gcrook Δημοσ. 24 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2019 Προφανως μιλαω για μικροπροβληματακια και απορω γιατι σκαλωσες τοσο, οποτε παμε αλλη μια. Αυτο με το παξιμαδι του τιμονιου εχει αναφερθει ξανα, αν θυμαμαι καλα το διαβασα στο αντιστοιχο γκρουπ στο φβ,και δεν θερειται σοβαρο προβλημα. Εμενα παντως θελει συχνα σφιξιμο ακομα και μετα απο πολλα δυνατα φρενα λασκαρει.Μπορει να ειναι και το δικο μου ποδηλατο πιο ευαισθητο,οταν το παω σε ποδηλατα να το δουμε και να αλλαξουμε και την τσιμουχα,τοτε θα ξερω τι πρεπει να γινει.Μεχρι τοτε το ποδηλατο θα δουλευει καθημερινα και απλα θα του σφιγγω αραια και που το κεντρικο παξιμαδι.Σιγα μην καλεσω το καταστημα, να του πω τι δηλαδη;Οτι δεν ειναι η καλυτερη ποιοτητα κατασκευης ever; Παρομοιως και με την αναρτηση οπου σε καποια φαση στο ποδηλατο καποιου εσπασε (το ειδα και αυτο σε γκρουπ) αν και δεν θυμαμαι λεπτομερειες.Παντως εμενα προσωπικα δεν με ενεπνευσε οταν ειδα το πως ειναι στερεωμενο το ελατηριο,ουτε οπως το ακουω να κοπανιεται.Το ελατηριο στρεβλωνει και βρισκει στο κελυφος.Δεν ενοχλει προφανως αλλα το προσεχω πολυ πλεον.Ουτως η αλλως το αμοτισερ αεριου ειναι απο μονο του πολυ καλη μετατροπη και φθηνη.Περα απο αυτο δεν προκειται να αλλαξω κατι δεν με ενδιαφερει ο διαγωνισμος καγκουριας. Η χρηση που του κανω ειναι η απολυτως ενδεδειγμενη, βουνο εχω κανει μονο απο ασφαλτο κακως που δεν το διευκρινησα,αναφερομουν στο ποσο ανηφορικους δρομους μπορει να βγαλει. Και βασικα χωμα προσπαθησα να κανω.Βεβαια το ποδηλατο δεν συμπαθει τιποτα περα απο χαλαρο πατημενο χωμα.Τωρα το πως μπορουν οι αλλοι και πηγαινουν απο κατσικοδρομους με το γκαζι κολλημενο ειναι αποριας αξιο.
anergos13 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Στο τιμόνι είχα και εγώ ένα τζόγο+ τριξιμο....αλλά.εκανα το ακόλουθο... Έλυσα την βίδα τελείως...ψεκασα με w40 μέσα στην οπη και βίδωσα ξανά σφιχτά με Allen...εδώ και περίπου ένα μήνα....μπετό! Επεξ/σία 24 Αυγούστου 2019 από anergos13 1
kyanokranos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, gcrook said: Προφανως μιλαω για μικροπροβληματακια και απορω γιατι σκαλωσες τοσο, οποτε παμε αλλη μια. Αυτο με το παξιμαδι του τιμονιου εχει αναφερθει ξανα, αν θυμαμαι καλα το διαβασα στο αντιστοιχο γκρουπ στο φβ,και δεν θερειται σοβαρο προβλημα. Εμενα παντως θελει συχνα σφιξιμο ακομα και μετα απο πολλα δυνατα φρενα λασκαρει.Μπορει να ειναι και το δικο μου ποδηλατο πιο ευαισθητο,οταν το παω σε ποδηλατα να το δουμε και να αλλαξουμε και την τσιμουχα,τοτε θα ξερω τι πρεπει να γινει.Μεχρι τοτε το ποδηλατο θα δουλευει καθημερινα και απλα θα του σφιγγω αραια και που το κεντρικο παξιμαδι.Σιγα μην καλεσω το καταστημα, να του πω τι δηλαδη;Οτι δεν ειναι η καλυτερη ποιοτητα κατασκευης ever; Παρομοιως και με την αναρτηση οπου σε καποια φαση στο ποδηλατο καποιου εσπασε (το ειδα και αυτο σε γκρουπ) αν και δεν θυμαμαι λεπτομερειες.Παντως εμενα προσωπικα δεν με ενεπνευσε οταν ειδα το πως ειναι στερεωμενο το ελατηριο,ουτε οπως το ακουω να κοπανιεται.Το ελατηριο στρεβλωνει και βρισκει στο κελυφος.Δεν ενοχλει προφανως αλλα το προσεχω πολυ πλεον.Ουτως η αλλως το αμοτισερ αεριου ειναι απο μονο του πολυ καλη μετατροπη και φθηνη.Περα απο αυτο δεν προκειται να αλλαξω κατι δεν με ενδιαφερει ο διαγωνισμος καγκουριας. Η χρηση που του κανω ειναι η απολυτως ενδεδειγμενη, βουνο εχω κανει μονο απο ασφαλτο κακως που δεν το διευκρινησα,αναφερομουν στο ποσο ανηφορικους δρομους μπορει να βγαλει. Και βασικα χωμα προσπαθησα να κανω.Βεβαια το ποδηλατο δεν συμπαθει τιποτα περα απο χαλαρο πατημενο χωμα.Τωρα το πως μπορουν οι αλλοι και πηγαινουν απο κατσικοδρομους με το γκαζι κολλημενο ειναι αποριας αξιο. Δε "σκαλωσα" κάπου, απλώς αν να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα γα το ποδήλατο. Προφανώς δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα, αλλά να μην κινδυνολογούμε κιόλας (δεν αναφέρομαι σε σένα). Θεωρώ πως δε θα έχανες κάτι να μιλήσεις με το κατάστημα (κάμποσες σελίδες πίσω στείλανε κάποιο ανταλλακτικό φορτιστή που είχε θέμα σε ένα συμφορουμίτη), ειδικά για θέμα με τον κορμό του ποδηλάτου, ΑΝ δε διορθώνεται με λιπαντικό, όπως πρότεινε ο @anergos13. Για την ανάρτηση δεν το γνωρίζω και έχεις, σίγουρα, καλύτερη εικόνα από εμένα. Γενικά, την ανάρτηση μέσα στην πόλη δεν την βλέπεις συχνά, μιας και προορίζεται για trekking/mountain bikes, αλλά είναι μια ευπρόσδεκτη προσθήκη και σίγουρα η αντικατάστασης της με καλύτερη, μόνο αρνητικές συνέπειες δε θα έχει. Έτσι όπως το ανέφερες, νόμιζα, δικαιολογημένα θεωρώ, πως το έχεις κατεβάσει από τίποτα "extreme " χωματόδρομους· όλα εντάξει λοιπόν. Αν μπορείς, θα βοηθούσε να μοιραστείς το γκρουπ, αυτό, μαζί μας, μιας και οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία/λύση σε προβλήματα θα φαινόταν χρήσιμη στους περισσότερους. Καλές βόλτες και, αν δεν σου κάνει κόπο, ενημέρωσέ μας για τη συμπεριφορά του μετά την αλλαγή ανάρτησης. Καλές και ασφαλείς βόλτες!! Επεξ/σία 24 Αυγούστου 2019 από kyanokranos λαθος 1
anergos13 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2019 1 λεπτό πριν, kyanokranos είπε Δε "σκαλωσα" κάπου, απλώς αν να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα γα το ποδήλατο. Προφανώς δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα, αλλά να μην κινδυνολογούμε κιόλας (δεν αναφέρομαι σε σένα). Θεωρώ πως δε θα έχανες κάτι να μιλήσεις με το κατάστημα (κάμποσες σελίδες πίσω στείλανε κάποιο ανταλλακτικό φορτιστή που είχε θέμα σε ένα συμφορουμίτη), ειδικά για θέμα με τον κορμό του ποδηλάτου, το οποίο δε διορθώνεται με λιπαντικό, όπως πρότεινε ο @anergos13. Για την ανάρτηση δεν το γνωρίζω και έχεις, σίγουρα, καλύτερη εικόνα από εμένα. Γενικά, την ανάρτηση μέσα στην πόλη δεν την βλέπεις συχνά, μιας και προορίζεται για trekking/mountain bikes, αλλά είναι μια ευπρόσδεκτη προσθήκη και σίγουρα η αντικατάστασης της με καλύτερη, μόνο αρνητικές συνέπειες δε θα έχει. Έτσι όπως το ανέφερες, νόμιζα, δικαιολογημένα θεωρώ, πως το έχεις κατεβάσει από τίποτα "extreme " χωματόδρομους· όλα εντάξει λοιπόν. Αν μπορείς, θα βοηθούσε να μοιραστείς το γκρουπ, αυτό, μαζί μας, μιας και οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία/λύση σε προβλήματα θα φαινόταν χρήσιμη στους περισσότερους. Καλές βόλτες και, αν δεν σου κάνει κόπο, ενημέρωσέ μας για τη συμπεριφορά του μετά την αλλαγή ανάρτησης. Καλές και ασφαλείς βόλτες!! Συγνωμη αλλα στην δική μου περίπτωση με την λύση που ακολούθησα το πρόβλημα λύθηκε... Η συγκεκριμένη βίδα δεν ήταν τελείως σφιγμένη και το σύστημα μαζί με την τσιμουχα ήθελε λίπανση... 2
kyanokranos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2019 24 minutes ago, anergos13 said: Συγνωμη αλλα στην δική μου περίπτωση με την λύση που ακολούθησα το πρόβλημα λύθηκε... Η συγκεκριμένη βίδα δεν ήταν τελείως σφιγμένη και το σύστημα μαζί με την τσιμουχα ήθελε λίπανση... Δικό μου λάθος, το διόρθωσα. 1
gcrook Δημοσ. 24 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2019 57 λεπτά πριν, anergos13 είπε Συγνωμη αλλα στην δική μου περίπτωση με την λύση που ακολούθησα το πρόβλημα λύθηκε... Η συγκεκριμένη βίδα δεν ήταν τελείως σφιγμένη και το σύστημα μαζί με την τσιμουχα ήθελε λίπανση... θα του κανω μια δοκιμη αυριο ευχαριστω. 1
gcrook Δημοσ. 25 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2019 Στις 24/8/2019 στις 8:22 ΜΜ, kyanokranos είπε Δε "σκαλωσα" κάπου, απλώς αν να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα γα το ποδήλατο. Προφανώς δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα, αλλά να μην κινδυνολογούμε κιόλας (δεν αναφέρομαι σε σένα). Θεωρώ πως δε θα έχανες κάτι να μιλήσεις με το κατάστημα (κάμποσες σελίδες πίσω στείλανε κάποιο ανταλλακτικό φορτιστή που είχε θέμα σε ένα συμφορουμίτη), ειδικά για θέμα με τον κορμό του ποδηλάτου, ΑΝ δε διορθώνεται με λιπαντικό, όπως πρότεινε ο @anergos13. Για την ανάρτηση δεν το γνωρίζω και έχεις, σίγουρα, καλύτερη εικόνα από εμένα. Γενικά, την ανάρτηση μέσα στην πόλη δεν την βλέπεις συχνά, μιας και προορίζεται για trekking/mountain bikes, αλλά είναι μια ευπρόσδεκτη προσθήκη και σίγουρα η αντικατάστασης της με καλύτερη, μόνο αρνητικές συνέπειες δε θα έχει. Έτσι όπως το ανέφερες, νόμιζα, δικαιολογημένα θεωρώ, πως το έχεις κατεβάσει από τίποτα "extreme " χωματόδρομους· όλα εντάξει λοιπόν. Αν μπορείς, θα βοηθούσε να μοιραστείς το γκρουπ, αυτό, μαζί μας, μιας και οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία/λύση σε προβλήματα θα φαινόταν χρήσιμη στους περισσότερους. Καλές βόλτες και, αν δεν σου κάνει κόπο, ενημέρωσέ μας για τη συμπεριφορά του μετά την αλλαγή ανάρτησης. Καλές και ασφαλείς βόλτες!! Το γκρουπ, ειναι και το μοναδικο (κυριως) αγγλοφωνο στο fb απ΄οσο γνωριζω,και λεγεται fiido d1 d2 d3 users group. Το ποδηλατο προφανως ειναι απιστευτα καλο για την τιμη του (στα 500 ευρω που κανει τωρα βεβαια θελει μια σκεψη) αλλα ειναι φθηνη κατασκευη στα επιμερους περιφερειακα. Αυτο λεω,και δεν το λεω για κακο. Για να εξηγουμαστε.☺️
johnykim Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Καλημέρα σε όλους. gcrook Το αμορτισερ στο Fiido D2 δεν είναι αερίου; Ρωτάω γιατί έχει μια βαλβίδα στο πλάι. Επίσης, από το ποδηλατάδικο που πήρα το κράνος, μου είχαν δει την ανάρτηση και μάλιστα βάλανε λίγο αέρα. anergos13 Τρίξιμο-τζόγο στο τιμόνι έχω και εγώ κατά καιρούς, ειδικά με απότομο φρενάρισμα. Αλλά φοβάμαι να σφίξω την κεντρική βίδα πάρα πολύ μήπως δεν κάνει να είναι τόσο σφιχτό το ρουλεμαν του τιμονιού. Θα δοκιμάσω πάντως με WD40, ευχαριστώ.
anergos13 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 1 ώρα πριν, johnykim είπε Καλημέρα σε όλους. gcrook Το αμορτισερ στο Fiido D2 δεν είναι αερίου; Ρωτάω γιατί έχει μια βαλβίδα στο πλάι. Επίσης, από το ποδηλατάδικο που πήρα το κράνος, μου είχαν δει την ανάρτηση και μάλιστα βάλανε λίγο αέρα. anergos13 Τρίξιμο-τζόγο στο τιμόνι έχω και εγώ κατά καιρούς, ειδικά με απότομο φρενάρισμα. Αλλά φοβάμαι να σφίξω την κεντρική βίδα πάρα πολύ μήπως δεν κάνει να είναι τόσο σφιχτό το ρουλεμαν του τιμονιού. Θα δοκιμάσω πάντως με WD40, ευχαριστώ. αν το σφιξεις πολυ σφιχτα θα το καταλαβεις γιατι σφιγγει η περιστροφη του τιμονιου..... το τιμονι χρειαζεται σφιξιμο παντως γιατι ειναι βασικο κομματι του σκελετου ....και οταν δεν εχει τζογο σου δινει καλυτερη αισθηση ασφαλειας.... 1
johnykim Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Το έχω σφίξει μέχρι ένα σημείο που δένει καλά, χωρίς να το παρακάνω. Θα δοκιμάσω να το σφίξω περισσότερο για να δω αυτό το "κατόφλι" που λες με την περιστροφή του τιμονιού. Ναι, σίγουρα θέλει βίδωμα η βίδα όταν το πάρεις πρώτη φορά. Τις πρώτες μέρες δεν το είχα βιδώσει καθόλου, και το τιμόνι κούναγε πολύ. 1
gcrook Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, johnykim είπε Καλημέρα σε όλους. gcrook Το αμορτισερ στο Fiido D2 δεν είναι αερίου; Ρωτάω γιατί έχει μια βαλβίδα στο πλάι. Επίσης, από το ποδηλατάδικο που πήρα το κράνος, μου είχαν δει την ανάρτηση και μάλιστα βάλανε λίγο αέρα. anergos13 Τρίξιμο-τζόγο στο τιμόνι έχω και εγώ κατά καιρούς, ειδικά με απότομο φρενάρισμα. Αλλά φοβάμαι να σφίξω την κεντρική βίδα πάρα πολύ μήπως δεν κάνει να είναι τόσο σφιχτό το ρουλεμαν του τιμονιού. Θα δοκιμάσω πάντως με WD40, ευχαριστώ. Μωρε την βαλβιδα την εχω δει και γω αλλα επισης εχω δει και το αμορτισερ ανοιγμενο και οπως αναφερθηκε εχει ενα ψευδοδοχειακι εσωτερικα που προφανως δεν κανει τιποτα μιας και το ολο damping γινεται απο το (πολυ σκληρο) ελατηριο.Οποιος κατσει πανω θα το καταλαβει.Το setup δουλευει καλα ευτυχως, αλλα οκ, η κινεζια να λεγεται.Η λυση της αντικαταστασης με αμορτισερ αεριου ειναι μαλλον δυσαναλογα δαπανηρη αλλα φυσικα μπορει μελλοντικα να μπει φθηνο κλασσικο αμορτισερ με ελατηριο στα κιλα του αναβατη και με σωστο sag με χαμηλο κοστος.Για ποδηλατο μιλαμε λυσεις υπαρχουν φθηνες και καλες. Δοκιμασα την μεθοδο με το wd40 και σφιξιμο και φυσικα το μονο που καταφερα ηταν να λαδωσω τα ρουλεμαν του λαιμου εσωτερικα με αποτελεσμα μετα απο 2 χλμ και κατι χαλαρα φρεναρισματα το τιμονι να γινει λαστιχο να μην σφιγγει με την καμια και να κουνιεται περα δωθε σαν ομπρελα στην παραλια με 5 μποφωρ.😁 Προφανως -το δικο μου τουλαχιστον- ειχε μεγαλους τζογους εσωτερικα πολυ πιο κατω απο το καπακι της κεντρικης βιδας οποτε καταλαβα που ειναι το προβλημα.Σημερα το πρωι πηγα σε ποδηλαταδικο και αλλαξα τα ρουλεμαν του λαιμου και μετα το πλακωσα στις σφαλιαρες.Προς το παρον ειναι βραχος με μια υποτυπωδη απαραιτητη ελαστικοτητα προφανως.Εννοειται οτι το πιρουνι λυθηκε ολο για να γινει αυτο.τα φρενα του επισης ειναι σαν κατασκευη πολυ καλα οπως με διαβεβαιωσε ο μαστορας απλα θα γινει αλλαγη στα τακακια καποια στιγμη (με οργανικα) μιας και τα δικα του δεν αξιζει να τα ψαξει κανεις (διαστασεις υπαρχουν δεν ειναι τοσο σπανιες οσο νομιζα τελικα). Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2019 από gcrook 1
kyanokranos Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Το παρέλαβα και εγώ πριν από λίγες ώρες. Ευτυχώς, είχε μόνο μια μικρή γρατζουνιά στον κορμό της σέλας. Επίσης, πέρα από την κεντρική βίδα του τιμονιού (που φαίνεται αν διπλώσει ο κορμός του τιμονιού), έχετε υπόψη σας κάποια άλλη βίδα που μπορεί να θέλει βίδωμα; Ευχαριστώ 3
phanispal Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 Χαιρετώ σας. Είμαι σε αναζήτηση ηλεκτρικού ποδηλάτου κυρίως για να πηγαινοέρχομαι στη δουλειά. Τι παίζει αυτόν τον καιρό; Ποιες είναι οι επιλογές γύρω στα 400€;
fogeo933 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 32 λεπτά πριν, phanispal είπε Χαιρετώ σας. Είμαι σε αναζήτηση ηλεκτρικού ποδηλάτου κυρίως για να πηγαινοέρχομαι στη δουλειά. Τι παίζει αυτόν τον καιρό; Ποιες είναι οι επιλογές γύρω στα 400€; fiido d2 με ταχυτητες πιστευω ειναι τελεια επιλογη 1
zio10 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, phanispal είπε Χαιρετώ σας. Είμαι σε αναζήτηση ηλεκτρικού ποδηλάτου κυρίως για να πηγαινοέρχομαι στη δουλειά. Τι παίζει αυτόν τον καιρό; Ποιες είναι οι επιλογές γύρω στα 400€; Αν έχεις ποδήλατο που κάθετε σκέψου και τη λύση της μετατροπής. Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2019 από zio10
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα