Anorymous Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Γενικα δινω μονο σε ντελιβερι φυσικα αν μου κανει οτι δεν βρισκει ψιλα στραβωνω και ζηταω και το σεντς. Σε μαγαζι αφηνω μονο αν εχω κεφια η εχει τρελο service
aledjo Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Και εκεί στα ρούχα, γιατί δεν το παίζουν large στις φίλες τους που έχουν πάει μαζί να ψωνίσουν? Θέλω και άλλη θεωρία δεν με κάλυψες εσυ πρεπει να απαντησεις! και οσοι ειναι υπερ του φιλοδωρήματος! ΓΙΑΤΙ δεν αφηνουν σε αυτους?
liopyr Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Εσύ το παίρνεις στην πλάκα, αλλά δεν θα ήταν άσχημη ιδέα ένα οργανωμένο σωματείο με σοβαρό σκοπό (όχι να το καπελώσουν εργατοπατέρες). Ούτε άσχημη ιδέα είναι, ούτε άσχημη πράξη.
aledjo Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Και πως εξηγεις το μπουρμπουαρ στον ντελιβερα ?Θελουν να κανουν τον large στην γυναικα τους μετα απο 40 χρονια γαμου ? για την επομενη φορα να ερθει πιο γρηγορα
hashashin Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Παντως εχει δικιο ο/η bluesattack αν για παραδειγμα παραγγελνεις απο το ιδιο μαγαζι συχνα και δν αφηνεις τιπσ οι ντελιβεραδες στανταρ σου εχουν βγαλει το παρατσουκλι του τσιγκουνη χωρις καν να ξερουν σε τι οικονομικη κατασταση βρισκεσαι.Εχω φιλους ντελιβεραδες και γενικα ξερω πως σκεφτονται. Εγω τωρα τελευταια εχω σταματησει να αφηνω γιατι αμα το σκεφτεις πληρωνονται απο τα λεφτα που ηδη δινεις.Οταν μου χρεωνουν τον καφε 3.50 στην καφετερια υποθετω μεσα σε αυτην την τιμη βρισκεται και μερος του μισθου του εργαζομενου.Η καραμελα οτι δουλευουν σκληρα κτλ εινα τουλ αστεια γιατι μπορω να βρω αλλες δουλεις πολυ πιο βαριες που δεν παιρνουν φιλοδωρηματα π.χ οικοδομος.Τελος ειναι και "μαυρα λεφτα" τα συγκεκριμενα. 2
bedazzled Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Ούτε άσχημη ιδέα είναι, ούτε άσχημη πράξη. Υπάρχουν κινήσεις από πολύ παλιά: http://candiaalternativa.info/tag/%CF%83%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%B2%CE%B5%CF%81%CE%AC%CE%B4%CF%89%CE%BD/ Επί της ουσίας πάντως τίποτα δεν έχει γίνει στην πράξη, εννοώντας ότι περισσότεροι δουλεύουν ανασφάλιστοι χωρίς ένσημα/περίθαλψη, με μέτρια μεροκάματα και τους ζητάνε και τα tips οι εργοδότες σε κάποιες περιπτώσεις... σε μια σοβαρή χώρα θα κόβονταν μαχαίρι όλα αυτά.
bluesattack Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Μπορει και να υπαρχει σωματειο δεν ξερω.Οι εργαζομενοι των μικρομεσαιων επιχειρησεων ειναι δεσμιοι του ρυθμου αναπτυξης τηε οικονομιας, οι απεργιες μπορει να εχουν τυχη κυριως σε βιομηχανιες ,στην πολυαριθμη παραγωγη , οχι μεταξυ λιγων εργαζομενων που λειτουργουν και με την λογικη του να μεινω μεχρι να βρω κατι καλυτερο, ασχετως αν ουδεν μονιμοτερου του προσωρινου . Δωστε κανα τιp στα παιδια ρε Ποτε γραψατε τοσα μηνυματα
bedazzled Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Και εκεί στα ρούχα, γιατί δεν το παίζουν large στις φίλες τους που έχουν πάει μαζί να ψωνίσουν? Θέλω και άλλη θεωρία δεν με κάλυψες Large ο Έλληνας είναι όταν τρώει κι όταν πίνει... Δεν θυμάσαι προ κρίσης που κοροϊδεύαμε τους Γερμανούς τουρίστες που έπαιρναν μια σαλατίτσα και μια φέτα καρπούζι, ενώ εμείς γεμίζαμε το τραπέζι και δεν τρώγαμε ούτε τα μισά πολλές φορές; Θεία δίκη λέγεται αυτό... Η πλάκα είναι ότι πλέον πολλοί λένε στο γκαρσόνι να τα μαζέψει όσα περίσσεψαν για το σπίτι, ενώ προ κρίσης ντρεπόντουσαν να το κάνουν αυτό μην τους πουν γύφτους. ΟΚ, σ' αυτή την περίπτωση να του δώσεις και κάτι, ειδικά εφόσον παίζει κέρασμα και απόδειξη (μην ξεχνάμε ότι το ΦΠΑ είναι 23%). Παντως εχει δικιο ο/η bluesattack αν για παραδειγμα παραγγελνεις απο το ιδιο μαγαζι συχνα και δν αφηνεις τιπσ οι ντελιβεραδες στανταρ σου εχουν βγαλει το παρατσουκλι του τσιγκουνη χωρις καν να ξερουν σε τι οικονομικη κατασταση βρισκεσαι.Εχω φιλους ντελιβεραδες και γενικα ξερω πως σκεφτονται. Τότε να ζητάνε εκκαθαριστικό εφορίας/κάρτα ΟΑΕΔ. Ήμαρτον να κρίνεις κάποιον χωρίς να γνωρίζεις τα οικονομικά του... 1
bilya Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Tips γιατι πρεπει να πείσεις τον πελατη οτι το μαγαζι δεν ειναι δικο σου κ οτι δεν ευθύνεσαι εσυ για τις τιμές, γιατι δεν φταις που δεν λειτουργεί ο ανεμηστηρας ,γιατί δεν μπορεις να κουβαλας τον δισκο γεμάτο κ να μπορεις να τραβηξεις φωτογραφια την παρέα κ κ κ.... 1
ikaruga24 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν θα σου αλλάξω άποψη, αλλά μου ακούγεται λίγο υποκριτικό το «εσύ δεν έχεις κάνει σερβιτόρος και δεν ξέρεις»... έτσι κι εγώ μπορώ να πω «εσύ δεν έχεις κάνει μάγειρας/ψήστης και δεν ξέρεις». Όπως επίσης μπορώ να σου πω ότι ο μάγειρας που είναι κλεισμένος στην κουζίνα δεν μπορεί να κάνει καμάκι στις πελάτισσες, ενώ ο σερβιτόρος (υπό προϋποθέσεις) μπορεί... μην πω για τους ντελιβεράδες τι σκηνικά έχουν παιχτεί σε παραδόσεις. Είναι εύκολο να βλέπεις μόνο τα αρνητικά και ποτέ τα θετικά. @Thresh Τι το ψάχνεις ρε φίλε, παντού υπάρχουν double standards. Human nature and all that jazz. Τα θετικά είναι μόνο για πιτσιρικάδες που αναζητούν τη δόξα περισσότερο από το χρήμα (είμαι σερβιτόρος/μπάρμαν στο τάδε μέρος). Για όλους τους άλλους είναι μαρτύριο και μάλιστα με ημερομηνία λήξης...θες δε θες. Οπως είπα οι μέρες που δουλεύω κουζίνα και όχι στα χαρακώματα (σέρβις) είναι οι καλύτερες μου μέρες και στα παπάρια μου το μπουρμπουάρ, χάρισμα του κακομοίρη σερβιτόρου που θα είναι εκείνη την ημέρα. Προτιμώ τη σταθερότητα και μελλοντικότητα περιβάλλοντος της κουζίνας από τα χαρακώματα και το χάος του σέρβις. Τουλάχιστον εκεί έχω το κεφάλι μου ήσυχο και επίσης δεν θα ακούσω το μισητό "λίγο μεγάλος δεν είσαι για να σε πάρω σαν σερβιτόρο;". Οπότε όχι, η παραγωγή δεν δικαιούται μπουρμπουάρ, σόρρυ.
Homo Masturbalis Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 χαίρομαι που το θέμα που άνοιξα έχει ανταπόκριση. θα το καθιερώσω. καταρχήν δεν είπα ότι είμαι τσιγκούνης. τσιγκούνη δε μ έχουν πει, σπάταλο μ έχουν πει. απλά σχολίασα το γεγονός ότι θεωρείται μέχρι και γυφτιά από μερικούς το να μη δίνεις φιλοδώρημα στους σερβιτόρους. και η απορία μου είναι οκ, ας πούμε ότι είναι γυφτιά. γιατί τότε να δίνεις μόνο σε αυτούς; καλά διαβάζω ότι να ναι όμως. λέει ο άλλος ότι ο σερβιτόρος είναι πάνω κάτω να με εξυπηρετεί. μαντέψτε μάγκες, δε ξέρω αν σας το είπανε αλλά αύτη ακριβώς είναι η δουλεία του για την οποία πληρώνεται. και εξάλλου πόσες φορές θα τον απασχολήσω; ο άλλος λέει δεν έχετε κάνει σερβιτόροι και μιλάτε. φιλαράκι έχεις κάνει σκουπιδιάρης; ε ούτε εγώ. ποιά δουλειά λες να είναι δυσκολότερη; δεν είδα κανέναν να αφήνει κανένα € πάνω στη σακούλα με τα κωλόχαρτα όμως. Όπως είπε κι ένας παραπάνω, δε συγκρατώ ονόματα, απλά έχει καθιερωθεί χωρίς να υπάρχει λόγος, χωρίς να ξέρουμε το λόγο. Πως πχ οι περισσότεροι πάνε στην εκκλησία μηχανικά στην Ανάσταση. Απλά πάνε για 5 λεπτά και φεύγουνε Μπράβο ρε aledjo καλά τα λες αλλά δεν είναι απόλυτο. Πχ με το άτομο που λέω θα δώσει φιλοδώρημα όπου και να πάμε για φαγητό/ ποτό. Εκεί δε τίθεται θέμα φιγούρας. Απλά το κάνει. Κι έχει τύχει τα ρέστα να είναι χοντρά και να βγάζει από την τσέπη του κέρματα για να δώσει. Το αστείο του θέματος: όπως αναφέρθηκε, πας σε ταβέρνα να φας, σ αρέσει πολύ το φαγητό και αφήνεις φιλοδώρημα. Γιατί δηλαδή να αφήσεις στον σερβιτόρο; Ο μάγειρας δε το άξιζε περισσότερο;
liopyr Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Υπάρχουν κινήσεις από πολύ παλιά: http://candiaalternativa.info/tag/%CF%83%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%B2%CE%B5%CF%81%CE%AC%CE%B4%CF%89%CE%BD/ Επί της ουσίας πάντως τίποτα δεν έχει γίνει στην πράξη, εννοώντας ότι περισσότεροι δουλεύουν ανασφάλιστοι χωρίς ένσημα/περίθαλψη, με μέτρια μεροκάματα και τους ζητάνε και τα tips οι εργοδότες σε κάποιες περιπτώσεις... σε μια σοβαρή χώρα θα κόβονταν μαχαίρι όλα αυτά. Νομίζω πως η κατάσταση στα ντελίβερι τουλάχιστον είναι καλύτερη σε σύγκριση με άλλα επαγγέλματα. Την έκανα αυτή την δουλειά κάποτε για αρκετά χρόνια, όσους τυχαίνει να συναντήσω μου λένε πως τα πράγματα δεν είναι καλά μεν, αλλά όχι και απαράδεκτα. Τα μεροκάματα έχουν ψιλοδιατηρηθεί, ένσημα έχουν περισσότεροι απ'ότι παλιότερα (έστω και λιγότερα από αυτά που δουλεύουν), και να τους κρατάνε τα τιπς δεν το έχω ακούσει ποτέ. Και πρακτικά εδώ που τα λέμε δεν γίνεται να εφαρμοστεί, μιας και κανένας δεν μπορεί να ελέγξει αν και πόσα εξτρά πήρε ένας διανομέας στην παραγγελία που πήγε.
groot Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Οι εργαζόμενοι σε δουλειές όπως: delivery, service, bar κτλ., το "επιλέξανε" και πληρώνονται για τις ώρες ορθοστασίας και την εξυπηρέτηση που προσφέρουν. Στην παραπάνω πρόταση μπορούν να χτίσουν επιχειρήματα και οι μεν και οι δε. Οπότε, είναι στάση ζωής. Κάποιοι επιλέγουν να βοηθάνε οικονομικά όσους εργάζονται σε δουλειές που παρέχουν εξυπηρέτηση, κάποιοι όχι. Και οι δύο έχουν επιχειρήματα... και οι δύο είναι ΟΚ. Ένας σωστός εργαζόμενος θα συμπεριφερθεί κατ' ελάχιστο το ίδιο ανεξάρτητα εάν του δίνουν ή όχι φιλοδώρημα. Από εκεί και πέρα, άνθρωπος είναι και είναι φυσικό να φερθεί καλύτερα σε κάποιον είτε επειδή του έδωσε φιλοδώρημα είτε επειδή του άρεσε η φάτσα του. Από εκεί και πέρα... Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει ο πελάτης να γνωρίζει τι στην ευχή γίνονται τα φιλοδωρήματα που αφήνει... Αυτός αφήνει γιατί έτσι του άρεσε. Γιατί πρέπει να κάνει το ψυχολογικό προφίλ των σερβιτόρων, του μαγαζάτορα, του μάγειρα, της γυναίκας του και του εραστή της μόνο και μόνο για να δει που θα πάει το 1, 2, 3€ που θα αφήσει; Εάν είναι έτσι, δεν αφήνει και δεν μπαίνει και σε μπελάδες. Εάν οι εργαζόμενοι έχουν θέμα με την διαχείριση αυτών των χρημάτων, να το λύσουν μεταξύ τους (συμπεριλαμβανομένου και του εργοδότη τους). 2
bluesattack Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 @ liopyr Επειδη η εστιαση και γενικα ο τουρισμος κραταει σαν κλαδος δεν είδα κανέναν να αφήνει κανένα € πάνω στη σακούλα με τα κωλόχαρτα όμως. Για αρχη ας πετανε τις σακουλες στους σωστους καδους και βλεπουμε..
Kourkounatos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Η απαντηση στον ts,ειναι απλη.Δουλεψε σερβιτορος για 2 μερες σε γεματο μαγαζι,και μετρα τον ιδρωτα που εχεις ριξει με τα λεφτα που παιρνεις,και τοτε θα καταλαβεις την γλυκα και οτι τα φιλοδωρηματα συνολικα αυξανουν τον μισθο σου αρκετα.Το ξερω,σε ολες τις δουλειες πια,τα πραγματα ετσι ειναι.Δουλευεις σαν σκυλι και παιρνεις ψιχουλα,αλλα με τους σερβιτορους εχει παραγινει το κακο.Και εμενα δεν μου περισσευουν αλλα επειδη εχω δουλεψει σερβιτορος ξερω το ποσο δυσκολο ειναι και αφηνω παντα,ΕΚΤΟΣ και αν η εξυπηρετηση ηταν αθλια
Προτεινόμενες αναρτήσεις