Προς το περιεχόμενο

To pc crasharei

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω προβλημα με τον υπολογιστη μου! Οταν το πιεσω σε θεμα γραφικων games(league of legends euro truck simulator),ταινιες μετα απο λιγη ωρα κολλαει η εικονα loopαρει ο ηχος και γενικα δεν μπορω να κανω τιποτα,ουτε να ανοιξω task manager ουτε κατι αλλο!Μονο αμα κανω reset απο το κουμπι 2-3 φορες.

amd a8 3850
asrock a75m-hvs
4gb ram
500 HDD
120 SSD

Δημοσ.

Ωραία.Εγώ θα έκανα ένα clear cmos ή load bios defaults.

Μετά θα τσέκαρα την ram.Κατέβασε το memtest 86+ και κάνε ένα bootable usb με το iso.

Μπουτάρει και αρχίζει να τσεκάρει.Αν περάσει 2 γύρες την ram χωρίς errors είσαι σίγουρα οκ.Να ξέρεις πως πέρνει αρκετό χρόνο αυτό το test.

Επίσης δεν ξέρω αν μπορεί να φταίει για τέτοιο freeze ο driver της κάρτας γραφικών.

Τσέκαρε και αν τα βίσματα του τροφοδοτικού και τα καλώδια είναι όλα σταθερά στην θέση τους(ποτέ δεν ξέρεις).

Αν η ram είναι κομπλέ που είναι και το πιο πιθανό και δεν φταίει ο driver τότε μας μένει η περίπτωση να τα έχει παίξει το τροφοδοτικό σου.

Για μένα το πιο πιθανό αυτό είναι.Ποιο τροφοδοτικό έχεις?

Δημοσ.

Βρες στο google με ποιο κουμπί μπαίνεις στο bios της μητρικής σου.Συνήθως είναι το delete ή το f2 ή κάτι τέτοιο.Οταν ανάβει ο υπολογιστής πριν φορτώσει τα windows πάτα επαναλαμβανόμενα το κουμπί που θα βρεις και θα μπεις στο bios.Εκεί ψάξε κάτι σαν load optimized defaults η reset bios.Πάτα ναι save και exit.Αυτά για το πρώτο.

Για να τεστάρεις την ram googlare memtest86+.Μπες στην σελίδα και κατέβασε το αρχείο iso.Βρες στο google πως φτιάχνεις bootable usb με iso (πχ rufus) και boorare το pc από το usb ώστε  να τεστάρει το  προγραμματάκι την ram για errors.

Aν κάνεις reset το bios και η ram είναι οκ,τότε φταίει το τροφοδοτικό κατά πάσα πιθανότητα.

Δημοσ.

Κλείστο πατα escape κομπλέ είσαι.Αυτό εννούσα να περάσει 2 φορές την ραμ.Εφτασες τις 9! :P

reset στο bios έκανες?

Οπότε ούτε οι σκληροί δεν φταίνε,ούτε η ram.Το λειτουγικό λογικά όχι αφού λες ότι έκανες πρόσφατα format.

Πιστεύω πως είναι το τροφοδοτικό.Εχεις κανένα άλλο να δοκιμάσεις?Η να βρεις κανένα δανεικό?

Δημοσ.

Κατέβασε μία το heavyload και τρέξτο παράλληλα με το speed fan.Να δούμε την μέγιστη θερμοκρασία της cpu.

Δεν θα τεστάρει την cpu στα μέγιστα όριά της όπως το prime95 ή το intel burn test,αλλά είναι συνήθως αντίστοιχο του φόρτου των games.

https://www.jam-software.com/heavyload/

Τρέξτο για κανένα 20 λεπτο και βλέπε παράλληλα τις θερμοκρασίες και δες αν και πότε θα κρασάρει το σύστημα.

Απλά πιστεύω πως αν ήταν θέμα θερμοκρασίας δεν θα φρίζαρε το pc,αλλά θα έκανε throttle(θα φρέναρε δλδ).

Τρέξτο και πες μου.

Δημοσ.

50% τροφοδοτικο...50% apu vga drivers...νομιζω....για αρχη απεγκατεστησε τους vga drivers και βαλε τους νεους απο το σαιτ της amd και οχι της asrock

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...