`wearhint` Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Καλησπερα σε ολους! Θα ηθελα να ξεκινησω το θεμα αυτο ερωτομενος αν μπορω να επαναφερω στην ζωη μια καρτα γραφικων με το ψησιμο της. ειδα βινετο στο διαδικτυο που δεν πολυεμπιστευομαι αλλα και να το πιστευα θα ειχα μετατροπες απο κελσιου σε φαρενχαιτ και εκει ειναι αλλα τραβηγματα. εχω την θρυλικη καρτα γραφικων gtx 480 φημισμενη για τις υψηλες θερμοκρασιες της και την θελω πισω εστω και για λιγο χρονο. δουλευει πραγματι αυτη η πρακτικη το να ψηνεις και καλα το solder (?) ωστε η καρτα να επαναφερθει σε λειτουργικη κατασταση? και αν ναι, σε τι βαθμους και χρονους? ευχαριστω πολυ προκαταβολικα!
Chris92 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Ειναι μια τεχνικη με χαμηλο ποσοστο επιτυχια,δηλαδη ναι μεν μπορει να ξαναλειτουργησει η καρτα αλλα αργα η γρηγορα το προβλημα παντα επανερχεται.Η διαδικασια αυτη ονομαζεται reflow σε περιπτωση που θες να ψαξεις.Απλα να αναφερω οτι ΔΕΝ θα βαλεις την καρτα σου μεσα στο φουρνο που μαγειρευεις(λογο τοξικων αναθυμιασεων). Η καλυτερη επισκευη που μπορεις να κανεις σε αντιστοιχες βλαβες ονομαζεται reballing ,αλλα χρειαζεται ακριβο εξοπλισμο για να επιτευχθει 1
tuxpower Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Καλησπέρα φίλε μου. Να σου πω ότι πριν απο 5 ημέρες έφερα στην ζωή μια Gigabyte GTX 285, που την είχα και καθόταν και απλά το δοκίμασα. Η κάρτα πριν απο το ψήσιμο έκανε boot με μπλε γραμμές στην οθόνη και πριν γίνει είσοδος στο λειτουργικό μαυριζε η οθόνη και τέλος. Αφου κάθησα και το έψαξα σε κάποιους δούλεψε σε κάποιους άλλους όχι. Εγω προθέρμανα τον φούρνο στους 180 για 20 λεπτά, και αφού έκαιγε, έβαλα την κάρτα μέσα (χωρίς πλαστικά, μόνο πλακέτα) και ακουμπούσε σε 4 κομματάκια απο αλουμινόχαρτο για να μην ακουμπάει η κάρτα κάτω. Την άφησα 10 λεπτά (όπως λένε οι περισσότεροι 8 με 10 λεπτά). Την άφησα να κρυώσει 30 λεπτά και μετά έβαλα καινούργια thermal pads 0.5mm, kai θερμοαγώγιμη πάστα. Δούλεψε κανονικότατα φίλε μου για μένα, και να σου πω την αλήθεια ειχα χαμηλές προσδοκίες. Όμως δούλεψε ! Αν το κάνεις σου εύχομαι καλή τύχη σαν την δικία μου let me know for your results.
cliobaccarra Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Καλυτερα με θερμοπιστολο και οχι με φουρνο. Δοκιμασε την δεν εχεις να χασεις και τπτ.
tuxpower Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Αν δεν ακουμπάει η κάρτα σε κανένα σημείο όταν ψήνεται και την έχεις καθαρίσει απο πάστες, thermal pads κτλ είσαι οκ. http://haste.4saken.org/pics/baked8800gtx/8800baked2.jpg http://i49.tinypic.com/m7gxc.jpg
`wearhint` Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 δεδομενου οτι η καρτα ειναι νεκρη ( εχει 2 video inputs dvi και το ενα δεν πιανει καθολου, το αλλο ασπρες γραμμες, unrecognised device κτλπ.) πανω κατω νεκρη. δεν εχω solder iron ωστε να κανω οτι ειπε ο φιλος cliobaccarra, η καρτα ειναι ηδη αποσυναρμολογημενη μονο το τσιπ της ειναι σκετο ετοιμο να μπει. λογω του οτι η καρτουλα ειναι η πιο ζεστη της nvidia απο οτι ξερω λογικα ο φουρνος στους 200 βαθμους θα της φανει σαν idle mode XDDDDD θα ποσταρω το αποτελεσμα αυριο να εχουμε και κατι να γελαμε! 1
cliobaccarra Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Παντως εγω ειχα μεγαλυτερα ποσοστα επιτυχιας με θερμοπιστολο!! Μπορει να φταιει και ο φουρνος βεβαια ειναι miele και τον κοβω για δυνατο χαχα!!
mkp Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Το είχα κάνει αυτό πριν από 2 χρόνια περίπου σε χαλασμένη gpu από laptop και πέτυχε, βεβαία μετά από 2 μήνες πάλι χάλασε άλα δεν πειράζει γιατί ξανά έκανε το ίδιο, 10 φορές το έχω κάνει αυτό(ανά 2 μήνες μέσο ορό) και ακόμα δουλεύει. ( βεβαία μετά από 10 ψησίματα το pcb από πράσινο έγινε καφέ) το κλειδί στην επιτυχία είναι η θερμοκρασίες να φτάνουν του 200C ομαλά και να κατεβαίνουν επίσης ομαλά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα