Προς το περιεχόμενο

vfm-future proof intel vs amd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα στο φορουμ,

Θελω να λύσω μία απορία που τριγυρναει στο κεφαλι μου και μάλιστα πλέον δεν μπορώ να καταλάβω αν τρώω παραπληροφόρηση ή οχι.

Έχω ανοίξει και άλλο θεμα όσων αφόρα την αναβάθμιση του pc μου,η οποία θα γίνει τέλος του μηνα-αρχές του αλλου.

Το μόνο παρτ που με σκάλωσε ειναι ο επεξεργαστής.

Επανερχομαι λοιπόν στο θέμα. Ενας χρήστης που έχει ανάγκες gaming τυπου mmorpg,αλλα και παιχνίδια οπως το thief 4 κλπ....ποιόν επεξεργαστή να διαλέξει ? 

Και όταν λεω ποιον επεξεργαστη να διαλέξη η λέξη που τον χαρακτηρίζει στο μυαλό μου ειναι ''future proof'',δεν γίνεται να κανω αναβάθμιση τώρα και να ακούω πως αν παω σε εναν i5-4460 ή fx 8320 θα αναγκαστώ να πάρω καινούργιο σε 3 χρόνια.και επίσης διαβάζω ότι ο amd ειναι καλυτερος στο multitasking.Και αναρωτιέμαι,δηλαδη αμα βάλεις εναν ι5 για bf4(multi-core game) θα σερνεται σύγκριση με εναν amd ? Εγώ βλέπω σε fps τον i5 4460 πανω απο εναν 8320.

Το ερωτημα λοιπόν ειναι ποιος ειναι ο καλύτερος vfm και αντοχή στον χρόνο επεξεργαστής σε middle range budget (200-280) ?

Π.Σ: και επείδη θα μου πείτε ανάλογα αμα θέλεις για overclock.Ναι συμπεριλαμβανομένου και αυτού γιατι μάλλον αποτι διαβαζω όλων αυτον τον καιρο δεν αξίζει να πας σε κλειδωμένο.

Ελπίζω να μην σας κούρασα.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Δημοσ.

Εαν το budget δεν ειναι προβλημα πηγαινε στον φθηνοτερο i5. Την επιλογη του oc με φθηνη μητρικη φθηνη ψυκτρα και φθηνο κουτι την ξεχνας. αν μιλαμε για 300mhz ισα για να λες οτι κατι εκανες, η διαφορα ειναι τοσο μικρη που τα χρηματα δεν αξιζουν. Σε amd οταν εχεις budget δεν πας. 

• Like 2
Δημοσ.

Ο i5 φυσικά και είναι καλύτερος στο gaming και καλύτερο all around, το ότι είναι multi core παιχνίδι το bf4 δεν σημαίνει ότι θα αποδίδει καλύτερα στους fx, το ότι έχουν πυρήνες δεν τους κάνει αυτομάτως καλύτερους. Για εμένα 4460 δαγκωτό και καλό θα ήταν η έννοια futureproof να καταργηθεί, είναι τελείως εκτός τόπου και χρόνου και ξενίζει αρκετό κόσμο.

Δημοσ.

Ωραία για να το θέσω καλύτερα,δεν έχω δυνατότητα κάθε 3 χρόνια να αλλαζω επεξεργαστή,ήδη πρεπει να αλλάζεις κάρτα γραφικών σύντομα μιας και είναι το πιο ευμετάβλητο...Επομένως ως future proof εννοω ότι θελω να παρω έναν επεξεργαστή και να μπορώ να παίζω με αξιοπρέπεια(50+fps) μελόντικους τίτλους...

Μητρική μιλάμε της τάξεως 80-120€ + μια ψήκτρα aftermarket.Αρα δεν συζητάμε για τους K διότι δεν είναι vfm ? Εκτός και αν δεν κατάλαβα σωστά

Δημοσ.

Ο ποιο "futureproof" ειναι ο ι5 4690k στο budget σου με την εννοια οτι οταν χρειαστεις να παρατεινεις μια πιθανη αναβαθμιση μπορεις να το κανεις oc και να κερδισεις καποια χρονια.Καλη μητρικη βρισκεις και με 100-120 ευρω και βαζεις και κανα 30 για τη ψυχτρα(ή και λιγοτερα.)Εγω αυτο θα εκανα αν ειχα τα χρηματα.

• Like 1
Δημοσ.

Πας για κλειδωμενο i5, μητρικη αναλογα τις αναγκες σου και μια ψυκτρα μονο εαν χρειαζεται. Φιλος παιζει εδω και 2 χρονια με μαμα ψυκτρα, αλλα εχει δροσερο κουτι

• Like 1
Δημοσ.

Άρα να μην σκέφτομαι για 4670κ που είναι λίγο πιο ακριβός από 4460

Εχεις τα παραπανω χρηματα;---->>ΝΑΙ

Δεν εχεις τα παραπανω χρηματα--->>ΟΧΙ

Η διαφορα ολου το πακεετου θα ειναι 80 ευρω,και προφανως θα κρατησεις περισσοτερο.(για μενα αξιζει)

• Like 1
Δημοσ.

Το ερωτημα λοιπόν ειναι ποιος ειναι ο καλύτερος vfm και αντοχή στον χρόνο επεξεργαστής σε middle range budget (200-280) ?

Π.Σ: και επείδη θα μου πείτε ανάλογα αμα θέλεις για overclock.Ναι συμπεριλαμβανομένου και αυτού γιατι μάλλον αποτι διαβαζω όλων αυτον τον καιρο δεν αξίζει να πας σε κλειδωμένο.

Ελπίζω να μην σας κούρασα.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Μητρική μιλάμε της τάξεως 80-120€ + μια ψήκτρα aftermarket.Αρα δεν συζητάμε για τους K διότι δεν είναι vfm ? Εκτός και αν δεν κατάλαβα σωστά

Εφόσον διαθέτεις έως 280 ευρώ για cpu πάς καρφί εδώ

http://www.guaranty.gr/product/1001757/intel-core-i5-4690k-3-50ghz-6mb-bx80646i54690k.html

(βάζω Κ επεξεργαστή διότι προσφέρει και δυνατότητα oc για επιπλέον δύναμη όταν την χρειαστείς)

μητρική έως 120 ευρώ

http://www.guaranty.gr/product/1002010/gigabyte-socket-1150-ga-z97x-sli-glan-audio-raid.html

και μία ψύκτρα

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=27918&cat=7

Δεν παράθεσα τον 6600Κ καθώς βγαίνει ακριβότερος και σαν cpu/ram(ddr4)/mobo.

• Like 2
Δημοσ.

Και εγω καπως ετσι το σκεφτόμουν και λογικα θα κοιτάξω για μετέχειρο με εγγυηση μπας και γλιτωσω κανα ευρώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...