Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γι αυτό να μην καθόμαστε πουθενά, καφέ στο χέρι και καμία υποχρέωση για τιπ :)

Εντάξει πόσο έξυπνη πια :)

Βαλε καμια φωτο εσυ και ασε τις δηλωσεις

Δημοσ.

Στα μικρα μαγαζια ειναι το αφεντικο στα μεγαλα υπαρχει υπευθυνος.Τον κυματοθραυστη αναγκαζεται να τον κανει γιατι πολλοι πελατες και πολλοι εργοδοτες ειναι ηλιθιοι και ανησυχει για την δουλεια του.Παντως βλεπω οτι ουτε για χαρη της κουβεντας δεν θελεις να τα χωσεις στους πελατες.Απο δω απο κει , χαιδεμενους τους εχεις.Σαν φιλαρακια ενα πραγμα  :-D

σε ολες τις δουλειες καποιος τα ακουει...τωρα εχω δει πολυ σωστα σερβιτορο φιλο να τον κραζει καποιος πελατης για μαλακιες και του λεει ανεκφραστος "τον υπευθυνο τον βλεπεις εκει?Τα παραπονα σου εκει"

  • Moderators
Δημοσ.

wrong εφοσον ενα μαγαζι εχει σερβιτορο η τιμη περιλαμβανει τα παντα το καφε το τραπεζι την εξυπηρετηση την μουσικη την τουαλετα το πλυντηριο πιατων την κουζινα.

Το οτι στα 10-20-200 ευρω που θα δωσεις αντιστοιχει το 0,02% του τζιρου στη σερβιτορα ειναι αλλο θεμα

Δεκτο προφανως.

 

Το point μου ομως ειναι πως πληρωνεις τον καφε κυρίως. Οχι τον σερβιτόρο και ξωφαλτσα εναν καφε που θα του πεις να φερει αλλα το αντίστροφο. Εξ ου και το ποσοστο που ανεφερες.

Δημοσ.

επειδή με λένε γύφτο να σας ρωτήσω κάτι.

Φιλοδώρημα αφήνεται στους σερβιτόρους;

 

αφου προβληματιστηκες εισαι σε καλο δρομο.

αν η εξυπηρετηση ηταν καλη κ το γενικοτερο κονσεπτ,ναι θα πεσει τιπ.

 

και πραγματικά δε βλέπω το λόγο να αφήσω.

ο σερβιτόρος δε πληρώνεται; πληρώνεται. ε πάει τελείωσε.

με την ίδια λογική λοιπόν γιατί να μην αφήνουμε φιλοδώρημα και στο βενζινάδικο στο super market στο ΚΕΠ.... κι εκεί μας εξυπηρετούνε.

 

ειλικρινά δε καταλαβαίνω το λόγο.

 

 

γιαυτο σε λενε γυφτο.no offence εχω ακουσει κ αλλους με αυτη την τετραγωνη λογικη "επειδη πληρωνεται",αλλα δε παει ετσι.

ειναι υπηρεσιες πολυτελειας,δεν αγοραζεις το αγαθο,αλλα την υπηρεσια.δεν ειναι ο καφες που θα πιεις,ουτε η μπυρα,ουτε τα σουβλακια.εχεις κ σπιτι να φας.αφου μπαινεις στο κονσεπτ του ξοδεματος,αφηνεις κ κατι σαυτον που σε σερβιρει.

βεβαια σε μια καφετερια δε το αντιλαμβανεσαι αυτο απο την κακοπληρωμενη ανειδικευτη σερβιτορα,αλλα δε φταιει εκεινη.σε ενα ακριβο εστιατοριο που εχουν πρωτοκολο για το σερβιρισμα θα το αντιληφθεις καλυτερα.

 

 

fyi στο εξωτερικο ειναι το 10% του λογαριασμου.ειχα βγει με φιλους που μενουν εξω πλεον,σε ενα κινεζικο.ειχε μενου με 20ε εκαστος.φευγοντας αρχισαν να πεφτουν τα διευρα απολη την παρεα.

Δημοσ.

Απλα θελω να ξαναπω οτι ο σερβιτορος πληρωνεται για αυτην την υπηρεσια που παρεχει τωρα το μπουρμπουρι αποτελει ενα "δωρο-μπονους" επειδη σου αρεσει κατι αλλος το αφηνει επειδη ο σερβιτορος εχει χιουμορ αλλος επειδη η σερβιτορα εχει μεγαλα βυζια ή επειδη του κανει ψευτοκαμακι και αυτος τσιμπαει αλλος επειδη ο σερβιτορος ειναι πολυ ευγενικος.

Μαλακες θα βρεις παντου σε ολες τις δουλειες που θα κανεις το πως θα το αντιμετοπισεις ειναι δικο σου θεμα αλλος θα παραιτηθει αλλος θα τον γραψει στην "ζμπουτσατ" και θα συνεχισει την δουλεια του.... και παει λεγοντας


αφου προβληματιστηκες εισαι σε καλο δρομο.

αν η εξυπηρετηση ηταν καλη κ το γενικοτερο κονσεπτ,ναι θα πεσει τιπ.

 

 

γιαυτο σε λενε γυφτο.no offence εχω ακουσει κ αλλους με αυτη την τετραγωνη λογικη "επειδη πληρωνεται",αλλα δε παει ετσι.

ειναι υπηρεσιες πολυτελειας,δεν αγοραζεις το αγαθο,αλλα την υπηρεσια.δεν ειναι ο καφες που θα πιεις,ουτε η μπυρα,ουτε τα σουβλακια.εχεις κ σπιτι να φας.αφου μπαινεις στο κονσεπτ του ξοδεματος,αφηνεις κ κατι σαυτον που σε σερβιρει.

βεβαια σε μια καφετερια δε το αντιλαμβανεσαι αυτο απο την κακοπληρωμενη ανειδικευτη σερβιτορα,αλλα δε φταιει εκεινη.σε ενα ακριβο εστιατοριο που εχουν πρωτοκολο για το σερβιρισμα θα το αντιληφθεις καλυτερα.

 

 

fyi στο εξωτερικο ειναι το 10% του λογαριασμου.ειχα βγει με φιλους που μενουν εξω πλεον,σε ενα κινεζικο.ειχε μενου με 20ε εκαστος.φευγοντας αρχισαν να πεφτουν τα διευρα απολη την παρεα.

Μην μπερδευετε το εξωτερικο στην μεση εδω πληρωνομαι για την δουλεια που κανω 600 και στην γερμανια το μινιμουμ που ξεκινας σαν νεος στην δουλεια ειναι 1500-1700.Οταν εχεις δινεις και στην Ελλαδα εποχες 2004-2005 ολοι περα των γιουφτον αφηναν μπουρμπουρι γιατι ο κοσμος ειχε λεφτα και το 1-2 ευρω δεν ηταν τιποτα το αφηναν ετσι για το χαβαλε-γιατι ηταν "απλες".

Αλλαξαν οι εποχες και ο κοσμος πλεον τα αφηνει αν μηνει ικανοποιημενος οπως και θεωρω ορθο.

Αλλο το να τρεχει σαν τον χαζο ο αλλος να σε εξυπηρετησει με το χαμογελο και να ειναι υπερευγενικος και να μην του αφησεις,και αλλο το να σε σερβιρει ο αλλος με τα μουτρα μεχρι το πατωμα ή βαριεστημενος ή ακομα και να ειναι αγενης και να θεωρει οτι δικαιουτε τιπς,Στην δευτερη περιπτωση τα @@ θα παρει επειδη δεν τα δικαιουτε.

Στην πρωτη αν σου περισσευουν και δεν δωσεις εισαι λιγο τσιπης.

Δημοσ.

ειναι κ οι καιροι δυσκολοι,ειναι πολλα.για μενα το μονο που δικαιολογεισαι ειναι αν η εξυπηρετηση ηταν αισχρη.

τωρα απτην αλλη αν κανεις λογαριασμο 30ε σε ενα τραπεζι με καφεδες γλυκα κ μλκιες οπως εχω δει κ σηκωνεσαι κ φευγεις ετσι επειδη λυπηθηκες το 30,50ε εκει εισαι μεγαλος γυφτος,γιατι παει να πει οτι εχεις αλλα εισαι καρατσιγκουναρος του κερατα.οπως κ το ντελιβερι,δινεις πχ 4ε για μια σαλατα με κοστος 40 λεπτα επειδη βαρεθηκες να ψωνισεις,κ λυπασαι τα 50λεπτα σαυτον που σταφερε.

Δημοσ.

σε ολες τις δουλειες καποιος τα ακουει...τωρα εχω δει πολυ σωστα σερβιτορο φιλο να τον κραζει καποιος πελατης για μαλακιες και του λεει ανεκφραστος "τον υπευθυνο τον βλεπεις εκει?Τα παραπονα σου εκει"

Ελα μωρε τωρα .Μερικοι εχουν κακομαθει.Τριωρη αναμονη στην εφορια τους χρειαζεται για στρωσιμο.Και ας καθονται αντι για την σερβιτορα να κραζουν το κρατος :-D .Ελα ομωε που ο κρατικος μηχανισμος δεν καταλαβαινει απο μαγκιες κλανιες,

  • Like 1
Δημοσ.

Δεκτο προφανως.

 

Το point μου ομως ειναι πως πληρωνεις τον καφε κυρίως. Οχι τον σερβιτόρο και ξωφαλτσα εναν καφε που θα του πεις να φερει αλλα το αντίστροφο. Εξ ου και το ποσοστο που ανεφερες.

Αν αναλογιστείς ότι στην καφετέρια πληρώνεις τον καφέ 2,5 ή 3 ή 3,5€, ενώ ένας καφές στο χέρι κοστίζει συνήθως 1€, τότε μάλλον πληρώνεις κυρίως για τα υπόλοιπα(σέρβις, χρήση τραπεζοκαθισμάτων κτλ) και όχι τον καφέ τον ίδιο.

  • Like 1
Δημοσ.

Αν αναλογιστείς ότι στην καφετέρια πληρώνεις τον καφέ 2,5 ή 3 ή 3,5€, ενώ ένας καφές στο χέρι κοστίζει συνήθως 1€, τότε μάλλον πληρώνεις κυρίως για τα υπόλοιπα(σέρβις, χρήση τραπεζοκαθισμάτων κτλ) και όχι τον καφέ τον ίδιο.

 

Καφέ στο χέρι 1 ευρώ δεν θα πάρεις από καταστήματα που έχουν πολλά τετραγωνικά τραπεζοκαθίσματα όμως. Κατά κύριο λόγο την ενοικίαση χώρου πληρώνεις + το προϊόν. Το σέρβις είναι απλά έξτρα και ένα μικρό κομμάτι από το τελικό ποσό. Γιατί όταν έχεις ένα ενοίκιο της τάξης των 4Κ+ και μια ΔΕΗ (ανάλογα την εποχή) 2-6Κ προφανώς και το μηνιάτικο των 500-600 ευρώ κατ' άτομο φαντάζει αστείο ποσό. 

Δημοσ.

Καφέ στο χέρι 1 ευρώ δεν θα πάρεις από καταστήματα που έχουν πολλά τετραγωνικά τραπεζοκαθίσματα όμως. Κατά κύριο λόγο την ενοικίαση χώρου πληρώνεις + το προϊόν. Το σέρβις είναι απλά έξτρα και ένα μικρό κομμάτι από το τελικό ποσό. Γιατί όταν έχεις ένα ενοίκιο της τάξης των 4Κ+ και μια ΔΕΗ (ανάλογα την εποχή) 2-6Κ προφανώς και το μηνιάτικο των 500-600 ευρώ κατ' άτομο φαντάζει αστείο ποσό. 

ειναι πολλα αλλα φοροι,αποσβεση της επενδυσης το κερδος του επιχειρηματια αλλα δεν ειμαστε εδω για να κανουμε οικονομικη αναλυση ,κουβεντα κανουμε

Δημοσ.

Γενικώς έχω συμπαιράνει πως η δουλειά που κάνει ο καθένας μας για μας φένεται ως η δυσκολότερη ή μια από τις δυσκολότερες. Δοκιμάστε, ρωτήστε γνωστού σας πόσο δύσκολη τους φένεται η δουλειά τους. 'Ετσι κ σε αυτό το thread στη λίστα με τα δυσκολοτερα επαγγέλματα φιγουράρει ο σερβιτόρος στη κορυφή. Ο σερβιτόρος λοιπόν που πρέπει παντα να χαμογελάει, να τρέχει σα το βέγγο,να είναι συνέχεια σε ορθοστασία, να είναι αυτός που θα τα ακούει φταίει/δε φταίε. Ωραία, σκεφτήτε τώρα σε πόσες ακόμα δουλειές συμβαίνει αυτό...Ναι,ναι σε παααρα πολλές! Άρα όχι δεν είστε οι μοναδικοί!!
Θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα post που έλεγε πως κάποιος πρωτυμει να δουλέψει σε χωράφια παρά σαν σερβιτόρος. Τα καλοκαίρια οι παππούδες μου μαζεύουν καπνά, αν θέλει να τον κλείσω για season του χρόνου να μου πει(να δω πόσο σε πόσες μέρες θα φύγει τρέχωντας ψάχνωντας beach bar να δουλέψει).

Όσον αφορά το φιλοδώρημα τώρα, όπως είπε κ κάποιος άλλος και μόνο που πολλά αφεντικά το έχουν σαν δικαιολογία για να προσλάβουν κάποιον με 10-15 ευρά (+τα καλά tips) είμαι κατά. Μόνο σε delivera και ++ αν έχει και κακό καιρό έξω.

  • Like 1
Δημοσ.

Καφέ στο χέρι 1 ευρώ δεν θα πάρεις από καταστήματα που έχουν πολλά τετραγωνικά τραπεζοκαθίσματα όμως. Κατά κύριο λόγο την ενοικίαση χώρου πληρώνεις + το προϊόν. Το σέρβις είναι απλά έξτρα και ένα μικρό κομμάτι από το τελικό ποσό. Γιατί όταν έχεις ένα ενοίκιο της τάξης των 4Κ+ και μια ΔΕΗ (ανάλογα την εποχή) 2-6Κ προφανώς και το μηνιάτικο των 500-600 ευρώ κατ' άτομο φαντάζει αστείο ποσό.

Εννοείται πως αν θέλεις ένα καφέ στο χέρι δεν θα τον πάρεις από την καφετέρια(έστω από κατάστημα με πολλά τραπεζοκαθίσματα, εγώ καφετέρια το λέω) πληρώνοντας 2,5 - 3,5€, θα το πάρεις από καφενείο/αναψυκτήριο/καντίνα/cafe/φούρνο κτλ πληρώνοντας πάνω κάτω 1€.

 

Όταν όμως πας σε καφετέρια πληρώνοντας τον καφέ πάνω κάτω 3€ δεν "πληρωνεις τον καφε κυρίως" όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Πληρώνεις κυρίως για τις υπόλοιπες παροχές όπως το σέρβις, τη χρήση των τραπεζοκαθισμάτων, χρήση του χώρου γενικότερα, χρήση των ποτηριών, χρήση της τουαλέτας, χρήση της σκακιέρας για να παίξεις τάβλι, για να δεις ποδόσφαιρο ή ντοκυμανταίρ με αρκούδες στη nova κτλ.

 

Τώρα από κει και πέρα το ύψος του ενοικίου, του λογαριασμού ΔΕΗ και το μισθολογικό κόστος των υπαλλήλων δεν είναι κάτι που ενδιαφέρει τον πελάτη. Η ουσία είναι πως το σέρβις είναι μέσα στα 3€ του καφέ. Τόσο απλά.

  • Like 2
Δημοσ.

Παντα αφηνω φιλωδωρημα.Απλα λογο τον δύσκολων καιρών το πόσο πλέον ειναι συμβολικο :)

Δημοσ.

Φιλοδωρημα εξαρτάται από την κουλτούρα της χώρας. Στις ΗΠΑ αφήνεις από 10% έως 20%, ανάλογα με το πόσο ευχαριστημένος είσαι.

 

Εκεί βέβαια οι σερβιτοροι σκοτώνονται να σε εξυοηρετησουν, θα σε ρωτήσουν πόσες φορές πως σου φάνηκε το φαΐ, θα βάλουν πάντα νερό κτλ.

 

Ελλάδα δίνω μόνο αν μείνω ευχαριστημένος και μόνο σε εστιατόρια.

Δημοσ.

Γενικώς έχω συμπαιράνει πως η δουλειά που κάνει ο καθένας μας για μας φένεται ως η δυσκολότερη ή μια από τις δυσκολότερες. Δοκιμάστε, ρωτήστε γνωστού σας πόσο δύσκολη τους φένεται η δουλειά τους. 'Ετσι κ σε αυτό το thread στη λίστα με τα δυσκολοτερα επαγγέλματα φιγουράρει ο σερβιτόρος στη κορυφή. Ο σερβιτόρος λοιπόν που πρέπει παντα να χαμογελάει, να τρέχει σα το βέγγο,να είναι συνέχεια σε ορθοστασία, να είναι αυτός που θα τα ακούει φταίει/δε φταίε. Ωραία, σκεφτήτε τώρα σε πόσες ακόμα δουλειές συμβαίνει αυτό...Ναι,ναι σε παααρα πολλές! Άρα όχι δεν είστε οι μοναδικοί!!

Θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα post που έλεγε πως κάποιος πρωτυμει να δουλέψει σε χωράφια παρά σαν σερβιτόρος. Τα καλοκαίρια οι παππούδες μου μαζεύουν καπνά, αν θέλει να τον κλείσω για season του χρόνου να μου πει(να δω πόσο σε πόσες μέρες θα φύγει τρέχωντας ψάχνωντας beach bar να δουλέψει).

 

Οχι δεν πάει έτσι. Εχω περάσει από κάμποσα πόστα μέχρι τώρα. Το σερβιτοριλίκι είναι το δυσκολότερο από όλες τις δουλειές που έχω κάνει μέχρι τώρα. Εχω μαζέψει ροδάκινα, δούλευα σε πιπεράκια και ντοματίνια, ήμουν κουβαλητής στην λαχαναγορά Θεσσαλονίκης οπότε τα καπνά του παππού σου δεν μου φαντάζουν και κάτι το ιδιαίτερο. Το θέμα είναι ότι η δουλειές αυτές δεν είναι ολόχρονες και κατά κύριο λόγο προτιμούνται γυναίκες ως συμπλήρωμα ποσού στον οικογενειακό κύκλο. 

 

Οι λόγοι που εξήγησα γιατί είναι η δυσκολότερη δουλειά ισχύουν. Το κύριο μέλημα είναι ότι καμιά από τις άλλες "δύσκολες" δουλειές δεν θα σε πετάξει μόνη της σαν τον σκύλο. Είναι κάτι που το ζητάει ο κόσμος. Θέλει νέα και φρέσκα πρόσωπα. Κανένας πωλητής/στοιχαβτής καταστήματος δεν θα τον πετάξουν μόνο και μόνο επειδή έχει κάποια ηλικία. Καμιά υπάλληλο δεν θα της δείξουν την πόρτα αν είναι 40 ετών. Κανένας στο χωράφι δεν θα σου ζητήσει το λόγο αν είσαι 50 ετών. Κατάλαβες τώρα; Είναι μια δουλειά που εκτός από το γεγονός ότι την εξασκούν λάθος τα μαγαζιά (πόσες φορές έχει τύχει να σχολάσεις 3-4 το πρωί και να πρέπει να επιστρέψεις πάλι στις 7:30 για άνοιγμα ;) είναι και δουλειά που δεν έχει καμιά σημασία πόσο καλός είσαι και πόσο καλός θα γίνεις. Θα φτάσεις μια Χ ηλικία και έπειτα το 90% των ευκαιριών σου θα χαθούν έτσι στο άψε σβήσε. Είναι κατανοητό; 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...