Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν 2 μέρες,ενώ είχα αφήσει το mac μου ανοιχτό,σε κατάσταση αναμονής κ έλλειψα για λίγο από το σπίτι,όταν γύρισα βρήκα πεσμένη την ασφάλεια του σπιτιού.Ενώ την επανέφερα κανονικά,όταν προσπάθησα να ξανασυνδέσω το mac στο ρεύμα η ασφάλεια έπεσε εκ νέου.Το mac συνδέεται στο ρεύμα μέσω ενός πολύμπριζου ασφαλείας,το οποίο παρ'ότι έχει ενδείξεις λειτουργίας δεν δίνει ρεύμα(δοκίμασα να συνδέσω άλλες συσκευές επάνω,χωρίς αποτέλεσμα).Το mac αρνείται πεισματικά να δώσει σημεία ζωής ακόμα κ όταν το συνέδεσα σε άλλη μπρίζα του σπιτιού.

Δοκίμασα και αυτα εδώ τα βήματα αλλά χωρίς αποτέλεσμα.Οπότε καταλήγω στο συμπέρασμα ότι μάλλον βραχυκύκλωσε(;) η τροφοδοσία.Αλλά μπορεί να ρίξει ασφάλεια ο υπολογιστής(ακόμα και αν είναι mac);Θα ήθελα τη γνώμη σας επ'αυτού.

Εξουσιοδοτημένο κέντρο επισκευής για mac απ'ότι ξέρω έχει μόνο η Αθήνα κ η Θεσσαλονίκη.Πόσο υπολογίζετε ότι θα μου κοστίσει μια πιθανή επισκευή εκεί;Βρήκα και κάτι βίντεο από το ifixit οπότε σκέφτομαι να το φτιάξω μόνος μου,αλλά απ'ότι είδα κ το ανταλλακτικό για την τροφοδοσία είναι αρκετά τσουχτερο(άλλο που θα πρέπει να το αγοράσω μάλλον απο Αμερική με ότι μπελάδες συνεπάγεται αυτό).Αξίζει να πάρω το ρίσκο ή είναι πιθανό να έχει γίνει μεγλύτερη ζημιά κ οπότε ακόμα κ αν ρίξω τόσα λεφτά να κάνω μια τρύπα στο νερό;

To mac είναι μοντέλο 2009(A1225) και μέχρι τώρα δεν είχε εμφανίσει ποτέ κάποιο πρόβλημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πριν 2 μέρες,ενώ είχα αφήσει το mac μου ανοιχτό,σε κατάσταση αναμονής κ έλλειψα για λίγο από το σπίτι,όταν γύρισα βρήκα πεσμένη την ασφάλεια του σπιτιού.Ενώ την επανέφερα κανονικά,όταν προσπάθησα να ξανασυνδέσω το mac στο ρεύμα η ασφάλεια έπεσε εκ νέου.Το mac συνδέεται στο ρεύμα μέσω ενός πολύμπριζου ασφαλείας,το οποίο παρ'ότι έχει ενδείξεις λειτουργίας δεν δίνει ρεύμα(δοκίμασα να συνδέσω άλλες συσκευές επάνω,χωρίς αποτέλεσμα).Το mac αρνείται πεισματικά να δώσει σημεία ζωής ακόμα κ όταν το συνέδεσα σε άλλη μπρίζα του σπιτιού.

Δοκίμασα και αυτα εδώ τα βήματα αλλά χωρίς αποτέλεσμα.Οπότε καταλήγω στο συμπέρασμα ότι μάλλον βραχυκύκλωσε( ;) η τροφοδοσία.Αλλά μπορεί να ρίξει ασφάλεια ο υπολογιστής(ακόμα και αν είναι mac);Θα ήθελα τη γνώμη σας επ'αυτού.

Εξουσιοδοτημένο κέντρο επισκευής για mac απ'ότι ξέρω έχει μόνο η Αθήνα κ η Θεσσαλονίκη.Πόσο υπολογίζετε ότι θα μου κοστίσει μια πιθανή επισκευή εκεί;Βρήκα και κάτι βίντεο από το ifixit οπότε σκέφτομαι να το φτιάξω μόνος μου,αλλά απ'ότι είδα κ το ανταλλακτικό για την τροφοδοσία είναι αρκετά τσουχτερο(άλλο που θα πρέπει να το αγοράσω μάλλον απο Αμερική με ότι μπελάδες συνεπάγεται αυτό).Αξίζει να πάρω το ρίσκο ή είναι πιθανό να έχει γίνει μεγλύτερη ζημιά κ οπότε ακόμα κ αν ρίξω τόσα λεφτά να κάνω μια τρύπα στο νερό;

To mac είναι μοντέλο 2009(A1225) και μέχρι τώρα δεν είχε εμφανίσει ποτέ κάποιο πρόβλημα.

Για να καταλάβουμε....συνδέεις το τροφοδοτικό      καλώδιο του            στην πριζα και μετά το βάζεις στο mac και πέφτει η ασφάλεια?

Οταν συνδέεις βαζεις το τροφοδοτικο         καλώδιο       μονο του η ασφάλεια ειναι εντάξει ή ζεσταίνεται?

ΥΓ. προς πληροφόρησή σου το imac έχει εξωτερικό τροφοδοτικό, το οποίο αποσυνδεεται απο πισω απο την οθονη. Δοκιμασε το μια μονο του και πές μας ξανα.

Επεξ/σία από atheatos
Δημοσ.

Προφανώς για να μην παίρνει μπρος έχει θέμα το τροφοδοτικό σε πρώτη φάση 

Ναι μπορεί να ρίξει ασφάλεια ακόμα και φορτιστής κινητού το ότι είναι mac δεν έχει καμιά σημασία...

Από ηλεκτρονικής απόψεως όλα με τον ίδιο τρόπο δουλεύουν

Δημοσ.

Δεν έχω κάνει καμμία επέμβαση προς το παρόν.Το τροφοδοτικό είναι ενσωματωμένο εκεί π είπατε πίσω από την οθόνη αλλά δεν το έχω βγάλει προς το παρόν.Δυστυχώς σήμερα και αύριο όμως δεν έχω χρόνο να το ανοίξω για να το δοκιμάσω μόνο του.

Sent from my Lumia 520

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενα απλό βυσμα είναι, δεν είναι ενσωματωμένο, το τραβάς και βγαίνει. Οταν έστησες τον iMac δεν το είδες? Αν δεν το έστησες εσύ διάβασε το manual.

Ουσιαστικά είναι το εξωτερικό μερος του τροφοδοτικού, μάλλον ο μετασχηματιστής, γιατί  αν δεν κάνω λάθος έχει και μέσα κύκλωμα τροφοδοτικού.

Επεξ/σία από atheatos
Δημοσ.

Ενα απλό βυσμα είναι, δεν είναι ενσωματωμένο, το τραβάς και βγαίνει. Οταν έστησες τον iMac δεν το είδες? Αν δεν το έστησες εσύ διάβασε το manual.

Ουσιαστικά είναι το εξωτερικό μερος του τροφοδοτικού, μάλλον ο μετασχηματιστής, γιατί  αν δεν κάνω λάθος έχει και μέσα κύκλωμα τροφοδοτικού.

Συγνώμη για τον τόνο, αλλά αν κάποιος δεν ξέρει κάτι καλύτερα να μην μιλάει. ΚΑΝΕΝΑ iMac δεν έχει εξωτερικό τροφοδοτικό οπότε αν ο φίλος ακολουθήσει τις οδηγίες σου, το πιο πιθανό να πάθει ηλεκτροπληξία.

Δημοσ.

Συγνώμη για τον τόνο, αλλά αν κάποιος δεν ξέρει κάτι καλύτερα να μην μιλάει. ΚΑΝΕΝΑ iMac δεν έχει εξωτερικό τροφοδοτικό οπότε αν ο φίλος ακολουθήσει τις οδηγίες σου, το πιο πιθανό να πάθει ηλεκτροπληξία.

Εχω τον ίδιο υπόλογιστη,το έχω βγαλει το καλώδιο μερικές φορές απο πισω χωρίς να πάθω τίποτα και επειδή δεν ξερω αν μέσα στο κουτάκι που είναι στο καλώδιο αν υπάρχει πρόβλημα, του συνιστώ να το δοκιμάσει όπως θα δοκίμαζε ένα απλό καλώδιο τροφοδοσίας. Αν είναι να πάθει ηλεκτροπληξία επειδή  δοκίμασε μόνο το καλώδιο τροφοδοσίας τότε έλεος....

ΥΓ. τώρα πρόσεξα οτι δεν έχει κουτάκι ....αλλα και πάλι να δει μόνο το καλώδιο δεν νομίζω οτι είναι τόσο τραγικό.Tο δικό μου ειναι απο εξωτερικο με την Αγγλική πρίζα , οπότε ναι δεν είναι τροφοδοτικό απλά ενα απλο καλωδίο που όμως μπορεί να έχει και αυτό πρόβλημα και καλό ειναι να το δει.

Δημοσ.

Στην εικόνα βλέπετε ένα καμένο τροφοδοτικό iMac, που προκλήθηκε από άγνωστο αίτιο..

Στην συγκεκριμένη περίπτωση αφού η ασφάλεια πέφτει και σε σύνδεση του Mac απ' ευθείας σε πρίζα, φαίνεται να έχει βραχυκυκλώσει το τροφοδοτικό.  

post-157280-0-83910100-1441821929_thumb.jpg

Δημοσ.

Λοιπόν σίγουρα δεν είναι το καλώδιο τροφοδοσίας το οποίο έλεγξα κ αλλού.Οπότε καταληγω στο συμπέρασμα ότι φταίει σίγουρα το τροφοδοτικό.Υπάρχει περίπτωση να βρω καινούριο στην Ελλάδα και να μην χρειαστεί να το αγοράσω από το ifixit;

Sent from my Lumia 520

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...