Basilhs23___ Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Η δουλειά του σερβιτόρου αρχίζει και τελειώνει στον καφέ που θα σου φέρει. Χαμόγελο δεν θα απαιτούσα σε καμιά περίπτωση. Αν όμως του έχει πει το αφεντικό να χαμογελάς σε κάθε πελάτη τότε δυστυχώς εντάσσεται και το χαμόγελο στην δουλειά του σερβιτόρου στο συγκεκριμένο μαγαζί.
liopyr Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Το καλησπερα ειναι στο μενου ? Η μηπως ειναι υπερβαση καθηκοντων ? Εξαρτάται από τα ένσημα, στα βαρέα - ανθυγιεινά είναι ανεκτό. Θες να κοροϊδευόμαστε για 10 ποστ; Χαμόγελο δεν θα απαιτούσα σε καμιά περίπτωση. Αν όμως του έχει πει το αφεντικό να χαμογελάς σε κάθε πελάτη τότε δυστυχώς εντάσσεται και το χαμόγελο στην δουλειά του σερβιτόρου στο συγκεκριμένο μαγαζί. Αν ο αφεντικός έχει πει στην κοπελίτσα να τους αφήνει να της πιάνουν λίγο τον κώλο; Κι αυτό εντάσσεται στην δουλειά της; Κοντεύουμε να ξεχάσουμε τα αυτονόητα. Το χαμόγελο είναι είναι μία έκφραση που πηγάζει από κάτι που το προκαλεί. Δεν εκβιάζεται. 7
NoExit Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Η διαθεση του υπαλληλου σε μια δουλεια εξαρταται συνηθως απο την εργασιακη σχεση με τον εργοδοτη του. Αν ο εργαζομενος δεν εχει κινητρα να αποδωσει τοτε δε θα αποδωσει με οτι αυτο συνεπαγεται για τον πελατη. Αν μαλιστα αντιμετωπιζει κακες/αδικες συμπεριφορες απο ανωτερους, τοτε δεν μπορει κανεις να απαιτει τον αλλο βραχο σε ολο το 8ωρο/10ωρο/12ωρο του. Απο την αλλη το "εθιμο" του tip ειναι ενα καλο κινητρο για τον σερβιτορο να φερθει καλα στον πελατη ακομα κι αν ο εργοδοτης του ειναι για κλωτσιες. Γενικα, σε δουλεια που συναναστρεφεσαι με τον (Ελληνα) πελατη απευθειας , εχοντας Ελληνα εργοδοτη, θελει αρκετα ψυχικα αποθεματα για να την παλεψεις να εισαι καθως πρεπει σε βαθος χρονου. Η να σου αρεσει τρελα η φαση. 1
bluesattack Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Εξαρτάται από τα ένσημα, στα βαρέα - ανθυγιεινά είναι ανεκτό. Θες να κοροϊδευόμαστε για 10 ποστ; Αστο δεν πειραζει καταλαβα .Δεν εχει σημασια ποσο γρηγορος και εξυπηρετικος και αλλος στην δουλεια.Μπορει να χρειαστεις ας πουμε να πας και 50 φορες σε μια.. δημοσια υπηρεσια.Υπομονη πανω απ 'όλα και σεβασμος στα προσωπικα προβληματα του αλλου .Καλα τα λεω ?
liopyr Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Ding, level up, κι έλεγα πότε θα εμφανιστούν οι δημόσιοι υπάλληλοι.
hliastsek Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Εννοειτε πως θα αφησω οταν ο αλλος ειναι ευγενικος και με το χαμογελο. Οταν ομως ειναι στριμμενος και εχει ενα υφος "χαρη σου κανω που σου φέρνω την παραγγελια", ουτε καν
xpapias Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Αφηνω πάντα περίπου το 10% με στρογυλοποιηση 50 λεπτού. Εξαρτάται βεβαια και απο την εξυπηρέτηση.
Basilhs23___ Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Αν ο αφεντικός έχει πει στην κοπελίτσα να τους αφήνει να της πιάνουν λίγο τον κώλο; Κι αυτό εντάσσεται στην δουλειά της; Κοντεύουμε να ξεχάσουμε τα αυτονόητα. Το χαμόγελο είναι είναι μία έκφραση που πηγάζει από κάτι που το προκαλεί. Δεν εκβιάζεται. Θα βρεθεί κάποια στιγμή η κατάλληλη ρουμάνα/ουκρανή/ρωσίδα και θα το κάνει και αυτό.
ant_ Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δηλαδη δινεται φιλοδωρημα και σε αυτον που σας βαζει βενζινη πχ? γιατι δεν βλεπω καμια διαφορα στον βενζινα και στο γκαρσονι οποτε αν δινεται στον ενα και το θεωρειτε λογικο θα πρεπει και στον αλλον 2
bluesattack Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Κοντεύουμε να ξεχάσουμε τα αυτονόητα. Το χαμόγελο είναι είναι μία έκφραση που πηγάζει από κάτι που το προκαλεί. Δεν εκβιάζεται. Ολο υπερβολες.Το χαμογελο ανηκει στις πωλησεις,σαν τετοιο δεν ταιριαζει ουτε σε ολες τις φατσες,ουτε εχει το επιθυμητο αποτελεσμα αν ειναι εντελως βεβιασμενο.Ποιος ειπε οτι καποιος ''εκβιαζεται'' η οτι δεν του βγαινει αυθορμητα η οτι δεν το εχει δουλεψει ο ιδιος .Μπορει καλλιστα να ειναι καποιος ευγενικος χωρις να χαμογελαει.Με την λογικη την δικη σου παντως δεν θα επρεπε να χαμογελανε στις διαφημισεις , αλλα να σου δειχνουν μουτρωμενοι το προιον. 2
panos2171 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Αν ο αφεντικός έχει πει στην κοπελίτσα να τους αφήνει να της πιάνουν λίγο τον κώλο;Κι αυτό εντάσσεται στην δουλειά της; Nαι. Φυσικά δε μιλάμε όμως για μια κοινή καφετέρια αλλά για κάποιο καταγώγι που μαζεύονται καμένοι για χαρτιά/ζάρια κλπ. 2
giorgolavos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Παρακαλώ?? Δηλαδή το φαγητό του εστιατορίου το σουβλάκι από το σουβλατζίδικο και τον καφέ στον φτιάχνει ο σερβιτόρος; Κατ' αρχήν πρώτα θα σου φτιάξουν τον καφέ/φαγητό και μετά θα πάρουν τα χρήματα οπότε αν το έχουν σύστημα να κάνουν τανζανιές είτε πληρώσεις είτε οχι δεν αλλάζει κάτι, η μόνη περίπτωση να συμβεί αυτό είναι αν είσαι σε καμιά επαρχία και γνωστός και σε ξέρουν οτι αφήνεις κάτι. Και πάλι το γεγονός οτι θα πας κάπου και θα αφήσεις παραπάνω χρήματα για τον σερβιτόρο δεν σημαίνει τίποτα για την ποιότητα του φαγητού. Έζησα να το διαβάσω και αυτό..... το ότι είναι άνθρωπος δεν σημαίνει πως πρέπει να μην είναι εντάξει στην δουλειά του. ειδάλλως δεν κάνει γι αυτή τη δουλειά. γιατί μη μου πεις πως μόνο οι ιδιοκτήτες καφετέριας είναι πρηξοπούτσιδες γιατί όταν δούλευα σε ενοικιάσεις αυτοκινήτων και έπρεπε να αντιμετωπίσω τον κάθε ένα που δεν ξέρει να ξεκινήσει με συμπλέκτη - δεν παραδέχεται ότι γρατσούνισε το αμάξι- μου ζητούσε έκπτωση λες και ήμουν εγώ ο ιδιοκτήτης -δεν παραδεχόταν ότι ξέρασε μέσα στο αμάξι και πόοοοοσα άλλα και είχα τον ιδιοκτήτη να ξεσπάει τα νεύρα του λεκτικά σε μένα γιατί δεν σήκωνε το τηλέφωνο η γκόμενα ή κι εγώ δεν ξέρω τι. όταν καταγίνεσαι με κόσμο δεν μπορείς να είσαι μεγάλη παρασκευή liopyr Φίλε μου πρέπει να είσαι πολύ αφελής για να αφήνεις tip από φόβο μην τραβήξει μαλακία ο ντελιβεράς/σερβιτόρος/μπουφετζής/μάγειρας/whatever... αν ήταν αλήθεια, θα μπορούσες να το τραβήξεις δικαστικά. Χώρια η δυσφήμιση στο brand του μαγαζιού. Μιλάμε για άνθρωπο που τρέχει σαν τον Βέγγο και εσύ μας λες ότι θα βρει τον χρόνο να ξετυλίξει τις λαδόκολλες/αλουμινόχαρτα, να τραβήξει μια πηχτή στα γρήγορα και να τα ξανατυλίξει σε χρόνο dt. Άλλο το Big Bang και άλλο η πραγματικότητα. Σταματήστε να πιστεύετε σε ουρμπανιές: http://www.snopes.com/horrors/food/semen.asp ειπα το τι κανω εγω και, εγραψα καποιους απο τους λογους που το κανω. Μπορειτε να να με πειτε αφελη οπως λεει ο bedazzled ή οπως αλλιως θελετε αλλα ειμαι καποιο διαστημα στο χωρο για να εχω δει αρκετα και εχω ακουσει ακομα περισσοτερα. Εχω πιασει και μπουφετζη να φτυνει στην καφε που εφτιαχνε στην σερβιτορα επειδη αυτη τον "επαιζε μπαλα". Εννοειτε οτι τον εδιωξα επι τοπου και εννοειτε οτι δεν κραταω στο μαγαζι μου ατομα που μου δινουν εστω και την υποψια οτι θα κανουν κατι τετοιο, ομως δεν ειμαστε ολοι οι ανθρωποι ιδιοι και δεν ξερω οτι και αλλοι κανουν αυτα που κανω εγω. Επισης οταν αφηνεις τιπς "αγοραζεις" και την προσοχη του σερβιτορου την επομενη φορα που θα πας στο ιδιο μαγαζι.
MikeJ Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δε πέφτει ροχάλα για μη φιλοδώρημα... στην Ελλάδα πιστεύω (ειδικά τώρα στη κρίση) είναι σχεδόν δεδομένο ότι δεν θα πάρεις (συχνά) φιλοδώρημα ή θα πάρεις τπτ ψιλά.... Η ροχάλα πέφτει μόνο όταν στείλεις κάτι πίσω λέγοντας ότι δεν είναι καλό....
Προτεινόμενες αναρτήσεις