Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ότι είπε ο tuxpower

+ για το «Πηγαμε windows 10 ερχεται dx12 που αξιοποιουν τους πολλους πυρήνες»

Συνεχίζει ο I3 να είναι ποιο γρήγορος από fx-8370

http://www.pcper.com/reviews/Graphics-Cards/DX12-GPU-and-CPU-Performance-Tested-Ashes-Singularity-Benchmark/Results-Heavy

ashesheavy-gtx980.png

Εσύ πασά μου έχεις θέμα δεν παίζει άλλο σενάριο... Αγιατρευτος

• Απαντ. 205
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Το εχω δει το παραπανω, η μητρικη του pentium ειναι για γελια+ το οτι οι διαφορες ειναι αστειες + το οτι επρεπε να κλοκαρει τον καθε επεξεργαστη οσο μπορουσε να παει με safe ρευμα και θερμοκρασιες. τα 4,4 ο 860 τα πιανει με stock ρευμα και χωρις διαφορα στις θερμοκρασιες. Μιλαμε για future proofing χωρις να δωσεις χρηματα για αλλαγη πλατφορμας

Ότι είπε ο tuxpower

+ για το  «Πηγαμε windows 10 ερχεται dx12 που αξιοποιουν τους πολλους πυρήνες»

Συνεχίζει ο I3 να είναι ποιο γρήγορος από fx-8370

http://www.pcper.com/reviews/Graphics-Cards/DX12-GPU-and-CPU-Performance-Tested-Ashes-Singularity-Benchmark/Results-Heavy

ashesheavy-gtx980.png

Ολοι οι επεξεργαστες στο παραδειγμα μπορουν να επεξεργαζονται 4+ νηματα. Ο g3258 μπορει?

http://www.rockpapershotgun.com/2015/03/05/quadcore-gaming/

Μάλλον η καραμέλα της AMD απο το 2010 ότι τώρα όπου να 'ναι έρχεται...  τα games θα τρέχουν καλύτερα σε 6-8 πυρήνες. Έρχεται τώρα το όπου να' ναι απο το 2010. Δεν κατακρίνω την AMD. Ηταν ένα στοίχημα που έχασε. Τώρα το έχασε γιατί η intel τα έκανε πλακάκια με τις μεγάλες εταιρείες gaming, κανείς δεν ξέρει. Η αλήθεια όμως αυτή είναι.

Τα πραγματα ειναι διαφορετικα τωρα. Με την επισημη ανακοινωση του dx12 εσυ θα επελεγες επεξεργαστη που μπορει να επεξεργαστει 2 νηματα? Η κυκλοφορια του ειναι κοντα. Και στο κατω κατω το κομματι του gaming αργησε να εξελιχθει. Οταν λεει οτι οτι οι πυρινες ηταν στο 70% εμενα αυτο μου διχνει αδυναμια του προγραμματος και οχι του chip.

Anyway ο καθενας ας ξεκαθαρισει τι χρηση κανει, τι αναγκες εχει στο θεμα μητρικης και ας πραξει αναλογα. Εδω θα ειμαστε και θα δουμε ποιοι θα βγουνε πρωτοι στις αγγελιες. οι 860 η οι 3258..

Δημοσ.

http://www.rockpapershotgun.com/2015/03/05/quadcore-gaming/

Μάλλον η καραμέλα της AMD απο το 2010 ότι τώρα όπου να 'ναι έρχεται... τα games θα τρέχουν καλύτερα σε 6-8 πυρήνες. Έρχεται τώρα το όπου να' ναι απο το 2010. Δεν κατακρίνω την AMD. Ηταν ένα στοίχημα που έχασε. Τώρα το έχασε γιατί η intel τα έκανε πλακάκια με τις μεγάλες εταιρείες gaming, κανείς δεν ξέρει. Η αλήθεια όμως αυτή είναι.

Το έβαλες που το έβαλες το link, μπες και στον κόπο να διαβάσεις :(

Δημοσ.

Δεν υποστηρίζω τον G3258. Ούτε τον 860κ. Την αλήθεια λέω μέχρι σήμερα. Ούτε είμαι κολλημένος με intel κτλ. Μακάρι να αντιστραφούν οι ρόλοι να πέσουν και λίγο οι τιμές της intel στους επεξεργαστές.

Δημοσ.

Είδα και τα super duper videos με BF4 (ο Θεός να το κάνει) με 18fps στα 720p για να δούμε ότι παίζει στο σαπακι. Οκ το φορτώνει μπράβο γέλασαν και οι πέτρες.

Ναι από εκεί που οι dual είναι και καλά stutter fest μόνο με το παιχνίδι και κλείνοντας «τα πάντα όλα» τα υπόλοιπα,γίνεται και εγγραφή και αρκετά tab στο chrome και σε παράθυρο και με τα διαγνωστικά στο παρασκήνιο και το τρέχει και με 18fps και αρκετά ομαλά όλα αυτά και μάλιστα με τον ποιο μικρό (σύγχρονο) επεξεργαστή που υπάρχει.

• Like 1
Δημοσ.

Τι να τα κάνω τα επιπλέον features που έχει μια μητρική fm2+ όταν με έναν 860k χάνω σημαντικά σε επεξεργαστική ισχύ σε σχέση με τον i3 4170, o i3 4170 προσφέρει περισσότερα απλά και ας είναι μια μητρική h81 κουτσουρεμένη σε σχέση με μια fm2+. Εμένα προσωπικά άνετα με καλύπτουν αυτά που προσφέρει μια h81 όπως και τον μέσο χρήστη και ένας i3 4170 είναι φοβερός επεξεργαστής για τα λεφτά του, κρύος, γρήγορος και οικονομικός σε κατανάλωση σε σχέση με τον athlon, τρομάρα της amd να ατιμάζει το όνομα των athlon που την ανέδειξαν ως εταιρεία ονομάζοντας έτσι τους συγκεκριμένους επεξεργαστές. O x4 860k μόνο value cpu που δεν είναι συγκριτικά με τον 4170. Value cpu ο 860k στα λόγια ίσως, όμως ο παράγοντας κλοκάρισμα που θέλει οπωσδήποτε για να πάρει τα πάνω του και το throttling από μητρικές που δεν έχουν ψύκτρες στα vrm είναι αναπόφευκτα στοιχεία που κάνουν τον 860k ασύμφορη αγορά. Επίσης σιγά το όφελος που θα φέρει το dx12 στους amd στο gaming, πάλι μπροστά είναι οι intel.

• Like 1
Δημοσ.

Ολοι οι επεξεργαστες στο παραδειγμα μπορουν να επεξεργαζονται 4+ νηματα. Ο g3258 μπορει?

Ο χ860 πόσο ποιο δυνατός είναι από τον fx-6300;

Εδω θα ειμαστε και θα δουμε ποιοι θα βγουνε πρωτοι στις αγγελιες.οι 860 η οι 3258..

Οι 3258 επειδή θα μπορεί να κάνει αναβάθμιση,ο κακομοίρης με το x860 θα πρέπει να αναγκαστεί να πουλήσει όλο το σύστημα να πάει σε κάτι καλύτερο κάτι που είναι αρκετά ποιο δύσκολο. 

• Like 2
Δημοσ.

Δεν ειχα ποτε 6300 για να ξερω, υπαρχουν ομως πηγες στο ιντερνετ. Αν θυμαμαι καλα ηταν λιγο χειροτερος απο τον i5 που ειχα, αρα ελαχιστα καλυτερος απο τον 860k. Φανταζομαι δε νομιζω οτι καποιος θα μπορουσε να διακρινει τη διαφορα

Δημοσ.

Φίλοι μην το πάτε στο vs. Για ποιο λόγο στήνεις ένα μηχάνημα? για gaming? harcore ή casual και facebook?

Έ λοιπόν για hardcore πάς σε intel. τέλος. Ο gamer δεν σημαίνει overclocker να πάρει τον fx8350 και να τον φτάσει 5.5ghz. Δεν τον ενδιαφέρει. Θέλει να βάλει 2 GTX πάνω και τέλος.

Δημοσ.

Φίλοι μην το πάτε στο vs. Για ποιο λόγο στήνεις ένα μηχάνημα? για gaming? harcore ή casual και facebook?

Έ λοιπόν για hardcore πάς σε intel. τέλος. Ο gamer δεν σημαίνει overclocker να πάρει τον fx8350 και να τον φτάσει 5.5ghz. Δεν τον ενδιαφέρει. Θέλει να βάλει 2 GTX πάνω και τέλος.

Ε ναι με το πορτοφολι του αλλου ετσι ευκολα φευγουν τα ευρω. Να παρει και 3 οθονες εαν ειναι. Εκτος εαν εσυ εχεις 2gtx και παιζεις σε  1080p.. Οτι ναναι

Ας το τελειωσουμε εδω και ας πουμε οτι συμφωνουμε οτι διαφωνουμε

Οι 3258 επειδή θα μπορεί να κάνει αναβάθμιση,ο κακομοίρης με το x860 θα πρέπει να αναγκαστεί να πουλήσει όλο το σύστημα να πάει σε κάτι καλύτερο κάτι που είναι αρκετά ποιο δύσκολο. 

Τι αναβαθμιση μωρε με τα σαπια πραγματα που αγορασε? Δινει 300 ευρω και παιρνει τελευταια τεχνολογια παλι κατι casual. Θα αγορασει cpu 200 ευρω 2 ετων παλια τεχνολογια? Η θα παρει μεταχειρισμενο? Η μητρικη δεν θα τον καλυψει καν για 2 χρονια γιατι ειδη τωρα ειναι κουτσουρεμενη

• Like 1
Δημοσ.

Ε ναι με το πορτοφολι του αλλου ετσι ευκολα φευγουν τα ευρω. Να παρει και 3 οθονες εαν ειναι. Εκτος εαν εσυ εχεις 2gtx και παιζεις σε  1080p.. Οτι ναναι

Ας το τελειωσουμε εδω και ας πουμε οτι συμφωνουμε οτι διαφωνουμε

Σε πληροφορώ ότι 2 φορες έστησα pc με intel. και ήμουν fan της AMD. Αντικειμενικά όμως αυτη είναι η αλήθεια. Και όχι δεν έχω ουτέ μια GTX. Και είμαι της λογικής οτι παίζεις και παιχνίδια πολύ άνετα με fx 6300 και r7260x και άσε τους άλλους να τραγουδάνε για 4κ ανάλυση.

• Like 1
Δημοσ.

Ας γραψω και εγω την προσωπικη εμπειρια μου . Το καλοκαιρι στησαμε με φιλο συστηματακι με g3258+b85 asrock killer που τα αγορασαμε μεταχειρισμενα 110.Επισης μας εκατσε και η ψυχτρα μεταχειρισμενη η  https://www.google.gr/search?q=Arctic+Cooling+Freezer+13&espv=2&biw=1920&bih=979&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMIjYeW4JnsxwIVQ1wUCh09twMQ#tbm=isch&q=Arctic+Cooling+Freezer+&imgdii=3e4-59FnyDb7WM%3A%3B3e4-59FnyDb7WM%3A%3BJHiizL9LWZhhZM%3A&imgrc=3e4-59FnyDb7WM%3Aστα 10ε. Εχω να πω οτι σε bf4 64αρι χαρτη multiplayer και oc στα 4,0ghz οπου δεν ειναι τιποτα για τον g3258 με καρτα την r9 270 την φτανει στα 85% χωρις να κολλαει.Και οταν θελησει πουλαει cpu και βαζει εναν i5

Δημοσ.

Δεν ειναι απαραιτητο να κανεις oc. Η δυναμη που εχει ο 860 stock φτανει μια χαρα. Και συν της αλλης τα παιχνιδια πλέον παιζονται κανονικα και αποτουν πολους πυρινες. Ακομα και τα χαζο online τυπου wow lol dota hots παιζουν αψογα στον 860k αρα την παραπανω δυναμη που λες οτι εχει ο i3 που θα την δεις? Στο word? Πηγαμε windows 10 ερχεται dx12 που αξιοποιουν τους πολλους πυρήνες καλητερα και η καραμελα του single trhead και του ipc ακομα υπαρχει. Και τελος εαν σε καλυπτει μια μητρικη που εχει 4 sata κατα 99% εισαι τοσο casual user που τζαμπα σκοτιζεις το κεφαλι σου. Διαφορα στη θεωρια μπορει να υπαρχει. στον πραγματικο κοσμο δεν υπαρχει.

Το γραφω ξανα μηπως και δεν το διαβασες.

Far cry 4 

ι5 2500κ avg 44 fps

860k avg 40fps

Αυτη ειναι μια διαφορα του 10% στα bench που διαβαζεις. Στον πραγματικο κοσμο αυτη η διαφορα ειναι για γελια.

Μια mainstream καρτα οπως η 270x δεν μπορει να καταλαβει τη διαφορα αναμεσα σε ενα cpu των 80 ευρω και σε ενα cpu των 180 ευρω. Δειτε και κανενα μηχανημα απο κοντα. Μην βλεπετε μονο βιντεακια στο youtube

Οι επιδοσεις ειναι αυτο το 10% που αναφερω στο παραδειγμα σε πραγματικο test που εκανα ο ιδιος. Αξιζει τα παραπανω χρηματα?

Σε αλλα games,οπως mmos, η το Metro Last Light,Dishonored,κ.τ.λ. ειναι μεγαλυτερη η διαφορα. Η μητρικη μου που ειναι και καλυτερο τσιπ απο το Η81 ,μου κοστισε 75 ευρω και 185 ο επεξεργαστης.Η διαφορα απο μια καλη μητρικη fm2+ και εναν 860K ειναι γυρω στα 80 ευρω,δεν ειναι κατι το τρομερο. Αν καποιος εχει αυστηρο budget δεν σου λεω οτι η amd λυση δεν θα του κανει την δουλεια,αλλα για 80 ευρω πηγαινω στο καλυτερο.

• Like 1
Δημοσ.

Σε αλλα games,οπως mmos, η το Metro Last Light,Dishonored,κ.τ.λ. ειναι μεγαλυτερη η διαφορα. Η μητρικη μου που ειναι και καλυτερο τσιπ απο το Η81 ,μου κοστισε 75 ευρω και 185 ο επεξεργαστης.Η διαφορα απο μια καλη μητρικη fm2+ και εναν 860K ειναι γυρω στα 80 ευρω,δεν ειναι κατι το τρομερο. Αν καποιος εχει αυστηρο budget δεν σου λεω οτι η amd λυση δεν θα του κανει την δουλεια,αλλα για 80 ευρω πηγαινω στο καλυτερο.

Με 80 ευρω αγοραζεις καλυτερη καρτα και καλητερο τροφοδοτικο. Εαν το budget ειναι 1000 ε τοτε φυσικα δεν το συζηταμε. στα 500 ευρω ομως??

Τι να τα κάνω τα επιπλέον features που έχει μια μητρική fm2+ όταν με έναν 860k χάνω σημαντικά σε επεξεργαστική ισχύ σε σχέση με τον i3 4170, o i3 4170 προσφέρει περισσότερα απλά και ας είναι μια μητρική h81 κουτσουρεμένη σε σχέση με μια fm2+. Εμένα προσωπικά άνετα με καλύπτουν αυτά που προσφέρει μια h81 όπως και τον μέσο χρήστη και ένας i3 4170 είναι φοβερός επεξεργαστής για τα λεφτά του, κρύος, γρήγορος και οικονομικός σε κατανάλωση σε σχέση με τον athlon, τρομάρα της amd να ατιμάζει το όνομα των athlon που την ανέδειξαν ως εταιρεία ονομάζοντας έτσι τους συγκεκριμένους επεξεργαστές. O x4 860k μόνο value cpu που δεν είναι συγκριτικά με τον 4170. Value cpu ο 860k στα λόγια ίσως, όμως ο παράγοντας κλοκάρισμα που θέλει οπωσδήποτε για να πάρει τα πάνω του και το throttling από μητρικές που δεν έχουν ψύκτρες στα vrm είναι αναπόφευκτα στοιχεία που κάνουν τον 860k ασύμφορη αγορά. Επίσης σιγά το όφελος που θα φέρει το dx12 στους amd στο gaming, πάλι μπροστά είναι οι intel.

Παμε αλλη μια, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ oc. 

Αφου σου αρεσε τοσο πολυ γιατι δεν το αγοραζεις? Νομιζεις οτι θα σου προσφερει κατι παραπανω απο αυτον που εχεις τωρα? Κανε ενα τεστ σε καποιο παιχνιδι η μια εφαρμογη με το παλιο συστημα και με το νεο, και ελα μετα να μας πεις τι διαφορες ειδες. Αλλα εαν λες οτι σε καλυπτει η h81 μαλλον δεν αποτελεις αντιπροσωπευτικο παραδειγμα hardcore χρηστη και εισαι περισσοτερο casual gamer. Σαν casual gamer η διαφορα ενος συστηματος με 860 ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ αλλο σε πραγματικη χρηση δεν φαινεται.

Δημοσ.

Φαίνεται και παραφαίνεται διαφορά με τον 4170, στα min max avg fps, οι βούτες στα παιχνίδια είναι λιγότερες με έναν intel και τα fps είναι πιο σταθερά, μην είσαι προκατειλημμένος υποστηρίζοντας τυφλά τον 860k σου, θα ήθελες να έχει την δύναμη του 4170. Δεν τον αγοράζω και ούτε θα τον αγοράσω ton 4170 γιατί δεν δίνω πια άλλα χρήματα για το pc, στο μέλλον θα σκεφτώ κανέναν μεταχειρισμένο i5 και θα είμαι οκ. Το πόσο hardcore χρήστης είσαι δεν κρίνεται από τα features της μητρικής αλλά από τις δουλειές που κάνεις, αλλά και πάλι αυτά που προσφέρει μια h81 είναι αρκετά για έναν hardcore gamer. Θα νοιαστεί ο hardcore gaming για τις θύρες sata, usb και τις λεπτομέρειες της μητρικής ή πολύ απλά θα θέλει ένα μηχάνημα να του παίζει όλα τα παιχνίδια ικανοποιητικά χωρίς θέματα ; Νομίζω το δεύτερο και πιστεύω πως όλοι θα συμφωνήσουν, ο gamer θέλει ένα pc που να παίζει παιχνίδια και να το κάνει και καλά και δεν τον νοιάζει κάτι παραπάνω.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...