Προς το περιεχόμενο

iPad Pro. To… Surface της Apple

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εξαιρετική υλοποίηση. Σίγουρα θα δούμε και πολλές εφαρμογές που θα λύσουν τα χέρια σε πολλούς επαγγελματίες. Πιστεύω ότι το Pro έδωσε το τελικό χτύπημα στο macbook air..

Δημοσ.

Το οποιο tablet pc υπηρχε πολλά χρόνια τωρα και πριν το ipad. Δεν βαρεθήκατε τα ίδια σχόλια. Απο την εποχή που εμφανιστηκε το πρώτο ipad η ιδια καραμέλα...

Οι εποχές έχουν αλλάξει, με ενα ipad φτιάχνεις επαγγελματικού επιπέδου μουσική. Δες τι φτιάχνανε τόσο καιρό με ένα απλό ipad και μετά έλα να μου πεις αν έχω αδικο.

Και εγώ περίμενα το ipad pro αργοτερα αλλα έλα που καποιοι το θέλανε τωρα. Οταν εχουν κανει την αρχη με το απλό ipad φυσικό είναι τωρα να πανηγυρίζουν.

Wait..what? Επαγγελματικου επιπεδου μουσικη? Δεν ειμαι σιγουρος τι θες να πεις αλλα αμα εννοεις αυτο που νομιζω κανεις μεγαλο λαθος.

Δημοσ.

Wait..what? Επαγγελματικου επιπεδου μουσικη? Δεν ειμαι σιγουρος τι θες να πεις αλλα αμα εννοεις αυτο που νομιζω κανεις μεγαλο λαθος.

Δεν έχει άδικο σε αυτό που λέει.. εγώ το έχω ακούσει από φίλο μου στην Λυρική σκηνή από εποχής ipad2, σε κάποιους είχε κάνει την ζωή εύκολη.

Για μένα το pro είναι για τέτοιο συγκεκριμένο κοινό και όχι για όλους εκτός και δεν σε νοιάζουν τα λεφτά

Δημοσ.

Επαγγελματίες που κουτσοδελευανε τοσο καιρό με ipad με το ipad pro η δουλεία τους μπορεί να απογειωθεί...Μιλάω για μουσικούς παραγωγούς και σχεδιαστές που με ένα απλό ipad κάνουν παπάδες και όχι για αυτούς που το πήραν για μούρη...

Δε ξέρω πόσους επαγγελματίες έχεις δει με ipad να γράφουν σοβαρή μουσικη γιατί εγώ που είναι ή δουλειά μου βλέπω μόνο κάνα synth άντε και traktor ποιο πολύ για χαβαλε και ειδικά on stage. Ότι έχει κάποια ωραία synths/looper etc. Ναι. Αλλά μπροστά στο surface είναι μια κλανια στον άνεμο. Έλεος δηλαδή μη τα ισοπεδωνουμε όλα. Στο λέει άτομο που βλέπει και δουλεύει με 10δες καλλιτέχνες παγκόσμιος ελέω δισκογραφικής. Να μου πεις για macbooks να συμφωνησω.

• Like 5
Δημοσ.

Δεν έχει άδικο σε αυτό που λέει.. εγώ το έχω ακούσει από φίλο μου στην Λυρική σκηνή από εποχής ipad2, σε κάποιους είχε κάνει την ζωή εύκολη.

Για μένα το pro είναι για τέτοιο συγκεκριμένο κοινό και όχι για όλους εκτός και δεν σε νοιάζουν τα λεφτά

Ας μην τα ισοπεδωνουμε ολα. Μπορει να τους εκανε τη ζωη ευκολη αλλα αμα ηταν να παιρνεις ενα ipad και να βγαζεις επαγγελματικο ηχο εταιριες σαν την Marshall, Peavey κ.α θα ειχαν κλεισει. 

Οταν ηχογραφεις ακομα και μια λαθος τοποθετηση των μικροφωνων των drumms μπορει να σου δημιουργησουν τετοιο bleed που να ειναι για πεταμα ολη η ηχογραφηση. Αμα μ ελεγες για iMac θα το δεχομουν γτ πραγματικα ειναι ολα τα λεφτα. Αλλα το garage band δεν μετραει guys

• Like 1
Δημοσ.

Περασαν σε αλλο επιπεδο την αντιγραφη(μεχρι κ στο ονομα), αλλα φαινεται πολυ καλο προιον που μακαρι να πουλησει για να ακολουθησουν ακομα καλυτερες hybrid συσκευες στο δρομο που χαραξε η ms.

Whaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat!!!!!

Δημοσ.

Whaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat!!!!!

Γιατί πιστεύεις ότι θα έβγαζε κάτι τέτοιο άμα δεν είχε βγάλει ή Microsoft το surface? Το θέμα είναι ότι όσο κρατιέται στο ios για κάτι τέτοιο τόσο θα παραμένει ένα gimmick.

Δημοσ.

Αλλα το garage band δεν μετραει guys

Στην Λυρική δεν νομίζω να χρησιμοποιούν garage band άλλωστε η μουσική δεν είναι μόνο η ηχογράφηση.. 

Για ηχογράφηση θες studio.

Δημοσ.

Τελικά το πρώτο πολυτισμικό σοκ του smooth multitouch απο το "Reality Distortion Field" του Jobs ακόμα καλά κρατεί στις μάζες.

έχω ακούσει από φίλο μου στην Λυρική σκηνή από εποχής ipad2, σε κάποιους είχε κάνει την ζωή εύκολη

Στο να "κουρδίζουν" κάποιο όργανο, να βλέπουν το Twitter stream τους ενώ παίζουν ή τις παρτιτούρες τους, με στύλ;

μουσικούς παραγωγούς και σχεδιαστές που με ένα απλό ipad κάνουν παπάδες

οι "παπάδες" είναι κάτι περισσότερο απο αυτό που κάνει κάποιος με το logic ή traktor (καμία σχέση μεταξύ τους απλά μεγαλώνω το εύρος μήπως πέσω μέσα στο τι εννοείς) σε laptop ή απλά είναι εντυπωσιακό σε κοινό που γενικότερα εντυπωσιάζεται με μίκτες και λαμπάκια; ;)

Αυτά πηγαινε πέστα σε καμια ΙΒΜ και καποιες άλλες εταιρείες που αναπτυσουν επαγγελματικές εφαρμογές αποκλειστικά για iOS

Σωστά, γιατί η IBM που με την πώληση των λιανικών της τμημάτων και την (πάρα πολύ καλή) στρατηγική της για συγκέντρωση στο R&D, δεν έχει ανάγκη απο marketing για να κάνει μόχλευση των επενδύσεων της. (sarcasm)

Και ποτέ η IBM δεν υιοθέτησε ανοικτά την x86 πλατφόρμα, για να αποφύγει την ενδυνάμωση της Intel η οποία και αυτή ασχολείται με R&D σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων και των αλγόριθμων/νευρωνικών δικτύων κτλ, αλλά επειδή οι ARM ήταν απλά καλύτεροι. (sarcasm)

*protip το value for money της κατανάλωσης vs απόδοσης των arm ως επιχείρημα στο παραπάνω είναι τουλάχιστον αστείο όταν υπάρχουν τα asic.

Το κοινό είναι το εξής:

designers και φωτογράφοι, με ζώο pc ή mac pro στη δουλειά που θέλουν κάτι on the go. Αν οι εφαρμογές λειτουργούν καλά με τις pc based που ήδη λειτουργούν καλά (βλ. adobe), τότε έχει κοινό. 

Επίσης φτηνότερο από ενα cintiq αν και σε δεσμεύει σε συγκεκριμένο hardware. 

Επίσης, φοιτητές και δάσκαλοι, όπου υπάρχουν άπειρες εφαρμογές που δυστυχώς δεν υπάρχουν για windows. 

Δυστυχώς γιατί πρέπει να ξυπνήσει η microsoft. 

Αυτό μάλιστα, για τους συγκεκριμένους και on the go (μόνο, λυρικές σκηνές/στούντιο κτλ είναι θέμα επιλογής όχι οτι το ipad είναι όντως ανώτερο απο το status quo του hardware που χρησιμοποιείται απο επαγγελματίες) είναι ότι πρέπει. Βέβαια και με MS Surface μπορείς να τα κάνεις, αλλά εδώ βγάζω το καπέλο στην apple σε ότι έχει να κάνει με το υπέροχο interface και το βάρος που έχει δώσει σε όλο το devkit της, το κλειστό οικοσύστημα που κρατάει σταθερή τη πλατφόρμα ανάπτυξης και τα εργαλεία που έχει δώσει στους developers (πάρα πολλά kudos για τη Swift).

Δημοσ.

Για να μην παρεξηγηθώ για αυτό που είπα. Είμαι χρήστης mac εδώ και χρόνια. Η μάλλον ήμουν. Είχα όλη μου την επιχείρηση σε μακ (εκδοτικός). Έχω δύο χρόνια που τα πούλησα όλα και έχω high end windows μηχανήματα. Έχω επίσης 2 cintiq στη δουλειά και έχουν περάσει κι αλλά από τα χέρια μου.

Προσωπικά για πολλά χρόνια είμαι os agnostic όπως το λένε.

Ωστόσο την τελευταία διετία η adobe έχει αναπτύξει την πλατφόρμα της εξαιρετικά στο ios και νιωθω ότι μου λείπουν εργαλεία. Όχι σημαντικά αλλά πράγματα που θα διευκόλυναν τη ζωή όλων στο γραφείο.

Κατά συνέπεια πιστεύω ότι στη λογική ενός ενοποιημένου συστήματος (mac pro, macbook, ipad pro, iphone) αξίζει κάποιος να το αγοράσει. Ως μεμονωμένο εργαλείο δε μου λέει πολλά. Από την άλλη σχεδόν όλοι οι designers δουλεύουν mac και λίγοι άλλαξαν όπως εμείς.

Δημοσ.

Το on the go για κάποιον που κάνει δουλειά εκτός γραφείου κάθε μέρα είναι ίσως πιο σημαντικό από το καλό σύστημα γραφείου.

Άρα on the go λόγω βάρους και εφαρμογών κερδίζει.

• Like 2
Δημοσ.

το οτι θα διαβαζα ετσι διθυραμβους για κατι βασισμενο σε ιοs δεν θα το πιστευα,ιδιαιτερα οταν απεναντι εχουμε πληρης pc σε ταμπλετ ....

ο κουτσός της υποθεσης ειναι τα "πληρη pc", που παραμενουν ενα επικο μπαστάρδεμα και δεν κάνουν τιποτα καλά στο τέλος της μέρας. Το iOS ειναι tried, tested & battle proven.

Κατα ποια εννοια επισης πλεον δεν ειναι πληρες pc ενα android ενα iOS η δεν ξέρω και γω τι αλλο. How do you define πληρες pc? Εχει σημασία το form factor? Οτι δεν ειναι Intel οι επεξεργαστες? what?

Παω να αυτομαστιγωθω τώρα γιατι με αναγκάσατε να υπερασπιστώ αυτη την κωλοεταιρία...

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...