Προς το περιεχόμενο

Ρύθμιση γραμματοσειρών σε Firefox

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Απλά θέλω να επανέλθω σε firefox και να πετάξω τελείως τον ρουφιάνο chrome αλλά το πρώτο εμπόδιο που βρήκα είναι τα άσχημα font. 

Εψαξα στο internet έκανα διάφορες ρυθμίσεις αλλά τζίφος. Τα font στον firefox συνεχίζουν αν φαίνονται πού λεπτά σπασμένα σε μερικές σελίδες και καμία σχέση έτσι όπως εμφανίζονται στον chrome. 

Για να σας δώσω ένα παράδειγμα παραθέτω δύο εικόνες από αυτό εδώ το forum

Εδώ είναι έτσι όπως εμφανίζονται στον chrome

LHkhPhu.png

και εδώ έτσι όπως εμφανίζονται στον firefox...

YnGed06.png

η διαφορά νομίζω είναι τεράστια. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω γιατι δεν βλεπω τεράστια διαφορά, νομίζω είναι θέμα συνήθειας, περαν αυτου εχεις παίξει καθόλου με αλλαγή γρσμματοσειρας στον ff και δεν βρήκες κάποια που να σου κάνει?

έχω παίξει ρε παιδιά προσπάθησα δλδ να περάσω ακριβώς τις ίδιες ρυθμίσεις που έχω και στον chrome αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν μετά το ίδιο. Οι γραμματοσειρές στον firefox φαίνονται αρκετά ποιο λεπτές και δεν έχουν αυτή την ομοιομορφία που έχουν στον chrome.

Δείτε και αυτές εδώ τις φώτο από το thelab. Ιδίως τα κεφαλαία φαίνονται αρκετά άσχημα σε σύγκριση με τα ποιο smooth γραμματοσειρές του chrome

Εδώ η pic από τον firefox

8a9uqax.png

είναι εμφανή το ποσο λεπτές είναι οι εκεί γραμματοσειρές και πόσο σπασμένες φαίνονται

Και εδώ από τον chrome

6rijiLy.png

η διαφορά για τα μάτια μου είναι τεράστια. Πολύ smooth και λείες οι γραμματοσειρες στον chrome.

Για πείτε μου τι ρυθμίσεις έχετε βάλει εσείς και αν μπορείτε να τραβήξετε την ίδια φωτογραφία να κάνω συγκρίσεις.

Σε τι διανομή είσαι;
Εγώ στο Arch είχα το fontconfig του Ubuntu μέχρι που μετά από ένα upgrade έσπασε και ενώ στον Chromium εμφανιζόταν κανονικά, στον firefox νομίζω εμφανίζονταν κάπως όπως στα screenshots που δείχνεις. Έπειτα έβαλα Infinality και καθάρισα και στους δύο.

δεν έχω πρόβλημα με τις γραμματοσειρές σε κανένα άλλο πρόγραμμα μόνο στο firefox για να πάω σε τέτοιες λύσεις που προτείνεις.

Εγώ πάντως σε Arch επειδή πάντα έχω πρόβλημα με τα fonts του Firefox περνάω infinality και δεν έχω συναντήσει ποτέ κάποιο πρόβλημα. Δεν μου έχουν χαλάσει οι γραμματοσειρές σε κάτι άλλο ούτε κάτι παρόμοιο.

μα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να πάω σε μια καθολική λύση για όλο το σύστημα όταν στο μόνο που δεν δουλεύει είναι ο firefox? 

απλά δεν βρίσκω άκρη. Ακόμα και ακριβώς τις ρυθμίσεις να περάσω που έχω στον chrome και τις ίδιες γραμματοσειρές στον firefox φαίνονται όπως ναναι.. :P

Για πείτε τι ρυθμίσεις έχετε βάλει στις δικές σας γραμματοσειρές στον firefox μήπως μπορέσω και πετάξω αυτόν τον chrome μια για πάντα.

τελικά αυτό το είχα κλειστό γιαυτό εμφανιζόντουσαν έτσι ξεθωριασμένες. Τώρα φαινονται μια χαρά :) 

Νομίζω πλέον είμαι μια χαρά. Εβαλα και να εμφανίζουν τα site της γραμματοσειρές τους και πλέον όλα είναι οκ. Μετά από χρόνια επιστρέφω ξανά στον firefox :)

• Like 2

Καλή φάση, κι εγώ θυμάμαι ότι συμπτωματικά το είχα κλείσει κάπου πάνω στο upgrade και μάλλον γι' αυτό είχα το θέμα. Θα δοκιμάσω να το ανοίξω όταν θα έχω ξανά πρόσβαση στο laptop.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...