Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κανε ενα σωστο build planning απο την αρχη. Αν εχεις σκοπο να πας σε ι5 κλειδωμενο μετα, τοτε καντο με Η81 διαφορα δε θα δεις. Αν εισαι σιγουρος οτι θα πας σε ι5 ξεκλειδωτο τοτε παρε απο την αρχη Ζ97. Απο την αλλη ομως τζαμπα ο κοπος γιατι καταρχας ο πεντιουμ ειναι μια χαρα για παιχνιδια και για τα παντα, κατα δευτερον αν ειναι να παρεις τωρα τον 3258 και μετα τον ι5 τοτε καλυτερα μαζεψε λεφτα και καντο απο την αρχη, γιατι ΜΕΤΑ που λες θα δωσεις εξτρα λεφτα για ι5.. Και αν ειναι να παρεις τον ι5 σε 3 χρονια τοτε δε θα αξιζει καν, με τα ιδια λεφτα θα υπαρχουν καλυτερα πραγματα.

Οι Η81 ειναι καλες για 3258 οβερκλοκ, αν προκειται να μεινεις στον πεντιουμ τοτε παιρνεις Η81 και κανεις οβερκλοκ. Και μετα αν θες κλειδωμενο ι5/ι7 δεν αλλαζεις μητρικη. Η Η81 απλα δεν εχει SLI/CF Support, εχει λιγοτερα σατα πορτς (4 εχει η δικια μου, μου φτανει εμενα). Γενικα δεν εχουν φρου φρου αλλα ειναι πολυ vfm..

• Απαντ. 205
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Επειδή δεν γνωρίζω καλά το αντικείμενο, κάνε μου μια σύνθεση αν μπορείς σε παρακαλώ με επεξεργαστή, μητρική, ραμ όμως με προϋπόθεση αναβάθμισης του CPU σε ξεκλειδωτους i5/i7.

Τα υπόλοιπα τα βρίσκω. Να δω ποσά θα βγει.

Και κάνε μου και μια σε κλειδωμένους.

Βασικά εγώ στα παιχνίδια δεν αναζητώ το μέγιστο, φαντάσου επίπεδο PS4 όχι παραπάνω. Αλλά να μου τα παίζει και τα μελλοντικά παιχνίδια. Εννοείται χωρίς κολλήματα όλα αυτά.

Δημοσ.

Επειδή ρώτησε ένας φίλος πιο πίσω, τον είχα με 750 ti για δύο μερες, εκει δεν θυμάμαι καλά πως έπαιζε, μετά ειχα την 290Χ δούλευε ο 3258 στα 90%+ και συνέχεια είχα κολλήματα μετά πήρε πόδι αφού βρήκα τον τωρινό επεξεργαστή σε καλή τιμή.

Θεωρώ ότι ο 3258 δεν κάνει για τα νεα παιχνίδια.

• Like 2
Δημοσ.

Εδώ κάνει ο 1,5Ghz παρατρίχα νάμουν arm του PS4 για τα σύγχρονα και όλα τα μελλοντικά παιχνίδια για τα επόμενα τουλάχιστον 4-5 χρόνια, δεν θα κάνει ο g3258;

Δημοσ.

Εδώ κάνει ο 1,5Ghz παρατρίχα νάμουν arm του PS4 για τα σύγχρονα και όλα τα μελλοντικά παιχνίδια για τα επόμενα τουλάχιστον 4-5 χρόνια, δεν θα κάνει ο g3258;

Και γιατί λένε ότι κάποια παιχνίδια είναι απαιτητικά και ζητάνε 4 πυρήνες επεξεργαστή για να παίξουν; Κάπου το διάβασα εδώ μέσα.... Μουφα είναι;

Δημοσ.

εγώ προσωπικά είχα το pc μου με I7 4790 τέρμα overkill για αυτά που έκανα οποτε τον πούλησα πήρα μια κάρτα γραφικών έβαλα τον g3258 τον έφτασα στα 5ghz και όταν έχω ξανά λεφτά θα πάω σε I7 πέμτης γενιάς.. κάνει σχεδόν τα πάντα μονο σε gta v είδα κάτι κωλύματα σε αλλα παιχνίδια πάλι απαιτητικά δεν είδα διαφορα οποτε αν δεν σου περισσεύουν λεφτά τώρα z97 και τον g3258 και μετά i7 γνώμη μου

Δημοσ.

Επειδή ρώτησε ένας φίλος πιο πίσω, τον είχα με 750 ti για δύο μερες, εκει δεν θυμάμαι καλά πως έπαιζε, μετά ειχα την 290Χ δούλευε ο 3258 στα 90%+ και συνέχεια είχα κολλήματα μετά πήρε πόδι αφού βρήκα τον τωρινό επεξεργαστή σε καλή τιμή.

Θεωρώ ότι ο 3258 δεν κάνει για τα νεα παιχνίδια.

Φυσικά και δεν κάνει.Χαζοί είναι εκεί στην intel να έκανε;

Δημοσ.

Και γιατί λένε ότι κάποια παιχνίδια είναι απαιτητικά και ζητάνε 4 πυρήνες επεξεργαστή για να παίξουν; Κάπου το διάβασα εδώ μέσα.... Μουφα είναι;

Ο πυρήνας δεν είναι μονάδα μέτρησης για την ταχύτητα, αν κάποιο παιχνίδι είναι απαιτητικό και ζητάει 4 πυρήνες (χ επιπέδου,κατά κανόνα δηλώνουν κάποιο μοντέλο επεξεργαστή) και έχεις μόνο 2 θα παίξει απλά ποιο αργά,αναλόγως το πόσο ποιο αργούς πυρήνες έχεις σε σχέση με αυτούς που ζητάνε.

Συν αυτά που δηλώνουν είναι για προ καθορισμένα επίπεδα ποιότητας και ταχύτητας σε fps,συν αυτό και συν εκείνο και συν την κουτσή μαρία.

Ότι και να αγοράσεις θα είναι υπερβολικό για κάποια πράγματα και δεν θα αρκεί για κάποια άλλα δεν το γλιτώνεις αυτό. 

Δημοσ.

Εαν εχεις μονο 2 πυρηνες τοτε ολο το φορτο θα παει σε αυτους τους 2, και επειδη ο 3258 εχει 2 πυρηνες ιδιους με του 4790κ με διαφορα ipc πολυ μεγαλυτερη ενος 6300 που υποτιθεται οτι δεν κολλαει σε πολυνηματικα παιχνιδια, και ο 3258 δεν προκειται να εχει κανενα θεμα φυσικα μεσα στα ορια του.

Δημοσ.

Στην ουσια ειναι ομως σχεδον ιδιοι οι πυρηνες, το AVX2 ειναι καλο να υπαρχει αλλα τι να το κανεις αν δεν χρησιμοποιειται, ελαχιστα προγραμματα του χρησιμοποιουν αυτη τη στιγμη. Το cache ειναι λογικο, αφου ακομα και οι ι5 εχουν λιγοτερο,  αυτο ειναι πιο πολυ κολπο μαρκετινγκ της ιντελ παρα κατι αλλο, αν και προσωπικα το βρισκω πολυ χρησιμο το παραπανω cache, αλλα τι να κανουμε με 60 ευρω δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα. 

Δεν προσπαθω να συγκρινω τον 4790κ με τον πεντουμ, ειπα απλα οτι οι 2 πυρηνες του 3258 ειναι ιδιοι με 2 του 4790κ, και αν δεν ειναι ιδιοι τοτε ειναι σχεδον ιδιοι, εαν ενα παιχνιδι χρησιμοποιει 1 πυρηνα τοτε θα τρεχει το ιδιο και στους 2 επεξεργαστες εφοσον εχουν τα ιδια ρολογια, αντε να εχει και 2 φπς παραπανω λογω καλυτερα χρονισμενων μνημων στον 4790κ.

Δημοσ.

Είναι ίδιας αρχιτεκτονικής αλλά δεν είναι ίδιοι ούτε ίσοι.Όλα παίζουν τον ρόλο τους.Και οι cache παίζουν ρόλο και δε εξαρτάται μόνο από το μέγεθος τους αλλά και τη ταχύτητα τους το είδος τους και το πως είναι δομημένο το chip.Και το ΗΤ βοηθάει κάποιες φορές.Το θέμα είναι οτι οι διπυρήνοι δεν κάνουν για σύγχρονο gaming.

• Like 1
Δημοσ.

Το ξαναλεω δεν ειπα οτι ειναι ιδιοι επεξεργαστες, λογικο ειναι αφου ο ενας κανει 5 φορες παραπανω στη τιμη, αλλα σε παιχνιδια που ειναι single threaded θα εχουν περιπου ιδιες επιδοσεις, οι πυρηνες τους ειναι σχεδον ιδιοι με ελαχιστες διαφορες., νομιζω οποιος παει να τον αγορασει θα ξερει οτι δεν εχει ΗΤ και οτι εχει λιγοτερη cache, τα παραπανω instructions που εχει ο 4790κ δεν θα κανουν τη διαφορα στα παιχνιδια, αλλα οι 2 παραπανω πυρηνες.. για αυτο και παντα λεμε οτι για παιχνιδια καθαρα ειναι προτιμοτερος ο ι5, που εχει και λιγοτερη cache και ουτε ΗΤ εχει, Για συγχρονο gaming δεν ξερω αν κανει, εγω μια χαρα παιζω παντως, φυσικα δεν παιζω bf4 κλπ οποτε δεν εχω αποψη εκει. Για τα 70 ευρω που κανει ειναι μια χαρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...