Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εξαρτάται κυρίως απο τη μουσική που θέλεις να παίξεις..

Ο διπλός που λέγεται και humbucker έχει πιο γεμάτο ήχο και είναι καλύτερος για ροκ ή μέταλ.

Ο μονός βγάζει πιο καθαρό ήχο και ταιριάζει καλύτερα σε πιο ελαφριά κομμάτια αν και αυτός έχει χρησιμοποιηθεί σε ροκ..

Δεν υπάρχουν κανόνες..Είναι θέμα προτίμησης,και είναι κάτι που θα καταλάβεις με τον καιρό.

Εγώ πάντως θα πήγαινα στη δεύτερη λύση με τον διπλό,αφού έχεις ήδη δυο μονούς.

Έτσι έχεις μεγαλύτερη ποικιλία ήχων.

υγ..Οι μουσικοί που αναφέρεις έπαιζαν κυρίως με διπλούς μαγνήτες.

• Like 1
  • Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παιδες, ειστε τελειοι.

Πραγματικα πολυ χρησιμες οι πληροφοριες σας και σας ευχαριστω.

Οποτε, βρηκα και πως θα περασω το ΣΚ.

Φυσιολογικα θα επαναφερω καποια στιγμη το θεμα, σχετικα με επιλογη-αγορα κιθαρας.

Φανταζομαι ακουστικη στην αρχη.

Μολις βρηκα την πληροφορια οτι η διαφορα μεταξυ κλασικης και ακουστικης ειναι οτι η πρωτη παιζεται με τα δαχτυλα ενω η δευτερη με πενα και οτι εχουν διαφορετικο υλικο στις χορδες. Περα απ'αυτο, κατασκευαστικα (σαν οργανα), εχουν διαφορα?

Για να δοκιμασω οπως λες μια κιθαρα, δεν θα πρεπει πρωτα να εχω εμπειρια στο παιξιμο, ωστε να εχω αναπτυξει τα δικα μου κριτηρια? Σιγουρα δεν θα παω να αγορασω ηλεκτρικη χωρις να εχω πρωτα μαθει ακουστικη. Το θεμα ειναι με ποια κριτηρια θα αγορασω την ακουστικη... οποτε, μαλλον θα ζητησω την βοηθεια σας, οταν θα ερθει η ωρα.

Επισης, δεν θα σου πω τι μουσικη σκοπευω να παιξω γιατι θα ειναι ιεροσυλια :P , θα σου πω ποιος ηχος μ'αρεσει και θα ηθελα να γνωρισω εστω και λιγο αυτον τον τροπο παιξιματος. Rock/Blues του στυλ Gary Moore, B.B. King, John Lee Hooker και λοιπους μπλουζιστες... Φανταζομαι πως αυτο το επιπεδο ειναι πολυ υψηλο αφου εχει και πολλους αυτοσχεδιασμους κλπ, αλλα αν μαθαινα εστω και λιγο αυτο το παιξιμο και 5-10 κομματια να τα παιζω καλα για αρχη και σε ενα ευλογο χρονικο διαστημα, θα ημουν υπερ-ευχαριστημενος...

Αν μάθεις να παίζεις 10 κομμάτια από τους συγκεκριμένους σημαίνει ότι ξέρεις να παίζεις κιθάρα σε πολύ καλό επίπεδο.

Λοιπόν πάρε μια ηλεκτρική Μην ασχολείσαι με ακουστική. Η ηλεκτρική είναι η πιο εύκολη κιθάρα ας πούμε λόγω του ότι είναι πιο μαλακια και έχει πιο μαζεμένη ταστιερα. Μια ηλεκτρική στα 300 ευρώ είναι πολύ καλά για αρχή.

Η μάρκα και το πως σου κάθεται στο χέρι είναι και που θα το καταλάβεις αφού αποκτήσεις εμπειρία. Προσωπικά δεν μου αρέσουν καθόλου οι fender και λατρεύω τις Ibanez και τις esp αλλά αυτά είναι γούστα.

Μαζί με την κιθάρα αγορασε με κάνα 20αρι και καλώδιο για rocksmith και ξεκινά σιγά σιγά να παίζεις τα πολύ εύκολα κομμάτια. Το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό που το έχει το rocksmith είναι το blitzkrieg pop, ότι πρέπει κομμάτι για την φάση που είσαι

• Like 1
Δημοσ.

@ johnbond

Τελευταια ερωτηση για να μην σε πρηζω...

Να υποθεσω οτι μπορουν να γινουν αλλαγες πανω στο οργανο?

Δηλαδη να ζητησω π.χ καποια στιγμη απο τον πωλητη να μου αλλαξει μαγνητη (απο μονο σε διπλο κλπ)?

@ efo355

Το ξερω (πλεον) οτι δεν χρειαζεται ακουστικη, θα παρω απευθειας ηλεκτρικη.

Το budget μου ειναι στα 350 - 400 (μονο για κιθαρα).

Υπαρχει Ibanez σε αυτο το μπατζετ που να ειναι ιδανικη για blues?

To καλώδιο για rocksmith που εγραψες, μολις το googlαρα και βλεπω οτι εχει USB στη μια ακρη.

Τι παιζει?

Δημοσ.

@ johnbond

Δηλαδη να ζητησω π.χ καποια στιγμη απο τον πωλητη να μου αλλαξει μαγνητη (απο μονο σε διπλο κλπ)?

Γίνεται αλλά το κόστος είναι μεγάλο ειδικά αν χρειαστεί να σκάψει το σώμα για να χωρέσει ο διπλός μαγνήτης.

Μπορεί να φτάσει και 100-150 ευρώ που φυσικά δε θα αξίζει σε κιθάρα 250-300 ευρώ.

Δημοσ.

Γίνεται αλλά το κόστος είναι μεγάλο ειδικά αν χρειαστεί να σκάψει το σώμα για να χωρέσει ο διπλός μαγνήτης.

Μπορεί να φτάσει και 100-150 ευρώ που φυσικά δε θα αξίζει σε κιθάρα 250-300 ευρώ.

OK, καταλαβα.

Offtopic για να γουσταρουμε... :P

Δημοσ.

@ johnbond

Δηλαδη να ζητησω π.χ καποια στιγμη απο τον πωλητη να μου αλλαξει μαγνητη (απο μονο σε διπλο κλπ)?

@ efo355

Το ξερω (πλεον) οτι δεν χρειαζεται ακουστικη, θα παρω απευθειας ηλεκτρικη.

Το budget μου ειναι στα 350 - 400 (μονο για κιθαρα).

Υπαρχει Ibanez σε αυτο το μπατζετ που να ειναι ιδανικη για blues?

To καλώδιο για rocksmith που εγραψες, μολις το googlαρα και βλεπω οτι εχει USB στη μια ακρη.

Τι παιζει?

Σε αυτά τα λεφτά όλες είναι για όλα τα είδη μουσικής. Γενικά οποία κιθάρα και να πάρεις παίζεις τα πάντα. Τίς διαφορές θα τις δεις πιο μετά.

Αυτό που θα κοιτάξεις σε οποία κιθάρα και να πάρεις είναι να είναι οι χορδές κοντά στην ταστιερα για να χρειάζονται τα δάχτυλα τη μικρότερη δυνατή κίνηση.

Το καλώδιο rocksmith μη το τσιγκουνευτεις αν θες να γλυτώσεις λεφτά απλά βρες το rocksmith άπο το θείο.

Α και κάτι που ξέχασα Μην ασχολείσαι τώρα με μαγνήτες και τέτοια. Μάθε να παίζεις που είναι και το σημαντικότερο. Αν θες λίγο πιο blues ήχο βάζεις τον μπροστινό μαγνήτη στην κιθάρα αν και στο μέλλον όλοι και κάποιο πετάλι θα πάρεις όποτε όλα αυτά δεν θα έχουν και πολύ σημασία. Εσένα τώρα σε νοιάζει να παίζεις.

• Like 1
Δημοσ.

Σε αυτά τα λεφτά όλες είναι για όλα τα είδη μουσικής. Γενικά οποία κιθάρα και να πάρεις παίζεις τα πάντα. Τίς διαφορές θα τις δεις πιο μετά.

Αυτό που θα κοιτάξεις σε οποία κιθάρα και να πάρεις είναι να είναι οι χορδές κοντά στην ταστιερα για να χρειάζονται τα δάχτυλα τη μικρότερη δυνατή κίνηση.

Το καλώδιο rocksmith μη το τσιγκουνευτεις αν θες να γλυτώσεις λεφτά απλά βρες το rocksmith άπο το θείο.

Πω ρε φιλε... με καταστρεφεις τωρα. :P

Πανω που ελεγα οτι ειχα αποφασισει, θυμηθηκα οτι ζαχαρωνα τις προηγουμενες μερες τις Ibanez SA-160FM-BBT και SA-260FM-AMB, οι οποιες οπτικα ειναι πολυ του γουστου μου.

Κανουν για τη δουλεια που τις θελω ή πρεπει να κοιταξω πιο ακριβα μοντελα Ibanez?

Α και κάτι που ξέχασα Μην ασχολείσαι τώρα με μαγνήτες και τέτοια. Μάθε να παίζεις που είναι και το σημαντικότερο. Αν θες λίγο πιο blues ήχο βάζεις τον μπροστινό μαγνήτη στην κιθάρα αν και στο μέλλον όλοι και κάποιο πετάλι θα πάρεις όποτε όλα αυτά δεν θα έχουν και πολύ σημασία. Εσένα τώρα σε νοιάζει να παίζεις.

Ok, ευχαριστω για τα tips και γενικοτερα για τις πληροφοριες...

• Like 1
Δημοσ.

κοίτα τα μοντέλα classic vibe της squier ! πολύ τίμια όργανα σε αυτο το budget !! είτε σε στρατ είτε σε τελε.\

Όπως σου είπαν και οι παραπάνω, πήγαινε καρφί σε ηλεκτρική , αν το γουστάρεις θα μάθεις γρήγορα...επισκέψου tablature sites και βάρα  :devil: 

οτι θες εδώ είμαστε :-D

• Like 2
Δημοσ.

Damn it!

So many choices!

Για τις Tele διαβασα οτι φερνουν προς "country" ηχο και τις απερριψα η αληθεια ειναι, δεν μπηκα καν σε διαδικασια να τις ψαξω...

Δημοσ.

Squier Classic vibe βγάζει και strat..Δεν είναι μόνο τελε.

Είναι όντως εξαιρετικές αλλά νομίζω οτι ξεφεύγουν λίγο απο το budget σου.

Να ξέρεις πάντως σαν κανόνα οτι το βασικό ρόλο στον ήχο τον παίζει ο ενισχυτής..

Μια κιθάρα 5000ευρώ με ενισχυτή των 80ευρώ θα ακούγεται πολύ χειρότερα απο μια κιθάρα 300ευρώ σε ενισχυτή των 500ευρώ.

• Like 3
Δημοσ.

Damn it!

So many choices!

Για τις Tele διαβασα οτι φερνουν προς "country" ηχο και τις απερριψα η αληθεια ειναι, δεν μπηκα καν σε διαδικασια να τις ψαξω...

τα δάχτυλα κάνουν τον ηχο !!

δεν υπάρχουν κανόνες, τελε χρησιμοποιούν πχ και ο John 5 και ο Jim Root σε ποιο σκληρό ήχο, βέβαια έχουν και ανάλογο gear.

• Like 1
Δημοσ.

Οσον αφορα την αγορα ενισχυτη... τι μαρκα προτεινετε?

Ειδα οτι υπαρχουν Fender, Ibanez, Marshall κλπ.

Ενας μικρος (10W) νομιζω ειναι ΟΚ για τα πρωτα μου βηματα.

Δεν θελω να μου κοστισει οσο η κιθαρα, κατι αξιοπρεπες χωρις να ξεφευγει πολυ σε τιμη...

Επισης ειδα οτι υπαρχουν και κατι σαν μινι ενισχυτες που μπορουν να δεχτουν ακουστικα, μπορω αντι για κανονικο ενισχυτη να αγορασω εναν τετοιο με ακουστικα (για την αρχη παντα μιλαμε), ωστε να μην... μολυνω το περιβαλλον και τους γυρω μου :P ?

Δημοσ.

Οσον αφορα την αγορα ενισχυτη... τι μαρκα προτεινετε?

Ειδα οτι υπαρχουν Fender, Ibanez, Marshall κλπ.

Ενας μικρος (10W) νομιζω ειναι ΟΚ για τα πρωτα μου βηματα.

Δεν θελω να μου κοστισει οσο η κιθαρα, κατι αξιοπρεπες χωρις να ξεφευγει πολυ σε τιμη...

Επισης ειδα οτι υπαρχουν και κατι σαν μινι ενισχυτες που μπορουν να δεχτουν ακουστικα, μπορω αντι για κανονικο ενισχυτη να αγορασω εναν τετοιο με ακουστικα (για την αρχη παντα μιλαμε), ωστε να μην... μολυνω το περιβαλλον και τους γυρω μου :P ?

Μην πάρεις ενισχυτή. Οι φτηνοί combo είναι άχρηστοι, εφόσον βέβαια έχεις PC (που προφανώς έχεις ;) ). Δεν διαθέτουν αρκετή ισχύ για να παίξεις με μπάντα, ενώ τα ηχοχρώματα που μπορούν να αποδώσουν είναι περιορισμένα.

Πάρε ένα usb audio interface και θα με θυμηθείς. Όχι μόνο μπορεί άνετα να αντικαταστήσει τον ενισχυτή, σε συνδυασμό με το κατάλληλο λογισμικό, για έναν αρχάριο, αλλά αργότερα θα σου δώσει τη δυνατότητα να ηχογραφήσεις κιόλας.

Όταν πλέον θα έχεις γίνει καλός στην κιθάρα, αγοράζεις έναν αξιοπρεπή ενισχυτή, τον οποίο θα αξίζει να συνδυάσεις με πετάλια κ.λ.π.

Πίστεψέ με, ο φτηνός 10ρης combo σε ένα χρόνο από τώρα θα σου μείνει στο ράφι. Το audio interface όμως θα μπορέσεις να το αξιοποιήσεις και με καλύτερο ενισχυτή αργότερα. Βασικά θα το έχεις ανάγκη.

Α και φυσικά θα μπορείς να του κουμπώσεις ακουστικά (βέβαια και στους περισσότερους ενισχυτές μπορείς).

• Like 2
Δημοσ.

Πάρε ένα usb audio interface και θα με θυμηθείς. Όχι μόνο μπορεί άνετα να αντικαταστήσει τον ενισχυτή, σε συνδυασμό με το κατάλληλο λογισμικό, για έναν αρχάριο, αλλά αργότερα θα σου δώσει τη δυνατότητα να ηχογραφήσεις κιόλας.

Κανα link για να καταλαβω τι εστι "usb audio interface"?

Επισης αυτο που εγραψα για τους "mini" ενισχυτες που δεχονται ακουστικα, υφισταται ή εχω μπερδεψει κατι?

Ευχαριστω πολυ παιδες και τα λεμε αυριο, ετσι κι'αλλιως αν κανω αγορα θα παρω μονο την κιθαρα, τα υπολοιπα τα συζηταμε αφου θα πανε για μερικες μερες αργοτερα..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...