Προς το περιεχόμενο

iPad Pro. To… Surface της Apple

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αμ δεν γινεται.

Έχει άλυτο δομικό πρόβλημα το android (high latency). Τελευταία φορά που είδα, το ίδιο και τα Windows Phone αν και κάποιο προγραμματιστές αμφέβαλλαν. Δεν ξέρω αν το προχώρησαν.

https://code.google.com/p/android/issues/detail?id=3434

Για iOS υπάρχουν κάρτες ήχου (επειδή έχει low latency - γι' αυτό έχει και 60fps και δεν έχει lag). Ούτε sysex δεν μπορείς να παραλάβεις / στείλεις με το Android. Στο iOS συνδέεις synthesizer με usb και kaboom το αναγνωρίζει ως midi.

Το android για σοβαρή μουσική δουλειά είναι για πέταμα, άχρηστο. Μόνο με wifi midi ή OSC μπορείς να δουλέψεις ως ελεγκτής αλλά ποιός παλαβός* θα πάρει android για μουσική, όταν υπάρχει το iOS;

* Εντάξει, υπάρχουν πολλοί παλαβοί. Προχτές ένας μου έλεγε πως το κινέζικο κινητό του, των 200€ ήταν ταχύτερο από iPhone επειδή είχε 4 πυρήνες. Ο καθένας με την άγνοιά του. Εδώ υπάρχουν άνθρωποι που νομίζουν πως οι Intel ήταν ταχύτεροι από τους PowerPC επειδή είχαν παραπάνω Mhz

Ούτε video δεν μπορούσαν να παίξουν

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=oxwmF0OJ0vg#t=1391

Στο iOS μπορείς να δημιουργήσεις studio δρομολογώντας τον ήχο σε άλλες πηγές. (και κάποιοι άσχετοι νομίζουν πως δεν έχει multitasking)

https://audiob.us/apps/outputs

Ακόμη και για ανάγνωση παρτιτούρας είναι μονόδρομος το iPad Pro. Στην 10άρα οθόνη δεν μπορείς να διαβάσεις άνετα, ενώ στην 13άρα φαντάζομαι δεν υπάρχει θέμα αφού φτάνει το μέγεθος του Α4.

Αναρωτιέμαι αν το Surface 3 βολεύει για ανάγνωση παρτιτούρας. Δηλαδή αν κρατάει η μπαταρία το ίδιο.

Σημείωση: προτιμώ hardware controller, αλλά η δυνατότητα να φτιάχνεις την δική σου διαρύθμιση είναι απίστευτη.

απιστευτο ακομα δεν το ειδαμε και το βγαλαμε μονοδρομο ,το χω πει ξανα αν ειχε mac os ναι ,τωρα οτι προσπαθουμε να δικαιολογησουμε μια apple που το εβγαλε στο ios και μαλιστα την επαινουμε μου ξεφευγει ,και πολυ καλα εισαι μουσικος ,οι υπολοιποι που δεν ειναι και ειναι επιχειρηματιες που θα βολευτουν ,αμαν πλεον με την μανια δικαιολογιας της εταιριας

• Απαντ. 215
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όταν παρουσιάζει κάτι η Apple το κάνει σωστά. Σχεδόν εξαφάνισε το latency δίνοντας την αίσθηση ότι γράφεις φυσικά σε μια κόλλα χαρτί. To iPad Pro είναι το ιδανικό tablet για επαγγελματίες γραφίστες.

iPadPro_Pencil_Lifestyle2-PRINT1-482x321

That’s when I noticed the difference between the Pencil and just a stylus: It felt great. Perfect. Better than any stylus I’ve ever used by a wide margin. Not because the thing itself is so terrific—I like holding FiftyThree’s Pencil better, and there are lots of good styli out there—but because it’s the first time I’ve ever written on a screen and actually felt like I was writing on the screen. There was almost zero latency, meaning the ink appeared to flow out of the Pencil and not trail half an inch behind. With the tiniest added pressure, the line became the tiniest bit thicker. I tapped on the No. 2 pencil mode, and it wrote and shaded just like all the pencils I used to sharpen with that wall-mounted thing you had to crank.

Only Apple Can Make the Perfect Stylus 

Δημοσ.

η προσωπική μου άποψη είναι πως αφενός αντέγραψε το concept του surface αλλά αφετέρου προσπαθεί να στοχεύσει σε συγκεκριμένο κοινό, χωρίς να προσπαθεί να φέρει ένα laptop (OSX) σε φορητή συσκευή (iOS).

Πιστεύω πως στοχεύει:

1. στους υπάρχοντες χρήστες iOS (μπαίνω στο store, διαλέγω εφαρμογή και εγκαθίσταται μόνη της, δεν μπλέκω με λειτουργικά, αναβαθμίσεις, setup, κτλ.)  

2. σε γραφίστες (ανέκαθεν στον σκληρό πυρήνα της apple)

3. σε μουσικούς/παραγωγούς (όπως γράφτηκε σε παραπάνω posts)

4. σε όσους παραπάνω δεν πήραν ipad γιατί ήταν είτε πολύ μικρά, είτε αδύναμα, είτε δεν είχαν stylus.

5. στην φαντασία των developers (το βαρύ πυροβολικό)

6. στις συνεργασίες (ήδη Microsoft και Adobe παρουσίασαν εκδόσεις του Office/PhotoShop προτού το κάνουν για Windows 10!)

Από άποψη κόστους σε σχέση με το surface pro3 (συγκρίνοντας τα μοντέλα με 128gb δίσκο, stylus και πληκτρολόγιο), το ipad pro κοστίζει συνολικά $ 1347, ενώ το surface $ 1128 (US), ενώ το ipad pro είναι οριακά πιο φτηνό στα entry level μοντέλα (με λιγότερο δίσκο βέβαια).

Στο τέλος της ημέρας δηλαδή, προσφέρει ένα....surface που λειτουργεί σαν...iOS, ελαχιστοποιώντας τις διαφορές ενός πλήρους φορητού σε σχέση με μια ταμπλέτα.

Μιας και προσφέρει την πλειονότητα των εφαρμογών ενός μέσου χρήστη (π.χ. office, video, internet, photo, sketch, music, κτλ.) απείρως πιο απλά (ούτε login δεν κάνεις στο ipad pro) ποια είναι η ουσιαστική διαφορά με το surface για αυτό το μέσο χρήστη ;

• Like 1
Δημοσ.

Ωωωω τούμπανο είναι! iOS και 4 giga ram συνεπάγεται μηδαμινό λάγκ! Βέβαια είναι πανάκριβο οπότε μακριά κι αγαπημένοι

Θα βρει το κοινό του πίστεψε με.

Ενα πολυ επίκαιρο και διαχρονικά video που θα σε πείσει για αυτο

https://www.youtube.com/watch?v=_jTk3Fv9ido&ebc=ANyPxKrp_XU-K11yahI7N5NAY9ZlS588qcK_G2egQ-XUGW7UHtpha5bd8L_AMqY82C-gmfwrz42z

η προσωπική μου άποψη είναι πως αφενός αντέγραψε το concept του surface αλλά αφετέρου προσπαθεί να στοχεύσει σε συγκεκριμένο κοινό, χωρίς να προσπαθεί να φέρει ένα laptop (OSX) σε φορητή συσκευή (iOS).

Πιστεύω πως στοχεύει:

1. στους υπάρχοντες χρήστες iOS (μπαίνω στο store, διαλέγω εφαρμογή και εγκαθίσταται μόνη της, δεν μπλέκω με λειτουργικά, αναβαθμίσεις, setup, κτλ.)

2. σε γραφίστες (ανέκαθεν στον σκληρό πυρήνα της apple)

3. σε μουσικούς/παραγωγούς (όπως γράφτηκε σε παραπάνω posts)

4. σε όσους παραπάνω δεν πήραν ipad γιατί ήταν είτε πολύ μικρά, είτε αδύναμα, είτε δεν είχαν stylus.

5. στην φαντασία των developers (το βαρύ πυροβολικό)

6. στις συνεργασίες (ήδη Microsoft και Adobe παρουσίασαν εκδόσεις του Office/PhotoShop προτού το κάνουν για Windows 10!)

Από άποψη κόστους σε σχέση με το surface pro3 (συγκρίνοντας τα μοντέλα με 128gb δίσκο, stylus και πληκτρολόγιο), το ipad pro κοστίζει συνολικά $ 1347, ενώ το surface $ 1128 (US), ενώ το ipad pro είναι οριακά πιο φτηνό στα entry level μοντέλα (με λιγότερο δίσκο βέβαια).

Στο τέλος της ημέρας δηλαδή, προσφέρει ένα....surface που λειτουργεί σαν...iOS, ελαχιστοποιώντας τις διαφορές ενός πλήρους φορητού σε σχέση με μια ταμπλέτα.

Μιας και προσφέρει την πλειονότητα των εφαρμογών ενός μέσου χρήστη (π.χ. office, video, internet, photo, sketch, music, κτλ.) απείρως πιο απλά (ούτε login δεν κάνεις στο ipad pro) ποια είναι η ουσιαστική διαφορά με το surface για αυτό το μέσο χρήστη ;

Μια χαρά και πολυ περισσότερα προσφέρει εξίσου το Surface 3 και αρκετα πιο οικονομικα που με αυτο περισσότερο πρεπει να συγκριθεί και όχι με το Pro 3.

http://www.microsoftstore.com/store/msusa/en_US/pdp/Surface-3/productID.314885500

Δημοσ.

Αμ δεν γινεται.

Έχει άλυτο δομικό πρόβλημα το android (high latency). Τελευταία φορά που είδα, το ίδιο και τα Windows Phone αν και κάποιο προγραμματιστές αμφέβαλλαν. Δεν ξέρω αν το προχώρησαν.

https://code.google.com/p/android/issues/detail?id=3434

Για iOS υπάρχουν κάρτες ήχου (επειδή έχει low latency - γι' αυτό έχει και 60fps και δεν έχει lag). Ούτε sysex δεν μπορείς να παραλάβεις / στείλεις με το Android. Στο iOS συνδέεις synthesizer με usb και kaboom το αναγνωρίζει ως midi.

Το android για σοβαρή μουσική δουλειά είναι για πέταμα, άχρηστο. Μόνο με wifi midi ή OSC μπορείς να δουλέψεις ως ελεγκτής αλλά ποιός παλαβός* θα πάρει android για μουσική, όταν υπάρχει το iOS;

* Εντάξει, υπάρχουν πολλοί παλαβοί. Προχτές ένας μου έλεγε πως το κινέζικο κινητό του, των 200€ ήταν ταχύτερο από iPhone επειδή είχε 4 πυρήνες. Ο καθένας με την άγνοιά του. Εδώ υπάρχουν άνθρωποι που νομίζουν πως οι Intel ήταν ταχύτεροι από τους PowerPC επειδή είχαν παραπάνω Mhz

Ούτε video δεν μπορούσαν να παίξουν

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=oxwmF0OJ0vg#t=1391

Στο iOS μπορείς να δημιουργήσεις studio δρομολογώντας τον ήχο σε άλλες πηγές. (και κάποιοι άσχετοι νομίζουν πως δεν έχει multitasking)

https://audiob.us/apps/outputs

Ακόμη και για ανάγνωση παρτιτούρας είναι μονόδρομος το iPad Pro. Στην 10άρα οθόνη δεν μπορείς να διαβάσεις άνετα, ενώ στην 13άρα φαντάζομαι δεν υπάρχει θέμα αφού φτάνει το μέγεθος του Α4.

Αναρωτιέμαι αν το Surface 3 βολεύει για ανάγνωση παρτιτούρας. Δηλαδή αν κρατάει η μπαταρία το ίδιο.

Σημείωση: προτιμώ hardware controller, αλλά η δυνατότητα να φτιάχνεις την δική σου διαρύθμιση είναι απίστευτη.

Η αλήθεια είναι ότι για ανάγνωση παρτιτούρας (που είναι και το αντικείμενό μου) οι 12 ίντσες είναι το ελάχιστο μέγεθος για να μην στραβωθείς. Μετά από μεγάλη αναζήτηση κατέληξα ότι ούτε και το iPad pro είναι ιδανικό εργαλείο. Ιδανικά θα ήθελα ένα MacBook (12'') με αποσπώμενη οθόνη, με κανονικό OS και βάρος οθόνης κάτω από 500 γρ. (υπόψη πολλοί μουσικοί κρατάμε τις παρτιτούρες μας και δεν έχουμε αναλόγιο). Ό,τι κυκλοφορεί σ' αυτήν την κατηγορία είναι βαρύ και πανάκριβο: αν είναι να δώσω τόσα λεφτά τουλάχιστον θέλω κανονικό λειτουργικό σύστημα (ώστε να τρέχω προγράμματα υπολογιστή) και μια θύρα USB (αχρείαστη συνήθως, αλλά βολεύει μερικές φορές). Αν έχει κανείς υπόψη του ένα reader με τις παραπάνω προδιαγραφές πολύ θα ήθελα να το ακούσω, μέχρι τότε αναγκαστικά θα κρατάω ντοσιέ...

Δημοσ.

Θα βρει το κοινό του πίστεψε με.

Ενα πολυ επίκαιρο και διαχρονικά video που θα σε πείσει για αυτο

Μια χαρά και πολυ περισσότερα προσφέρει εξίσου το Surface 3 και αρκετα πιο οικονομικα που με αυτο περισσότερο πρεπει να συγκριθεί και όχι με το Pro 3.

http://www.microsoftstore.com/store/msusa/en_US/pdp/Surface-3/productID.314885500

Με το Surface 3 νομίζω είναι δύσκολη η σύγκριση λόγω μικρότερης οθόνης (10'') και -αρκετά- χαμηλότερης ανάλυσης. Σαφώς εκεί η microsoft υπερτερεί σε vfm αλλά δεν αποκλείεται να δούμε ipad pro mini στο μέλλον. Όλα να τα περιμένει κανείς από την apple !  

Δημοσ.

i1iel5.png

Amy Bunszel, Autodesk VP for AutoCAD:

This new device is just really fast. So we have been able to load drawings that are over twice as large as drawings in the past… The iPad Pro is huge, it’s fast, it’s so clear… the 60 frames per second rendering is just tremendous… The drawing shown of the San Francisco bay area has more than 320 thousand entities… and it moves around so smoothly!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

απιστευτο ακομα δεν το ειδαμε και το βγαλαμε μονοδρομο

Απίστευτη είναι η άγνοια και η σιγουριά πως κάποιοι τα ξέρουν όλα. Αυτά που έγραψα γίνονται από το 2011-2012 σε tablet (και μόνο σε iOS). Επίσης η απουσία lag αφορά το low latency. Δηλαδή έχεις όφελος παντού. Και στο GUI και στα παιχνίδια κ.ο.κ. Δεν αφορά μόνο τους μουσικούς το θέμα. Απλά αυτοί το αποκάλυψαν επειδή είναι καίριο ζήτημα γι' αυτούς.

Aπό το 2009 οι άλλοι ακόμη πετάνε χαρταετό.

Το iPad Pro με την μεγαλύτερη επιφάνεια θα είναι χρηστικότερο για όσους θέλουν μεγαλύτερη επιφάνεια ή πένα με ακρίβεια *pixel*. Η πλειοψηφία για gaming και browsing, facebook υπερκαλύπτεται με 10inches ίσως και με 8.

Η τεχνολογία στο mobile έχει ξεφύγει από το 2011-12, οπότε η διαφορά κρίνεται στο δημιουργικό και όχι στην κατανάλωση (βλ. facebook, browsing). Προσπαθούν να πάνε και σε ιατρικές εφαρμογές. Για κατανάλωση η τεχνολογία του 2012 είναι υπεραρκετή.

@ichristos, αν δεν το δοκιμάσουμε δεν ξέρουμε. Ούτε το MacBook θα σου έκανε με 12άρα οθόνη επειδή είναι wide. Οι wide έχουν 30% μικρότερη επιφάνεια. Ισοδυναμεί με 10άρα σε A4. Διαβάζω από 12άρα οθόνη αλλά όχι από wide, αλλά σε 4:3 αλλά είναι άβολο για πολλούς λόγους. Καταρχάς πρέπει να πλαγιάσεις τον φορητό. Πάντα έχω αναλόγιο, δεν είναι ακριβό να αγοράσεις ένα και μεταφέρεται - σχετικά - εύκολα.

Το πρόβλημά μου είναι στην αλλαγή σελίδας, αν και έχει λυθεί και αυτό (υπάρχουν πολλές λύσεις), δεν το δοκίμασα. Όπως έγραψα, προτιμώ 12αρα οθόνη - αλλά όχι wide: 4:3. Πιστεύω πως η 13άρα του pro θα με βόλευε, αλλά δεν έχω 1.000€ για οθόνη, αν είχα θα το σκεφτόμουν :-) Υπ' όψιν το iPad pro είναι σε αναλογία 3:2 όχι 4:3, δηλαδή "ορθογωνίζει" περισσότερο.

http://www.airturn.com/

Επεξ/σία από clav
  • Like 1
Δημοσ.

Λογικό ειναι αυτη η συγχυση να πουλάει και να γινονται ακυρα "vs" ,αλλα πάλι ειναι κρίμα....

μου φαίνεται κάποιοι βλέπουν το pro και δεν βλέπουν το ipad. Tην ίδια προσθήκη στην ονομασία,χρησιμοποιεί η Apple στους υπολογιστές της όπως το macbook pro. Ήταν κάτι αναμενόμενο στην ονομασία από το  ipad air. Το ipad pro είναι ένα δυνατότερο  και μεγαλύτερο από το ipad air όπως ακριβώς το macbook pro, είναι αντίστοιχα με το macbook air.

Δεν νομίζω οτι υπάρχει συγκριση με laptop αλλιώς η Apple θα κανιβάλιζε με το ipad pro ,το macbook άλλα και το macbook air.

Ξέρω οτι πολλοί  θα θέλανε κάτι τέτοιο να γίνει, αλλά δεν νομίζω πως είναι λογικό να καταστρέψεις μια σειρά προϊόντων, με ένα ipad pro που θα τρέχει OS X και δεν θα έχει καμιά διαφορά με τα υπόλοιπα tablet pc,σαν το surface pro.

Αν η Αpple ήθελε να βγάλει τον αντίπαλο του surface pro νομίζω θα μπορούσε πάρα πολύ εύκολα να το είχε κάνει....

Eπίσης υπάρχουν και άλλα tablet που θα μπορούσαν να συγκριθούν με το ipad pro. Mάλιστα ενα από αυτά είναι και το samsung http://www.samsung.com/global/microsite/galaxynotepro12.2/,που παρόλο έχει την λέξη pro στην ονομασία δεν έγινε τοσο μεγάλο θέμα για να συγκριθεί με το surface pro , όπως γίνεται εδώ με το ipad pro. Bέβαια υπάρχει η εξήγηση ότι δεν είναι τόσο διάσημο ή ακριβό όσο το ipad pro, αλλά ακούγεται ως φτηνή δικαιολογία στα αυτιά μου.

Υπάρχει μια  κατηγορία από tablets με την ονομασία pro, μετά την εμφάνιση του πρώτου ipad και πριν την εμφάνιση του ipad pro, που από ότι φαίνεται από τα σχόλια στο παρόν θέμα , αγνοούσαν οι περισσότεροι και έπρεπε να γίνει η παρουσίαση του ipad pro, για να συνειδοτοποιήσουν οτι κάποιοι δουλέυουν και χωρίς να έχουν x86 αρχιτεκτονική.

Δεν είναι πρώτη φορά που ακούγονται τέτοια σχόλια σε Apple product, αλλά κάθε φορά λυπάμαι από την σύγχυση που επικρατεί στους περισσότερους ανθρώπους σχετικά με κάτι που δεν είναι καινούργιο αλλά απλά άγνωστο, για αυτούς.

Το ipad pro παραμένει ipad , το pro δεν σημαίνει surface pro και νομίζω η σύγχυση οφείλεται στο οτι οι περισσότεροι είναι άσχετοι με την ονοματολογία που χρησιμοποιεί η Apple στα προϊόντα της.Οπως επίσης και το pro σε οποιαδήποτε arm ταμπλέτα, δεν σημαίνει αναγκαστικά σύγκριση με το surface pro....

• Like 1
Δημοσ.

Μόνο το surface pro 3 της Microsoft μπορεί να συγκριθεί, αλλά έχει Intel (μπαταριοφάγος) και Windows (bloat), μικρότερη ανάλυση, κ.ο.κ. Τίποτα το τραγικό, αλλά σε όλα ένα κλικ κάτω. Θα βγάλουν καινούργιο σε λίγο, οπότε το hardware θα ισοφαρίσει. Ο μόνος λόγος να το προτιμήσει κανείς είναι αν θέλει Windows, αλλά για κάποιους αυτός είναι και λόγος να το αποφύγεις.

Είναι για κάποιον που θέλει laptop με tablet, ενώ το iPad Pro είναι tablet με λίγο laptop. Δηλαδή, έχεις δίκιο στο ότι το iPad Pro είναι tablet. Βέβαια σιγά-σιγά τα όρια ξεθωριάζουν όσο συγκλίνουν οι διαστάσεις και ανεβαίνει η επεξεργαστική ισχύ.Ανάλογα τις προτεραιότητες του, ο καθένας διαλέγει.

Δεν συγκρίνονται αυτή τη στιγμή, καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες.

Το Samsung με android, δεν είναι άξιο αναφοράς. Ακόμη στο 16:9 και στο abandonware ζουν. Δεν καταλαβαίνω γιατί να το προτιμήσει κάποιος. Τί παραπάνω κάνει από τον ανταγωνισμό; Μόνο αν θέλει να γράψει ή να διανέμει / εγκαθιστά προγράμματα χωρίς νταβατζιλίκι και να βλέπει ταινίες χωρίς υπότιτλους* και χωρίς περικοπή.* Προτιμώ να βλέπω ταινίες με υπότιτλους σε 4:3 ώστε να μην μπαίνουν οι υπότιτλοι στο video, αλλά από κάτω στο κενό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...