Athens44 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) καλησπέρα φίλοι insomniac ήρθα στον ΟΤΕ με 24αρα νεα σύνδεση adsl2+ στην οικία μου κέντρο αθηνών προβληματίζομαι γιατί και πολύ παλιά που ήμουν στο οτε αλλά και σε άλλους πάροχους οκ είχα 17,000+ και ως ...19000 περίμενα να έχω έστω 19 ταχύτητα αφού είμαι σε απόσταση από ΟΤΕ κανά 750άρι μέτρα+.... μου εδωσαν ZTE router.... στο τοιχο στο χωλ διαμερισματος (πολυκατοικια ανω των 40 ετων) ερχονται στη πριζουλα 2 χάλκινοι αγωγοι οπου βγαζει υποδοχη για ενα κλιψ τηλεφωνου...... απο εκει οπως δειχνει και το σχεδιαγραμμα του ρουτερ βαζεις το μπλε καλωδιακι κλιψ τηλ. στο διαχωριστη. απο το διαχωριστη συνδεεις ενα αλλο κλιψ τηλ το γκρι σε αλλη υποδοχη μπροστινη που παει στο modem στο ρουτερ δηλαδη. και απ οτο διαχωριστη συνδεεις μια συσκευη τηλ (εγω εβαλα ανταπτορα ασπρο που δινουν οι ηλεκτρολογοι που το ενα κλιψ το κανουν δύο διοτι εχω δυο συσκευες σπιτι -ΞΕΡΩ ΘΑ ΕΧΩ μικρο-απωλεια καπως με δυο κλιψ στη μια θεση κλιψ στ οδιαχωριστη-δε δοκιμασα να δω χωρις τη δευτερη συσκευη να ανεβαινει η ταχυτητα ισως ανεβει λιγουλακι....απο οτι θυμαμαι απ ο παλια σε αναλογη περιπτωση σε αλλο παροχο) να σημειωσω 1)οτι και οι δυο συσκευες τηλ. εχουν περιπου 10μ καλωδιο τηλφωνου μεχρι να φτασει σε καθε συσκευη αφου ειναι σε αλλα δωματια απο το χωλ.... να σημειωσω 2) οτι φευγει ethernet καλωδιο απο το ρουτερ ως προς αλλο δωματιο που εχω το pc ωστε να παει οπισθεν του πυργου...και εδω θα εχω απωλεια ε? εχω ethernet καλωδιο που ειναι πολυ μακρυ- καλωδιο των 30m αν θυμαμαι καλα...! προτεινε καμια λυση? οι τιμες που βλεπω απο το menu setup του router απο το 192,168...κτλπ κτλπ ΕΧΩ; 17,593/1023 kbps snr 8.2dB/12.0dB FEC...0/0 CRC...38/1 HEC...93/0 ΑΥΤΑ! οτι αλλο θελετε ρωτηστε με! ευχαριστωωωωωωωωωωωω Σ.Σ εσεις που εχετε 24αρα ΟΤΕ τι ταχυτητες εχετε και τιμες κτλπ? στο http://www.speedtest.net/ εχω: PING 11ms down....13.68 mbps up..... 0.78 mbps Σ.Σ ανεκαθεν με 24αρα κατεβαζα αρχεια πχ απο εδω http://speedtest.ftp.otenet.gr/ 1 GB με 1700ΜΒ/SEC δε παω παραπανω ε? με vdsl οκ..3200 3400.... Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2015 από Athens44
KenJiNx Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2015 Εγώ με 24άρα φορθνετ, εν έτη 2015, πιάνω 1900kbps 1
Alex11039 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2015 Εγω μένω Βριλήσσια και με Hol 24άρι έπιανα 8 Mbps !! Τι να πεις... Αλλα άλλαξα σε Ote VDSL (50 αρι) και πιάνω 44 Mbps
bill2015 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2015 Καλησπέρα και έγω πίανω 9,9 αντι για 24 παλια στην wind 13 τωρα vodafone business conect που εχω πιανω 9,9
orck Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν εχεις κανενα προβλημα, η γραμμη σου ειναι μια χαρα. Εαν το εχεις φετιχ τοτε προτεινω να βαλεις vdsl, θα ξετρελαθεις.
jkoukos Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2015 Tι συγκρίνεται βρε παιδιά; ADSL με VDSL ή μήπως ADSL συνδέσεις σε άλλα DSLAM και με διαφορετικές αποστάσεις από αυτά; Μήλα με πορτοκάλια και βούρτσες. @Atthens44, μια χαρά είναι οι συνδέσεις που έκανες και δεν θα έχεις πρόβλημα από αυτές. Από την στιγμή που o διαχωρισμός DSL και τηλεφωνίας γίνεται μέσω splitter στην πρώτη πρίζα του σπιτιού, δεν υπάρχει θέμα απωλειών με τα πόσα μέτρα τηλεφωνικό καλώδιο χρησιμοποιείς για να συνδέσεις τις συσκευές. Με το καλώδιο δικτύου ούτως ή άλλως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Το πόσο ψηλά συγχρονίζει η γραμμή παίζουν ρόλο αρκετοί παράγοντες. Βασικά δώσε τα πλήρη χαρακτηριστικά της γραμμής ή τουλάχιστον την εξασθένιση (attenuation σε dB) για να έχουμε μια ιδέα.
Papakitou Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2015 Εγώ θα σκότωνα για να έχω 17 φίλε και εσένα σε χαλάει;
Athens44 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2015 line attetunation: downstream upstream snr margin 8.2dB 12.6dB line attenuation 12.9dB 7.7dB data Rate 17405mpbs 1023mbps
jkoukos Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Καλή είναι η γραμμή σου. Έχουμε τα ίδια πάνω-κάτω χαρακτηριστικά. Με 13dB εξασθένιση και 9 SNR, πιάνω στη HOL αυτή τη στιγμή 17611/990. Με 6 SNR ανεβαίνω στα 20923/1023. Λογικά εκεί θα πας κι εσύ αν ζητήσεις και δεχθούν να σου κατεβάσουν το SNR. Παλαιότερα όλοι είχαμε μεγαλύτερες ταχύτητες, αλλά τα τελευταία χρόνια με την αύξηση των ενεργών συνδέσεων DSL, υπάρχει μείωση στον συγχρονισμό λόγω του crosstalk και του πεπαλαιωμένου χάλκινου δικτύου. Γενικά πάντως οι γραμμές μας είναι αρκετά καλές.
Athens44 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 και γιατι να μη το κατεβασουν? ειναι δυσκολη διαδικασια για αυτους? στο τεχνικο τμημα το ζητας αυτο? και τι αρνητικη επιπτωση εχει αυτη η αλλαγη αν το κανουν? ρωταω γιατι δε ξερω απο τετοια πραγματα!
jkoukos Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Εξαρτάται την πολιτική της εταιρείας. Κάποιες το βάζουν άμεσα, άλλες καθόλου και άλλες αν βρεις τεχνικό που να ασχοληθεί με την γραμμή. Γενικά όσο χαμηλότερο είναι το SNR τόσο μεγαλώνει ο συγχρονισμός, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να υπάρχει αστάθεια στην σύνδεση. Συνήθως το πάνε μέχρι 9 ή 11 για σταθερότερη γραμμή και κατεβαίνουν μέχρι το 6 αν αυτή είναι καλή. Κάτω από αυτή την τιμή δεν κατεβαίνει κανένας πάροχος. Τους παίρνεις τηλέφωνο και το ζητάς από κάποιον τεχνικό. Η αλλαγή είναι άμεση. Αν είσαι ικανοποιημένος με την γραμμή σου, δεν είναι απαραίτητο να το κάνεις.
Alex-V Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Ειμαι με forthnet πληρωνω για 24 και πιανω 6 και αυτα τα 6 ειναι για σφαλιαρες. Αστο!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Ναι αλλά δεν έχετε όλοι την ίδια εξασθένιση, οπότε δεν έχει νόημα η σύγκριση...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα