Iris_89 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Σαν πρώην σερβιτόρα σε εστιατόρια, τα φιλοδωρήματα ήταν πολλές φορές περισσότερα από τον μισθό μου. Γι' αυτό υπάρχει, αλλά δεν είναι υποχρεωτικό. είναι συμπλήρωμα του χαμηλού βασικού μισθού. Για πήγαινε στο εξωτερικό να δεις, σε πόσες χώρες είναι υποχρεωτικό.
pournaras Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Σαν πρώην σερβιτόρα σε εστιατόρια, τα φιλοδωρήματα ήταν πολλές φορές περισσότερα από τον μισθό μου. Γι' αυτό υπάρχει, αλλά δεν είναι υποχρεωτικό. είναι συμπλήρωμα του χαμηλού βασικού μισθού. Για πήγαινε στο εξωτερικό να δεις, σε πόσες χώρες είναι υποχρεωτικό. Κανονικα κι εδω υποχρεωτικο ηταν (μεχρι να αλλαξουν οι συμβασεις σε ατομικες με τα μνημονια), αλλα κανεις δεν το τηρουσε, για αυτο και ολοι γραφονται ως ποτηραδες ή οτιδηποτε αλλο ωστε να μην φαινονται ως σερβιτοροι. http://taxpress.gr/archives/16770
chill Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Ποσο παίρνουν δλδ;750€ 8ωρο πρωινό 7-3 η πιο "χαμηλά" αμειβόμενη γνωστή μου μπουφετζού 1600€ Delivery ο μπατζανάκης μου που φτάνει τα 2k με tips (12ώρο) Για την φύση της εργασίας και τα δεδομενα της εποχής θα έλεγα ότι παραείναι καλά τα λεφτά. 2
tony81 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 1600 καθαρά από την δουλειά ο delivery; Χωρίς τα τιπς;;;Παίρνω παπί χτες (δεν το πολύ πιστεύω ) Οπα edit 12 ωρο είπες με 7 μέρες την βδομάδα κάπου 4.7 ανά ώρα με βενζίνες. Που είναι τα καλά λεφτά και τρελάθηκα εγώ
status Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Για μένα δείγμα επαγγελματισμού είναι να αντιμετωπίζεις όλους τους πελάτες το ίδιο. Προφανώς άλλοι το βλέπουν διαφορετικά και είναι υπέρ της προνομιακής μεταχείρισης. Φιλικά. Αν ο σερβιτόρος έχει γίνει λάστιχο και τους εξυπηρετεί όλους γιατί όχι; Συν ότι το τιπ δεν πάει μόνο στο σερβιτόρο αλλά και στην κουζίνα, στην κοπέλα στο ταμείο, αν υπαρχει, κλπ. 1600 καθαρά από την δουλειά ο delivery; Χωρίς τα τιπς;;;Παίρνω παπί χτες (δεν το πολύ πιστεύω )3€/ ώρα με 4ωρη εργασία, 12€ ανά ημέρα, και τα τιπς δεν στα εγγυάται, φυσικά, κανείς. Σε τέτοιες εποχές, παιδί δεν ζεις.Α, και σαν άτομο του επαγγέλματος, πάντα αφήνω, ανάλογος την παραγγελία, άνω των 10€ αφήνω 1€ συν το υπόλοιπο απο τα ψηλα, κάτω των δέκα, το υπόλοιπο απ τα ψηλα. Εδιτ: Υπό εξαιρετικές συνθήκες έχω αφήσει και 4.5€ τιπς, αλλά, ΑΛΛΑ χιονίζε και ήρθε απ την άλλη άκρη της πόλης.
palawiaris Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Αφήνω αν τύχει.Αλλιώς όχι. Το ίδιο και το αφεντικό στην δουλειά μου δεν με αφήνει φιλοδώρημα,άσχετα αν δουλέψω πολύ ή όχι. 3
Valerie_ Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Όταν βλέπω ευχάριστη συμπεριφορά και με εξυπηρετούν άψογα, πάντα αφήνω. Όταν βλέπω μούτρα, βαρεμάρα, υφακι, άκυρο. 3
Iris_89 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Πάντα αφήνω, έστω το κατιτίς αν δεν μου περισσεύουν για παραπάνω. Τώρα αν ο σερβιτόρος είναι μουντρούχος, απότομος ή anyway να έχει άσχημη συμπεριφορά, αφήνω χάλκινα Μία φορά έκανα παράπονα σε υπεύθυνο μαγαζιού, για σοβαρό λόγο.
Big Boss Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 δεν δίνω ούτε 1 λεπτό και ούτε πρόκειται να δώσω. Οποιος θέλει να με πει γύφτο ας με πει δε με νοιάζει τίποτα.
Vassilis_24 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Κανονικα κι εδω υποχρεωτικο ηταν (μεχρι να αλλαξουν οι συμβασεις σε ατομικες με τα μνημονια), αλλα κανεις δεν το τηρουσε, για αυτο και ολοι γραφονται ως ποτηραδες ή οτιδηποτε αλλο ωστε να μην φαινονται ως σερβιτοροι. http://taxpress.gr/archives/16770 Όταν ήταν υποχρεωτικό, δεν προβλεπόταν σταθερός μισθός, από τη στιγμή που έχει ενσωματωθεί ο μισθός τους στις τιμές των προιόντων, δεν έχει νόημα... 1
palawiaris Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Σαν πρώην σερβιτόρα σε εστιατόρια, τα φιλοδωρήματα ήταν πολλές φορές περισσότερα από τον μισθό μου. Γι' αυτό υπάρχει, αλλά δεν είναι υποχρεωτικό. είναι συμπλήρωμα του χαμηλού βασικού μισθού. Για πήγαινε στο εξωτερικό να δεις, σε πόσες χώρες είναι υποχρεωτικό. Σε ποιες είναι υποχρεωτικό;
Iris_89 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 https://en.wikipedia.org/wiki/Gratuity#Asia Υποχρεωτικό είναι σίγουρα στην Αμερική και Καναδά αν δεν κάνω λάθος. Στην Ευρώπη, αρκετές χώρες όπως θα διαβάσεις, δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά είτε είναι expected, είτε είναι ένα ποσοστό από τον λογαριασμό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις