giannisher Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Εγινε προσφατα διακοπη ρευματος σπιτι μου ενω ειχα ανοιχτο το pc. Το παραξενο ειναι οτι δεν ηταν ακριβως διακοπη απλα κοπηκε το ρευμα και επανηλθε σε δευτερα. Πτωση δηλαδη της τασης του ρευματος. Το pc αντι να σβησει εκανε επαννεκινηση. Ολα φαινεται να λειτουργουν φυσιολογικα με μια πρωτη ματια. Μηπως ομως θα επρεπε για καλο και για κακο να το παω σε ενα τεχνικο? Επειδη ειναι καινουργιο ακομα. Γενικα σε τετοιες καταστασεις ακομα και αν δεν παθει βλαβη καποιο εξαρτημα, αλλοιωνεται με καποιο τροπο? Δηλαδη εαν γινει διακοπη μειωνεται η διαρκεια ζωης των εξαρτηματων του pc?
DeadElectron Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Από την στιγμή που το pc λειτουργεί κανονικά δεν έχεις κάποιο ιδιαίτερο λόγο να ανησυχείς. Καλό θα ήταν να τσεκάρεις θερμοκρασίες, voltages etc, για να είσαι ακόμα πιο σίγουρος ότι όλα είναι ΟΚ. Συνήθως, μετά από διακοπή μπορεί να πάθουν ζημιά οι δίσκοι, HHD SSD, και η μνήμες. Άλλες φορές το τροφοδοτικό και η μητρική. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να ελέγχεις τα δεδομένα του pc. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το HWiNFO γι' αυτό. 1
achilles_g_ Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2015 Εγινε προσφατα διακοπη ρευματος σπιτι μου ενω ειχα ανοιχτο το pc. Το παραξενο ειναι οτι δεν ηταν ακριβως διακοπη απλα κοπηκε το ρευμα και επανηλθε σε δευτερα. Πτωση δηλαδη της τασης του ρευματος. Το pc αντι να σβησει εκανε επαννεκινηση. Ολα φαινεται να λειτουργουν φυσιολογικα με μια πρωτη ματια. Μηπως ομως θα επρεπε για καλο και για κακο να το παω σε ενα τεχνικο? Επειδη ειναι καινουργιο ακομα. Γενικα σε τετοιες καταστασεις ακομα και αν δεν παθει βλαβη καποιο εξαρτημα, αλλοιωνεται με καποιο τροπο? Δηλαδη εαν γινει διακοπη μειωνεται η διαρκεια ζωης των εξαρτηματων του pc? Δεν σκέφτεσαι να πάρεις ups? Aν λειτουργεί τζάμπα θα πας σε τεχνικό.
DeadElectron Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2015 Αν είχες πολύμπριζο ασφαλείας, για υπέρταση etc, δεν νομίζω να υπάρχει κανένα θέμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα