ShadowSora94 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Καλησπέρα, έχω ένα Acer 1650z το οποίο βγάζει artifacts στην οθόνη, μετά από διάφορα τεστς επιβεβαίωσα ότι είναι πρόβλημα της GPU(100%). Αρχικά νόμιζα ότι ήταν overheating λόγω καλοκαιριού οπότε είπα να δοκιμάσω να αλλάξω thermal paste, και παρατηρώ ότι το heatpipe πάνω από το copper heatsink της gpu είναι σπασμένο και το είχαν σφηνώσει με ένα τραπουλόχαρτο, ενώ ήμουν σίγουρος ότι αυτή ήταν η αίτια και πήγα να παραγγείλω thermal adhesive να το κολλήσω παρατηρώ ότι στο επόμενο boot δεν υπάρχουν artifacts, μετά από μερικά τεστς για να το επιβεβαιώσω βλέπω ότι όντως το pc δεν βγάζει artifacts όταν είναι ζεστό και βγάζει μόνο στα πρώτα cold boots, τι ακριβώς παίζει; Πιθανώς να κάνει self reflow/reballing από τις θερμοκρασίες που φτάνει;
SPANK Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Μάλλον δεν έχει καεί ακόμα η κάρτα αλλα ειναι στα πρόθυρα ή εχει πρόβλημα οποτε το καλύτερο που μπορείς να κάνεις ειναι να αλλάξεις αρχικά το heatpipe μηπως και προλάβεις να την σώσεις αν και μεταξύ μας ειναι δύσκολο αν φτάσεις να βλέπεις artifacts παρόλαυτα προσπάθησε το , το laptop να φανταστώ οτι το πήρες μεταχειρισμένο ετσι ?
ShadowSora94 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Μάλλον δεν έχει καεί ακόμα η κάρτα αλλα ειναι στα πρόθυρα ή εχει πρόβλημα οποτε το καλύτερο που μπορείς να κάνεις ειναι να αλλάξεις αρχικά το heatpipe μηπως και προλάβεις να την σώσεις αν και μεταξύ μας ειναι δύσκολο αν φτάσεις να βλέπεις artifacts παρόλαυτα προσπάθησε το , το laptop να φανταστώ οτι το πήρες μεταχειρισμένο ετσι ? Ναι, μεταχειρισμένο ήταν σε τιμή χώμα από γνωστό μου, φαινόταν καλή ιδέα να του βάλω linux οπότε και το πήρα. Τελικά θα κάτσω να φτιάξω σωστά το Heatpipe και αν στρώσει έστρωσε. Thanks.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα