J0HN Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Καλησπέρα ! Θέλω να ρωτήσω αν τα αποτελέσματα Hard Disk Sentinel για τον εκτιμώμενο χρόνο ζωής του δίσκου είναι ακριβή. Έχω έναν δίσκο που έχει τρέξει 1667 ημέρες και το πρόγραμμα που δείχνει estimated remaining lifetime "more than 157 days". Ο δίσκος έχει 100% health και performance. Θεωρείτε ότι η εκτίμηση για το υπόλοιπο ζωής είναι ακριβής και πρέπει να με ανησυχήσει ; Ευχαριστώ !!
Hristos.S Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Μετά τις 1000 μέρες λειτουργίας αν θυμάμαι καλά το πρόγραμμα μειώνει την εκτιμώμενη διάρκεια ζωής του δίσκου εκόμα κι αν δεν εντοπίσει κανάνα πρόβλημα. Αυτό πιθανόν το γράφει για προειδοποίηση λόγω πιθανής αποτυχίας από φυσιολογική φθορά. Δε μας λες και το μοντέλο που έχεις που έκλεισε 40.000 ώρες λειτουργίας;
J0HN Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Ήταν μεταχειρισμένος ο δίσκος και δεν το είχα δει. Γι αυτό ρώτησα. Συνεπώς απλά είναι μια ένδειξη της φυσικής φθοράς.
makfil Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Είχα και εγώ παρόμοιο (ρητορικό) ερώτημα αφού ελέγχω τους 3 δίσκους του desktop μου (ΦΕΒ 2009) κάθε μήνα συστηματικά με το HD Sentinel. Όλοι είναι WD, ο πρώτος, με το λειτουργικό, είναι velociraptor 150ΜΒ και οι άλλοι δύο 750ΜΒ. Όλοι έχουν σήμερα γύρω στις 1400 μέρες ζωή, υπόλοιπο 400 μέρες και υγεία 100%.
J0HN Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Βασικά ίσως το ουσιαστικό ερώτημα μου είναι η αξιοποίηση των στοιχείων του Sentinel. Προφανώς ένας δίσκος δεν θα δουλεύει για πάντα, αλλά υπάρχει το ενδεχόμενο να χάσω τα δεδομένα κάποια στιγμή στο άσχετο ακόμα και αν ο δίσκος παραμένει σε health 100% ;; Ή ανάποδα, ένας δίσκος με health 100% μπορεί από τη μια στιγμή στην άλλη να χαλάσει;
makfil Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Σωστή ερώτηση και η απάντηση, νομίζω ότι, είναι η αποθήκευση των δεδομένων που θέλεις αφενός σε άλλους δίσκους που δεν χρησιμοποιούνται συχνά αφετέρου σε clouds (στον πληθυντικό, δηλαδή όχι σε ένα).
J0HN Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Αν είναι να έχω τέτοιο θέμα ίσως σκεφτώ να τον πούλησω. Επειδή δεν είναι κελεπουρι ποσό θα τον κοστολογουσατε εσείς; Είναι ο SEAGATE BARRACUDA 7200.12 ST3500418AS 500GB SATA2.
SPANK Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2015 Εμένα η άποψη μου ειναι οτι εφόσον ο δίσκος δουλεύει άψογα ασχέτως τι λέει το hdsentinel καλύτερα να τον δουλέψεις οσο αντέχει
Xristaras12 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2015 Βασικά ίσως το ουσιαστικό ερώτημα μου είναι η αξιοποίηση των στοιχείων του Sentinel. Προφανώς ένας δίσκος δεν θα δουλεύει για πάντα, αλλά υπάρχει το ενδεχόμενο να χάσω τα δεδομένα κάποια στιγμή στο άσχετο ακόμα και αν ο δίσκος παραμένει σε health 100% ;; Ή ανάποδα, ένας δίσκος με health 100% μπορεί από τη μια στιγμή στην άλλη να χαλάσει; Το ανάποδο. Δεν μπορείς να γνωρίζεις πότε θα έρθει το μοιραίο ούτε να το προβλέψεις. το HDS απλά αν το έχεις ανοιχτό εκείνη την ώρα θα σου πετάξει ειδοποίηση οτι πέφτει η ζωή του δίσκου. Και καινούριο κουτάτο δίσκο μπορεί να πάρεις να δουλέψει για 5 λεπτά και να πεθάνει,ηλεκτρονικά είναι αυτά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα