Vasilis 07 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Αν είναι να πάει σε σταθερό καλύτερη (και οικονομικότερη) επιλογή το https://www.skroutz.gr/s/2427479/BitFenix-Prodigy.html Για κοπέλα μιλάμε. Δεν νομίζω ένα τετράγωνο case με ένα χερούλι στην οροφή να της αρέσει ούτε και πρόκειται να περπατάει στο δρόμο με κάτι τέτοιο, ακόμα και αν είναι Lian Li.
KiriosD Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Ρε μάγκες... Άντε και πήγε γυμναστήριο ή κοπέλα και το σηκώνει το case και παει κάπου... Θα ξρστηνει και θα ξαναστηνει όλα τα καλώδια και το πληκτρολόγιο και ποντικι; Θα κουβαλάει όλα τα καλώδια σε άλλη τσάντα; Και άντε πήγε γυμναστήριο και πήρε και τσαντουλα για να βάζει τα καλώδια και το ποντίκι πληκτρολόγιο... Σε ποια οθόνη θα το κουμπωνει; Το χάσαμε τελειως μερικοί μου φαίνεται
Neg Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Ρε μάγκες... Άντε και πήγε γυμναστήριο ή κοπέλα και το σηκώνει το case και παει κάπου... Θα ξρστηνει και θα ξαναστηνει όλα τα καλώδια και το πληκτρολόγιο και ποντικι; Θα κουβαλάει όλα τα καλώδια σε άλλη τσάντα; Και άντε πήγε γυμναστήριο και πήρε και τσαντουλα για να βάζει τα καλώδια και το ποντίκι πληκτρολόγιο... Σε ποια οθόνη θα το κουμπωνει; Το χάσαμε τελειως μερικοί μου φαίνεται Ε τότε πήγαινε σε λάπτοπ εξαρχής. Και αυτό με το μέγεθος οθόνης δεν το καταλαβαίνω αν θές 19άρα οθόνη τότε πήγαινε σε σταθερό, εγώ 13άρι έχω με 2560x ανάλυση και την δουλειά μου την κάνω άψογα με CAD/3D Modeling προγράμματα, άσε που είναι ελαφρύ και το παίρνεις άνετα όπου θες.
KiriosD Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Μα δεν είναι για μένα ούτε για τη δικιά μου αδερφή ... Απλά επισημαινω τα λογικά λάθη . είτε 13 είτε 15αρι αν και προσωπικά προτείνω 15αρι για ευκολία εκτός οικείας .
nightray Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Έχουμε μια κοπέλα που ξεκινάει την φοιτητική της ζωή ως φοιτήτρια αρχιτεκτονικής και χρειάζεται pcΌπως πολύ καλά θα γνωρίζετε οι σπουδές της θα έχουν διάρκεια τουλάχιστον 4 έτη.Άρα ο υπολογιστής που θα τις προτείνουμε πρέπει σε αυτό το βάθος χρόνου και λόγω της φύσης του επαγγέλματοςβαριές εφαρμογές-σχεδιαστικά προγράμματα να είναι σε θέση να κάνει άριστα την δουλειά του.Επιπλέον όσοι έκαναν φοιτητές και δη σε τεχνολογικές σχολές θα γνωρίζουν φαντάζομαιοτι η επιλογή του λαπτοπ είναι μονόδρομος.Έχετε σκεφτεί πόσο καβουρδιστηρια θα είναι οι υπολογιστές της σχολής και πόσο έντονα θα είναι η ανάγκη ύπαρξης προσωπικού laptop και τα διάρκεια του μαθήματος και όχι μόνο;λοιπόν κύριοι πάρτε μια ωραία πρόταση τώρα να γλύφετε τα δαχτυλάκια σας.Το κακό της ιστορίας είναι οτι η πρόταση βγαίνει κάποια ευρώ παραπάνω από το αρχικο budget ,αλλά σε τελική ανάλυση θα σφυράει και θα δέρνειΠροτείνω λαπτοπ σαν το παρακάτω και γενικά οποιοδήποτε laptop με αυτά τα χαρακτηριστικά μέχρι 1400 ευρώLenovo Y50-70 (i7-4720HQ/16GB/1008GB/GeForce GTX960M/UHD/W8).Υ.Γ.:κάποιοι στα laptop τους δεν έχουν καν full hd οθόνη,ενώ η φοιτητριά μας θα έχει UHD.Μερικοί από εσάς δεν έχετε καν στο σταθερό σας κάρτα γραφικών με 4gb ram ενώ η φοιτητριούλα μας θα έχειΕπίσης πόσοι από εσάς διαθέτετε 16 gb ram; Το σίγουρο είναι οτι η φοιτητριά μας θα τα έχει στο τσιπάκιΧαιρετίζω όλα τα τεχνολογικά τζιμάνια του φορουμ και φιλάκια πολλά στην φοιτητριά μας Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2015 από nightray
Neg Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Έχουμε μια κοπέλα που ξεκινάει την φοιτητική της ζωή ως φοιτήτρια αρχιτεκτονικής και χρειάζεται pc Όπως πολύ καλά θα γνωρίζετε οι σπουδές της θα έχουν διάρκεια τουλάχιστον 4 έτη. Άρα ο υπολογιστής που θα τις προτείνουμε πρέπει σε αυτό το βάθος χρόνου και λόγω της φύσης του επαγγέλματος βαριές εφαρμογές-σχεδιαστικά προγράμματα να είναι σε θέση να κάνει άριστα την δουλειά του. Επιπλέον όσοι έκαναν φοιτητές και δη σε τεχνολογικές σχολές θα γνωρίζουν φαντάζομαι οτι η επιλογή του λαπτοπ είναι μονόδρομος. Έχετε σκεφτεί πόσο καβουρδιστηρια θα είναι οι υπολογιστές της σχολής και πόσο έντονα θα είναι η ανάγκη ύπαρξης προσωπικού laptop και τα διάρκεια του μαθήματος και όχι μόνο; λοιπόν κύριοι πάρτε μια ωραία πρόταση τώρα να γλύφετε τα δαχτυλάκια σας.Το κακό της ιστορίας είναι οτι η πρόταση βγαίνει κάποια ευρώ παραπάνω από το αρχικο budget ,αλλά σε τελική ανάλυση θα σφυράει και θα δέρνει Προτείνω λαπτοπ σαν το παρακάτω και γενικά οποιοδήποτε laptop με αυτά τα χαρακτηριστικά μέχρι 1400 ευρώ Lenovo Y50-70 (i7-4720HQ/16GB/1008GB/GeForce GTX960M/UHD/W8). Υ.Γ.:κάποιοι στα laptop τους δεν έχουν καν full hd οθόνη,ενώ η φοιτητριά μας θα έχει UHD. Μερικοί από εσάς δεν έχετε καν στο σταθερό σας κάρτα γραφικών με 4gb ram ενώ η φοιτητριούλα μας θα έχει Επίσης πόσοι από εσάς διαθέτετε 16 gb ram; Το σίγουρο είναι οτι η φοιτητριά μας θα τα έχει στο τσιπάκι Χαιρετίζω όλα τα τεχνολογικά τζημάνια του φορουμ και φιλάκια πολλά στην φοιτητριά μας και με που το πάρει ας τραβίξει και ένα φορμάτ να βγάλει τις προεγκατεστημένες σαβούρες της Lenovo και έτσι να χάσει και την εγγύηση.
Vasilis 07 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Lenovo στα 1400.πως και μας ξέφυγε αυτή η ευκαιρία... Το πιθανότερο είναι η κοπέλα να έχει πάρει ήδη κάποιο mac ή dell αλλά εμείς γράφουμε αέρα.
Neg Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 επιχείρημα για την απόρριψη της πρότασης xaxaxaxa κλαίω από τα γέλια. Μόνο εσύ και ο καλυβάτσης (πού έχει και στην φωτό σου) στους αμάν θα έλεγαν τέτοιο επιχείρημα. Προτείνω λαπτοπ σαν το παρακάτω και γενικά οποιοδήποτε laptop με αυτά τα χαρακτηριστικά μέχρι 1400 ευρώ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ! Ξεκίνησαν τα τζιμάνια να ψάχνουν να βρουν φαντάσματα μπας και σώσουν το γόητρο τους Έλα εντάξει κλασσικός Lenovo Fan Pc MasterHurDurRace τύπος, δεν θα συζητήσω περαιτέρω μαζί σου. Όσο για το Post έχει καταντήσει αστείο, ποιος άνθρωπος αγοράζει πύργο με οθόνη, έστω και μικρό και τον κουβαλάει μαζί του; Η κοπέλα λογικά θέλει ένα λάπτοπ με μεγάλη οθόνη να λειτουργεί με το που ανοίξει, ελαφρύ για μεταφορά, χωρίς Bloatware.
kougi Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Για ποιο λογο πρεπει να χαλασει και αυτο το θεμα με τσακωμους? Με το format παντως δεν χανεται η εγγυηση, και αυτο το ξερω συγκεκριμενα για τα λενοβο. Απο κει και περα ουτε η UHD αναλυση πιστευω χρειαζεται στην φοιτητρια ουτε η 960m, αλλα το λαπτοπ σαν μηχανημα το θεωρω πολυ καλο για αυτα που προσφερει (σε πιο φτηνες εκδοσεις, 1080p-8gigs RAM-i5/i7 κοστιζουν 900-1100€). Και η δικη μου προταση, εφοσον προκειται για αγορα που θα κρατησει σε βαθος χρονου, ειναι να παει σε ενα μηχανημα σε αυτο το ευρος τιμης. Και αν ποτε ξεμεινει απο RAM βαζει 16GB, πεταει και εναν ssd και θα ειναι παραπανω απο καλα πιστευω.
KiriosD Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 AutoCAD ρε παιδιά 2d AutoCAD θα κάνει που της λέτε να πάρει μηχάνημα να κάνει φωτορεαλιστικά τρισδιάστατα renders. Για που να το κάνει αυτό; Στην ιστορία της τέχνης; Και ελάχιστο Photoshop για δουλειές δε θέλουν πολλά πολλά έως τίποτα από απαιτήσεις. Εξάλλου σχετικά με οθόνη του λάπτοπ θα είναι για όταν είναι έξω... Που θα τα κάνει τα σχέδια που θα θέλουν μεγάλη ανάλυση;στη σχολή; Όχι στο σπίτι θα τα κάνει που ειπαμε να έχει το monitor! Δε χρειάζεται να έχει την καλύτερη ανάλυση η οθόνη του laptop. Η δουλειά της δε θα αρχίσει τώρα θα αρχίσει από το 3ο έτος και μετά όπως είπα και ααααμα ασχοληθεί η ιδια τότε. Μην ανεβαζετε τις απαιτήσεις στα ύψη για πράγματα που φανταζεστε πως ισχύουν χωρίς να γνωρίζετε. Και αυτό ανάλογα σε ποια σχολή έχει περάσει. Άλλου είναι πιο θεωρητικές άλλου είναι πιο πρακτικές οι σχολές ενώ με το πρακτικές εννοώ κατασκευές και μακέτες όχι επεξεργασίες πολυμέσων! Το φωτορεαλιστικά render θα το κάνει χοντρικά 2 φορές με τη μια αν επιλέξει στο 4ο έτος τα επιλογης είτε αν αποφασίσει να κάνει κάτι τέτοιο στη διπλωματική της (5 χρόνια τουλάχιστον μετά επειδή 5ετης φοίτηση είναι)
spgkolem Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Εγώ είχα ψάξει πριν 2 χρόνια για την κοπέλα μου που ήταν τότε φοιτήτρια αρχιτεκτονικής για λάπτοπ,αλλά είχαμε περιορισμένο budget.Τελικά της διάλεξα ένα fujitsu lifebook ah532 με 600 ευρώ χωρίς λειτουργικό.Λόγω budget διάλεξα fujitsu. -οθόνη σάπια,αλλά στο σπίτι της δουλεύε σε monitor.Διάλεξα με βάση τα καλύτερα χαρακτηριστικά που βρήκα. -πλαστικά πολύ μέτρια,θέλει προσοχή και καλή θήκη στις μετακινήσεις όπως το χα δει εγώ,μέχρι στιγμής πάντως είναι κομπλέ. -μικρή διάρκεια μπαταρίας αλλά λογικό λόγω χαρακτηριστικών. +περιέργως καλή ψύξη.Ηταν το ρίσκο που πήραμε γιατί αν δεν έχει καλή ψύξη το laptop αρχίζει το throttle στα reνder. i7 3632QM. 4 πηρύνες-8 νήματα.Πολύ σημαντικό για render. 8 gb ram πάει ως 16.Την έκανε την δουλεία,αν μπορείς βρες με παραπάνω ή τουλάχιστον αναβάθμησε την,χρειάζεται το λιγότερο 8. Nvidia gt640 2gb νομίζω. Tου βάλαμε και ssd.Θεωρώ πως ο ssd είναι απαραίτητος πλέον για τέτοιο μηχάνημα ώστε να το χαρεί πραγματικά. Με το budget που έχεις σίγουρα θα βρεις ένα λαπτοπ με καλά χαρακτηριστικά ή τουλάχιστον μια βάση για να το συμπληρώσεις.(να προσθέσεις ram,ssd κλπ.) Πριν λίγους μήνες πήρε ένα lenovo με παρόμοια χαρακτηριστικά με το fujitsu ένας φίλος μου(με νεότερο cpu αλλά πάλι 4 core-8 νήματα).Το πήρε γύρω στα 800 νομίζω,απλά έχει ένα θεματάκι με την ψύξη του. Με λίγα λόγια διάλεξε ένα με τον δυνατότερο cpu-ram κυρίως και μετά gpu.Πάρε μοντέλο που να μην έχει θέματα με ψύξη από ποιοτική μάρκα.Και θα είναι μια χαρά η κοπέλα. Εβρισκε η δικιά μου κάτι φοιτητές και φοιτήτριες που δίνανε πόσα λεφτά για macbooks με διπυρηνους i5 και κοκορευόντουσαν.Μετά τα βάζανε δίπλα δίπλα για rendering και ο i7 qm τους έπεινε το αίμα. Τέλος μην ακούς που λένε για mini-itx και κουβάλημα καλωδίων.Το 70 % της δουλείας της θα την κάνει στην σχολή και σε άλλα σπίτια.
skopelmix Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Ενας σταθερός υπολογιστής ακόμα κια minipc στο budget του είναι καλύτερος απο οποιδήποτε laptop στο ίδιο budget.Κάποιος σημείωσε ότι θα χρειαστεί φορητότητα σε περίπτωση ομαδικών εργασιών σε κάποιο φιλικό σπίτι και εκέι κόλλησε η ιδέα για μινι pc ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΠΟΤΕ ΤΑ LAN PARTY,ούτε είπε κανείς οτι θα το βγάζει βόλτα σαν σκυλάκι στην Ερμού,ούτε χρειάζεται να είσαι σφίχτης για να σηκ΄ψσεις 4 κιλά,ούτε θα χρειαστεί να συν΄δεσεις καμμια πλεξούδα με καλώδια και για να είμαι και εγω μέσα στο κλίμα της συζήτησης σας ''σταματήστε λοιπόν να λέτε τις πίπες σας''.Εάν όμως όπως αναφέρει ο spgkolem θα το χρειάζεται μέσα στην σχολή της τότε το laptop είναι μονόδρομος το ποίο laptop θα χρειαστεί σας αφήνω να συνεχίσετε να φαγώνεστε μέχρι να βρείτε την άκρη.
KiriosD Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Για να πέρασε αρχιτεκτονική σημαίνει διάβαζε Εφόσον διάβαζε έχουμε ως αποτέλεσμα τη μη γνώση προγραμμάτων Μέχρι να εγκλιματιστεί στη σχολή και να πηγαίνει στα μαθήματα και να διαβάζει για αυτα δε θα προλάβει να κάνει πολλά πολλά στον ελεύθερο χρόνο της. Γιατί αυτά που θέλεις εσύ να κάνει η κοπέλα τα τρία πρώτα έτη τουλάχιστον μονάχα για τον ελεύθερο χρόνο της θα είναι και μόνο. Ποιος σου είπε πως αρχιτεκτονική πας μονάχα για να σχεδιάζει τρισδιάστατα κτίρια; Και άντε ναι αυτό κάνουν μονάχα.... ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ Έτσι από το μηδέν θα δημιουργήσει το νέο art nouveau μοντέρνο οικολογικό κτίριο από το πρώτο έτος;; Δε θα χρειαστεί να μάθει κάνα δύο βασικά για μπετα οπλισμένα ιδανικές διαστάσεις χωρών και τα σχετικά; Σε βάθος ετών θα τα μάθει ... Μέχρι τότε τι θα κάνει το τουμπανο pc δε θα είναι πλέον παλιο για να ανταπεξέλθει; Έχουμε ξεφύγει με τις ιδέες και το sci-fi εδώ αποτι φαίνεται και πλησιάζει το κλείδωμα . 1.Monitor (dell u2414h μάλλον στα 250€) θα βόλευε να έχει USB hub (οπως εχει αυτο) για να έχει εκεί συνδεδεμένα το πληκτρολόγιο και το ποντικι. Ούτως ώστε όταν είναι σπίτι να κουμπωνει πρίζα οθόνη και το USB της οθόνης μόνο 2. Laptop κάτω από 1000€ 600€με 900€ θα είναι υπεραρκετο. Με i5 ή i7 hm qm αλλά και u θα βγάλει δουλειά. Η οθόνη του οποίου δε χρειάζεται να είναι suhd κοιτάξτε όμως και σε 1080p . να έχει 8gb ram με δυνατότητα για 16 σε περίπτωση λέμε τώρα που το χρειαστεί. Επισης καλό θα ήταν να μπει εξαρχής ο 250αρης τουλάχιστον ssd. Καλή σταδιοδρομία 3
iVentz Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2015 Ενας σταθερός υπολογιστής ακόμα κια minipc στο budget του είναι καλύτερος απο οποιδήποτε laptop στο ίδιο budget.Κάποιος σημείωσε ότι θα χρειαστεί φορητότητα σε περίπτωση ομαδικών εργασιών σε κάποιο φιλικό σπίτι και εκέι κόλλησε η ιδέα για μινι pc ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΠΟΤΕ ΤΑ LAN PARTY,ούτε είπε κανείς οτι θα το βγάζει βόλτα σαν σκυλάκι στην Ερμού,ούτε χρειάζεται να είσαι σφίχτης για να σηκ΄ψσεις 4 κιλά,ούτε θα χρειαστεί να συν΄δεσεις καμμια πλεξούδα με καλώδια και για να είμαι και εγω μέσα στο κλίμα της συζήτησης σας ''σταματήστε λοιπόν να λέτε τις πίπες σας''.Εάν όμως όπως αναφέρει ο spgkolem θα το χρειάζεται μέσα στην σχολή της τότε το laptop είναι μονόδρομος το ποίο laptop θα χρειαστεί σας αφήνω να συνεχίσετε να φαγώνεστε μέχρι να βρείτε την άκρη. ναι λογικα το minipc θα βολεψει παρα πολυ οταν θα παει βιβλιοθηκη, η οταν μαζευτουν σε κανα καφε η σε καποιο σπιτι αλλου φοιτητη/τριας επιδη συνηθως σ ολα τα παραπανω μερη εχει διαθεσιμα monitor (εχω συμφοιτητές που εχουν 2-3 spare monitors σπιτια τους σε περιπτωση που σκασουμε μυτη για εργασια με τα minipc(α οχι μπορει να το κουβαλαει μαζι της μαζι με keyboard/mouse) πολυ πιο βολικο απο laptop . *clap clap*
Mpiftekis Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Παιδιά να'στε καλά με τις προτάσεις και τους εποικοδομητικούς διαξιφισμούς. Χωρίς ειρωνεία. Ξεδιαλύνατε κάπως το τοπίο. Οπότε αφού οι σχετικοί της σχολής (γιατί εγώ δεν είμαι) λέτε ότι θα χρειαστεί καλό λαπτοπ και στο συγκεκριμένο τομέα δεν σκαμπάζω ΜΙΑ, μπορείτε να προτείνεται κάποια λαπτοπ εκτός απ'αυτά που έχουν προταθεί μέχρις στιγμής. Γενικά έχουμε καταλήξει σε CPU i7 - 16gb RAM - SSD - μέτρια προς καλή VGA. Τι υπάρχει με αυτά; Ευχαριστώ! edit: Το Lenovo που προτάθηκε δεν υπάρχει στην Ελλάδα ή τουλάχιστον δεν το βρήκα εγώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα