Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα pc το οποίο συνδέεται μέσω καλωδίου ethernet με το modem/router. Τις περισσότερες φορές που θα κάνω restart το router (ή αν κάνει μόνο του restart-σπανίως) μετά δεν ξανασυνδέεται αυτόματα στο δίκτυο. Πρέπει κάθε φορά να βγάζω το καλώδιο ethernet και να το ξαναβάζω για να πάρει μπρος (ή στη χειρότερη περίπτωση να κάνω reboot το pc αν επιμένει να μην συνδέεται).

Το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο ενοχλητικό επειδή μπαίνω πολλές φορές στο pc αυτό με απομακρυσμένη σύνδεση. Τι να του κάνω (εκτός από το να το κοπανήσω με κανένα σφυρί :P ); 

Άλλος υπολογιστής που συνδέεται ασύρματα δεν έχει τέτοιο θέμα. Το εν λόγω pc έχει windows 8.1.

Δημοσ.

Απομακρυσμένα πως συνδέεσε; Έχεις βάλει static local ip στο pc σου; Αν ναι έχεις ρυθμίσει το modem να μη τη μοιράζει αυτόματα τη δικιά σου local static; Μήπως σου παίρνει κάποια άλλη συσκευή την IP και μένεις χωρίς;

Δημοσ.

Όταν λέω απομακρυσμένα εννοώ βασικά από το τοπικό δίκτυο, δηλαδή από ένα λαπτοπ που είναι στο ίδιο δίκτυο με το pc που έχει το θέμα (με remote desktop connection). Αυτό το pc ναι έχει static ip διεύθυνση. Του έχω δώσει "μεγάλο" νούμερο (192.168.1.50) ώστε να μην τύχει κάποια άλλη συσκευή να πάρει αυτή την ip. Το πολύ να συνδεθούν 4-5 συσκευές στο μοντεμ/ρούτερ (είτε ενσύρματα ή ασύρματα).

Τώρα θυμήθηκα το εξής. Το pc αυτό (ένα gigabyte brix είναι για την ακρίβεια) είχε προεγκατεστημένη μια wireless card δικτύου, αλλά για καλύτερες ταχύτητες στο τοπικό δίκτυο του έβαλα καλώδιο ethernet. Αυτή τη στιγμή βλέπω να είναι ενεργά και τα δύο (ethernet + wifi) αλλά το wifi δεν είναι συνδεδεμένο πουθενά. Δεν ξέρω αν αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει κάποιο conflict τη στιγμή που κάνει restart το router και πρέπει να πάρει ip. Επίσης είχα σετάρει στατική ip μόνο για το ethernet, ενώ η wireless card χρησιμοποιεί ακόμη dhcp απ' ότι βλέπω. Θα δοκιμάσω να απενεργοποιήσω εντελώς την wireless card και να έχω μόνο το καλώδιο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...