pournaras Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Οκ,να ξέρω αν τύχει ποτέ να πάω να μην παραγγείλω ποτέ μου.Είμαι υποχρεωμένος να πληρώσω τον καφέ ή ποτό μου.Όχι και να πληρώσω τον σερβιτόρο.Να δώσουμε και την λάντζα τότε,και την ετοιμασία. Αυτό είναι θέμα εργοδότη πιστεύω.Και τον αν δουλεύει με 2 την ώρα δεν είναι δικό μου θέμα.Αυτό λέει η λογική μου.Μπορεί και εγώ να δουλεύω με 2 την ώρα,αλλά όπως είπα δεν μου δίνει φιλοδώρημα το αφεντικό. Πάντως πρόσφατα οι έξυπνοι ρουμάνοι πολιτικοί θέλανε να περάσουν νόμο να φορολογούν το φιλοδώρημα.Δεν έγινε όμως.Το προσπαθήσανε. Οτι ναναι... 3
Expertr Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 παρα πολλοι μαγαζατορες πλεον ΔΕΝ αφηνουν τα φιλοδωρηματα στους σερβιτορους...ΕΙΔΙΚΑ οσοι ειναι σε τουριστικα μερη και δουλευουν σε εστιατορια κτλ . ( εκει μιλαμε για φιλοδωρηματα 20 και 30€ )
Basilhs23___ Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 παρα πολλοι μαγαζατορες πλεον ΔΕΝ αφηνουν τα φιλοδωρηματα στους σερβιτορους...ΕΙΔΙΚΑ οσοι ειναι σε τουριστικα μερη και δουλευουν σε εστιατορια κτλ . ( εκει μιλαμε για φιλοδωρηματα 20 και 30€ ) Το φιλοδώρημα το αφήνει ο πελάτης στο τραπέζι και το παίρνει αυτός που θα έρθει να πάρει τον δίσκο και να καθαρίσει το τραπέζι, τώρα αν κάθεται ο σερβιτόρος και βάζει τα φιλοδώρημα στο ταμείο ή δίνει στο αφεντικό τα επιπλέον χρήματα που αφήνει ο πελάτης πέραν του λογαριασμού.... ε τι να πω. 1
Anything you say Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Mαρεσει που πολλοι εξαντλουν την αγανακτηση τους και την οργη τους σε κατηγοριες επαγγελματων οπως οι σερβιτοροι και οι ντελιβεραδες.Γιατι ειναι ευκολο να κανεις τον νταη στον υπαλληλο που τρεχει για 2-3 ευρω την ωρα αλλα πιο δυσκολο να εισαι ανθρωπος. 9
Iris_89 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Το φιλοδώρημα το αφήνει ο πελάτης στο τραπέζι και το παίρνει αυτός που θα έρθει να πάρει τον δίσκο και να καθαρίσει το τραπέζι, τώρα αν κάθεται ο σερβιτόρος και βάζει τα φιλοδώρημα στο ταμείο ή δίνει στο αφεντικό τα επιπλέον χρήματα που αφήνει ο πελάτης πέραν του λογαριασμού.... ε τι να πω. Ξέρεις πως υπάρχουν κάμερες στα περισσότερα μαγαζιά? Ότι έχει μέσα δικά του άτομα ο μαγαζάτορας και κοιτάνε ποιος τα παίρνει και ποιος όχι? Αν κάποιος θέλει να μην τα μοιράζεται (γιατί αυτό το λένε ευτυχώς στην αρχή -αν ρωτήσεις- ) τότε ψάχνεις αλλού.
Unabomber Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Παντα αφηνω το προβλεπομενο, αφου παντα συμπεριλαμβανεται στην αποδειξη.....
bluesattack Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Ξέρεις πως υπάρχουν κάμερες στα περισσότερα μαγαζιά? Ότι έχει μέσα δικά του άτομα ο μαγαζάτορας και κοιτάνε ποιος τα παίρνει και ποιος όχι? Αν κάποιος θέλει να μην τα μοιράζεται (γιατί αυτό το λένε ευτυχώς στην αρχή -αν ρωτήσεις- ) τότε ψάχνεις αλλού. Δηλαδη εχει η καφετερια το πιτογυραδικο και το κλαμπ καμερες για να βλεπουν τα μπουρμπουαρ ? 1
Iris_89 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δηλαδη εχει η καφετερια το πιτογυραδικο και το κλαμπ καμερες για να βλεπουν τα μπουρμπουαρ ? Μιλάω για καφετέριες/εστιατόρια. Δεν τα βάζω όλα στο ίδιο σακί, αλλά πλέον τα περισσότερα έτσι είναι. Καλά στο κλαμπ που γίνεται της πόπης αν βλέπουν ανάμεσα στα σκοτάδια και τα περίεργα φώτα πάω πάσο
bluesattack Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Το πιο..σοσιαλιστικο ειναι να μαζευονται ολα μαζι και να μοιραζονται.Ο μουντρουχος βεβαια επιβραβευεται εξισου.Το πιο φιλελευθερο οτι ο πιο χαμογελαστος αφηνει τους αλλους πισω.Αλλα μετα ανταγωνιζεσαι για τα καλα τραπεζια και τους ανοιχτοχερηδες πελατες
Expertr Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Το φιλοδώρημα το αφήνει ο πελάτης στο τραπέζι και το παίρνει αυτός που θα έρθει να πάρει τον δίσκο και να καθαρίσει το τραπέζι, τώρα αν κάθεται ο σερβιτόρος και βάζει τα φιλοδώρημα στο ταμείο ή δίνει στο αφεντικό τα επιπλέον χρήματα που αφήνει ο πελάτης πέραν του λογαριασμού.... ε τι να πω. ΑΠλα το εχουν συνεννοηθει απο πριν και ο μαγαζατορας δεν ειναι χαζος...Βλεπει στο τραπεζι εαν εχουν αφησει η αν του τα δωσουν στο χερι....ξερω αρκετες τετοιες περιπτωσεις
Basilhs23___ Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Ξέρεις πως υπάρχουν κάμερες στα περισσότερα μαγαζιά? Ότι έχει μέσα δικά του άτομα ο μαγαζάτορας και κοιτάνε ποιος τα παίρνει και ποιος όχι? Αν κάποιος θέλει να μην τα μοιράζεται (γιατί αυτό το λένε ευτυχώς στην αρχή -αν ρωτήσεις- ) τότε ψάχνεις αλλού. Σε όσα από τα λίγα μαγαζιά και εστιατόρια έχω πάει δεν έχω διαπιστώσει κάμερες. Την πιθανότητα να υπάρχουν άλλοι εργαζόμενοι που να παρακολουθούν τι κάνει ο καθένας το έχω σκεφτεί. Για μένα αν πει ο μαγαζάτορας στον σερβιτόρο να μην παίρνει τα φιλοδωρήματα καλύτερα να φύγει και να αλλάξει μαγαζί. ΑΠλα το εχουν συνεννοηθει απο πριν και ο μαγαζατορας δεν ειναι χαζος...Βλεπει στο τραπεζι εαν εχουν αφησει η αν του τα δωσουν στο χερι....ξερω αρκετες τετοιες περιπτωσεις πραγματικα κατι τετοιοι μαγαζατορες ειναι για πολλες μπατσες, και μιλαμε και για μαυρο αφορολογητο χρημα. 1
noFEARgr Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Οταν παω για καφε δεν αφηνω σχεδον ποτε. ο καφες ειναι ηδη πολυ ακριβως . Σε εστιατοριο , ντελιβερι παντα απο ενα εως δυο ευρω
doubtful Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 επειδή με λένε γύφτο να σας ρωτήσω κάτι. Φιλοδώρημα αφήνεται στους σερβιτόρους; με φίλο που πάμε για καμια μπύρα ή να φάμε τίποτα πάντα αφήνει φιλοδώρημα. 1-2€ ανάλογα. και δεν είναι άτομο που του περισσεύουν. το ξέρω καλά. άλλοι σε καλύτερη οικονομική κατάσταση δε αφήνουν ούτε cent. καλά κι εγώ έχω αφήσει σε κάποιον μεγάλο λογαριασμό αλλα γενικά δεν αφήνω. και πραγματικά δε βλέπω το λόγο να αφήσω. ο σερβιτόρος δε πληρώνεται; πληρώνεται. ε πάει τελείωσε. με την ίδια λογική λοιπόν γιατί να μην αφήνουμε φιλοδώρημα και στο βενζινάδικο στο super market στο ΚΕΠ.... κι εκεί μας εξυπηρετούνε. ειλικρινά δε καταλαβαίνω το λόγο. σ άλλες χώρες μπορεί ο σερβιτόρος να πληρώνεται με τα tips μόνο, εδώ δεν ισχύει αυτό. αν ίσχυε επίσημα τότε βλέπαμε.... τοποθετηθείτε επι του θέματος. Εχω δουλεψει σερβιτορος αλλα σου λεω μην αφηνεις φιλοδωριμο πουθενα. Ασε φιλοδωρημα μονο ΣΕ ΑΥΤΟΝ που σου λεει η καρδια σου (αν θες φυσικα) αλλα μην το κανεις επειδη ειναι στη μοδα. Αυτο ειναι τραγικα ηλιθιο. Πολλες φορες αυτα τα φιλοδωριματα δεν μοιραζονται καν δικαια. Ειδικα αν εισαι αγορι και εχει και κοριτσια σερβιτορες. Υπαρχει πολυ ζηλία και πισωπλατες μαχαιριες ακομα και αναμεσα σε σερβιτορους. Επισης αυτο το φαινομενο ειναι πιο συχνο στις καφετεριες. 1
bluesattack Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Υπαρχει πολυ ζηλία και πισωπλατες μαχαιριες ακομα και αναμεσα σε σερβιτορους Kαι ρουφιανιλικια ? Αργησες να την παρεις/πας την παραγγελια Μητσο ? Δυνατα , να το ακουσει το αφεντικο
liopyr Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Προσωπικά αφήνω πάντα επειδή ξέρω πως ο υπάλληλος που δουλεύει σε αυτές τις δουλειές βασίζεται σε αυτά για να τα βγάλει πέρα, αλλά μακροπρόθεσμα η λογική των τιπς με βρίσκει κάθετα αντίθετο για δύο σημαντικούς λόγους. Ο βασικότερος είναι επειδή αυτή η λογική διαιωνίζει τις κακοπληρωμένες εργασίες. Όσο κάποιος τα βγάζει πέρα κουτσά-στραβά επειδή παίρνει κάποια έξτρα από τα τιπς, δεν θα μπει στην λογική να πει "γιατί ρε μαλάκα δουλεύω για τόσα και ο άλλος κονομάει τα κέρατα εις βάρος μου". Βέβαια ακόμα και αυτή η λογική είναι ξεπερασμένη πλέον, μιας και οι κακοπληρωμένες εργασίες είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Και κάποιοι αφεντικοί έχουν το θράσσος να κρατάνε ή να ενσωματώνουν τα τιπς στον μισθό που δίνουν. Ο δεύτερος λόγος, είναι το γεγονός πως το βρίσκω προσβλητικό. Φάση, "Έλα παιδί, ρίξε τα χαμόγελά σου, κάνε τον μαλάκα, τον ευγενικό, το πουτανάκι και το δουλικό, και εγώ δεν θα σε αφήσω έτσι." ..Σιγά ρε βλάχο, ήρθες να φας ένα κοψίδι και νομίζεις πως είσαι η βασίλισσα της Αγγλίας. Βάλτο εκεί που ξέρεις το εξτραδάκι σου. (σε έναν ιδανικό κόσμο). Δεν κάνω ποτέ διακρίσεις στο πόσο χαμογελαστός - εξυπηρετικός - γρήγορος είναι κάποιος, γιατί τον βλέπω σαν άνθρωπο, και οι άνθρωποι έχουν το "μειονέκτημα" να επηρεάζονται από σοβαρότερα προβλήματα από το αν σου χαμογελάνε ή όχι. 8
Προτεινόμενες αναρτήσεις