Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μεταξυ του μουντρουχου και του δουλοπρεπη υπαρχει ο επαγγελματισμος

 

Μεταξυ του χαζιοβιολη πελατη που νομιζει οτι με δυο πιτσες ''εχτισε'' το μαγαζι και του κοροιδου υπαρχει αυτος που απλα θελει να εξυπηρετηθει

Δημοσ.

Παρακαλώ??

 

Δηλαδή το φαγητό του εστιατορίου το σουβλάκι από το σουβλατζίδικο και τον καφέ στον φτιάχνει ο σερβιτόρος; Κατ' αρχήν πρώτα θα σου φτιάξουν τον καφέ/φαγητό και μετά θα πάρουν τα χρήματα οπότε αν το έχουν σύστημα να κάνουν τανζανιές είτε πληρώσεις είτε οχι δεν αλλάζει κάτι, η μόνη περίπτωση να συμβεί αυτό είναι αν είσαι σε καμιά επαρχία και γνωστός και σε ξέρουν οτι αφήνεις κάτι. Και πάλι το γεγονός οτι θα πας κάπου και θα αφήσεις παραπάνω χρήματα για τον σερβιτόρο δεν σημαίνει τίποτα για την ποιότητα του φαγητού. Έζησα να το διαβάσω και αυτό.....

Την πρώτη φορά που θα πας σε ένα μαγαζί ούτε σε ξέρουν, ούτε θα κάνουν κάτι στο φαγητό / ποτό σου. Την δευτερη φορά όμως θα σε ξέρουν. Και εγω επειδή, όσες φορές και να πάω σε ένα μαγαζί, δεν θα ξέρω τι σόι άνθρωπος είναι αυτός που θα με σερβίρει προτιμώ να ξέρει ότι αφήνω καλά τιπς και να με προσέξει.

Δημοσ.

το ότι είναι άνθρωπος δεν σημαίνει πως πρέπει να μην είναι εντάξει στην δουλειά του.

ειδάλλως δεν κάνει γι αυτή τη δουλειά.

γιατί μη μου πεις πως μόνο οι ιδιοκτήτες καφετέριας είναι πρηξοπούτσιδες γιατί όταν δούλευα σε ενοικιάσεις αυτοκινήτων και έπρεπε να αντιμετωπίσω τον κάθε ένα που δεν ξέρει να ξεκινήσει με συμπλέκτη - δεν παραδέχεται ότι γρατσούνισε το αμάξι- μου ζητούσε έκπτωση λες και ήμουν εγώ ο ιδιοκτήτης -δεν παραδεχόταν ότι ξέρασε μέσα στο αμάξι και πόοοοοσα άλλα και είχα τον ιδιοκτήτη να ξεσπάει τα νεύρα του λεκτικά σε μένα γιατί δεν σήκωνε το τηλέφωνο η γκόμενα ή κι εγώ δεν ξέρω τι.

όταν καταγίνεσαι με κόσμο δεν μπορείς να είσαι μεγάλη παρασκευή liopyr

  • Like 4
Δημοσ.

Αφηνω παντα, ακομα και να μην ειναι καλη η εξυπηρετηση θα αφησω πολυ λιγο.

Καλυτερα ειναι να αφηνω και να ειμαι σιγουρος οτι ο καφες εχει μεσα γαλα και οχι καποιο αλλο υγρο που παραχθηκε απο καποιο οργανο του μπουφετζη ή του σερβιτορου.

Το ιδιο ισχυει και για τα ντελιβερι, δεν ειναι υποχρεωτικο το tip αλλα καλυτερα να εισαι σιγουρος οτι δεν θα βρεις κατι που δεν πρεπει μεσα στο φαγητο σου, και παντα ειμαι αρκετα ευγενικος μαζι τους ακομα κι αν κανουν λαθος.

 

καποιος ας βρει την συμβουλη της Penny στον Sheldon

 

Φίλε μου πρέπει να είσαι πολύ αφελής για να αφήνεις tip από φόβο μην τραβήξει μαλακία ο ντελιβεράς/σερβιτόρος/μπουφετζής/μάγειρας/whatever... αν ήταν αλήθεια, θα μπορούσες να το τραβήξεις δικαστικά. Χώρια η δυσφήμιση στο brand του μαγαζιού.

 

Μιλάμε για άνθρωπο που τρέχει σαν τον Βέγγο και εσύ μας λες ότι θα βρει τον χρόνο να ξετυλίξει τις λαδόκολλες/αλουμινόχαρτα, να τραβήξει μια πηχτή στα γρήγορα και να τα ξανατυλίξει σε χρόνο dt. Άλλο το Big Bang και άλλο η πραγματικότητα.

 

Σταματήστε να πιστεύετε σε ουρμπανιές: http://www.snopes.com/horrors/food/semen.asp

  • Like 1
Δημοσ.

Μεταξυ του μουντρουχου και του δουλοπρεπη υπαρχει ο επαγγελματισμος

 

Μεταξυ του χαζιοβιολη πελατη που νομιζει οτι με δυο πιτσες ''εχτισε'' το μαγαζι και του κοροιδου υπαρχει αυτος που απλα θελει να εξυπηρετηθει

 

 

το ότι είναι άνθρωπος δεν σημαίνει πως πρέπει να μην είναι εντάξει στην δουλειά του.

ειδάλλως δεν κάνει γι αυτή τη δουλειά.

 

 

Νομίζω είναι εμφανής η διαφορά ανάμεσα στο κάνω την δουλειά μου και κάνω τον μαλάκα στην δουλειά μου.

Δημοσ.

επειδή με λένε γύφτο να σας ρωτήσω κάτι.

Φιλοδώρημα αφήνεται στους σερβιτόρους;

 

με φίλο που πάμε για καμια μπύρα ή να φάμε τίποτα πάντα αφήνει φιλοδώρημα.

1-2€ ανάλογα.

και δεν είναι άτομο που του περισσεύουν. το ξέρω καλά. άλλοι σε καλύτερη οικονομική κατάσταση δε αφήνουν ούτε cent.

καλά κι εγώ έχω αφήσει σε κάποιον μεγάλο λογαριασμό αλλα γενικά δεν αφήνω.

 

και πραγματικά δε βλέπω το λόγο να αφήσω.

ο σερβιτόρος δε πληρώνεται; πληρώνεται. ε πάει τελείωσε.

με την ίδια λογική λοιπόν γιατί να μην αφήνουμε φιλοδώρημα και στο βενζινάδικο στο super market στο ΚΕΠ.... κι εκεί μας εξυπηρετούνε.

 

ειλικρινά δε καταλαβαίνω το λόγο.

 

σ άλλες χώρες μπορεί ο σερβιτόρος να πληρώνεται με τα tips μόνο, εδώ δεν ισχύει αυτό. αν ίσχυε επίσημα τότε βλέπαμε....

 

τοποθετηθείτε επι του θέματος.

 

Πολλές φορές το μαγαζί προσλαμβάνει με μικρό μισθό γιατί τα tips είναι πολύ μεγάλα και έτσι συμπληρώνουν και υπερκαλύπτουν το μισθό, το έχω ακούσει και το έχω δει από γνωστούς μου. Είναι ανάλογα το μαγαζί..

 

Αν το σέρβις είναι μια χαρά και είσαι ικανοποιημένος γιατί να μην αφήσεις; εγώ πάντα αφήνω..

 

Και στο ντελιβερι αφήνω πάντα, ανάλογα με τον λογαριασμό, αν δεν ξεπερνά τα 5-10 αφήνω 1 ευρώ, αν είναι μεγαλύτερος ανάλογα με το τι γράφει η απόδειξη, όταν τους καλώ κοντά σε γιορτές αφήνω πάντα παραπάνω αλλά μέχρι 5 ευρώ.

Δημοσ.

Πλέον όχι και τόσο. Δεν πληρώνονται πλέον εξτρά, και έχω πετύχει γνωστό που δούλευε για 2 την ώρα, χωρίς ασφάλιση, χωρίς άδεια και χωρίς υπερωρίες. Ορθοστασία και τρέξιμο φουλ κάθε μέρα. Ε είπαμε..

Καλα εσεις η δεν εχετε δουλεψει ποτε στη ζωη σας η ζειτε σε αλλο πλανητη. Αυτα τα σκηνικα δεν γινοντε μονο με τους σερβιτορους και δεν ειναι ευθυνη κανενος να δινει φιλωδοριμα επειδη το αφεντικο ειναι γουρουνι. Αν θες να βοηθησης την κατασταση του "φιλου" σου πανε κανε παραπονο στο αφεντικο να πλρηρωνη καλα το προσωπικο του και να μην αδικη κανεναν. Αλλα βεβαια για να κανεις κατι τετοιο πρεπει να εισαι σοβαρος, ειλκρινης και να εχεις @@. Εχετε λοιπον τα @@ για κατι τοσο ουσιαστικο?? Ισως ενας στους 100.

  • Like 3
Δημοσ.

Νομίζω είναι εμφανής η διαφορά ανάμεσα στο κάνω την δουλειά μου και κάνω τον μαλάκα στην δουλειά μου.

Προφανως για σενα δεν ειναι.Αφου δεν εχεις προβλημα να ερθει ο αλλος με τα μουτρα στο πατωμα επειδη μπορει να εχει προβληματα.Και ο πελατης μπορει να εχει προβληματα ? Να μουγκριζει στον σερβιτορο δηλαδη ?

  • Like 1
Δημοσ.

Εγω αναλογως τις τιμες που εχει το μαγαζι. Αν ειναι συγκρατημενες αφηνω, αν βαραει στ αυτια δεν αφηνω τιποτα. Απο εκει και περα εξαρταται και απο τον σερβιτορο, αν μου δωσει την εντυπωση οτι ειναι καλος ανθρωπος, οχι καλος σερβιτορος, θα του αφησω.

Δημοσ.

το ότι είναι άνθρωπος δεν σημαίνει πως πρέπει να μην είναι εντάξει στην δουλειά του.

ειδάλλως δεν κάνει γι αυτή τη δουλειά.

γιατί μη μου πεις πως μόνο οι ιδιοκτήτες καφετέριας είναι πρηξοπούτσιδες γιατί όταν δούλευα σε ενοικιάσεις αυτοκινήτων και έπρεπε να αντιμετωπίσω τον κάθε ένα που δεν ξέρει να ξεκινήσει με συμπλέκτη - δεν παραδέχεται ότι γρατσούνισε το αμάξι- μου ζητούσε έκπτωση λες και ήμουν εγώ ο ιδιοκτήτης -δεν παραδεχόταν ότι ξέρασε μέσα στο αμάξι και πόοοοοσα άλλα και είχα τον ιδιοκτήτη να ξεσπάει τα νεύρα του λεκτικά σε μένα γιατί δεν σήκωνε το τηλέφωνο η γκόμενα ή κι εγώ δεν ξέρω τι.

όταν καταγίνεσαι με κόσμο δεν μπορείς να είσαι μεγάλη παρασκευή liopyr

 

Μερικοί νομίζουν ότι μόνο η δουλειά του ντελιβερά/σερβιτόρου είναι δύσκολη... λες και π.χ. τα παιδάκια στο Πλαίσιο ή στο Public καλοπερνάνε όλη μέρα στην ορθοστασία. Tips όμως δεν έχει για αυτούς/ες.

 

 

Μετα υπαρχουν και αλλες καταστασεις, μπουζουκια και ιστοριες που τα χωνεις για να σε ''προσεξουν''  , οχι μονο οι σερβιτοροι αλλα και ολοι οι θαμωνες.

Μεγάλη αλήθεια αυτό που είπες. Δεν είναι τυχαίο ότι τέτοιες συμπεριφορές σπανίζουν όσο πιο βόρεια πας στον χάρτη... αλλά είπαμε, εκεί είναι κρυόκωλοι που δεν δίνουν tips και δεν κάνουν μόστρα.

 

Επίσης, το αν θα λάβει κάποιος tip δεν έχει σχέση πάντα με την προθυμία/εργατικότητα... κακά τα ψέματα, μια ωραία σερβιτόρα με μεγάλα βυζγιά έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να πάρει tip (κι ας μην είναι τόσο εργατική) από μια ασχημούλα που σκίζεται να σε εξυπηρετήσει. Όποιος νομίζει ότι υπάρχει αντικειμενικότητα ή ότι δεν υφίσταται ρατσισμός ανάλογα με την εμφάνιση, πλανάται πλάνην οικτρά. Δεν είναι τυχαίο ότι η ομορφιά είναι βασικό προαπαιτούμενο για τέτοιες δουλειές.

  • Like 2
Δημοσ.

Προφανως για σενα δεν ειναι.Αφου δεν εχεις προβλημα να ερθει ο αλλος με τα μουτρα στο πατωμα επειδη μπορει να εχει προβληματα.Και ο πελατης μπορει να εχει προβληματα ? Να μουγκριζει στον σερβιτορο δηλαδη ?

 

 

Μάλλον για εσένα δεν είναι.

Αν θέλεις να δεις χαμόγελα, να παραγγείλεις κλόουν.

 

Η δουλειά του σερβιτόρου αρχίζει και τελειώνει στον καφέ που θα σου φέρει.

  • Like 1
Δημοσ.

Νομίζω είναι εμφανής η διαφορά ανάμεσα στο κάνω την δουλειά μου και κάνω τον μαλάκα στην δουλειά μου.

η ευγένεια και η τυπικότητα (άντε πες όχι το χαμόγελο ) είναι μέσα στο κάνω τη δουλειά μου.

  • Like 2
Δημοσ.

Μάλλον για εσένα δεν είναι.

Αν θέλεις να δεις χαμόγελα, να παραγγείλεις κλόουν.

 

Η δουλειά του σερβιτόρου αρχίζει και τελειώνει στον καφέ που θα σου φέρει.

Το καλησπερα ειναι στο μενου ? Η μηπως ειναι υπερβαση καθηκοντων ? 

  • Like 3
Δημοσ.

Την πρώτη φορά που θα πας σε ένα μαγαζί ούτε σε ξέρουν, ούτε θα κάνουν κάτι στο φαγητό / ποτό σου. Την δευτερη φορά όμως θα σε ξέρουν. Και εγω επειδή, όσες φορές και να πάω σε ένα μαγαζί, δεν θα ξέρω τι σόι άνθρωπος είναι αυτός που θα με σερβίρει προτιμώ να ξέρει ότι αφήνω καλά τιπς και να με προσέξει.

 

Ok εσύ μάλλον θα πηγαίνεις συχνά έξω για χρόνια στα ίδια μαγαζιά και θα σε ξέρουν, εγώ οχι. Πάντως πιστεύω ακόμα και έτσι δε νομίζω οτι θα προσέξουν κάτι περισσότερο στην ποιότητα του φαγητού.

Δημοσ.

 

όταν καταγίνεσαι με κόσμο δεν μπορείς να είσαι μεγάλη παρασκευή liopyr

ακριβως αυτο !

πριν πολλα χρονια στο ρομεο μια μερα  σκοτώθηκε σε τροχαίο  ατύχημα  ενα  πολυ κοντινό πρόσωπο του τσαλιικη !

εκείνος το βραδυ -εφόσον βγήκε- έδωσε τον καλύτερο του εαυτο , μες το κέφι , ολο το μαγαζι στο πόδι !

στο καμαρίνι έκλαιγε .. στην πίστα δεν μπορούσε να βγει σαν την μ παρασκευή !

εκεινο το βραδυ  δυο επιλογές ειχε !

η να μην βγει καθόλου

η να βγει σαν να μην τρέχει τίποτα ..

επέλεξε το δεύτερο

απο εκεινη την στιγμη και μετα , τιποτα διαφορετικό δεν θα μπορουσε να κανει  απο αυτο που έκανε  .

-----

 

και στον σερβιτόρο ειναι υποχρεωτικό το χαμόγελο και η ευγένεια

αν δεν τα ' χεις τράβα σπιτι σου

  • Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...