Προς το περιεχόμενο

iPad Pro. To… Surface της Apple

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ήθελα να ήξερα εάν αυτό το πράγμα το πούλαγαν στη μισή τιμή, τι θα γινόταν. ..Γιατί επιμένουν σε τόσο υψηλές τιμές;

Eχουν κάνει συμφωνία με την microsoft , να ξεστοκάρει τα surface πρώτα και μετά θα ρίξουν την τιμή.... :P

• Like 1
  • Απαντ. 215
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

H MS με το surface απέδειξε περίτρανα ότι τα hybrids έχουν σοβαρή θέση στην αγορά. Τόσο με την τάση των πωλήσεων όσο και από το γεγονός ότι όλες οι εταιρείες πλέον έχουν έναν κλώνο του surface. Η apple απλά προστίθεται σε αυτές. Και η MS θα τους προμηθεύει όλους με το software της.

Αυτό ήταν το πλάνο από την αρχή, όπως επανειλλημένα εχουν δηλώσει από την MS, δεν θέλανε ποτέ να ανταγωνιστούν τους κατασκευαστές. Κάνει αυτό που κάνει και η Google με τα nexus.

Στο δια ταύτα. Θεωρώ την τιμή πολύ υψηλή. Αν ήταν ~ $600 θα το σκεφτόμουν. Με $1300 εχω το surface pro 3, με i7 + 8GB μνήμη + 256GB ssd, full OS και απείρως καλύτερη συνδεσιμότητα. Είναι το μοναδικό PC στο σπίτι μου και τα κάνει όλα, tablet, laptop, desktop με 4Κ monitor. Αν είχε και εξωτερική κάρτα γραφικών δεν θα χρειαζόμουν ούτε παιχνιδοκονσόλα.

• Like 2
Δημοσ.

Πραγματικά αυτό με τα 1080$ δε μου άρεσε καθόλου.Διαφημίζουν ένα media consuming device (αυτό κατάλαβα από τα πάρα πολύ ωραία trailer) αλλά μόνο αυτό!Πού είναι η χρησιμότητά του πέραν του browsing,photo viewing,note taking και κανά παιχνίδι;Γιατί να δώσω 900+ ευρώ για αυτά όταν μπορώ να πάρω κάτι αντίστοιχο σε android στο ~1/3 της τιμής του ?Το note 10 2014 edition νομίζω είναι υπεραρκετό αν και χάνει σε κάποια specs έναντι του ipad pro (εκτός αν πάρω το υπερκοστολογημένο 12.2 που για κάποιο λόγο ειναι πανάκριβο Ελλάδα).

Πραγματικά ας μου εξηγήσει κάποιος γιατί να δώσεις τόσα λεφτά σε ένα consumer device.

Please μη μου πείτε καμία @#@# τύπου "photoshop" σε τέτοιο SoC...

Δημοσ.

H MS με το surface απέδειξε περίτρανα ότι τα hybrids έχουν σοβαρή θέση στην αγορά. Τόσο με την τάση των πωλήσεων όσο και από το γεγονός ότι όλες οι εταιρείες πλέον έχουν έναν κλώνο του surface. Η apple απλά προστίθεται σε αυτές. Και η MS θα τους προμηθεύει όλους με το software της.

Αυτό ήταν το πλάνο από την αρχή, όπως επανειλλημένα εχουν δηλώσει από την MS, δεν θέλανε ποτέ να ανταγωνιστούν τους κατασκευαστές. Κάνει αυτό που κάνει και η Google με τα nexus.

Στο δια ταύτα. Θεωρώ την τιμή πολύ υψηλή. Αν ήταν ~ $600 θα το σκεφτόμουν. Με $1300 εχω το surface pro 3, με i7 + 8GB μνήμη + 256GB ssd, full OS και απείρως καλύτερη συνδεσιμότητα. Είναι το μοναδικό PC στο σπίτι μου και τα κάνει όλα, tablet, laptop, desktop με 4Κ monitor. Αν είχε και εξωτερική κάρτα γραφικών δεν θα χρειαζόμουν ούτε παιχνιδοκονσόλα.

από ποιά πλευρα είναι κλώνος. Κάλιστα θα μπορουσε να βγάλει η apple κλωνο με full os και i7 . Nαι τότε θα ηταν κλωνος. Τώρα ειναι μια απλη εξελιξη στο ήδη υπάρχον. Και για να τελειωνουμε δεν απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν να έχουν ένα pc που να τα κάνει όλα, αλλα σε όσους θέλουν να κάνει καλύτερα αυτό που έκαναν τα προηγούμενα ipad.

Πραγματικά αυτό με τα 1080$ δε μου άρεσε καθόλου.Διαφημίζουν ένα media consuming device (αυτό κατάλαβα από τα πάρα πολύ ωραία trailer) αλλά μόνο αυτό!Πού είναι η χρησιμότητά του πέραν του browsing,photo viewing,note taking και κανά παιχνίδι;Γιατί να δώσω 900+ ευρώ για αυτά όταν μπορώ να πάρω κάτι αντίστοιχο σε android στο ~1/3 της τιμής του ?Το note 10 2014 edition νομίζω είναι υπεραρκετό αν και χάνει σε κάποια specs έναντι του ipad pro (εκτός αν πάρω το υπερκοστολογημένο 12.2 που για κάποιο λόγο ειναι πανάκριβο Ελλάδα).

Πραγματικά ας μου εξηγήσει κάποιος γιατί να δώσεις τόσα λεφτά σε ένα consumer device.

Please μη μου πείτε καμία @#@# τύπου "photoshop" σε τέτοιο SoC...

Οποιος είχε ipad και ήθελε μεγαλυτερη οθόνη,πίστεψε με θα το πάρει. Για τους υπόλοιπους είναι αδιάφορο. Οσο για το soc, αγγίζει επιδοσεις i3 του 2011(μπορεί και παραπάνω)...

• Like 1
Δημοσ.

Form factor κλώνος. Υπερμεγέθες tablet, με αποσπώμενο κάλυμμα - πληκτρολόγιο + stylus .

Kαι επίσης κλώνος ώς προς τη στόχευση του προϊόντος. Παραγωγικότητα και δημιουργικότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν έδειξαν σχεδόν τίποτα σχετικά με παιχνίδια κλπ.

• Like 1
Δημοσ.

Form factor κλώνος. Υπερμεγέθες tablet, με αποσπώμενο κάλυμμα - πληκτρολόγιο + stylus .

Kαι επίσης κλώνος ώς προς τη στόχευση του προϊόντος. Παραγωγικότητα και δημιουργικότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν έδειξαν σχεδόν τίποτα σχετικά με παιχνίδια κλπ.

To form factor αυτό, αλλα λιγο πιο ''πρησμένο'', υπήρχε και προ ipad. Μονο που τότε δεν υπηρχε τοσο user friendly και touch friendly OS σαν το iOS ωστε να προχωρήσει στο ευρύ κοινό.

Μετά το ipad ξυπνησε η microsoft αλλαξε το λειτουργικό της και έδειξε πως μπορουν να  πλησιάσουν οι υπόλοιποι το form factor ενός iPad.

Αν αντέγραψε την microsoft στο form factor και στην παραγωγικότητα, τότε κάπου έκανε λάθος. Γιατί ουτε πλήρες  OS έχει ,κουτσουρεμένο οπως λένε μερικοί, ουτε μπορεί να κάνει οτι κάνει ένα pc.

Στο ξαναλέω αν ήθελε να χτυπήσει την microsoft και το surface(δηλαδή αυτόν που δημιουργησε,με την εμφανιση του),ηταν και είναι πολυ ευκολο ,ειδικά για την Apple.

To ipad pro αποτελεί αιτημα πολλών ανθρώπων που εβλεπαν της δυνατότητες του iOS αλλα τους περιόριζε η οθόνη.

Τα παιχνίδια τα χρησιμοποιεί η apple για να δείξει της δυνατότητες των Α επεξεργαστών. Ποτε δεν σκοπευε να φτιάξει gaming machine, απλά της βγήκε. Αν αρχιζε να δείχνει περισσοτερο για  παιχνίδια στο συγκεκριμένο event θα τελειωνε σήμερα...

ΥΓ. Πάντως να κανουμε συζητήσεις σαν αυτές του πρωτου ipad , ειλικρινά δεν το περίμενα. Εικάζω οτι θα έχει την ανάλογη πορεία στο μέλλον....

ΥΓ 2. Επίσης ξεχνάτε οι περισσότεροι , οτι το surface φτιάχτηκε αρχικα να χτυπήσει το ipad(βλέπε windows RT) και στο τέλος κατάντησε να κοντράρει το macbook air....

• Like 2
Δημοσ.

Το κοινό είναι το εξής:

Επίσης, φοιτητές και δάσκαλοι, όπου υπάρχουν άπειρες εφαρμογές που δυστυχώς δεν υπάρχουν για windows

Δυστυχώς γιατί πρέπει να ξυπνήσει η microsoft. 

δηλαδή για να καταλάβω.. το iOS που ειναι ενα mobile λειτουργικό, έχει εφαρμογές για φοιτητές και καθηγητές τόσο καλές που θα έπρεπε να υπάρχουν σε ένα desktop λειτουργικό;;!!!!!!!!!!!!!!!

προχειρα μου ερχονται στο μυαλο ονοματα οπως: Mathematica, Maple, Scilab, MathType, Sage, (wx)Maxima, Physion, ChemSketch, Avogadro και σπαω το κεφαλι μου να φανταστω τι ονοματα εχει ενα mobile λειτουργικο που να μπορει να ανταγωνιστει εφαρμογες τοσο εξειδικευμενες που μπορει να κοστιζουν και χιλιάρικα..

• Like 2
Δημοσ.

Άντε να πω και εγώ την γνώμη μου μιας και έχω Surface Pro. Γενικά μαρέσουν περισσότερο τα Mac με OS X αλλά είναι πανάκριβα για μένα και δεν έχουν βγάλει κάτι σαν το Surface Pro που μου αρέσει

1) Το μαγνητικό πληκτρολόγιο του iPad Pro είναι πολύ ασταθές γιατί δεν πιάνει το ίδιο δυνατά και σε όλο το μήκος του όπως του Surface Pro. Αν πας να γράψεις στα πόδια σου κατα πάσα πιθανότητα θα σου πέσει. Ωστόσο εικάζω ότι σε αίσθηση θα είναι καλύτερο.

2) Το apple Pencil και όχι Pen όπως ΄το αποκαλούν οι περισσότεροι, αν είδατε στα videos έχει απίστευτο lag. Μπροστά το Pencil, πίσω η γραμμή...

3)Τα 4 ηχεία φαίνεται να είναι πάρα πολύ καλά.

4) Δεν έχει USB ports....το Surface Pro έχει USB 3 full sized. Συνδέεις ότι σκατά θες χωρίς να κουβαλάς το extra apple τσαντάκι με τους αντάπτορες.

5) Όντως υπάρχουν apps που είναι πολύ καλά για μουσικούς παραγωγούς αλλά ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ. Κανέις δεν κάνει δουλειά μόνο με iPad Pro. Με το Surface Pro ειλικρινά κάνεις σχεδόν τα πάντα. (Προσωπικά τρέχω Photoshop, VMWare Workstation με Mac OS X για Swift Programming και τρέχει μια χαρά. Επίσης Linux web/file/print server.) To iOS δεν κάνει τίποτα από τα παραπάνω

6) Δεν παίρνει μια μαμημένη MicroSD....WTF πια. Έβαλα μια 128GB στο Surface μου με μόνο 40 ευρώ.

7) Αν θες να το στηρίξεις όρθιο πρέπει να έχεις το cover/keyboard. Στο Surface Pro το kickstand είναι build in. Πιστέψτε με, υπάρχουν πολλές φορές που θές Kickstand αλλά όχι keyboard γιατί πολύ απλά το σημείο που θες να το βάλεις είναι πολύ στενό και δεν χωράει το keyboard.

8) Το καλοκαίρι στις διακοπές έπαιζα άνετα LoL, Child of light και Diablo. Proper games. Όχι Dungeon Siege και Asphalt 8...

9) Έχοντας πληρώσει αρκετά χρήματα λόγω σπασμένης οθόνης iPad μπορώ να πω με σιγουριά ότι σπάνε για πλάκα. Και μιλάω για original iPad replacements.  Όχι after market από e-bay.Απαράδεκτο για τόσο ακριβή συσκευή. Στο πρώτο surface Pro που είχα είχε πέσει με όλες τις πλευρές (λάβετε υπ'όψιν ότι το SP1 ζύγισε 1 κιλό!) και το γυαλί δεν ίδρωσε καν.

10) Μεγάλα ατού του iPad Pro θα είναι η όπως πάντα μαμάτη οθόνη του, τα ηχεία του και η αυτονομία του. Για Pro χρήση μιας και έχω φίλους παραγωγούς, αν και το χρησιμοποιούν, θα προτιμούσαν ένα Surface Pro στο τέλος.

• Like 8
Δημοσ.

Βασικά είναι η στιγμή που η microsoft πρέπει να ρίξει το surface 3 στα 400 και το pro στα 700 και να κόψει την αγορά. Αν δεν το κάνει τότε η μοίρα της είναι να πουλάει το office for ipad pro.

Αμα ψαχτείς πάντα βρίσκεις πολλές προσφορές.

Εχει εδω στα 679 ευρώ το i3

http://www.microsoftstore.com/store/msfr/fr_FR/pdp/Surface-3---Offre-etudiants/productID.316887500?icid=StudentR_Moda_S3

Επίσης για φοιτητές ισχύει εξίσου έκπτωση 10% και πχ το Surface 3 εχει τιμή εκκίνησης τα 500 ευρώ.

http://www.microsoftstore.com/store/msfr/fr_FR/pdp/Surface-3---Offre-etudiants/productID.316887500?icid=StudentR_Moda_S3

Επίσης να έχεις υπόψη ότι το κόστος παραγωγής των Surface ειναι 2-3x πανω απο ότι τα iPad.

Τα εξαρτήματα του στα ενδότερα έχουν διπλάσιο και τριπλάσιο κόστος και αν αναλογιστείς ποσα παραπάνω σου προσφέρει στην ίδια τιμολογιακή πολιτικοί με τα iPad τότε η τιμή του ειναι σε απόλυτα λογικά πλαίσια.

Αμα ρίξει ετσι τις τιμές οι άλλοι OEM τι θα πουλάνε;;

Τα πράγματα ειναι πολυ πιο σύνθετα και οι ισορροπίες παίζουν μεγάλο ρόλο.

Δεν νομίζω ότι η MS εχει συμφέρων να ρίξει τους κατασκευαστές που και σε αυτούς στηρίζει πολυ μεγάλο κομμάτι του PC industry.

Δημοσ.

Εντωμεταξύ κανείς δεν πρόσεξε την έλειψη GPS, μια έλειψη που υπάρχει και στα surface και που δεν σου επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις την συσκευή για να αντικαταστήσεις την ταμπλέτα. Και μετά απορείτε που πήγε η μικρομαλακή στο event της Apple! Μοιρασμένη είναι η πίτα παίδες και συμφωνημένα όλα κάτω από το τραπέζι.

Δημοσ.

Εντωμεταξύ κανείς δεν πρόσεξε την έλειψη GPS, μια έλειψη που υπάρχει και στα surface και που δεν σου επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις την συσκευή για να αντικαταστήσεις την ταμπλέτα. Και μετά απορείτε που πήγε η μικρομαλακή στο event της Apple! Μοιρασμένη είναι η πίτα παίδες και συμφωνημένα όλα κάτω από το τραπέζι.

Να σου πω, χωρίς GPS κάνω δουλειά, γιατί λίγο πολύ το 95% περίπου των χρηστών που θα αγοράσουν τέτοιο tablet θα έχουν και smartphone με gps όπως εγώ.

Όσο για την Microsoft που πήγε στο event, μην ξεχνας ότι κατά βάση software πουλάει και κυρίως windows και office. Αν λοιπόν η Apple έχει τόσο μεγάλο μερίδιο στην αγορά τότε θα ήτανε χαζή η Microsoft να μην υποστηρίξει και προωθήσει software για τα hardware της Apple.

Αν και όχι για τους λόγους που υπονοείς, είμαι σίγουρος ότι πράγματι είναι όλα συμφωνημένα και γίνονται και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...