doctor_667 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά, μετά από κάποια χρόνια χωρίς desktop, αποφάσισα να προχωρήσω στην αγορά ενός καινούριου συστήματος καθώς με έχει κουράσει να έχω το λάπτοπ για βασικό και θα ήθελα να παίξω και τόσα παιχνίδια που έχασα τόσα χρόνια + καινούργια. Οπότε με βάση αυτά έχουμε: Ποσό που διαθέτουμε : Γύρω στα 1200 - 1300, καλό θα ήταν να μην ξεφύγουμε.Χρήση υπολογιστή : Γενική καθημερινή χρήση, gaming, development και designΕιδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: fireworks, illustrator, axure (μεταξύ άλλων, για να δώσω μια ιδέα)Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη: Έχω οθόνη, αυτή και δεν θα αγοραστεί άλληΑν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Ηχεία έχω, ποντίκι και πληκτρολόγιο θα χριεαστώ (κάτι απλό θα πάρω, αλλά αν έχετε να προτείνετε κάτι πολύ καλό και οικονομικό, παρακαλώ)Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος): ΟλλανδίαΑν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Θα προτιμούσα από εδώ: https://www.afuture.nl/ Φαίνεται να έχει τις καλύτερες τιμές. Το σάιτ τους και τα φίλτρα τους δεν είναι και τα καλύτερα αλλά αν κάποιος μπορεί να ρίξει μια ματιά θα το εκτιμούσα. Εναλλακτικά από εδώ που έχουν και λειτουργία pc-builder. https://www.alternate.nl/PC/Bouw-je-eigen-PC/PC-Builder Αν τώρα κάποιος μπορεί να προτείνει κανένα γερμανικό κατάστημα που φαντάζομαι θα έχει καλύτερες τιμές, επίσης δεκτόν. Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Δεν θέλω να ασχοληθώ καθόλου με αυτό, οπότε να στηθεί από αυτούς.Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και ποιο: Ναι, Windows 10 αν και δεν χρειάζεται να μπει εδώ στη σύνθεση. Θα εγκατασταθεί επίσης και Arch Linux κατευθείαν με την αγορά. Πολύ πρόχειρα, έκανα την παρακάτω σύνθεση σαν μια ένδειξη, αλλά δεν έδωσα πολλή προσοχή στα περισσότερα Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2015 από doctor_667
kougi Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Σκοπευεις να κλοκαρεις τον επεξεργαστη? Σε γενικες γραμμες καλη φαινεται η συνθεση, θα μπορουσες να βαλεις μνημες στα 1600Mhz CL9 γιατι δεν εχουν διαφορα απο τα 2133. 1
doctor_667 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Σκοπευεις να κλοκαρεις τον επεξεργαστη? Σε γενικες γραμμες καλη φαινεται η συνθεση, θα μπορουσες να βαλεις μνημες στα 1600Mhz CL9 γιατι δεν εχουν διαφορα απο τα 2133. H αλήθεια είναι ότι προς το παρόν δεν σκοπεύω να το κάνω και αν είχαν βγει και οι κλειδωμένοι skylake ίσως να το σκεφτόμουν. Αφού μιλάμε με αυτά τα δεδομένα όμως, σίγουρα κάποια στιγμή θα κάνω ένα μικρό ανέβασμα. Ξέρουμε πότε θα κυκλοφορήσουν βασικά οι υπόλοιποι; Πιο πολύ περιμένω κάποια γνώμη για κανένα καλό κουτί (αν και αυτό είδα review και μια χαρά είναι), HDD, τροφοδοτικό και μνήμες, ίσως και mobo, που είναι τα κομμάτια που απλά έβαλα κάτι στο περίπου χωρίς να πολυκοιτάξω
kougi Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 To τροφοδοτικο που εχεις βαλε ειναι μια χαρα, μπορεις να πας και σε καποιο gold αν θες. Σκληρος ειναι μια χαρα, μαζι με seagate barracuda ειναι οι 2 κλασικες επιλογες. Απο μητρικη κοιτα και καμια asus z170 που ειναι αρκετα δημοφιλεις σε αυτο το socket. Σε γενικες γραμμες εχεις κανει καλες επιλογες, αυτο που θα προτεινα εγω ειναι να πας σε μια r9 390 GPU αν σκοπευεις να παιξεις στο μελλον σε αναλυση >=1440p.
doctor_667 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Μητρική προτιμώ γενικά Gigabyte και στην προκειμένη περίπτωση ήταν και φτηνότερη αν θυμάμαι καλά από την αντίστοιχη Asus. Οθόνη δεν θα αλλάξω σίγουρα αλλά και πάλι δεν θα πήγαινα σε AMD λόγω Linux που δεν έχω και τις καλύτερες εντυπώσεις.
kougi Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Nα φανταστω θα εχεις dual boot linux-windows? Γιατι τετοια καρτα δεν εχει νοημα αν εχεις μονο λινουξ. Αν σκοπευεις να μεινεις σε 1080p αναλυση ειναι μια χαρα η 970, και εχει και χαμηλοτερη καταναλωση απο 390. Νομιζω λοιπον οτι ειναι ετοιμο το συστηματακι.
doctor_667 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Ναι θα είναι dual boot. Βασικά είδα και τα άλλα και το μόνο που απομένει τώρα είναι το τροφοδοτικό. Βρήκα αυτά: http://www.afuture.nl/productview.php?productID=1106980 http://www.afuture.nl/productview.php?productID=1019181 Για το Seasonic διάβασα ότι είναι πολύ θωρυβώδες ενώ για το συγκεκριμένο CM διάβασα τα καλύτερα, παρόλα αυτά ακόμα το σκέφτομαι. Και τέλος, ενώ το κουτί μου αρέσει πάρα πολύ, δεν ξέρω αν είμαι έτοιμος να αποχωριστώ το DVD-RW οπότε αν υπάρχει καμιά εναλλακτική πρόταση σε αυτά τα λεφτά την ακούω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα