tarantules Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Έτσι πρόχειρα που έψαξα στο google , αναφέρουν οτι το πρόβλημα λύθηκε αφού έκαναν clear CMOS με το τζαμπεράκι της μητρικής. Ψάξτο που βρίσκεται στη δική σου και δοκίμασέ το.
koystado Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 αποσύνδεσε τελείως τον σκληρό δίσκο και ξαναδοκίμασε. το έκανα αυτό που λες μέχρι και χωρίς σκληρό δοκίμασα να δω τι θα κάνει αλλά τπτ Έτσι πρόχειρα που έψαξα στο google , αναφέρουν οτι το πρόβλημα λύθηκε αφού έκαναν clear CMOS με το τζαμπεράκι της μητρικής. Ψάξτο που βρίσκεται στη δική σου και δοκίμασέ το. το δοκίμασα και αυτό που λες σύμφωνα με την gigabyte ακούμπησα τις 2 άκρες με ένα κατσαβίδι και όταν ανοίγω τον υπολογιστή επιλέγω να μπει με τα defaults αλλα τίποτα πάλι Επειδή έχω dual bios Μητρική δοκίμασα κάτι που λέγανε στο ιντερνετ το έκανα και αυτό έκανε recovery αλλά όταν πάλι δοκίμασα να μπω στο bios με del τίποτα μαύρη οθόνη με μία παύλα να αναβοσβήνει πάνω αριστερά
sakekosan Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Έχεις βγάλει την μπαταρία στη μητρική = check Άλλαξες θέση στις μνήμες = check To πληκτρολόγιο παίρνει ρεύμα στο startup διότι μπορείς με f12 να επιλέξεις boot device. Αλλά bios δε μπαίνει.. Υπάρχει περίπτωση να βραχυκύκλωσες την μητρική όταν άλλαξες την πρώτη φορά τις μνήμες; (χλωμό) αλλά και πάλι να μην δουλεύει μόνο το bios; Περίεργα πράγματα..
tarantules Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Περίεργα πράγματα.. Και όχι μόνο αυτό...Έχει και dual bios που ο ρόλος του απόσο γνωρίζω είναι να φορτώνει όταν αποτύχει να φορτώσει το bios από την πρώτη EEPROM από τις δυο... Είμαι περίεργος να δω αν βρεθεί λύση στο πρόβλημά σου.... Ρε μπας και δεν του έχεις περάσει σωστά το bios update και στα δυο και στην κάνει αυτό;
koystado Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Πολύ περίεργα πράγματα και το θέμα είναι δεν βρίσκω λύση, έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα. Η λύση είναι να πάρω καινούρια μητρική για να μπω sto bios ώστε να μπορώ να ρυθμίσω έλεος δλδ. Πάντως από πολλά που έχω διαβάσει υπήρχαν και αρκετά χαζοί λόγοι τι να πω μάλλον κάπου εκεί θα ανήκει και η δικιά μου λύση και δεν την έχω βρει ακόμα
sakekosan Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Υπάρχει περίπτωση να έχεις κανένα απο τα παλιά ps/2 keyboard στο σπίτι σου (αυτά με το στρογγυλό βύσμα) σε περίπτωση που για κάποιο τρελό λόγο το usb keyboard δεν το αναγνωρίζει σωστά (που το αναγνωρίζει δηλαδή αλλά λέμε τώρα)
Fanistop Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Φίλε μου για δοκίμασε να συνδέσεις οθόνη με αναλογικό καλώδιο, εγώ σε έναν υπολογιστή που μου είχαν φέρει για επισκευή τον είχα συνδεδεμένο με HDMI και μου έβγαζε μαύρη εικόνα όταν πάταγα για να μπω BIOS, δοκίμασα να συνδέσω με DSUB και δούλεψε.
koystado Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Υπάρχει περίπτωση να έχεις κανένα απο τα παλιά ps/2 keyboard στο σπίτι σου (αυτά με το στρογγυλό βύσμα) σε περίπτωση που για κάποιο τρελό λόγο το usb keyboard δεν το αναγνωρίζει σωστά (που το αναγνωρίζει δηλαδή αλλά λέμε τώρα) ναι είχα αλλά πάλι δεν έγινε τίποτα Φίλε μου για δοκίμασε να συνδέσεις οθόνη με αναλογικό καλώδιο, εγώ σε έναν υπολογιστή που μου είχαν φέρει για επισκευή τον είχα συνδεδεμένο με HDMI και μου έβγαζε μαύρη εικόνα όταν πάταγα για να μπω BIOS, δοκίμασα να συνδέσω με DSUB και δούλεψε. το δοκίμασα και αυτό αλλά πάλι δεν έμπαινε, μέσα στην βδομάδα θα δοκιμάσω και σε crt οθόνη Μήπως τελικά τα έχει παίξει η μητρική μπηκα στο samsung magician και πέρα ότι έχω χάσει το achi αφού γύρισα στα defaults settings βλέπω οτι δεν μπορει να αναγνωρίσει αν είναι σε sata είναι λογικό αυτό
La_MoRt Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Έχεις κάνει 2 τελευταίες αλλαγές η μια είναι οι RAM και η άλλη είναι update το BIOS. Γράφεις πιο πάνω ότι έκανες update το BIOS καισε ξαναρώτησα πως το έκανες; Με software ή με flashaki; Το μόνο που θα έμενε θα ήταν δοκιμστικά να βρεις και μια άλλη RAM να δεις αν το σύστημα δουλεύει. Πόσο καιρό την έχεις τη μητρική αυτή;
koystado Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Έχεις κάνει 2 τελευταίες αλλαγές η μια είναι οι RAM και η άλλη είναι update το BIOS. Γράφεις πιο πάνω ότι έκανες update το BIOS καισε ξαναρώτησα πως το έκανες; Με software ή με flashaki; Το μόνο που θα έμενε θα ήταν δοκιμστικά να βρεις και μια άλλη RAM να δεις αν το σύστημα δουλεύει. Πόσο καιρό την έχεις τη μητρική αυτή; Νομίζω σου είχα απαντήσει με το software της gigabyte το έκανα update. Λογικά βρήκα μάλλον μία ραμ από ένα κοινό γνωστό φίλο μου και θα μου την δώσει την Τετάρτη και θα το δοκιμασω. Το σύστημα και τώρα δουλεύει απλώς δεν μπαίνει στο bios. Την μητρική την έχω 5,5 χρόνια
La_MoRt Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Δε ξέρω μήπως έκανε κάποιο corruption την ώρα του update, αλλά εφόσον έχει dual bios θα έπρεπε έστω να λειτουργεί. Μου φαίνεται κάπως δύσκολο να έχει συμβεί κάτι τέτοιο αλλά όχι και απίθανο. Ωστόσο δοκίμασε και με τη RAM να φεύγουν ένα ένα από τη μέση αυτά που έχεις δοκιμάσει και δεν έχεις βγάλει άκρη. Πείραξες καθόλου τις συχνότητες των RAM; Από ότι βλέπω στο site της μητρικής σου: Οι υποστηριζόμενες συχνότητες είναι DDR3 1800(O.C.) /1666/ 1333/1066 MHz
koystado Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Δε ξέρω μήπως έκανε κάποιο corruption την ώρα του update, αλλά εφόσον έχει dual bios θα έπρεπε έστω να λειτουργεί. Μου φαίνεται κάπως δύσκολο να έχει συμβεί κάτι τέτοιο αλλά όχι και απίθανο. Ωστόσο δοκίμασε και με τη RAM να φεύγουν ένα ένα από τη μέση αυτά που έχεις δοκιμάσει και δεν έχεις βγάλει άκρη. Πείραξες καθόλου τις συχνότητες των RAM; Από ότι βλέπω στο site της μητρικής σου: Οι υποστηριζόμενες συχνότητες είναι DDR3 1800(O.C.) /1666/ 1333/1066 MHz Βασικά ο κύριος σκοπός ήταν να δω πόσο συγχρονιστηκε η νέα ραμ και ίσως πείραζα καi τις συχνότητες αλλά δεν μπόρεσα ποτέ αφού δεν κατάφερα να μπω στο bios σε ένα frame καρέ από ένα βίντεο που τράβηξα γράφει αυτά
koystado Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Τελικά κατάφερα και μπήκα στο bios με την μνήμη από ένα γνωστό η οποία είναι ίδια μάρκα αλλά διαφορετικό χρονισμό είναι μία kingston hyperx fury στα 1333mhz. Οπότε δύο είναι τα τινά ή η δικιά μου έχει πρόβλημα ή η μητρική μου δεν μπορεί να την υποστηρίξει πλήρως πως μπορώ να καταλάβω ποιο από τα δύο;;;
La_MoRt Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Φίλε η RAM που έχεις πάρει δεν υποστηρίζεται ούτε στη λίστα από το site της μητρικής σου, αλλά ούτε υποστηρίζει και τέτοιους χρονισμούς. Πούλησε τη και πάρε μια που να είναι μέσα στη λίστα να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
koystado Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Φίλε η RAM που έχεις πάρει δεν υποστηρίζεται ούτε στη λίστα από το site της μητρικής σου, αλλά ούτε υποστηρίζει και τέτοιους χρονισμούς. Πούλησε τη και πάρε μια που να είναι μέσα στη λίστα να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. το ήξερα αυτό αλλά πίστευα θα κατέβαζε χρονισμούς η μητρική και δεν θα είχα θέμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα