vgiozo Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Καλά κι εγώ κουράστηκα αλλά δεν μιλουσα μόνος μου. Κουραστικό, επίσης, είναι να διαβάζεις και 15 σελίδες, χωρίς να βρίσκεις καν τις στοιχειώδεις πληροφορίες που θα ήταν απαραίτητες σε κάποιον που ψάχνει ταμπλέτα να καλύψει τις δικές του συγκεκριμένες ανάγκες ...εδώ και αρκετά μηνύματα προσπαθώ να εκμαιεύσω συγκεκριμένες πληροφορίες για τη ταμπλέτα, ώστε να δοθεί και λίγο περιεχόμενο και να εμπλουτιστεί με λεπτομέρειες η συζήτηση, πέραν από το VFM Δεν είναι κάτι που αξίζει να μάθει κανείς; - πώς αποδίδει η nand του αποθηκευτικού χώρου - τί διαφορές υπάρχουν από ταμπλέτα σε ταμπλέτα, δηλαδή τί τσιπάκια χρησιμοποιεί η εταιρεία; Για μένα που εκεί ακριβώς, στη ταχύτητα του δίσκου, βρήκα τους περιορισμους της προηγούμενης ταμπλέτας, αυτό έχει νόημα. Επειδή είναι πολύ καλή προσφορά δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να αξιολογηθεί: - ως προς τα χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις της αυτόνομα (ηχεία, αυτονομία, οθόνη, πληκτρολόγιο/touchpad) - ως προς τη συμβατότητά της με τη προοριζόμενη χρήση εξατομικευμένα για τον υποψήφιο κάτοχο. Στο άρθρο του notebookcheck εδώ προβληματίζει - η ταχύτητα του δίσκου - ο μικρός "όγκος" του ήχου - η φωτεινότητα της οθόνης (έχει εξαιρετικό κοντράστ...αλλά "ανώνυμο" panel σε σχέση με το LG IGZO των Teclast x98 πχ) - η χρήση του touchpad - η μέτρια αυτονομία... Και γι αυτά ρωτάω και με ξαφνιάζει που δεν έχουν συζητηθεί περισσότερο εδώ. ...εντάξει, επειδή είναι Lenovo δεν θα πέσουμε κι ανάσκελα...ούτε τα 199€ είναι μικρό ποσό (για μένα τουλάχιστον)....πολύ περισσότερο όταν ξέρω ήδη ότι η αναλογία της οθόνης δεν βοηθάει...
IX79 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Μερικές πρώτες εντυπώσεις: - H φωτεινότητα ήταν πολύ καλή - Σε βιντεάκια youtube είχε πάρα πολύ καλή ποιότητα εικόνας. - Τα ηχεία του είναι χάλια - Το keyboard δουλεύει καλά αν και με δυσκολεύουν λίγο οι αριθμοί που μάλλον είναι ελαφρώς μετακινημένοι - ΠΡΟΣΟΧΗ Το keyboard, καλύτερα να το χρησιμοποιείτε σε σταθερές λίες επιφάνιες. Το νοιώθεις ότι ψηλοκολάνε τα κουμπιά όταν το έχεις στραβωμένο και πολύ πιθανό να το σπάσεις κι όλας. - Με αναβάθμιση σε windows 10 μεγάλωσε ο χώρος κατά 3GB - Σε κάπιες περιπτώσεις ιστοσελίδων έβλεπα το περιεχόμενο ελαφρώς πιξελιασμένο. Δεν ξέρω αν είναι κάτι που κάνει το τάμπλετ ή οι ίδιες οι σελίδες για να προσφέρουν πιο γρήγορα το περιεχόμενο σε μικρότερης απόδοσης μηχανήματα. Σε άλλα παιχνίδια facebook που δεν παρουσίαζαν το πιο πάνω φαινόμενο γινόταν εξαιρετικά αργό. Φυσικά δεν δοκίμασα και πάρα πολλά οπότε μπορεί να μην είναι αντιπροσωπευτικό το δείγμα μου - Σε εργασίες στα folder του ήταν αργό (π.χ. να βάλω κάποια permissions σε folder and subfolder). - Streaming από μια εφαρμογούλα που την είχε προεγκατεστημένη έπεξε μια χαρά. - Ένα μεγάλο πρόβλημα που βρήκα ήταν στο αριστερό "κλικ" του ποντικιού όταν περνούσα το δάχυλο καταλάθος από πάνω τσιμπούσε εύκολα σαν κλικ με αποτέλεσμα να μου ανοίγει άκυρα παράθυρα που δεν ήθελα. Φαντάζομε είναι θέμα συνήθειας.
vgiozo Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Περνώντας από το Teclast x98 Air II με δίσκο Hynix στο Teclast x98 Air 3G με δίσκο Sandisk, που ήταν πολύ πιο αργός, βίωσα την ίδια αυξημένη καθυστέρηση στο περιβάλλον Windows...νομίζω δλδ πως φταίει ο δίσκος για τις καθυστερήσεις στα παράθυρα...κι όχι ο επεξεργαστής ή τα γραφικά. ...με κίνδυνο να (ξανα)γίνω κουραστικός λοιπόν, θα μπορούσες: - να κοιτάξεις στον Device Manager > Disk να μας πεις τί μαρκα είναι; - να τρέξεις ένα CrystalDiskMark;; Ευχαριστώ. ΕΔΙΤ Με ποιό πρόγραμμα έκανες browsing;; Νομίζω πως με ΙΕ τα πράγματα είναι πολύ καλυτερα, ειδι΄κα σε σύγκριση με Chrome.
Themos3 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Ερώτηση: επειδή όπως φαίνεται χρειάζεσαι tablet με win 10'', προφανώς με πληκτρολόγιο και θήκη αν δεν πάρεις αυτό στα 199 με τα χίλια μύρια μειονεκτήματα που έχει πιό θα πάρεις ή πιο θα συμβούλευες κάποιον συμφορουμίτη να πάρει?
vgiozo Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Ερώτηση: επειδή όπως φαίνεται χρειάζεσαι tablet με win 10'', προφανώς με πληκτρολόγιο και θήκη αν δεν πάρεις αυτό στα 199 με τα χίλια μύρια μειονεκτήματα που έχει πιό θα πάρεις ή πιο θα συμβούλευες κάποιον συμφορουμίτη να πάρει? Είδες που δεν διαβάζεις τί γράφει ο άλλος, αλλά ψάχνεσαι για "τζέρτζελο"; Έγραψα πόσες φορές ότι εγώ προτιμω ταμπλέτα 9.7" και οι 10.1" ίντσες της συγκεκριμενης με αναλογία οθόνης 16:9 θα μου δημιουργούν κάποιο πρόβλημα (γιατί βασική εργασία θα είναι η ανάγνωση μορφοποιημένων pdf...εκεί το πλάτος της οθόνης με λόγο 4:3 έχει σαφέστατα πλεονοεκτήματα)...αν είχε οθόνη 9.7" δεν θα το σκεφτόμουν τόσο... Παρόλαυτά, εγώ κάνω σχετικές με το θέμα ερωτήσεις, που θα είναι χρήσιμες σε όποιον ενδιαφέρεται για τη ταμπλέτα...αν εσύ θες να το πας αλλού ή δεν μπορείς να κάνεις άλλο πράγμα από το να πανηγυρίσεις για το VFM, με γειά σου και χαρά σου...βρήκες την αγορά σου κι είσαι ικανοποιημένος... ...άσε να βρούμε κι οι υπόλοιποι κάτι που θα μας ικανοποιεί, και για να το κάνουμε αυτό, πρέπει να μάθουμε κάποιες πληροφορίες για το υπό συζήτηση προϊόν...και δυστυχώς μόνο οι κάτοχοι μπορούν να τις δώσουν...
IX79 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Με ποιό πρόγραμμα έκανες browsing;; Νομίζω πως με ΙΕ τα πράγματα είναι πολύ καλυτερα, ειδι΄κα σε σύγκριση με Chrome. Με τον Edge. Δεν του έβαλα chrome ακόμη. Για τα υπόλοιπα να σου απαντήσω απόψε.
dali13gr Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Είδες που δεν διαβάζεις τί γράφει ο άλλος, αλλά ψάχνεσαι για "τζέρτζελο"; Έγραψα πόσες φορές ότι εγώ προτιμω ταμπλέτα 9.7" και οι 10.1" ίντσες της συγκεκριμενης με αναλογία οθόνης 16:9 θα μου δημιουργούν κάποιο πρόβλημα (γιατί βασική εργασία θα είναι η ανάγνωση μορφοποιημένων pdf...εκεί το πλάτος της οθόνης με λόγο 4:3 έχει σαφέστατα πλεονοεκτήματα)...αν είχε οθόνη 9.7" δεν θα το σκεφτόμουν τόσο... Παρόλαυτά, εγώ κάνω σχετικές με το θέμα ερωτήσεις, που θα είναι χρήσιμες σε όποιον ενδιαφέρεται για τη ταμπλέτα...αν εσύ θες να το πας αλλού ή δεν μπορείς να κάνεις άλλο πράγμα από το να πανηγυρίσεις για το VFM, με γειά σου και χαρά σου...βρήκες την αγορά σου κι είσαι ικανοποιημένος... ...άσε να βρούμε κι οι υπόλοιποι κάτι που θα μας ικανοποιεί, και για να το κάνουμε αυτό, πρέπει να μάθουμε κάποιες πληροφορίες για το υπό συζήτηση προϊόν...και δυστυχώς μόνο οι κάτοχοι μπορούν να τις δώσουν... Και γιατί δεν παίρνεις ένα iPad αφού θέλεις αυτά κυρίως;!
zacharis1955 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 χωρίς να βρίσκεις καν τις στοιχειώδεις πληροφορίες που θα ήταν απαραίτητες σε κάποιον που ψάχνει ταμπλέτα να καλύψει τις δικές του συγκεκριμένες ανάγκες ...εδώ και αρκετά μηνύματα προσπαθώ να εκμαιεύσω συγκεκριμένες πληροφορίες για τη ταμπλέτα, ώστε να δοθεί και λίγο περιεχόμενο και να εμπλουτιστεί με λεπτομέρειες η συζήτηση, πέραν από το VFM Δεν είναι κάτι που αξίζει να μάθει κανείς; - πώς αποδίδει η nand του αποθηκευτικού χώρου - τί διαφορές υπάρχουν από ταμπλέτα σε ταμπλέτα, δηλαδή τί τσιπάκια χρησιμοποιεί η εταιρεία; Για μένα που εκεί ακριβώς, στη ταχύτητα του δίσκου, βρήκα τους περιορισμους της προηγούμενης ταμπλέτας, αυτό έχει νόημα. Επειδή είναι πολύ καλή προσφορά δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να αξιολογηθεί: - ως προς τα χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις της αυτόνομα (ηχεία, αυτονομία, οθόνη, πληκτρολόγιο/touchpad) - ως προς τη συμβατότητά της με τη προοριζόμενη χρήση εξατομικευμένα για τον υποψήφιο κάτοχο. Στο άρθρο του notebookcheck εδώ προβληματίζει - η ταχύτητα του δίσκου - ο μικρός "όγκος" του ήχου - η φωτεινότητα της οθόνης (έχει εξαιρετικό κοντράστ...αλλά "ανώνυμο" panel σε σχέση με το LG IGZO των Teclast x98 πχ) - η χρήση του touchpad - η μέτρια αυτονομία... Και γι αυτά ρωτάω και με ξαφνιάζει που δεν έχουν συζητηθεί περισσότερο εδώ. ...εντάξει, επειδή είναι Lenovo δεν θα πέσουμε κι ανάσκελα...ούτε τα 199€ είναι μικρό ποσό (για μένα τουλάχιστον)....πολύ περισσότερο όταν ξέρω ήδη ότι η αναλογία της οθόνης δεν βοηθάει... Είναι ένα πολύ ποιοτικό tablet με κανονικά Windows, θήκη και USB πληκτρολόγιο που στα 199 € που πωλείται δεν έχει αντίπαλο, Τώρα το πόσο αποδίδει η nand του αποθηκευτικού του χώρου, αν η οθόνη του είναι LG ή Lenovo, αν δεν έχει booming speakers κλπ ενδιαφέρουν ελάχιστα ή καθόλου όσους ξέρουν ακριβώς τι είναι ένα τablet και τι θέλουν από ένα tablet και μάλιστα αυτής της κατηγορίας... P.S1: Για κάτι πιο προχωρημένο πας σε Microsoft Surface Pro... P.S:2 Tα standards του Notebookcheck είναι πολύ υψηλά... 1
kwstas_dimi Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Παιδιά, να ρωτήσω κι εγώ κάτι; Το Browsing πως είναι; Ομαλό; Γενικά, μπορεί να υποκαταστήσει ένα Notebook σε βασικά πράγματα; E-Mail, Browsing, Ταινιούλες, E-Reader και κανά Download από Torrent ή σέρνεται; Βασικά θα ήθελα να μπορώ να διαβάζω και καμιά εφημερίδα/περιδοδικό σε PDF. Αν τα κάνει αυτά είμαι ΟΚ. Βασικά είμαι μεταξύ αυτού και του Lenovo Tab 2 A10-70 που είναι σε παραπλήσια τιμή. Αυτό που όμως υπερισχύει είναι το γεγονός ότι θα ήθελα να δουλεύω και λίγο παραγωγικά και να συνδεόμαι κάπου κάπου μέσω Hdmi στην τηλεόραση για κανένα stream από ιντερνετ. Ευχαριστώ εκ των προτέρψν για τις πληροφορίες.
vgiozo Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Εσείς τρολλάρετε, εγώ προσπαθώ να απαντήσω σοβαρά και αναλυτικά και γίνομαι μετά "κουραστικός" Είναι ένα πολύ ποιοτικό tablet με κανονικά Windows, θήκη και USB πληκτρολόγιο που στα 199 € που πωλείται δεν έχει αντίπαλο, Τώρα το πόσο αποδίδει η nand του αποθηκευτικού του χώρου, αν η οθόνη του είναι LG ή Lenovo, αν δεν έχει booming speakers κλπ ενδιαφέρουν ελάχιστα ή καθόλου όσους ξέρουν ακριβώς τι είναι ένα τablet και τι θέλουν από ένα tablet και μάλιστα αυτής της κατηγορίας... P.S1: Για κάτι πιο προχωρημένο πας σε Microsoft Surface Pro... P.S:2 Tα standards του Notebookcheck είναι πολύ υψηλά... Ακριβώς γι αυτό εξετάζω το ενδεχόμενο αγοράς, αλλιώς θα το είχα προσπεράσει... ...το notebookcheck μπορεί να έχει υψηλά κριτήρια στη βαθμολογία, αλλά αυτό που ενδιαφέρει είναι οι μετρήσεις του και οι περιγραφές του... εκεί έχουμε αναφορά αντικειμενική, συνεπώς χρήσιμη...παρόλαυτά ρωτάω, γιατί κάποια από αυτά τα θεματάκια μπορεί να λύθηκαν εν τω μεταξύ, είτε με αναβαθμίσεις λογισμικού, είτε με διορθώσεις hardware. Μου φαίνεται σχεδόν αστείο το ότι όταν ψάχνει κάποιος να πάρει ένα φτηνό tablet από Κίνα, μπορεί να εξετάζει (και άριστα κάνει) α) την οθόνη β) τον δίσκο γ) τα ηχεία δ) την αυτονομία αλλά όταν πρόκειται ξαφνικά για μάρκα, τότε όλα αυτά ωχριούν μπροστά στο προνόμιο να έχεις το λογότυπο πάνω στη συσκευή σου...εκεί κάθε απαίτηση ή επερώτηση μοιάζει "αχαριστία"... ...έτσι, αντί να γίνεται μια γόνιμη και ενημερωτική συζήτηση για το ίδιο το προϊόν, βλέπεις απαντήσεις "μηδενιστικές", του τύπου αν δεν σε ικανοποιεί αυτό πήγαινε σε Ipad/MS Surface"... Βοηθήσατε, με τους "πανηγυρισμούς" και τα hurray για τη ταμπλέτα σας αλλά και την απορριπτική στάση προς τους "επερωτούντες", κάποιον επισκέπτη να ενημερωθεί γι αυτό που πρόκειται να αγοράσει, ώστε να προχωρήσει σε μια "informed decision"; ...δήλωσα ότι ήμουν υπερ-ικανοποιημένος με την οθόνη του φτηνού X98 Air, μάρκας LG και τεχνολογίας IGZO, που ήταν σίγουρα ανώτερη της "Chunghwa" του Lenovo, αλλά όταν το αναφέρω, στη σύγκριση με το φθηνό κι όλας, πετάς τη μπάλα στην εξέδρα...τί νόημα έχει; Αν δεν μπορείτε - να επιχειρηματολογήσετε χωρίς μηδενισμούς - να δώστε έστω πληροφορίες που ζητώνται, τότε αφήστε να απαντήσει κάποιος άλλος, δεν είστε υποχρεωμένοι να υπερασπίζεστε την αγορά σας...αφού εσάς σας ικανοποιεί, με γειά σας...προσπεράστε... Προσωπικά εξετάζω τη ταμπλέτα όπως εξέταζα κι έψαχνα πριν και τις "κινέζικες" που έχω αγοράσει... - Αν η ταμπλετα έχει αργή nand, ακόμη και για τα δεδομένα των eMMC 4.5.X, τότε προκύπτει σαφώς θέμα, χωρίς να έχει κάποιος "υπερ-υψηλές" απαιτήσεις...ο φίλος παραπάνω διαπίστωσε καθυστερήσεις σε περιβάλλον windows πχ... ...κάτι που δεν αντιμετώπιζα με την Teclast X98 Air II...(αλλά παρατήρησα στην x98 Air 3g C5J8) - Αν η ταμπλέτα έχει πολύ αδύναμα ηχεία, ώστε να απαιτείται η χρήση ακουστικών για multimedia, πάλι προκύπτει κάποιο θέμα... - Αν έχει θέμα με την αυτονομία, όταν συνδεθεί το πληκτρολόγιο, παλι προκύπτει θέμα, γιατί ακυρώνει το πλεονέκτημά της Παρόλαυτά, αν είχε οθόνη 9.7" θα είχα προχωρήσει ήδη στην αγορά, όπως έχω δηλώσει ήδη εδώ... Κάθε περαιτέρω συζήτηση που δεν έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν απαντά περιεκτικά σε ερωτήματα κι απορίες είναι περιττή (κι ενοχλητική για μένα που ψάχνομαι περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον) 1
dali13gr Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Γόνιμη συζήτηση μπορεί να γίνει όταν ξέρεις τι θέλεις. Όταν δεν ξέρεις τι θέλεις, δεν μπορεί. Εδώ και πόσα post διυλίζεις τον κώνωπα για το αν είναι γρήγορη η NAND, αν είναι καλή και φωτεινή η οθόνη, αν έχει δυνατά ηχεία, αν έχει καλή αυτονομία. Με λίγα λόγια, ψάχνεις ένα Surface Pro σε τιμή... Teclast. Δεν υπάρχει μηχάνημα με όλα αυτά που ζητάς που να κοστίζει 199€, απλά τα πράγματα. Αν είχε γρηγορότερη NAND από τα άλλα ανάλογα μηχανήματα, δεν θα κόστιζε όσο και τα άλλα. Γιατί και η αρχική τιμή του (299€ όταν κυκλοφόρησε και 349€ η κανονική) ήταν χαμηλή για επώνυμο με αυτά τα χαρακτηριστικά. Οπότε, Ο,ΤΙ και να πάρεις στα χρήματα που ψάχνεις, πάνω-κάτω τις ίδιες επιδόσεις θα έχει. Όσο για τις μηδενιστικές απαντήσεις του στυλ "πάρε iPad", μια από τις οποίες ήταν και η δική μου, συγγνώμη, αλλά αυτό χρειάζεσαι. Από τη μια ψάχνεις να βρεις πόσο γρήγορη η αργή NAND έχει και πόσο καλή αυτονομία και από την άλλη μας λες ότι η κύρια χρήση θα είναι να διαβάζεις PDF για τα οποία βολεύει η 4:3 αναλογία καλύτερα. Οπότε τι έχουμε; Έχεις κάνει όοοολες αυτές τις ερωτήσεις για ένα μηχάνημα που πρώτα απ' όλα (πέρα από τις όποιες επιδόσεις του) δεν σου κάνει γιατί είναι 16:9 και μετά λες ότι θα διαβάζεις κυρίως PDF και ότι σε βολεύει περισσότερο η αναλογία 4:3... Οπότε η απάντηση είναι: Αν θέλεις να διαβάζεις PDF, μπορείς να το κάνεις σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ tablet. Αν θέλεις επιδόσεις από Windows tablet, πας σε ακριβό, αν θέλεις 4:3 ανάλυση και μεγάλη αυτονομία πας σε iPad/Samsung Tab A κλπ. Οπότε, αφού όπως είπες δεν είναι και μικρό ποσό τα χρήματα αυτά για σένα, πάρε ένα Android ταμπλετάκι να κάνεις τη δουλειά σου όμορφα κι ωραία και μην ταλαιπωρείσαι. 3
vgiozo Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Γόνιμη συζήτηση μπορεί να γίνει όταν ξέρεις τι θέλεις. Όταν δεν ξέρεις τι θέλεις, δεν μπορεί. Εδώ και πόσα post διυλίζεις τον κώνωπα για το αν είναι γρήγορη η NAND, αν είναι καλή και φωτεινή η οθόνη, αν έχει δυνατά ηχεία, αν έχει καλή αυτονομία. Με λίγα λόγια, ψάχνεις ένα Surface Pro σε τιμή... Teclast. Δεν υπάρχει μηχάνημα με όλα αυτά που ζητάς που να κοστίζει 199€, απλά τα πράγματα. Αν είχε γρηγορότερη NAND από τα άλλα ανάλογα μηχανήματα, δεν θα κόστιζε όσο και τα άλλα. Γιατί και η αρχική τιμή του (299€ όταν κυκλοφόρησε και 349€ η κανονική) ήταν χαμηλή για επώνυμο με αυτά τα χαρακτηριστικά. Οπότε, Ο,ΤΙ και να πάρεις στα χρήματα που ψάχνεις, πάνω-κάτω τις ίδιες επιδόσεις θα έχει. Όσο για τις μηδενιστικές απαντήσεις του στυλ "πάρε iPad", μια από τις οποίες ήταν και η δική μου, συγγνώμη, αλλά αυτό χρειάζεσαι. Από τη μια ψάχνεις να βρεις πόσο γρήγορη η αργή NAND έχει και πόσο καλή αυτονομία και από την άλλη μας λες ότι η κύρια χρήση θα είναι να διαβάζεις PDF για τα οποία βολεύει η 4:3 αναλογία καλύτερα. Οπότε τι έχουμε; Έχεις κάνει όοοολες αυτές τις ερωτήσεις για ένα μηχάνημα που πρώτα απ' όλα (πέρα από τις όποιες επιδόσεις του) δεν σου κάνει γιατί είναι 16:9 και μετά λες ότι θα διαβάζεις κυρίως PDF και ότι σε βολεύει περισσότερο η αναλογία 4:3... Οπότε η απάντηση είναι: Αν θέλεις να διαβάζεις PDF, μπορείς να το κάνεις σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ tablet. Αν θέλεις επιδόσεις από Windows tablet, πας σε ακριβό, αν θέλεις 4:3 ανάλυση και μεγάλη αυτονομία πας σε iPad/Samsung Tab A κλπ. Οπότε, αφού όπως είπες δεν είναι και μικρό ποσό τα χρήματα αυτά για σένα, πάρε ένα Android ταμπλετάκι να κάνεις τη δουλειά σου όμορφα κι ωραία και μην ταλαιπωρείσαι. Και ο μηδενισμός με τα μηδενικά επιχειρήματα συνεχίζονται...κι από πληροφορίες επι του θέματος επίσης μηδέν στο πηλίκο...καλα δεν βαριέστε; Επειδή έχω ταμπλέτες δύο χρόνια τώρα, ξέρω ακριβώς τί θέλω...και για να το πάρω αυτό ξέρω οτι δεν χρειάζεται καθόλου να μεταβώ σε Ipad ή MS Surface 1) Θέλω nand που να μην είναι αργή για την κατηγορία της: Αν οι μετρήσεις του notebookcheck ανταποκρίνονται στο εύρος του δείγματος, η ταμπλέτα έχει αργό "δίσκο" σε σύγκριση ακόμη και τις φτηνές κινέζικες που μπορεί να δημιουργεί ενοχλητικές καθυστερήσεις ...αν ισχύουν οι μετρήσεις, είναι πολύ πιο αργός από εκείνον της Teclast, της φθηνής, όχι του Ipad/Surface...σοβαρό μειονέκτημα για ταμπλέτα 200€ λοιπόν, που θα το συναντά κανείς, ό,τι κι αν κάνει με τη ταμπλέτα του. ...ένας γρήγορος eMMC 4.5.1 (πχ Toshiba, σαν κι αυτό που έχουν αρκετές Teclast) ή ακόμη ένας eMMC 5.0 (πχ x98 Plus) θα είναι επαρκής...ένας αργός eMMC 4.0.X είναι πρόβλημα ακόμη και για την κατηγορία τιμής ~150€ ...στη δική σου χρήση μπορεί να μην το νιωθεις, αλλά εγώ κατάλαβα έντονα την διαφορά ανάμεσα στον Hynix και τον Sandisk του ίδιου μοντέλου ταμπλέτας, των κάτω των 150€...και οι δύο όμως ήταν πιο γρήγοροι από τις μετρήσεις που παρουσιάζει στο notebookcheck το Lenovo Miix 3...δεν μπορώ παρά να υποθέσω ακόμη χειρότερα λοιπόν... 2) Θέλω μη προβληματική αυτονομία: Αν, όπως διάβασα, όταν είναι συνδεδεμένο το πληκτρολόγιο παρατηρείται έντοτο "battery drain", τότε η ταμπλέτα ακυρώνει ένα βασικό της πλεονέκτημα, συγκριτικά και με χαμηλότερης κατηγορίας ταμπλέτες, αφού μια ταμπλέτα με καλή αυτονομία (πχ με την Teclast είχα χαλαρά 7-8 ώρες HD video) μαζί με ένα επαρκούς ποιότητας πληκτρολόγιο, θα αρκούσε για την ίδια δουλειά ...και πάλι, καμία ανάγκη για μετάβαση σε IPAD/Surface, λιγοτερα κι από το Miix 3 θα πληρωνα. 3) Θέλω φωτεινότητα που να καλύπτει τα αρνητικα της glossy οθόνης: Εδώ ζητάω μαρτυρίες, γιατί βλέπω τις μετρήσεις στο notebookcheck, αλλά χωρίς να έχω δει τη ταμπλέτα, δεν ξέρω σε τί ακριβώς μεταφράζονται...κάθε review που έχω δει, όμως, επισημαίνει ότι η φωτεινότητα είναι μέτρια... ...εδώ και πάλι μια φτηνή κινέζικη ταμπλέτα, η Teclast X98 Air, με καλόμαθε σε IPS panel LG IGZO...το πάνελ του IPAD, χωρίς να καταβάλλω το κόστος του IPAD 4) Χωρίς να είναι προτεραιότητα, σίγουρα δεν θέλω "ανύπαρκτα" ηχεία: να παίρνεις ταμπλέτα και να μην μπορείς να απολαύσεις ένα μουσικό βίντεο στο youtube ή ένα μουσικό αρχείο; Ξεφτίλα... 5) Η κύρια χρήση της ταμπλέτας για μένα είναι ανάγνωση (pdf / απαιτητικό browsing): στην ανάγνωση pdf δεν προβληματίζει ο δίσκος, αλλά στο απαιτητικό browsing - ίσον δεκάδες tabs ανοικτά, μετάβαση από το ένα στο άλλο κτλ - έχω διαπιστώσει ότι ένας αργός δίσκος, όταν γράφονται πολλά μικρά αρχεία πλήττει περισσότερο τις επιδόσεις απ' ότι ο επεξεργαστής ή η μνήμη...εδώ τη μεγαλύτερη βελτίωση την είδα όταν μετέβηκα απο΄hdd σε ssd... ...ακόμη πιο σημαντικό στη ταμπλέτα δε, γιατί εκεί υπάρχει εκ των πραγμάτων περιορισμός στη RAM (έτσι δεν μπορώ να ρυθμίσω να γράφονται εκεί τα δεδομένα, όπως κάνω στον σταθερό) και στην επεξεργαστική ισχύ... ...μεγαλύτερο το πρόβλημα για μένα, γιατί χρησιμοποιώ κυρίως Firefox, έχω χιλιάδες σελιδοδείκτες μαζί με εκατοντάδες tags, που χρειάζεται να μεταφέρω από υπολογιστή σε υπολογιστή (το syncing κολλάει τρελά και οδηγεί σε μπερδεματα, δεν προσφέρεται για βαριές χρήσεις). Αν λοιπόν μια επώνυμη ταμπλέτα των 200€ (σε προσφορά) δεν μπορεί να ανταγωνιστεί μια ανώνυμη ταμπλέτα των 120-150€, τότε όσο καλή ευκαιρία και να είναι για τα δεδομένα της ελληνικής αγοράς, τότε δεν είναι συμφέρουσα αγορά... ...από μόνο του το VFM όταν δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες χρήσης, δεν είναι επαρκές κριτήριο... Απολαμβάνω και τους ρητορισμούς σου, ωστόσο...ρώτησα για φωτεινότητα, ηχεία, και δίσκο κυρίως, και εσύ αγανακτείς για "όοολες αυτές τις ερωτήσεις", τις οποίες δεν έκανες καμία προσπάθεια να απαντήσεις... ...πώς μπορώ να "διυλίσω τον κώνωπα" όταν ορισμένοι κάτοχοι "θιγμένοι" για τη ταμπλέτα τους, αντιδρούν τόσο αμυντικά; Ζητάω μετρήσεις και λες και για "αυτο-προστασία" αρνείστε να τις παράσχετε...τόσο "ταύτιση" με ένα εμπορικό προϊόν πια; Αυτά που ζητάω εγώ, και τα κριτήρια επάρκειας, τα έχω συναγάγει από τη χρήση και δεν απαιτούν Ipad/Surface...αυτά για τα οποία μιλάς εσύ είναι αόριστα και επιχειρηματολογικώς μηδενιστικά... ....σε ενοχλεί, λες μια ταμπλέτα που κολλάει στο περιβάλλον των windows λόγω αργής nand, ακόμη και για τη κατηγορία; Πάρε Ipad... 1
nyne Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Μολις το πηρα και σας γραφω από αυτό.Πρωτες εντυπώσεις λοιπον...Για τα λεφτα του είναι κορυφη..Πολύ καλη ποιοτητα κατασκευης,παρα πολύ καλη οθονη,πολύ πρακτικη και ομορφη η θηκη.Το πληκτρολογιο εξαιρετικο,προς θεου μην περιμενετε θαυματα,αλλα είναι εργονομικο κτλ και ανετα γραφεις(όχι νουβελα προς θεου) .Το trackpad μια χαρα(και παλι αν περιμενει κανεις ότι είναι magic trackpad apple θα απογοητευτεί).Αναβαθμίζω σε windows 10 και επανέρχομαι...
dali13gr Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Και ο μηδενισμός με τα μηδενικά επιχειρήματα συνεχίζονται...κι από πληροφορίες επι του θέματος επίσης μηδέν στο πηλίκο...καλα δεν βαριέστε; Επειδή έχω ταμπλέτες δύο χρόνια τώρα, ξέρω ακριβώς τί θέλω...και για να το πάρω αυτό ξέρω οτι δεν χρειάζεται καθόλου να μεταβώ σε Ipad ή MS Surface 1) Θέλω nand που να μην είναι αργή για την κατηγορία της: Αν οι μετρήσεις του notebookcheck ανταποκρίνονται στο εύρος του δείγματος, η ταμπλέτα έχει αργό "δίσκο" σε σύγκριση ακόμη και τις φτηνές κινέζικες που μπορεί να δημιουργεί ενοχλητικές καθυστερήσεις ...αν ισχύουν οι μετρήσεις, είναι πολύ πιο αργός από εκείνον της Teclast, της φθηνής, όχι του Ipad/Surface...σοβαρό μειονέκτημα για ταμπλέτα 200€ λοιπόν, που θα το συναντά κανείς, ό,τι κι αν κάνει με τη ταμπλέτα του. ...ένας γρήγορος eMMC 4.5.1 (πχ Toshiba, σαν κι αυτό που έχουν αρκετές Teclast) ή ακόμη ένας eMMC 5.0 (πχ x98 Plus) θα είναι επαρκής...ένας αργός eMMC 4.0.X είναι πρόβλημα ακόμη και για την κατηγορία τιμής ~150€ ...στη δική σου χρήση μπορεί να μην το νιωθεις, αλλά εγώ κατάλαβα έντονα την διαφορά ανάμεσα στον Hynix και τον Sandisk του ίδιου μοντέλου ταμπλέτας, των κάτω των 150€...και οι δύο όμως ήταν πιο γρήγοροι από τις μετρήσεις που παρουσιάζει στο notebookcheck το Lenovo Miix 3...δεν μπορώ παρά να υποθέσω ακόμη χειρότερα λοιπόν... 2) Θέλω μη προβληματική αυτονομία: Αν, όπως διάβασα, όταν είναι συνδεδεμένο το πληκτρολόγιο παρατηρείται έντοτο "battery drain", τότε η ταμπλέτα ακυρώνει ένα βασικό της πλεονέκτημα, συγκριτικά και με χαμηλότερης κατηγορίας ταμπλέτες, αφού μια ταμπλέτα με καλή αυτονομία (πχ με την Teclast είχα χαλαρά 7-8 ώρες HD video) μαζί με ένα επαρκούς ποιότητας πληκτρολόγιο, θα αρκούσε για την ίδια δουλειά ...και πάλι, καμία ανάγκη για μετάβαση σε IPAD/Surface, λιγοτερα κι από το Miix 3 θα πληρωνα. 3) Θέλω φωτεινότητα που να καλύπτει τα αρνητικα της glossy οθόνης: Εδώ ζητάω μαρτυρίες, γιατί βλέπω τις μετρήσεις στο notebookcheck, αλλά χωρίς να έχω δει τη ταμπλέτα, δεν ξέρω σε τί ακριβώς μεταφράζονται...κάθε review που έχω δει, όμως, επισημαίνει ότι η φωτεινότητα είναι μέτρια... ...εδώ και πάλι μια φτηνή κινέζικη ταμπλέτα, η Teclast X98 Air, με καλόμαθε σε IPS panel LG IGZO...το πάνελ του IPAD, χωρίς να καταβάλλω το κόστος του IPAD 4) Χωρίς να είναι προτεραιότητα, σίγουρα δεν θέλω "ανύπαρκτα" ηχεία: να παίρνεις ταμπλέτα και να μην μπορείς να απολαύσεις ένα μουσικό βίντεο στο youtube ή ένα μουσικό αρχείο; Ξεφτίλα... 5) Η κύρια χρήση της ταμπλέτας για μένα είναι ανάγνωση (pdf / απαιτητικό browsing): στην ανάγνωση pdf δεν προβληματίζει ο δίσκος, αλλά στο απαιτητικό browsing - ίσον δεκάδες tabs ανοικτά, μετάβαση από το ένα στο άλλο κτλ - έχω διαπιστώσει ότι ένας αργός δίσκος, όταν γράφονται πολλά μικρά αρχεία πλήττει περισσότερο τις επιδόσεις απ' ότι ο επεξεργαστής ή η μνήμη...εδώ τη μεγαλύτερη βελτίωση την είδα όταν μετέβηκα απο΄hdd σε ssd... ...ακόμη πιο σημαντικό στη ταμπλέτα δε, γιατί εκεί υπάρχει εκ των πραγμάτων περιορισμός στη RAM (έτσι δεν μπορώ να ρυθμίσω να γράφονται εκεί τα δεδομένα, όπως κάνω στον σταθερό) και στην επεξεργαστική ισχύ... ...μεγαλύτερο το πρόβλημα για μένα, γιατί χρησιμοποιώ κυρίως Firefox, έχω χιλιάδες σελιδοδείκτες μαζί με εκατοντάδες tags, που χρειάζεται να μεταφέρω από υπολογιστή σε υπολογιστή (το syncing κολλάει τρελά και οδηγεί σε μπερδεματα, δεν προσφέρεται για βαριές χρήσεις). Αν λοιπόν μια επώνυμη ταμπλέτα των 200€ (σε προσφορά) δεν μπορεί να ανταγωνιστεί μια ανώνυμη ταμπλέτα των 120-150€, τότε όσο καλή ευκαιρία και να είναι για τα δεδομένα της ελληνικής αγοράς, τότε δεν είναι συμφέρουσα αγορά... ...από μόνο του το VFM όταν δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες χρήσης, δεν είναι επαρκές κριτήριο... Απολαμβάνω και τους ρητορισμούς σου, ωστόσο...ρώτησα για φωτεινότητα, ηχεία, και δίσκο κυρίως, και εσύ αγανακτείς για "όοολες αυτές τις ερωτήσεις", τις οποίες δεν έκανες καμία προσπάθεια να απαντήσεις... ...πώς μπορώ να "διυλίσω τον κώνωπα" όταν ορισμένοι κάτοχοι "θιγμένοι" για τη ταμπλέτα τους, αντιδρούν τόσο αμυντικά; Ζητάω μετρήσεις και λες και για "αυτο-προστασία" αρνείστε να τις παράσχετε...τόσο "ταύτιση" με ένα εμπορικό προϊόν πια; Αυτά που ζητάω εγώ, και τα κριτήρια επάρκειας, τα έχω συναγάγει από τη χρήση και δεν απαιτούν Ipad/Surface...αυτά για τα οποία μιλάς εσύ είναι αόριστα και επιχειρηματολογικώς μηδενιστικά... ....σε ενοχλεί, λες μια ταμπλέτα που κολλάει στο περιβάλλον των windows λόγω αργής nand, ακόμη και για τη κατηγορία; Πάρε Ipad... Να 'σαι καλά, μου θύμησες την ατάκα του Χάρρυ Κλινν που έλεγε: Είναι ικανός να μιλάει δύο ώρες μόνο και μόνο για να αποδείξει την αξία της σιωπής. Έχεις γράψει σεντόνια για να καταλήξεις να μας πεις ότι τελικά έχεις τις απαντήσεις που έψαχνες και ότι οι κινεζικές ταμπλέτες που είχες ήταν πιο γρήγορες και με καλύτερη πιο φωτεινή οθόνη... 2
zacharis1955 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Εσείς τρολλάρετε, εγώ προσπαθώ να απαντήσω σοβαρά και αναλυτικά και γίνομαι μετά "κουραστικός" Ακριβώς γι αυτό εξετάζω το ενδεχόμενο αγοράς, αλλιώς θα το είχα προσπεράσει... ...το notebookcheck μπορεί να έχει υψηλά κριτήρια στη βαθμολογία, αλλά αυτό που ενδιαφέρει είναι οι μετρήσεις του και οι περιγραφές του... εκεί έχουμε αναφορά αντικειμενική, συνεπώς χρήσιμη...παρόλαυτά ρωτάω, γιατί κάποια από αυτά τα θεματάκια μπορεί να λύθηκαν εν τω μεταξύ, είτε με αναβαθμίσεις λογισμικού, είτε με διορθώσεις hardware. Μου φαίνεται σχεδόν αστείο το ότι όταν ψάχνει κάποιος να πάρει ένα φτηνό tablet από Κίνα, μπορεί να εξετάζει (και άριστα κάνει) α) την οθόνη β) τον δίσκο γ) τα ηχεία δ) την αυτονομία αλλά όταν πρόκειται ξαφνικά για μάρκα, τότε όλα αυτά ωχριούν μπροστά στο προνόμιο να έχεις το λογότυπο πάνω στη συσκευή σου...εκεί κάθε απαίτηση ή επερώτηση μοιάζει "αχαριστία"... ...έτσι, αντί να γίνεται μια γόνιμη και ενημερωτική συζήτηση για το ίδιο το προϊόν, βλέπεις απαντήσεις "μηδενιστικές", του τύπου αν δεν σε ικανοποιεί αυτό πήγαινε σε Ipad/MS Surface"... Βοηθήσατε, με τους "πανηγυρισμούς" και τα hurray για τη ταμπλέτα σας αλλά και την απορριπτική στάση προς τους "επερωτούντες", κάποιον επισκέπτη να ενημερωθεί γι αυτό που πρόκειται να αγοράσει, ώστε να προχωρήσει σε μια "informed decision"; ...δήλωσα ότι ήμουν υπερ-ικανοποιημένος με την οθόνη του φτηνού X98 Air, μάρκας LG και τεχνολογίας IGZO, που ήταν σίγουρα ανώτερη της "Chunghwa" του Lenovo, αλλά όταν το αναφέρω, στη σύγκριση με το φθηνό κι όλας, πετάς τη μπάλα στην εξέδρα...τί νόημα έχει; Αν δεν μπορείτε - να επιχειρηματολογήσετε χωρίς μηδενισμούς - να δώστε έστω πληροφορίες που ζητώνται, τότε αφήστε να απαντήσει κάποιος άλλος, δεν είστε υποχρεωμένοι να υπερασπίζεστε την αγορά σας...αφού εσάς σας ικανοποιεί, με γειά σας...προσπεράστε... Προσωπικά εξετάζω τη ταμπλέτα όπως εξέταζα κι έψαχνα πριν και τις "κινέζικες" που έχω αγοράσει... - Αν η ταμπλετα έχει αργή nand, ακόμη και για τα δεδομένα των eMMC 4.5.X, τότε προκύπτει σαφώς θέμα, χωρίς να έχει κάποιος "υπερ-υψηλές" απαιτήσεις...ο φίλος παραπάνω διαπίστωσε καθυστερήσεις σε περιβάλλον windows πχ... ...κάτι που δεν αντιμετώπιζα με την Teclast X98 Air II...(αλλά παρατήρησα στην x98 Air 3g C5J8) - Αν η ταμπλέτα έχει πολύ αδύναμα ηχεία, ώστε να απαιτείται η χρήση ακουστικών για multimedia, πάλι προκύπτει κάποιο θέμα... - Αν έχει θέμα με την αυτονομία, όταν συνδεθεί το πληκτρολόγιο, παλι προκύπτει θέμα, γιατί ακυρώνει το πλεονέκτημά της Παρόλαυτά, αν είχε οθόνη 9.7" θα είχα προχωρήσει ήδη στην αγορά, όπως έχω δηλώσει ήδη εδώ... Κάθε περαιτέρω συζήτηση που δεν έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν απαντά περιεκτικά σε ερωτήματα κι απορίες είναι περιττή (κι ενοχλητική για μένα που ψάχνομαι περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον) Σου απαντήθηκε και από μένα και από άλλους ότι η οθόνη του είναι πολύ καλή και σε ανάλυση και σε φωτεινότητα και σε αντίθεση, Η Chunghwa κατασκευάζει LCD Panels για πολλές εταιρίες monitors, laptops & TV, τώρα αν εσύ δεν την ξέρεις και θεωρείς επώνυμες εταιρίες μόνο όσες έχεις ακούσει και δεί στις διαφημίσεις δικό σου θέμα... Tώρα για τα υπόλοιπα που σ΄ενδιαφέρουν -και όπως βλέπεις μάλλον μόνο και αποκλειστικά εσένα- θα μπορούσες ν' ανοίξεις ένα άλλο ξεχωριστό νήμα -που μάλλον δεν θα απαντούσε κανένας- αντί να μαμήσεις αυτό με επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις της μισής σελίδας η μία... Φιλικά Ζαχαρίας... P.S: Aν σ΄ ενδιαφέρουν τόσο πολύ (και όλα μαζί) η μεγάλη αυτονομία, τα αρκετά δυνατά ηχεία, τα κλασσικά πληκτρολόγιο & οθόνη,το μικρό βάρος κ.λ.π ρίξε μια ματιά στο 11.6"άρι Asus X205TA, τα ευρωπαϊκά Amazon το έχουν στα ίδια λευτά... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα