Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σαν πρώην σερβιτόρα σε εστιατόρια, τα φιλοδωρήματα ήταν πολλές φορές περισσότερα από τον μισθό μου. Γι' αυτό υπάρχει, αλλά δεν είναι υποχρεωτικό. είναι συμπλήρωμα του χαμηλού βασικού μισθού. Για πήγαινε στο εξωτερικό να δεις, σε πόσες χώρες είναι υποχρεωτικό.

  • Απαντ. 445
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σαν πρώην σερβιτόρα σε εστιατόρια, τα φιλοδωρήματα ήταν πολλές φορές περισσότερα από τον μισθό μου. Γι' αυτό υπάρχει, αλλά δεν είναι υποχρεωτικό. είναι συμπλήρωμα του χαμηλού βασικού μισθού. Για πήγαινε στο εξωτερικό να δεις, σε πόσες χώρες είναι υποχρεωτικό.

 

Κανονικα κι εδω υποχρεωτικο ηταν (μεχρι να αλλαξουν οι συμβασεις σε ατομικες με τα μνημονια), αλλα κανεις δεν το τηρουσε, για αυτο και ολοι γραφονται ως ποτηραδες ή οτιδηποτε αλλο ωστε να μην φαινονται ως σερβιτοροι.

 

http://taxpress.gr/archives/16770

Δημοσ.

Ποσο παίρνουν δλδ;

750€ 8ωρο πρωινό 7-3 η πιο "χαμηλά" αμειβόμενη γνωστή μου μπουφετζού

 

1600€ Delivery ο μπατζανάκης μου που φτάνει τα 2k με tips (12ώρο)

 

Για την φύση της εργασίας και τα δεδομενα της εποχής θα έλεγα ότι παραείναι καλά τα λεφτά.

  • Like 2
Δημοσ.

1600 καθαρά από την δουλειά ο delivery; Χωρίς τα τιπς;;;Παίρνω παπί χτες (δεν το πολύ πιστεύω :P)

Οπα edit 12 ωρο είπες με 7 μέρες την βδομάδα κάπου 4.7 ανά ώρα με βενζίνες. Που είναι τα καλά λεφτά και τρελάθηκα εγώ :P

Δημοσ.

Για μένα δείγμα επαγγελματισμού είναι να αντιμετωπίζεις όλους τους πελάτες το ίδιο. Προφανώς άλλοι το βλέπουν διαφορετικά και είναι υπέρ της προνομιακής μεταχείρισης. Φιλικά.

Αν ο σερβιτόρος έχει γίνει λάστιχο και τους εξυπηρετεί όλους γιατί όχι;

 

Συν ότι το τιπ δεν πάει μόνο στο σερβιτόρο αλλά και στην κουζίνα, στην κοπέλα στο ταμείο, αν υπαρχει, κλπ.

1600 καθαρά από την δουλειά ο delivery; Χωρίς τα τιπς;;;Παίρνω παπί χτες (δεν το πολύ πιστεύω :P)

3€/ ώρα με 4ωρη εργασία, 12€ ανά ημέρα, και τα τιπς δεν στα εγγυάται, φυσικά, κανείς. Σε τέτοιες εποχές, παιδί δεν ζεις.

Α, και σαν άτομο του επαγγέλματος, πάντα αφήνω, ανάλογος την παραγγελία, άνω των 10€ αφήνω 1€ συν το υπόλοιπο απο τα ψηλα, κάτω των δέκα, το υπόλοιπο απ τα ψηλα.

 

 

Εδιτ:

 

Υπό εξαιρετικές συνθήκες έχω αφήσει και 4.5€ τιπς, αλλά, ΑΛΛΑ χιονίζε και ήρθε απ την άλλη άκρη της πόλης.

Δημοσ.

Αφήνω αν τύχει.Αλλιώς όχι.

Το ίδιο και το αφεντικό στην δουλειά μου δεν με αφήνει φιλοδώρημα,άσχετα αν δουλέψω πολύ ή όχι.

  • Like 3
Δημοσ.

Όταν βλέπω ευχάριστη συμπεριφορά και με εξυπηρετούν άψογα, πάντα αφήνω.

Όταν βλέπω μούτρα, βαρεμάρα, υφακι, άκυρο.

  • Like 3
Δημοσ.

Πάντα αφήνω, έστω το κατιτίς αν δεν μου περισσεύουν για παραπάνω. Τώρα αν ο σερβιτόρος είναι μουντρούχος, απότομος ή anyway να έχει άσχημη συμπεριφορά, αφήνω χάλκινα :P

 

Μία φορά έκανα παράπονα σε υπεύθυνο μαγαζιού, για σοβαρό λόγο.

Δημοσ.

δεν δίνω ούτε 1 λεπτό και ούτε πρόκειται να δώσω.

Οποιος θέλει να με πει γύφτο ας με πει δε με νοιάζει τίποτα.

Δημοσ.

Κανονικα κι εδω υποχρεωτικο ηταν (μεχρι να αλλαξουν οι συμβασεις σε ατομικες με τα μνημονια), αλλα κανεις δεν το τηρουσε, για αυτο και ολοι γραφονται ως ποτηραδες ή οτιδηποτε αλλο ωστε να μην φαινονται ως σερβιτοροι.

 

http://taxpress.gr/archives/16770

Όταν ήταν υποχρεωτικό, δεν προβλεπόταν σταθερός μισθός, από τη στιγμή που έχει ενσωματωθεί ο μισθός τους στις τιμές των προιόντων, δεν έχει νόημα...

  • Like 1
Δημοσ.

Σαν πρώην σερβιτόρα σε εστιατόρια, τα φιλοδωρήματα ήταν πολλές φορές περισσότερα από τον μισθό μου. Γι' αυτό υπάρχει, αλλά δεν είναι υποχρεωτικό. είναι συμπλήρωμα του χαμηλού βασικού μισθού. Για πήγαινε στο εξωτερικό να δεις, σε πόσες χώρες είναι υποχρεωτικό.

Σε ποιες είναι υποχρεωτικό;

Δημοσ.

https://en.wikipedia.org/wiki/Gratuity#Asia

 

Υποχρεωτικό είναι σίγουρα στην Αμερική και Καναδά αν δεν κάνω λάθος. Στην Ευρώπη, αρκετές χώρες όπως θα διαβάσεις, δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά είτε είναι expected, είτε είναι ένα ποσοστό από τον λογαριασμό.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...