Προς το περιεχόμενο

iPad Pro. To… Surface της Apple

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αλοίμονο..Τέτοια μέρα που η apple παρουσιάζει και να μη μαζευτούν haters να κράξουν,να δείξουν πόσο έξυπνοι είναι και να απολογηθούν για τις επιλογές τους.Ηρεμήστε. Όσοι δεν ενδιαφέρεστε για το προιον μη σχολιάζετε καν.Όταν ένα άρθρο δεν σε ενδιαφέρει πας στο επόμενο.. Δεν είναι απαραίτητο να σχολιάζετε σε ό,τι βλέπετε.Αλλά τί λέω ! Σε άρθρο περί apple είμαστε. Και μόνο ο τίτλος είναι αρκετός για τραβήξει σφίγκες σχολιαστές που πέφτουν στο μέλι.
Εαν είχατε την καλή διάθεση να συζητήσετε πραγματικά χωρίς να το γυρίζετε σε προσωπική αντιπαράθεση θα είχαμε κερδίσει πολλά στους διαλόγους. Εν πάσει περιπτώσει θα σχολιάσω για όσους έχουν σκοπό να κάνουν έναν υγιή αντίλογο/διάλογο.
   Ομολογώ ότι μετά από τόσα χρόνια στισ 9.7 ίντσες του ipad  το 12άρι θα μας φανεί μεγάλο σίγουρα ! Είναι άδικο να στερήσεις το δίκαιο της apple στην δουλειά που κάνει σε κάθε προιον της και φυσικά στο ipad pro.Δεν θα καθίσω να αναλύσω το hardware.Αpple Site is friend for everyone.Το μόνο που θα αναφέρω ενδεικτικά είναι ένα μπράβο για την ενσωμάτωση 4 ηχείων για την επίτευξη στερεοφωνικού ήχου όπως και να κρατάς τη συσκευή και όχι μόνο landscape ή κάθετα στερεοφωνικό ήχο που προσφέρουν οι άλλοι κατασκευαστές.
  Η τιμολόγηση κινείται σε λογικά πλαίσια για ένα μεγαλύτερο ipad με εξελιγμένο  hardware και δυνατότητες αλλά ας μην ξεχνάμε ότι Ελλάδα θα έχουμε άλλες τιμές καθώς και το ότι τα καλύτερα αξεσουαρ για αυτό το ipad (smart cover keyboard,apple pen) πωλούνται ξεχωριστά ! Σε κάθε περίπτωση όμως,ένας επαγγελματίας χρήστης που περίμενε χρόνια ένα μεγάλο ipad με εξαιρετικές δυνατότητες δεν θα κολλούσε στο έξτρα κόστος αγοράς των αξεσουαρ όχι γιατί είναι πρόβατο αλλά γιατί πραγματικά διευκολύνεται και γίνεται ταχύτερη η δουλειά σου με αυτά.
  Δεν μου άρεσε που σε μία τόσο καλή συσκευή έμειναν στα 8mp camera (όχι γιατί κολλάω στα νούμερα,πάντοτε τα οπτικά εξαρτήματα του φακού επηρεάζουν το αποτέλεσμα αλλά καθαρά γιατί είναι high end model). Στον αντίποδα κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι μεγαλύτερη κάμερα σε ένα τόσο μεγάλο ipad δεν είναι άμεσα εύχρηση όσο σε ένα iphone. Σωστές και αποδεκτές και οι 2 απόψεις.
   Για την μπαταρία δεν υπάρχουν σχόλια.Στην αυτονομία του ipad η μαμά apple είναι ΚΥΡΙΑ.10 ώρες σου τάζει 10 έχεις,και με λίγη παραμετροποίηση πολύ περισσότερες ώρες.
   Το apple pen είναι εξαιρετικό και είναι μία πολύ καλή κίνηση για την apple να διαθέτει τη δική της γραφίδα μόνο που δεν κατάλαβα-δεν διευκρινίστηκε νομίζω εαν θα είναι συμβατή και με παλαιότερα ipads.Θα το δω στη συνέχεια στο site. 
 Το design και η ποιότητα κατασκευής που καθιερώθηκε από το ipad air 1, προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ.Η αίσθηση που σου δίνει στο χέρι είναι εξαιρετική.Σίγουρα για το μέγεθος της συσκευής είναι πολύ λεπτό.Παρ'όλα αυτά κρατώ επιφυλάξεις για το βάρος.Αν και είναι αναμενόμενη η αύξηση του βάρους σε κάθε περίπτωση θέλω να το δω στην πράξη το βάρος του.
   Χαίρομαι που τουλάχιστον στο ipad pro έγινε αρχή να καταργηθούν τα 16gb βάζοντας τα 32 στο παιχνίδι ως entry model κάτι που δεν έγινε όμως στα iphone αποτι καταλαβα και με θλίβει θα έλεγα.
 Γενικό συμπέρασμα. Ομολογώ ότι το σύστημα επαφής των smart cover keyboard είναι εμπνευσμένο από microsoft surface αλλά δεν είναι κακό αυτό.Καθε άλλο.Υπάρχει επέκταση δυνατοτήτων.Για αντιγραφές μιλούν πλεον οι haters.
 Για το σύστημα γραφίδας καλά θα κάνουν οι haters να μην αρχίσουν και μιλούν για κοπιές  γιατί η ιστορία της κάθε γραφίδας είναι πολύ μεγάλη και δεν θα καθίσουμε να την αναλύσουμε. Η ουσία είναι μία και ο μπακλαβάς γωνία ! Με αυτή τη κίνηση η apple καταφέρνει να εκτοπίσει τα thirdy party pens που κυκλοφορούν και δεν λειτουργούν τόσο καλά όσο θα ήθελαν οι χρήστες.Είναι καλό να υπάρχει μία πρόταση της ίδιας της κατασκευάστριας των ipad για να υπάρξει και ένα αντικειμενικό μέτρο σύγκρισης. Σίγουρα είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για εκτοπισμό της wacom και της κάθε wacom αλλά δεν θα με χαλούσε μία ενδεχόμενη εξαγορά της από της apple για την αξιοποίηση των τεχνολογιών της στα προιόντα της apple ( βλέπε kinect στο νέο apple tv touch remote.)
Στο δια ταύτα.Περιμένουμε να το δούμε από κοντά !

• Like 3
Δημοσ.

Αυτά πηγαινε πέστα σε καμια ΙΒΜ και καποιες άλλες εταιρείες που αναπτυσουν επαγγελματικές εφαρμογές αποκλειστικά για iOS ....

Αυτά τα λέω ως επαγγελματίας.

Επαγγελματίας ο οποίος μπορεί να τρέχει στο win10 Surface pro ότι τρέχω στο λάπτοπ(σχεδόν,λόγω hardware) και ο οποίος δεν βλέπει το iOS ως τίποτα άλλο εκτός από παιχνίδι για κινητά.Εάν είχε Mac OS τότε το συζητούσαμε.

Εάν η IBM και η κάθε IBM βγάλει πιστοποιημένα κάποιο σοβαρό λογισμικό τότε το συζητάμε.

Εάν με θαύμα από την Παναγιά καταφέρουν και μετατρέψουν το κούτσαυλο OS σε παραγωγικό εργαλείο σαν το MacOS που μπορεί ο κάθε επαγγελματίας να κάνει την δουλειά του,τότε τα ξαναλέμε.

Μέχρι τότε η ανάπτυξη και οι υποσχέσεις για σούπερ ουάου παραγωγικότητα σε τέτοιο άθλιο OS δεν λέει τίποτα.

Δημοσ.

Δεν θα κατακρίνω ποτέ επιλογές σε προιόντα. Οποιος γουστάρει αγοράζει Apple και όποιος γουστάρει αγοράζει κάτι αλλο.

Θα τρελαθώ όμως στα γέλια με κάτι τυπάκια που κάθε χρόνο μας πρήζουν με την Apple. Πρώτα ήταν το αχρείαστο c/p, μετά ήταν τα αχρείαστα widget και notifications. Αργότερα ήταν οι οθόνες παντόφλες. Πλέον η νέα επανάσταση είναι το.......παραπαπάμ..... ΠΕΝΑΚΙ!!!!!! 

• Like 2
Δημοσ.

Την γραφιδα θα την παρει καποιος γραφιστας που το θελει για την δουλεια του πχ....  για τους υπολοιπους δεν νομιζω οτι σας χρειαζεται να δωσετε 100+ ευρω για να ζωγραφιζετε στο ipad pro λουλουδακια

• Like 5
Δημοσ.

Την γραφιδα θα την παρει καποιος γραφιστας που το θελει για την δουλεια του πχ....  για τους υπολοιπους δεν νομιζω οτι σας χρειαζεται να δωσετε 100+ ευρω για να ζωγραφιζετε στο ipad pro λουλουδακια

Σε αυτό έχεις δίκαιο. Κρίνοντας όμως από το keynote  δεν αξιοποιείται μόνο στη ζωγραγική. Δεν χρειάζεται να είσαι γραφίστας για να δουλέψεις με ευκολία ένα word,ένα powerpoint,ένα excel.Άποψη μου πάντα είναι ότι η γραφίδα μπορεί να μην είναι απαραίτητη για όλους,εμένα προσωπικά όμως θα μου έλυνε τα χέρια μία γραφίδα στο ipad.Δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι καλύτερη από την γραφίδα που παρέχει η samsung στα galaxy ας πούμε (την οποία  θεωρώ από τις πιο λειτουργικές) εκτός και αν η γραφίδα της apple έχει αντίστοιχες δυνατότητες και την αδικώ. Περιμένω να την δουλέψω στην πράξη για να εκφέρω αντικειμενική άποψη.

Δημοσ.
Wait..what? Επαγγελματικου επιπεδου μουσικη? Δεν ειμαι σιγουρος τι θες να πεις αλλα αμα εννοεις αυτο που νομιζω κανεις μεγαλο λαθος.

Το να κανεις αυτοματισμους στη μουσικη να ελεγχεις wireless τις πιο ακριβες συναυλιακες κονσολες τα καλυτερα software για υπολογιστη,οτι μπορεις να βαλεις στο ipad καρτες ηχου επιπεδου rme και να ηχογραφεις πολυκαναλο να δουλευεις με plugins τυπου fabfilter και daw οπως το cubasis(cubase) akai mpc και korg gadget ειναι μεγαλο λαθος λες;

• Like 3
Δημοσ.

Εμένα μου άρεσε σε γενικές γραμμές.

Δεν παρουσίασαν πάντως μια έτοιμη συσκευή σε επίπεδο pro.Εγώ αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι δίνουν το μέσον για την ανάπτυξη εφαρμογών στους developers.

Αυτοί με τις εφαρμογές τους θα χαράξουν το μέλλον της εν λόγω συσκευής...

• Like 2
Δημοσ.

Αλοίμονο..Τέτοια μέρα που η apple παρουσιάζει και να μη μαζευτούν haters να κράξουν,να δείξουν πόσο έξυπνοι είναι και να απολογηθούν για τις επιλογές τους.Ηρεμήστε. Όσοι δεν ενδιαφέρεστε για το προιον μη σχολιάζετε καν.Όταν ένα άρθρο δεν σε ενδιαφέρει πας στο επόμενο.. Δεν είναι απαραίτητο να σχολιάζετε σε ό,τι βλέπετε.Αλλά τί λέω ! Σε άρθρο περί apple είμαστε. Και μόνο ο τίτλος είναι αρκετός για τραβήξει σφίγκες σχολιαστές που πέφτουν στο μέλι.

Εκτός από το ό,τι στο μέλλον πρέπει ίσως να σου ζητάμε άδεια για να σχολιάζουμε σε θέματα apple, εσύ δεν παρέλειψες να σχολιάσεις για το Huawei Watch και την τιμή του. Μήπως σε τράβηξε κι εσένα το ...μέλι?

(και είναι "σφήκες". Οι "σφίγγες" είναι κάτι άλλο).

• Like 3
Δημοσ.

Εντάξει παιδιά μας πείσατε για την ανωτερώτητα του Windows που με την εμφανιση του ipad αλλαξε 3 φορές το interface του, μπας και φιλοτιμηθεί κανένας και ασχοληθεί με εφαρμογές touch για windows.

Tώρα τι να πω...ειδικά οι επαγγελματίες του insomnia που θεωρούν κουτσό το ios αλλα ολοκληρη microsoft έστειλε δικό της ανθρωπο στην παρουσίαση να αποδείξει αυτά που λέτε...

Μας πείσατε και φέτος....αντε και του χρονου να μας ξαναρθέιτε με το windows 11 και το surface 4 να μας τα ξαναπείτε.....γιατί τοσα χρόνια δεν καταφέρατε τίποτα απο ότι φαινεται...

• Like 3
Δημοσ.

169 dollars για ένα πληκτρολόγιο; Σας γλενταει η apple με τα αποδοχών.

150 ευρω δηλαδη  ειναι τρελα ακριβο.. στην  ελλαδα λογω φπα θα κοστιζει 290 με 300 ευρω. χαρα που θα κανει το εβαυ σε πωλησεις παλι...  ποιος θα το αγορασει στην ελλαδα.. ; σχεδον κανεις. 

• Like 1
Δημοσ.

Εξαιρετική υλοποίηση. Σίγουρα θα δούμε και πολλές εφαρμογές που θα λύσουν τα χέρια σε πολλούς επαγγελματίες. Πιστεύω ότι το Pro έδωσε το τελικό χτύπημα στο macbook air..

μακαρι  να πεσου οι τιμες να παρουμε macbooc air  :)   αν και δεν νομιζω να πεσουν.. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...