Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όποτε να φανταστώ αν σε εξυπηρετησει κάποιος χωρίς να σου πει κουβέντα δεν θα έχεις πρόβλημα? Η αντιθέτως αν θες να ρωτήσεις κάτι βγάλε άκρη απο τον κατάλογο εγώ πληρωνομαι για να μεταφέρω μόνο. Φιλικά.

• Like 1
  • Απαντ. 445
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

.Για τους γιατρους υπαρχει ορκος για τους Δ.Υ κωδικας δεοντολογιας .Σημαντικες διαφορες θα ελεγα απο το σερβιρισμα και το tip.

Καλά τώρα, μην πιάσουμε το πόσο «σέβονται» τον όρκο του Ιπποκράτη οι περισσότεροι (σαφώς υπάρχουν και εξαιρέσεις)...

Και το Σύνταγμα πολλά λέει περί ισονομίας, αλλά η πράξη άλλα μας λέει.

Με λίγα λόγια καλή η θεωρία και οι νόμοι, αρκεί να εφαρμόζονται. Αν δεν εφαρμόζονται, είναι σαν να μην υπάρχουν (το μεγάλο πρόβλημα αυτής της χώρας).

Δημοσ.

οχι, δεν εισαι υποχρεωμένος να αφησεις κατι.

ΑΝ ομως, η εξυπηρέτηση και ο τροπος που σου φερθηκε ο σερβιτορος σου άρεσε, αν "ξεπερασε τις προσδοκιες σου" τοτε γιατι να μην αφήσεις; 

Οκ, μπορει να πει ο αλλος οτι οπου υπαρχει εξυπηρετηση πελατων σηκώνει tip. H αλήθεια ειναι ότι τώρα σκέφτομαι, γιατι αν ενας πχ, πωλητης με βοηθησει πολυ σε καποια αγορα, να μην του αφησω tip.. Xμ, με βαλατε σε σκέψεις

• Like 4
Δημοσ.

'Ατοπο να συγκρίνουμε άσχετες οικονομίες με την Ελλάδα. Αμερική και στα κομμωτήρια - νυχάδικα - μασατζίδικα - κέντρα αισθητικής επιβάλλεται το τιπ, ενώ Ιαπωνία δεν υπάρχει καν και σε κυνηγάνε γιατί νομίζουν ότι ξέχασες τα λεφτά σου.

Δεν σε υποχρεώνει κανείς να δώσεις, αλλά όπως ήδη ειπώθηκε όποιος έχει κάνει αυτή τη δουλειά συνήθως δίνει γιατί ξέρει πως είναι. 

• Like 2
Δημοσ.

Όποτε να φανταστώ αν σε εξυπηρετησει κάποιος χωρίς να σου πει κουβέντα δεν θα έχεις πρόβλημα? Η αντιθέτως αν θες να ρωτήσεις κάτι βγάλε άκρη απο τον κατάλογο εγώ πληρωνομαι για να μεταφέρω μόνο. Φιλικά.

Για μένα δείγμα επαγγελματισμού είναι να αντιμετωπίζεις όλους τους πελάτες το ίδιο. Προφανώς άλλοι το βλέπουν διαφορετικά και είναι υπέρ της προνομιακής μεταχείρισης. Φιλικά.

Δημοσ.

Να δώσω αν έχω απέναντι μου επαγγελματίες που θα με προσέξουν να με εξυπηρετήσουν γρήγορα. Αλλά οι περισσότεροι είναι πιτσιρικάδες που χαζεύουν τα κωλαρακια που κυκλοφορούν και ΔΕΝ κοιτάνε τα τραπέζια. Τους κυνηγάς να τους πληρώσεις το λογαριασμό. Τιπ δεν παίζει γιατί δεν το αξίζουν

Δημοσ.

οχι, δεν εισαι υποχρεωμένος να αφησεις κατι.

ΑΝ ομως, η εξυπηρέτηση και ο τροπος που σου φερθηκε ο σερβιτορος σου άρεσε, αν "ξεπερασε τις προσδοκιες σου" τοτε γιατι να μην αφήσεις; 

Οκ, μπορει να πει ο αλλος οτι οπου υπαρχει εξυπηρετηση πελατων σηκώνει tip. H αλήθεια ειναι ότι τώρα σκέφτομαι, γιατι αν ενας πχ, πωλητης με βοηθησει πολυ σε καποια αγορα, να μην του αφησω tip.. Xμ, με βαλατε σε σκέψεις

Εννοείται ότι αν πετύχεις π.χ. γνώστη υπάλληλο (σπάνιο φαινόμενο) σε κανά Πλαίσιο/Public, θα πρέπει να έχεις την ίδια νοοτροπία περί tipping. Δεν είναι όλοι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν το τελευταίο μοντέλο της nVidia ή της Samsung.

Δεν καταλαβαίνω γιατί να δικαιούνται tipping μόνο οι σερβιτόροι...

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είπε κανείς ότι δικαιούνται ρε αδερφε γτ κολας; Θες να αφήσεις στον βενζίνα μπόι; Άσε μαζί σου κ εγώ. Έτσι έχει επικρατήσει τι να λέει..

που να ανοξει κάνα θέμα με λεφτά σε ζητιάνους ορε τι μάτια θα ματώσουν

• Like 2
Δημοσ.

Όχι δεν αφήνω.

Είναι η δουλειά του να με εξυπηρετεί κ να μείνω ευχαριστημένος. Κ ο μισθός του ειναι ενσωματωμένος στο ποσό που πληρώνω στο λογαριασμό.

Δεν ξέρω δε ΚΑΝΕΝΑΝ γνωστό μου που να κάνει αυτή τη δουλειά (plus delivery) που να μην αμοίβεται υπέρ του δέοντος καλα για τη φύση της δουλειάς.

• Like 2
Δημοσ.

Αφήνω φιλοδόρημα τις περισσότερες φορές. Αν και τώρα πηγαίνω τρίτη λυκείου, οπότε δεν έχω δικιά μου δουλεία, με αποτέλεσμα να μην αφήνω παντα. Επίσης όταν δεν έχω ψιλά δεν αφήνω. (μπορεί να πω σε κανέναν φίλο μου να αφήσει)

Και σχετικό "opening" ταινίας:

https://www.youtube.com/watch?v=ZKKxfeNl4uk

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω γιατί να δικαιούνται tipping μόνο οι σερβιτόροι...

Ε συνηθιζεται , κατι η ορθοστασια τωρα, κατι το ψιλοχυμα ωραριο ,κατι οι μισθοι , γενικα αποζημιωνεις την ταλαιπωρια του .Μπορει να εχει μεινει απο παλια που ο σερβιτορος ηταν το ''παιδι''.Δεν νομιζω οτι πληρωνει κανεις για να του φερουν γρηγοροτερα χαρτοπετσετες η να πιστευει οτι ο ντελιβερας κανει βολτες και οταν αργει η παραγγελια φταει αυτος και οχι το μαγαζι.

Μετα υπαρχουν και αλλες καταστασεις, μπουζουκια και ιστοριες που τα χωνεις για να σε ''προσεξουν''  , οχι μονο οι σερβιτοροι αλλα και ολοι οι θαμωνες.

Τελωσοπαντων υπαρχει η κοπελιτσα που δουλευει στην καφετερια υπαρχει και ο αρχισερβιτορος σε πενταστερο η σε καζινο

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είναι υποχρεωτικό ρε σεις, όποιος θέλει αφήνει! Τι ψάχνουμε να βρούμε γιατί και γιατί σ'αυτόν κι όχι στον άλλον... :)

Aιτια διαφωνιας ψαχνουν, τι δεν καταλαβαινεις;

Καποιος εμαθε-θελει-συνηθισε να αφηνει φιλοδωρημα.

Καποιος αλλος οχι.

Ε, αυτο ειναι το τοπικ στο οποιο πρεπει να τσακωθουν που μεγαλωσαν με διαφορετικες αρχες/συνηθειες κλπ.

Η πορεια του θρεντ το επιβεβαιωνει.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ε συνηθιζεται , κατι η ορθοστασια τωρα, κατι το ψιλοχυμα ωραριο ,κατι οι μισθοι , γενικα αποζημιωνεις την ταλαιπωρια του .Μπορει να εχει μεινει απο παλια που ο σερβιτορος ηταν το ''παιδι''.Δεν νομιζω οτι πληρωνει κανεις για να του φερουν γρηγοροτερα χαρτοπετσετες η να πιστευει οτι ο ντελιβερας κανει βολτες και οταν αργει η παραγγελια φταει αυτος και οχι το μαγαζι.

Μετα υπαρχουν και αλλες καταστασεις, μπουζουκια και ιστοριες που τα χωνεις για να σε ''προσεξουν''  , οχι μονο οι σερβιτοροι αλλα και ολοι οι θαμωνες.

Τελωσοπαντων υπαρχει η κοπελιτσα που δουλευει στην καφετερια υπαρχει και ο αρχισερβιτορος σε πενταστερο η σε καζινο

Ένα συνήθειο από παλιά είναι.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...