mikemart Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 γεια σε ολους, ξεθαψα ενα παλιο συστημα του πατερα μου με pentium ii. Επειδη ομως ειμαι μικρος δεν ξερω τι συστημα χρησιμοποιουσαν τοτε ms dos ? ή καποια εκδοση των windows .η χρονολογια του πρεπει να ειναι γυρο στο 95...... ευχαριστω σε ολους!
SPANK Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν εχει σημασία τι επεξεργαστή έχει μπορείς να βάλεις οτι λειτουργικό θέλεις αλλα νομίζω τα xp ειναι μονόδρομος , το υπόλοιπο σύστημα απο τι αποτελείται ? , αν θυμάμαι καλά απο windows τοτε έπαιζαν τα 95
mikemart Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 να σου πω την αληθεια δεν πολυ θυμαμαι γιατι ειναι στην αποθηκη απλα θελω να το ανοιξω να το δω λιγο για εγκυκλοπαιδικούς λογους . λογικα θα δοκιμασω με '95 μιας και τα xp τα εχω δουλεψει .Επισης φανταζομαι δεν ειχαν τοτε την δυνατοτητα boot απο usb. ετσι;? ευχαριστω πολυ!
lion2486 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 τα '95 είχαν ειδική έκδοση για υποστήριξη usb (γενικά συσκευών, όχι boot)
mikemart Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 εγινε ευχαριστω για την βοηθεια παιδια!
duffyduck Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Windows 98 SE + Unofficial Windows 98 SE Service Pack 3.47 http://www.htasoft.com/u98sesp/ http://www.techtalk.cc/viewtopic.php?t=65
lion2486 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Τα είχα κάποτε εγκαταστήσει σε δισκέτες τα Windows 95, πάνω από 50 δισκέτες πρέπει να ήταν.. Αν δεν ξέρεις τι είναι googlαρε ;D
duffyduck Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Aλιως Windows 95 OSR2.0 (ή γνωστα ως Win95B) + OSR2.1 και OSR2.5 updates νομιζω οτι υπηρχαν και Win95B OSR2.1 full CD (Ψαχνω ακομη να βρω το CD μου με τα Win95B OSR2.0. Ενταξει υπαρχουν στο διαδικτυο αμα ψαξεις, αλλα αλλο ειναι να εχεις το δισκακι σου με το κλειδι σου) ή Windows 95 OSR2.5 full (ή γνωστα ως Win95C) υπαρχουν μετα τα: Autopatcher, Unofficial Windows 95B/C Service Pack κλπ. κλπ. Σημειωση: δεν ηταν 50 δισκετες τα Win95. Ισως ηταν καμια 20αρια το πολυ. Τις εχω καπου, αλλα δεν θυμαμαι που. Δεν πιστευω να τις πεταξα μαζι με αλλες δισκετες. (εδω και πολλα χρονια δεν εχω/χρησιμοποιω floppy drive) 1
TheELF Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Με τα win95 δεν θα δεις καμιά φοβερή διαφορά με σύγχρονα λειτουργικά ή έστω με τα xp που θα πρέπει να βρεις την πρώτη έκδοση χωρίς καθόλου service pack γιατί δεν σηκώνει παραπάνω,το ίδιο πράμα είναι απλά ποιο απλό/λιτό. Βάλε εκεί ms-dos και win3.1 να στανιάρεις. Μπορείς να κατεβάσεις το plopboot και να το γράψεις σε cd/δισκέτα ξεκινώντας από αυτό θα σου δώσει δυνατότητα εκκίνησης από usb σε περίπτωση που θες να δοκιμάσεις και κάνα linux live το puppy warry λογικά θα δουλέψει κάπως καλά. 1
paylidis Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Βαλε τα 98SE τα σηκωνει ανετα... αν θες να παίξεις και απο εμενα 3.1 (Back 2 basics) 1
micos000 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Βασικά, πόση μνήμη ram έχει το μηχάνημα; Αν σου πω ότι μπορεί να έχει 32ΜΒ ή 64ΜΒ μην σου φανεί παράξενο. Εγώ θα έλεγα να το αφήσεις όπως είναι ή να το πας για ανακύκλωση. Δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθείς με τέτοια μηχανήματα. Ο μόνος τρόπος που μπορείς να κάνεις κάτι με αυτό το σύστημα είναι να το κάνεις έναν ωραίο file server. Έχω στήσει παρόμοιο σύστημα με freenas (έκδοση μέχρι την 7 γιατί μετά έγινε ποιο απαιτητικό) και ήταν αξιόλογο, αρκεί να έχει 128ΜΒ ram και να είναι πάνω από 300Mhz.
TheELF Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Βασικά, πόση μνήμη ram έχει το μηχάνημα; Αν σου πω ότι μπορεί να έχει 32ΜΒ ή 64ΜΒ μην σου φανεί παράξενο. Για αυτό είπα για xp sp0 64mb μνήμη θέλουν μόνο σαν ελάχιστο. https://support.microsoft.com/en-us/kb/314865
micos000 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Η ms έχει μια έκδοση των xp που δεν την βρίσκεις εύκολα. Την αναφέρει ως FLP (Fundamentals for Legacy PC) και ζητάει ελάχιστη μνήμη και χαμηλούς επεξεργαστές. Η έκδοση είναι φτιαγμένη για αργά μηχανήματα όπως τα atm. CPU Pentium 233 MHz (300 MHz recommended) - Memory 64 MB (128 MB recommended) - Graphics hardware 800×600 computer monitor - Hard disk space 610 MB (1 GB recommended) - Network hardware Optional
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα