Προς το περιεχόμενο

steam και εξωτερικος δισκος


jemadux

Προτεινόμενες αναρτήσεις

i'm back b***es

 

so έχω ενα εξωτερικο δισκο formated σε ntfs και θα ηθελα να κατεβασω εκει τα παιχνιδια του steam αλλα δεν μπορω καμια ιδεα; αμα το το κανω σε ext4 θα δουλευει αλλα θελω να το εχω σε ntfs

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα !

Χωρίς να παίρνω όρκο, έχω την αίσθηση ότι αυτό που ζητάς δεν είναι δυνατόν να γίνει για τον εξής λόγο. Στα Windows χρησιμοποιούσαμε παλιά το σύστημα αρχείων FAT16/32 και τώρα το NTFS. Στο Linux υπάρχουν πολύ περισσότερα συστήματα αρχείων, που όλα τους όμως έχουν ένα κοινό βασικό χαρακτηριστικό που δεν υπάρχει στα Windows.
 Όλα τα συστήματα αρχείων του Linux υποστηρίζουν την εκχώρηση δικαιωμάτων χρήσεως σε κάθε αρχείο. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας συνδέσμων (symbolic links) μεταξύ αρχείων. Τα παιχνίδια που τρέχουν εγγενώς στο Linux είναι γραμμένα έτσι ώστε να εκμεταλλεύονται τις ιδιότητες αυτές. Άρα δεν είναι δυνατό κατά τη γνώμη μου να αποθηκεύσεις τέτοια παιχνίδια σε σκληρό δίσκο που έχει διαμορφωθεί από τα Windows με το σύστημα αρχείων NTFS.

Χαιρετισμούς,
Ο Άσπρος Γάτος
 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εύκολα γίνεται κι εγώ έτσι το έχω κάνει.
Πας στο steam, πάνω στο Steam ρυθμίσεις Λήψεις, πάνω στο παράθυρο των λήψεων πατάς στο φάκελοι συλλογής steam και επιλεγεις την διαδρομή που θες να μπαίνουν τα games.

Μετά όταν κανεις εγκατάσταση ένα game βάζεις σαν διαδρομή εγκατάστασης τον φάκελο που θέλεις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το έχω κάνει και εγώ έτσι αλλά το έχω βάλει σε δίσκο με ext4 φορμαρισμένο. Τώρα αυτό το πείραμα να περνάς game που θα τρέχεις σε linux αλλά θα είναι εγκατεστημένα σε δίσκο ntfs ειλικρινά ούτε που το σκέφτηκα :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα !

 

Δε διαφωνώ καθόλου με το χρήστη mitsos23. Άμα θέλουμε μπορούμε ν' αποθηκεύσουμε ένα παιχνίδι που γράφτηκε για Linux μέσα σ' ένα διαμέρισμα δίσκου NTFS. Το θέμα είναι ότι άμα το παιχνίδι είναι γραμμένο ώστε να εκμεταλλεύεται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των συστημάτων αρχείων του Linux (δικαιώματα πρόσβασης, συμβολικους συνδέσμους κλπ) τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έχει προβλήματα κατά την εκτέλεσή του μέσα από NTFS.

 

Ευχαριστώ,

Ο Άσπρος Γάτος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...