνω λεφτά 100% τα δάχτυλα κάνουν τον ηχο !! δεν υπάρχουν κανόνες, τελε χρησιμοποιούν πχ και ο John 5 και ο Jim Root σε ποιο σκληρό ήχο, βέβαια έχουν και ανάλογο gear. τώρα το είδα αυτό, οι tele που έχουν δεν είναι οι κλασσικές, είναι οι blacktop με διπλούς μαγνήτες κλπ τσίμπησα μια πριν κάνα χρόνο και την έχω καταευχαριστηθεί 1
Mesu_dil Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 τώρα το είδα αυτό, οι tele που έχουν δεν είναι οι κλασσικές, είναι οι blacktop με διπλούς μαγνήτες κλπ τσίμπησα μια πριν κάνα χρόνο και την έχω καταευχαριστηθεί προφανώς είναι τέλε με τα γκάζια τους (humbuckers-active-passive) ήθελα να του πώ οτι δεν υπάρχουν κανόνες στις κιθάρες αναλογα με είδος μουσικής. εγώ είμαι φανατικός τελεκάστορας XD
johnbond Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Μια χαρά παίζεις ότι θέλεις και με τέλε με μονούς! ( απο το 5ο λεπτό και μετά) Και με τον κατάλληλο ενισχυτή και πετάλια σίγουρα βγάζεις και πολύ πιο σκληρό ήχο ,όπως στο παρακάτω video.
loic Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Για αλλη μια φορα σας ευχαριστω ολους για τις χρησιμες πληροφοριες. Κραταω τις προτασεις περι usb audio interface, φαινεται εξαιρετικη σαν προταση, παρ' ολ' αυτα θα ηθελα να εχω και εναν ενισχυτη που να μην απαιτει χρηση Η/Υ. Οποτε με βλεπω να αγοραζω και τα δυο, απλα δεν ξερω με ποια σειρα/προτεραιοτητα. Οσον αφορα δυο απο τα USB που προταθηκαν... ... βοηθηστε με λιγο οσον αφορα την συνδεσιμοτητα. ΟΚ, συνδεση μεσω USB. Βλεπω και κοκκινα - ασπρα, αυτα απ'οτι ξερω απο τα Hi-Fi ειναι RCA. Τι συνδεεται σε τι αν μπορει καποιος να μου εξηγησει... Βασικα, το πρωτο, εχει (σχεδον) κατανοητο interface στην μπροστινη πλευρα... Το δευτερο ειναι λιγο μπερδεμα...
dimitris_sg Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Αν σε ενδιαφερει πουλαω μια prs santana se στα χρηματα που ψαχνεις. καμια σχεση με οσες αναφερθηκαν. ευκολοπαιχτη και με γεματο ηχο. Οσον αφορα τον ενισχυτη, επειδη εισαι αρχαριος θα σου προτεινα η πρωτη σου αγορα να ειναι σε κανονικο ενισχυτη modelling με διαφορα εφε για να πειραματιστεις. Ειναι νωρις ακομα να μπλεξεις με καρτες ηχου, συνδεσεις, προγραμματα, ηχεια. Θα χασεις το νοημα. Ενισχυτακος, καρφωνεις την κιθαρα και παιζεις. Και τελος οσον αφορα τα μαθηματα τον πρωτο χρονο τουλαχιστον καλυτερα να πας σε ωδειο. Ειναι αλλιως να εχεις καποιον να στα δειχνει απο κοντα, να διορθωνει λαθη που θα σε ακολουθουν μετεπειτα, θα σου δωσει ακουσματα, θα τον βλεπεις απο κοντα πως παιζει, θα σου μαθει ρυθμικα κτλ. 1
loic Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Thank's για την προσφορα αλλα εχω αποφασισει να παω σε squier strat, αν δεν αλλαξει κατι δραματικα. Εχω φαει αρκετες ωρες αυτες τις μερες και εχω ακουσει τους ηχους απο αρκετες κιθαρες σε youtube κλπ, οι strat ειναι αυτο που ειναι πιο κοντα στα γουστα μου και στο στυλ που θελω να μαθω. Και 'γω καπως ετσι το σκεφτομαι... οπως το εγραψες, πρωτα τα βασικα με "κανονικο" ενισχυτη, και μετα βλεπουμε.. P.S Μολις εβαλα στο skroutz "prs santana se" και παραλιγο να παθω εγκεφαλικο! 770 καινουργια? OMG
efo355 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Μην ξεχνάς το rocksmith που σου είπα. Θα κάνεις άλματα. Ψάξε να δεις και θα καταλάβεις τι σου λέω. Όσον αφορά την κιθάρα αν η prs είναι σε καλή κατάσταση αγόρασε τη μιας και είναι στα λεφτά σου. Παίρνεις ένα πολυ καλύτερο όργανο από οποιαδήποτε squier ( μπλιαχ ) σε αυτά τα λεφτά.
warlock9_0 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 ... Το δευτερο ειναι λιγο μπερδεμα... πολύ χοντρικά επειδή μπορείς να κάνεις διαφορες συνδεσμολογίες τα δύο πρώτα knobs είναι για ενίσχυση του σήματος στις δύο εισόδους το τρίτο κάνει μίξη του input σου με το output που βγάζει το pc μπορείς δηλαδή να εχεις όταν γράφεις, στην έξοδο ότι παίζεις ακριβώς, χωρίς να έχεις καθυστέρηση από ό,τι εφέ μπορεί να έχεις βάλει στο pc μετά έχεις 4 εξόδους οι δύο πρώτες είναι οι main, και έχεις άλλες δύο το 4ο knob που λέει monitor ρυθμίζει την ένταση στις main εξόδους το τελευταίο knob είναι για να συνδέσεις ακουστικά από πίσω που είναι οι συνδέσεις, μπορείς είτε να τα συνδέσεις όλα με RCA, είτε να συνδέσεις τα main με jack και τις άλλες δύο εξόδους με RCA για ενισχυτή που λες, οι κλασσικές επιλογές όποιων ξεκινάνε είναι είτε marshall είτε line 6 15watt, κάτω από 100 ευρώ μπες στις αγγελίες στο noiz και gl/hf
loic Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 @ warlock9_0 TY για τις επεξηγησεις, παρολο που δεν ειμαι σε θεση αυτη τη στιγμη να κατανοησω ακριβως τις λειτουργιες, μαλλον πρεπει να βρω κανα βιντεακι για το δω στην πραξη. @ efo355 Αυτο εδω ειναι το rocksmith? Η συσκευασια περιλαμβανει καλωδιο και software να φανταστω? Βγαζει και το youtube αποτελεσματα αλλα επειδη πραγματικα δεν μπορω να ασχοληθω αλλο σημερα, θα το κοιταξω αυριο. Thank you all!
efo355 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Αυτό είναι το καλώδιο. Μαζί με το παιχνίδι πάει εκεί στα 60 ευρώ Αλλά εντάξει το παιχνίδι το παίρνεις και από τον θείο με όλα τα dlc ....
johnbond Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Όσον αφορά την κιθάρα αν η prs είναι σε καλή κατάσταση αγόρασε τη μιας και είναι στα λεφτά σου. Παίρνεις ένα πολυ καλύτερο όργανο από οποιαδήποτε squier ( μπλιαχ ) σε αυτά τα λεφτά. Γούστα είναι αυτά.. Οι ακριβές squier είναι εξαιρετικές κιθάρες..Στα επίπεδα των fender. Εμένα για παράδειγμα δε μου αρέσει καθόλου αυτός ο παχύς ήχος που βγάζουν οι prs.. Είναι όμορφες και ποιοτικές αλλά μέχρι εκεί. Εκτος αυτού αν αρχίσει να κοιτάει μεταχειρισμένες αποκτά πολλές περισσότερες επιλογές.Μέχρι τώρα μιλούσαμε μόνο για καινούριες. Μπορεί να πάει και σε fender ή ακόμη και σε κάποιες αμερικάνικες gibson.
giorgos147 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Όσον αφορά το RockSmth, μιας που αναφέρθηκε, τσεκάρετε εδώ. Πληθώρα κομματιών που απλά τα πετάς στον φάκελων DLC και παίζεις. Π.χ. αυτό ή αυτό. Από γνωστά κομμάτια λογικά θα βρείτε ό,τι ψάχνετε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα