Προς το περιεχόμενο

i pikria enos typou pou akouei metal....

scyther666

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 147
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Loipoooon...... :)

Epeidi eida oti to topic exei toses apantiseis skeftika na to anoikso. Ksekinisa kyrille, diawasa sxedon oli tin proti selida, teliosa th deyteri, e meta den anteksa, tis perasa oles mia matia.

E den mporo tora, prepei na miliso. 2 pramatakia: Proton to Topic mou thymizei politikes, athlitikes kouwentes. Kanena yparkto problima, apla genikotites. Ego pistewo oti o kathenas akouei opoia mousiki tou aresei. Den krinoume tous anthropous apo ti mousiki.

Tora diladi epeidi einai floros metalas kapoios, prepei ego h esy na pikrathoume?...

Sorry re paidia, alla ayta mou akougontai kapos paidariodi.

Re gmt, na psaxtei kapoios sti Mousiki, na to psaksei to thema an einai mousikos paragogos, DJ, organopaixtis, na katsei na liosei....

Alla ego sorry gyus exo too important things to do... Na katso na maloso diladi gia to PASOK kai ti ND, gia tin AEK kai ton PAO, gia ti Metal kai Rap. Hmarton..... :)

Δημοσ.

re paidia ti den mporeite na katalavete akrivos? O anthropos eipe akrivos oti exo pei kai ego epanilimenos, oti eimai enantion tou concept tou metal alla epeidi exo empeiria apo afto den pistevo oti oi opadoi tou einai alites kai tritokosmikoi, alla oti einai kala paidia.

Aptin alli, safos kai uparxoun metalades pou (opos anaferthike apo kapoion allo) simetexoun se viaia episodia kai pou tha valoun kai foties, tha spasoun kai amaksia kai ta loipa. Oloi mas ta vlepoume stin tileorasi, kai ego prosopika den exo dei POTE kanenan me mplouza Vandi, ONE, N-Sync, Jazz sigrotimaton klp na pairnoun meros se tetoiou idous episodia..

MHPOS afto exei kati na kanei me to oti SAFOS KAI uparxei prokatalipsi enantion diaforon eidon mousikis??? Pos thelei kapoios metalas na MHN uparxei arnitiki prokatalipsi enantion tou kai enantion tis mousikis pou akouei otan isxioun ta proanaferthisanta?

Kai sto thema tis thriskias, ap'ti stigmi pou i xora mas exei toso entono to aisthima tou xristianismou pos einai dinaton na min katakrinetai apo tin pleiopsifia kati pou erxetai se antithesi me afto?

Afto pou den exo katalavei edo kai merikes selides aftou to topic einai to POY akrivos prospathoume na kataleiksoume?

An prospathoume na doume to giati yparxei prokatalipsi enantion tou metal, afto pistevo exei apantithei polles meres tora.

Kai episis an (opos proekupse argotera) psaxnoume na doume an i mousiki tis Vandi kai tou Mazonaki einai poiotiki, pali exoume kataliksei.

Mporoume na allaksoume kati apo ta parapano? Profanos oxi. Ara ti to kourazoume? :shock: :shock: :shock:

Δημοσ.

oti oi dream theater (afou tous anaferame idi) paizoun progressive metal mono kai mono gia ta matia tou kosmou?

mhpws eisai o john petroukios? h o portnoy!? esy pou ksereis giati paizoun progressive metal...

mporei na goustaroun dhmotika k na paizoun mono gia ta matia tou kosmou...

den yparxoun ta emetika piasarika refrain meta den thymountai tpt.....

(afta ola pigenan gia tous VANDI & SIA fans...)

mhn tsantizesai man...

merikoi an8rwpoi apla DEN akoune mousikh....

isws kapoios akouei BANDH giati exei na tou prosferei kati allo...

pista... xoros... louloudia... kefi...

dhladh kako einai auto?

isws to diko sou pneumatiko epipedo basizetai sthn mousikh pou akous...

autos pou akouei bandh mporei na diabazei 5 biblia th mera (eleos;p oxi k 5...).

apla kapioi ksefevgoun apo to jazz opote......

k polloi alloi apla menoun....

Συμφωνω απολυτα :D μονο που θα ελεγα οχι οτι "δεν έχει κανείς δικαίωμα να κρίνει την μουσική που ακούει κάποιος άλλος" αλλα "δεν πρεπει κανεις να κρινει τον αλλο απο τη μουσικη που ακουει".

dysthxws auto den to threi kaneis... oute egw...

pwpw exw diabasei mono mexri thn 4h selida...

8a epanel8w:P

edit- epanhl8a...:P

Όλα είναι μέρος του marketing..

exw bare8ei na akouw auth thn ataka. Oxi DEN einai ola meros tou marketing. merikoi goustaroun ton satana, merikou goustaroun tous 8anatous, merikoi goustaroun OTI kafrila grafoun stous stixous tous k bgazoun sta ekswfylla tous. Eleos me auth thn pleon fthnh dikaiologia...

den lew, yparxoun k merikoi pou to kanoun gia marketing. Alla akoma k autoi eleeinoi einai...

otan apotypwneis sto myalo tou ka8e 15 xronou pentalfes, teratakia, 666, k otidhpote allo diaolemeno, pisteuw 8a xei kapoio antiktypo panw tou. Aporw pws afhnoun na kykloforoun ola auta etsi apla k eleu8era se olous...

8a prepe na pesei trelo censor-isma....

Δημοσ.
> ΤΟ ΣΙΧΑΙΝΟΜΟΥΜΟΥΝΑ ΑΝΕΚΑΘΕΝ!!! ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΛΑΔΕΣ!!!

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΟ ΣΙΧΑΙΝΕΣΑΙ ΑΦΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΚΟΥΓΕΣ ΠΟΤΕ; Τί από την παραπάνω πρότασή μου δεν καταλαβαίνεις; Είναι σαν να σου λέω ότι δε μου αρέσει ο μουσακάς και να μην έχω φάει ποτέ!!!!

Mia paratirisi mono' date=' kai ego leo oti sixainomai ta narkotika kai den ta exo dokimasei pote... [/quote']

Και πού το ξέρεις ότι τα σιχαίνεσαι; Μάλλον σιχαίνεσαι την κατάντια που μπορεί να σε ρίξουνε μερικά ναρκωτικά...

Όλα είναι μέρος του marketing..

exw bare8ei na akouw auth thn ataka. Oxi DEN einai ola meros tou marketing. merikoi goustaroun ton satana' date=' merikou goustaroun tous 8anatous, merikoi goustaroun OTI kafrila grafoun stous stixous tous k bgazoun sta ekswfylla tous.[/quote']

Μερικοί όντως γουστάρουνε εξαιρέσεις υπάρχουνε παντού. Έβλεπα τις προάλλες μια εκπομπή για τους Cradle of Filth και τους(τον) Mairylin Manson (όχι ότι προωθούνε το σατανισμό απλώς αναφέρονται ως παράδειγμα). Τους παραδέχτηκα, βγήκανε και τα λέγανε χύμα, ότι κάνουνε (βάψιμο, παραστάσεις, μυστικισμός κλπ) το κάνουνε γιατί είναι η δουλειά τους... Στην καθημεριή ζωή είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο απλοί και ήπιοι από ότι δείχνουνε, και δεν έχουνε μπερδέψει τη μουσική τους με τις ιδεολογίες τους.

Δημοσ.
Για την "επανασταση" δεν θα πω τίποτα γιατί είναι πολύ μεγάλη κουβέντα.

Άπλά θα αναφέρω πως από όλα τα σχολεία που έχω περάσει εδω στην Λάρισα όι χεβυμεταλάδες μαθητές μου ήταν κατά 80% μέλη των Monsters των ηλιθιων χουλιγκάνων της ΑΕΛ. Κατά 100% έσχιζαν τα ιμάτια τους για τον Αλβανό μαθητή που θα κρατούσε την Σημαία μας. Και καλά κάνανε που δεν ήθελαν τον Αλβανό έλα όμως που ΟΛΟΙ τους λούφαραν απο την παρέλαση του σχολείου μας και πήγαν απέξω και πετάγαν στραγάλια στους άλλους που κάνανε. Μετα απο διαμαρτυρίες μαθητών έπεσαν φέτος και αποβολές. Ειναι αυτοί οι ίδιοι που βγήκαν απο τα ρούχα τους που κρατησαν την σημαία μας αλλοδαποί αλλά δεν τους πειραξε καθόλου που παρελάσαν τα φασιστόμουτρα της Χρυσής Αυγής. Και δεν τους πείραξε γιατί οι περισσότεροι ήταν ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ!!

Είναι ιδιοι με τους άλλους που στις εκδρομές μας πάνε το Βράδι στα μπουζούκια' date=' στις Αντζελες και στις Βανδήδες με τις κοιλιες και τα βυζιά απέξω και το πρωι μας πάνε στο Χριστόδουλο με σεμνό ντύσιμο και κάτι σταυρούς τεράστιους.

Ολοι τους Χριστιανοί Ορθόδοξοι, λευκοι, αρσενικά 100%,Έλληνες καθαροι.

Και οι Ναζί τα ίδια λέγανε και δυστυχώς τα λένε ακόμη.

[/quote']

Δεν μου λες κύριε dub, είναι στάση αυτή εκπαιδευτικού; Σε ποιά

παιδαγωγική μέθοδο στηρίζεται αυτή; ..ο ίδιος ο εκπρόσωπος να

καταλογίζεις αντιδράσεις και να κρίνεις συμπεριφορές ,λες και ο ίδιος δεν

ανήκεις στον κύκλο απόδοσης ευθυνών, μιας αποκλίνουσας συμπεριφοράς

για την οποία κατηγορείς τους μαθητές σου; Εκπαιδευτικός

δεν είπες οτι είσαι;

Αναφέρεσαι στους μαθητές σου σαν ένας τρίτος , σαν ένας παρατηρητής

αποφθεγματολόγος , ισχυριζόμενος οτι πλέον έχεις εντοπίσει τις αλήθειες.

Να μου επιτρέψεις να θεωρήσω την στάση σου αυτή, έτσι όπως αυτή

φαίνεται από το post αυτό, λανθασμένη ,αντιπαιδαγωγική τοποθέτηση, μιας

και το forum είναι δημόσιο και πολλοί "πιθανοί" μαθητές σου σε

παρακολουθούν.

Είναι βέβαιο οτι συνειρμικά , μέσα από την ατυχέστατη κρίση σου για τους

μαθητές σου καθώς αυτοί δεν είναι ακόμα διαμορφωμένοι, εκτιμάς

λανθασμένα ορισμένα μουσικά ακούσματα μόνο και μόνο επειδή δεν

αρέσουν σε εσένα.!!!!

Γνωρίζω πολλά παιδιά που άκουγαν μέταλ, όπου τη δεκαετία το '80

ΔΕΙΝΟΠΑΘΗΣΑΝ για την μουσική τους στάση. Ειδικά στον χώρο των

σχολείων και δε των λυκείων αντιμετωπίστηκαν από τους εκπαιδευτικούς

τους και συμμαθητές τους με τον χειρότερο τρόπο. Και γιατί αυτό αγαπητέ

μου; Να σου πω εγώ γιατί! ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΥΤΗ

ΓΕΛΟΙΑ! επικόλλησε μόνος σου τις προεκτάσεις.. και δεν με απασχολεί η

συμπεριφορά του συνομήλικου, αυτή αντιμετωπίζεται ! Εκείνο που θεωρώ

απαράδεκτο είναι η σχολικό-κοινωνική κατακραυγή από τους

εκπαιδευτικούς, που με την επιβολή τους ζητάγανε να έρθουν την επόμενη

ημέρα κουρεμένοι!! Και αν κάποια στιγμή , δηλαδή τις περισσότερες

φορές , οι εκπαιδευτικοί αυτοί σταθήκανε ανίκανοι να απαντήσουν στις

ερωτήσεις τους, αυτό στην συνέχεια είχε σαν αποτέλεσμα δογματική

στάση, με την χρήση αυθαίρετου "αξιώματος" και την τελική διαπόμπευση

μέσω της αλλαγής περιβάλλοντος και των αποβολών!!!!!

Με το ζόρι πνίγω το πνεύμα του κακού μέσα μου .....άιντε ! :evil:

Πάρτετο χαμπάρι η ευαισθησία της μεταλ μουσικής δεν αγγίζεται ουτε από

την ποπ ουτε από την ροκ και αυτό μπορεί να γίνει πολλες φορές μια

αντικειμενική τοποθέτηση.

Δημοσ.

E re panousis pou sas xreiazete..euge fidelio oreo post!

Auriano thema i pikria enos tupou pou akouei xasaposervika......elpizo na mporesoume kai se auto to thema na embathinoume toso oso sto shmerino mas.Mhn stenaxoriese file xasaposerva tha erthei kai i seira sou!!!

Δημοσ.
Πάρτετο χαμπάρι η ευαισθησία της μεταλ μουσικής δεν αγγίζεται ουτε από την ποπ ουτε από την ροκ και αυτό μπορεί να γίνει πολλες φορές μια αντικειμενική τοποθέτηση.

euais8hsia eipame e?...

mmm ti euais8hta agorakia autoi oi rotting christ...

h oi alloi oi cannibal corpse... kala kai oi marduk eidika...

sketh euais8hsia!

giati den me pei8eis mr fidelio?...

Δημοσ.

giati den me pei8eis mr fidelio?...

Γιατί αυτά που ξέρεις για την metal είναι λίγα... Πολύ λίγα...

Τόσα λίγα που για σένα metal είναι οι Rotting Christ, οι Cannibal Corpse και οι Marduk.

Όταν ανοίξεις τα μάτια και τ' αυτιά σου, ίσως να δεις και τότε ίσως να πειστείς...

Υ.Γ.: Ρε συ Fidelio, ομολογώ με εκπλήσεις... Από πότε ακούς metal; :shock:

Δεν το θυμόμουν αυτό... :mrgreen:

Δημοσ.

Έχετε ακούσει το ρητό "ο εθνικιστής θα σε κάνει εθνικιστή"? Το Post του dub τείνει να με κάνει τραμπούκο.

Τέτοια έλεγες και στους μαθητές σου? Στην θέση τους δεν ξέρω πόση εγκράτεια θα μπορούσα να επιδείξω.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει μέταλ ακούσματα Χριστίνα, έστω και για μια

μικρή περίοδο στην ζωή του, γιατί πως να το κάνουμε, η μέταλ έχει κάτι να μας πει.

Το είπες και μόνη σου: "Αρκεί να ανοίξεις τα μάτια σου και τα αυτιά σου".

Επίσης jastona μην ψάχνεις στο σκληρό ήχο να βρεις τις ευαισθησίες που

επικαλούμαι, όσο στον ίδιο τον άνθρωπο που ακούει και να τον ρωτήσεις γιατί. Να

δεις γιατί η μουσική αυτή "συμβαδίζει" με την ζωή του.

Μη ρωτήσεις εμένα, εγώ δεν ακολούθησα για μεγάλο διάστημα την διαδρομή αυτή,

καθώς επίσης και για να μην εκθειάσω τους προσωπικούς λόγους για τους οποίους

παρέθεσα.

Δημοσ.

Έφτασα μέχρι την 4η σελίδα, αλλά δεν άντεξα να διαβάσω άλλο.

Αυτό που διαβάζω είναι κυρίως κραυγές '...fuck the rest, heavy metal is the best'.

Είναι καλύτερο για εσάς, δε σημαίνει ότι είναι το καλύτερο γενικά, καθώς η μουσική είναι πράγμα που το αντιλαμβανόμαστε με τις αισθήσεις μας και άρα υποκειμενικά (για να μη πω και λανθασμένα καμιά φορά, ανάλογα με την διάνοιά μας).

Εάν δηλαδή πω ότι ΔΕΝ ακούω metal, δεν ακούω αυτομάτως ποιότική μουσική; Εάν ανατριχιάζω με την τρομπέτα του Miles Davies, εάν με κυριεύει η επαναλαμβανόμενη μονοτονία του Glass, εάν με εκφράζουν κάποια τραγούδια του Τσιτσάνη και οι πενιές του Βαμβακάρη, αν έχω φάει κόλλημα με στίχους σαν τους παρακάτω:

Self confidence leaks

From a thousand wounds

Faults of civilization

Burning the private paradise of dreams

Minus hands of the electric clock

Αν συμβαίνουν όλα αυτά, αλλά ΔΕΝ ακούω metal, δεν ακούω μουσική ε;

Εγώ θα έλεγα ότι κάποιοι λόγω συγκυριών ακούνε κάποια είδη μουσικής και όχι κάποια άλλα, όπως θα μπορούσαν να είναι χουλιγκάνια βάζελοι ή γαύροι, απλά έτυχε να είναι το αντίθετο...

Χαίρετε κύριοι, και καλά μυαλά (και στα σίδερα αν γουστάρετε)...

Δημοσ.

Κάποιος μπήκε, διάβασε ότι τον συνέφερε, έβγαλε ένα πόρισμα και μας το πέταξε στη μάπα μαζί με έναν αναθεματισμό και μια ευχή που προφανώς απέτυχε να τον ευλογήσει. Καλά πάμε.

Btw, το στιχάκι σου είναι ιδιαιτέρως απλοικό για τα γούστα μου. Αν ήθελες να εντυπωσιάσεις κάποιους, μέτρα έναν λιγότερο.

Δημοσ.

Ε λοιπον δεν μπορεσα,επρεπε να γραψω καποτε και εγω κατι γιατι η <<συζητηση>> ξ-ε-φ-υ-γ-ε!!

Πρωτα :Το metal δεν ειναι αποκλειστηκα μουσικη για καφρους ετσι? που σημαινει οτι δεν ειναι αναγκαστικο να μιλαμε παντα για πενταλφες και τετοια συγροτηματα με <<βοθρους>>τραγουδιστες (για οσους δεν καταλαβαν),και τα οποια ανηκουν στη black-death-thrash σκηνη και τα οποια ειναι και η καραμελα για οσους θελουν να εκφρασουν την αντιθεση τους σ'αυτη τη μουσικη.

Επισης δεν ακουσα κανενα να αναφερει κατι σε σχεση με τη μουσικη αυτη τεχνικα!

Τι εγινε?μονο ακουμε και κρινουμε?δεν ξερει κανεις μουσικη?δεν παιζετε κατι?πως πεταγεται ο καθε <<ακροατης>>ετσι δηλαδη και τα υποτιμα ολα!

Ας βγει καποιος που ξερει και να μου πει κατι για εδω!κατι για εκει!!για κιθαρα,για τυμπανα,για ρυθμους,οτι τελοςπαντων θελει σε αντιθεση με ενα δικο του ειδος μουσικης για να δουμε τελικα ποιοι ειναι οι μουσικοι και ποιοι οχι!! παλι να θυμισω οτι δεν μιλαω για καφρους ετσι?(εκτος αν μιλαμε για τυμπανα)!

Να πω επισης οτι δεν ειμαι κολλημενος,ακουω ολες τις μουσικες και κρινω παντα υποκειμενικα με βαση το συναισθημα και την τεχνικη.Δεν ξερω για εσας αλλα εγω δεν θελω να τρωω τη φασολαδα(φα-σολ-λα)ιδιως αυτη της λαικης μουσικης με τον ιδιο ρυθμο 2/4 4/4 και τον καθε κλαψομουνη γερο να κλαιει για παιδουλες.

Ουτε και το νταπα ντουπα του καθε 20αχρονου καγκουρα που βαζει ο καθενας στο αμαξι του στη διαπασων και μετα παει για d.j

Προσωπικα ασχολουμε με τη μουσικη πολλα χρονια(παιζω κιθαρα)και εχω ασχοληθει με ολες τις μουσικες οπως αρχαια ελληνικη,ινδικη,κινεζικη(hirajoshi),rock(η αλλιως 2 πεντατονικες,χαχα),βυζαντινη,αιγυπτιακη,jaz,neoclassical και να ξερετε εξυπνακιδες οτι αυτοι που παιζουν σε ορχηστρες στα κεντρα(ελληναδικα) και πατε και διασκεδαζετε, για πατε να ρωτησετε τη μουσικη ακουν και μελετουν και θα δειτε οτι αυτη ειναι η metal και ξερετε αραγε γιατι?

Διοτι μονο σε αυτη τη μουσικη συναντας μεσα ολα τα παραπανω που ειπα!!!κατανοητο?

Α ναι!να ξερετε οτι ο drummer στανταρ θα ειναι καφρος!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...