bedazzled Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν θα σου αλλάξω άποψη, αλλά μου ακούγεται λίγο υποκριτικό το «εσύ δεν έχεις κάνει σερβιτόρος και δεν ξέρεις»... έτσι κι εγώ μπορώ να πω «εσύ δεν έχεις κάνει μάγειρας/ψήστης και δεν ξέρεις».Όπως επίσης μπορώ να σου πω ότι ο μάγειρας που είναι κλεισμένος στην κουζίνα δεν μπορεί να κάνει καμάκι στις πελάτισσες, ενώ ο σερβιτόρος (υπό προϋποθέσεις) μπορεί... μην πω για τους ντελιβεράδες τι σκηνικά έχουν παιχτεί σε παραδόσεις.Είναι εύκολο να βλέπεις μόνο τα αρνητικά και ποτέ τα θετικά.@ThreshΤι το ψάχνεις ρε φίλε, παντού υπάρχουν double standards. Human nature and all that jazz. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Αυτο που λετε οτι ο σερβιτορος εχει ηδη τον δικο του μισθο και πληρωνεται κανονικα αρα γιατι να του αφησω μπουρμπουαρ θα συμφωνησω.Ασχετα που παντα αφηνω σε ντελιβερι/εστιατορια 1-2 ευρω. Θα ηθελα απλως να σας εδω εσας στην συγκεκριμενη δουλεια,να ειστε αυτο το 8ωρο δουλειας χαμογελαστοι,υπομονετικοι και με ορθοστασια και να κανανε ακριβους λογαριασμους οι πελατες και οταν θα πηγαινατε να μαζεψετε το τραπεζι να βλεπατε μονο ενα βρωμικο τραπεζι,τιποτα αλλο. Εκει ερχεται το ωραιο συναισθημα του γιατι δεν μου αφησαν τιποτα ενω εγω ετρεχα σαν τον μ@λακα και ημουν full εξυπηρετικος/χαμογελαστος. Θεια Δικη? Να αλλάξει τότε δουλειά φίλε ο άνθρωπος, αυτά είναι λογικό και αναμενόμενο οτι θα γίνουν αν αναλάβεις τέτοια δουλειά. Όσο για το συναίσθημα χαίρω πολύ, ο καθένας θα αισθανόταν άσχημα αν το έβλεπε αυτό, άσχημα αισθάνεται βέβαια και ο ξάδερφός μου που δουλεύει 9 με 9 δωδεκάωρο και συχνά έρχεται ο παπάρας ο αφεντικός και του λέει έχουμε πελάτη θέλει την δουλειά τώρα ή αύριο οπότε κάτσε όσο χρειαστεί για να τελειώσεις την εργασία, έχει κάτσει και 15ώρες στο γραφείο για να φύγει 12 το βράδυ. Δεν είναι μόνο ο σερβιτόρος που έχει ασχημο συναίσθημα νευριάζει ή αισθάνεται αδικημένος από καταστάσεις, και μην ακούσω πάλι την δικαιολογία "άλλο ο σερβιτόρος που τρέχει και άλλο η δουλειά γραφείου", το κοινό και στις 2 περιπτώσεις είναι η αίσθηση της αδικίας και το γιατί όλα τα σκατά και τα κακά του κόσμου τυχαίνουν σε εμένα. 4
bluesattack Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Ε δωστε και στους αλλους να μην υπαρχουν double standards ,αντε μονο λογια. Η μην δινετε σε κανεναν , λες και τα ζητανε με το ζορι οι ανθρωποι : Aυτοι παντως που εχουν κανει αυτη τη δουλεια , δινουν στους αλλους , για τον α ,β λογο δεν εχει σημασια.Οι υπολοιποι που γκρινιαζουν, για τους υπαλληλους , πηλωτες κλπ δινουν μπουρμπουαρ στους δικους τους συναδελφους οταν πανε σε ενα εμπορικο μαγαζι ?
bedazzled Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Ε δωστε και στους αλλους να μην υπαρχουν double standards ,αντε μονο λογια. Η μην δινετε σε κανεναν , λες και τα ζητανε με το ζορι οι ανθρωποι : Aυτοι παντως που εχουν κανει αυτη τη δουλεια , δινουν στους αλλους , για τον α ,β λογο δεν εχει σημασια.Οι υπολοιποι που γκρινιαζουν, για τους υπαλληλους , πηλωτες κλπ δινουν μπουρμπουαρ στους δικους τους συναδελφους οταν πανε σε ενα εμπορικο μαγαζι ? Και η συντεχνιακή λογική του στυλ «εγώ βοηθάω μόνο τους δικούς μου» double standards είναι... Κάποιος μπορεί να γουστάρει να τα δώσει αντί σε κάποιον εργαζόμενο σε κάποιον άστεγο ζητιάνο και κατά προτίμηση σε είδος (ένα σουβλάκι, μια τυρόπιτα) για να μην τα κάνει πρέζα. Δεν θα δώσει και λογαριασμό σε κανέναν. Από εκεί και πέρα, κι εσύ η ίδια το είπες ότι πολλοί το κάνουν για επίδειξη πλούτου (μερικοί κιόλας φοβούνται ότι θα τους πουν τσιγκούνηδες αν δεν δώσουν -aka peer pressure-) και αυτό μόνο ανιδιοτελές δεν το λες. Ευτυχώς με την κρίση βάλανε μυαλό πολλοί «ανοιχτοχέρηδες» και τα μπουζούκια δεν είναι φίσκα πλέον.
mikemart Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Η αλήθεια είναι ότι είναι εντελώς διαφορετική κατάσταση όταν έχεις δουλεψει και εσύ ο ίδιος , καταλαβαίνεις τι τραβάει ο άλλος .... 2
bedazzled Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Η αλήθεια είναι ότι είναι εντελώς διαφορετική κατάσταση όταν έχεις δουλεψει και εσύ ο ίδιος , καταλαβαίνεις τι τραβάει ο άλλος .... Όλες οι δουλειές έχουν τα ζόρια τους και φυσικά δεν γίνεται ένας άνθρωπος να έχει κάνει όλες τις δουλειές. Αν μπει π.χ. κανάς ανθρακωρύχος σε αυτό το νήμα, δεν φαντάζεσαι τι γέλιο θα ρίξει... Μόνο αν δεν έχεις δουλέψει ποτέ σου (π.χ. εισοδηματίας) δεν μπορείς να καταλάβεις το ζόρι της εργασίας. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 E ναι όταν έχεις δουλέψει πχ πωλητής στο Πλαίσιο νοιώθεις 2 φορές μλκας που δεν παίρνεις tips 3
bluesattack Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Και η συντεχνιακή λογική του στυλ «εγώ βοηθάω μόνο τους δικούς μου» double standards είναι... Κάποιος μπορεί να γουστάρει να τα δώσει αντί σε κάποιον εργαζόμενο σε κάποιον άστεγο ζητιάνο και κατά προτίμηση σε είδος (ένα σουβλάκι, μια τυρόπιτα) για να μην τα κάνει πρέζα. Δεν θα δώσει και λογαριασμό σε κανέναν. Από εκεί και πέρα, κι εσύ η ίδια το είπες ότι πολλοί το κάνουν για επίδειξη πλούτου (μερικοί κιόλας φοβούνται ότι θα τους πουν τσιγκούνηδες αν δεν δώσουν -aka peer pressure-) και αυτό μόνο ανιδιοτελές δεν το λες. Ευτυχώς με την κρίση βάλανε μυαλό πολλοί «ανοιχτοχέρηδες» και τα μπουζούκια δεν είναι φίσκα πλέον. Σιγα την... συντεχνια Παιδια αν νιωθετε καταπιεσμενοι απο την ...συντεχνιακη δυναμη των ντελιβεραδων ε μην δινετε
bedazzled Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Σιγα την... συντεχνια Παιδια αν νιωθετε καταπιεσμενοι απο την ...συντεχνιακη δυναμη των ντελιβεραδων ε μην δινετε Ότι να' ναι κατάλαβες. Μίλησα για συντεχνιακή λογική, δηλαδή επιλεκτική αλληλεγγύη. Δεν είπα ότι είναι δημόσιοι υπάλληλοι όλοι αυτοί, αλλά άμα θες να το διαστρεβλώσεις... ΥΓ: Ελπίζω να έβαλα αρκετά smileys. Να, πάρε κι άλλα:
bluesattack Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Βρε παιδια, θα δειτε τους ντελιβεραδες να συζητουνε σε καμμια γωνια και θα τρομαξετε,θα νομιζετε οτι το.. σωματειο θα κατεβασει τα ρολα αν δεν υποκυψετε στο μπουρμπουαρ τους
aledjo Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Μαλλον τα εχετε μπερδεψει τα πραγματα! Στη καφετερια, εστιατορια, φαγαδικα, κτλ ειναι τα ΜΟΝΑΔΙΚΑ μερη που γινεται συναλλαγη εν ριπη οφθαλμου στους γυρω μας. Τα μεγαλυτερο ποσοστο που πανε σε αυτα ειναι είτε με γκομενα ειτε με φιλους Ο λογος που αφηνουν φιλοδώρημα ΔΕΝ ειναι για το σερβιτορο ΑΛΛΑ για δειξουν οτι ειναι large σε γκομενες ή στη παρεα! Οπως επισης αρκετοι κερνανε τη γκομενα ή το φιλο ή τη παρεα. ολα τα αλλα ειναι ηλιθιες δικαιολογιες! Γιατι κανενας δε δινει φιλοδώρημα σε πωλητες/πωλητριες ρουχων που του βγαζουμε τη ψυχη μεχρι να βρουμε το ρουχο που μας αρεσει????? βγαζει και ξαναβαζει τα ρουχα ολη μερα. τα διπλωνει και τα ξεδιπλωνει.... τον απασχολουμε πολυ περισσοτερη ωρα απότι εναν σερβιτορο ενα παραδειγμα απ'ολα 2
bluesattack Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Ο λογος που αφηνουν φιλοδώρημα ΔΕΝ ειναι για το σερβιτορο ΑΛΛΑ για δειξουν οτι ειναι large σε γκομενες ή στη παρεα! Και πως εξηγεις το μπουρμπουαρ στον ντελιβερα ?Θελουν να κανουν τον large στην γυναικα τους μετα απο 40 χρονια γαμου ? 1
Mau-Maus Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Και εκεί στα ρούχα, γιατί δεν το παίζουν large στις φίλες τους που έχουν πάει μαζί να ψωνίσουν? Θέλω και άλλη θεωρία δεν με κάλυψες
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Γιατί εκεί δεν "προβλέπεται"...
bedazzled Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Βρε παιδια, θα δειτε τους ντελιβεραδες να συζητουνε σε καμμια γωνια και θα τρομαξετε,θα νομιζετε οτι το.. σωματειο θα κατεβασει τα ρολα αν δεν υποκυψετε στο μπουρμπουαρ τους Εσύ το παίρνεις στην πλάκα, αλλά δεν θα ήταν άσχημη ιδέα ένα οργανωμένο σωματείο με σοβαρό σκοπό (όχι να το καπελώσουν εργατοπατέρες). Να ζητήσουν υψηλότερους μισθούς (για να μην έχουν ανάγκη τα tips), βαρέα και ανθυγιεινά, υποχρεωτική ασφάλιση και όχι αυτό το άναρχο χάος που έχουμε σήμερα. Εφ' όσον είναι χιλιάδες και τα καφέ/σουβλατζίδικα μια χαρά κερδοφόρες επιχειρήσεις, να μαζευτούν οργανωμένα και να φτιάξουν κάτι που να τους εγγυάται ένα καλό επίπεδο ζωής. Και σε άλλες χώρες υπάρχουν ντελιβεράδες και με χειρότερες καιρικές συνθήκες (χιόνι, κρύο, βροχή) από εδώ πέρα, με τα ανάλογα σωματεία (χωρίς εργατοπατέρες). Και μετά ξυπνήσαμε... οργάνωση και καλύτερη μοίρα για τους εργαζομένους στην Ελλάδα; Μα τι ανέκδοτα λέω κι εγώ τώρα... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις