Προς το περιεχόμενο

mac ή windows

takeanotice

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπέρα παιδιά. Σκέφτομαι να αγοράσω imac. Είμαι φοιτητής και για κύρια χρήση το θέλω για εργασίες, σερφ στο ίντερνετ αλλά και για video editing και photoshop. Παιχνίδια δεν παίζω.. 

Τι δυσκολίες θα έχω από την μετάβαση από windows που χρησιμοποιώ τώρα σε mac;Επιπλέον αξίζει αυτή η αλλαγή μιας και τα mac είναι πολύ πιο ακριβά; Τα προγράμματα όπως photoshop πόσο κοστίζουν; ;οτιδήποτε άλλες συμβουλές δεκτές. Για το χρηματικό τώρα έχω κάποια χρονάκια που μαζεύω λεφτά μιας και το σκέφτομαι 3 χρόνια να αγοράσω imac απλά δεν το είχα ψάξει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Τα Mac έχουν και καλά και κακά σημεία.

Τα καλά είναι η σταθερότητά τους. Αν μάθεις να δουλεύεις σε Mac και στο τρόπο που θέλουν να γίνουν τα πράγματα είναι πολύ εύκολα.

Δεν έχω ακούσει ποτέ χρήστη να λέει μου κόλησε ο Mac ή καθυστερεί κλπ. 

Γενικά θα πώ τα καλύτερα.

Τα μείον. Πολύ λίγα παιχνίδια παίζουν σε Mac. Σε περιορίζει στον τρόπο εργασίας. Δεν έχεις την ελευθερία του βάλε 15 διαφορετικά προγράμματα για να κάνεις την ίδια δουλειά, βέβαια αυτός είναι και ο λόγος που παίζουν όλα μια χαρά.

Η Apple υποστηρίζει τέλεια τα 50 devices που δίνει και δε θα έχεις σχεδόν ποτέ πρόβλημα με ασυμβατότητες. Ότι συσκευή θέλεις να βάλεις θα πρέπει να δείς αν δουλεύει σε Mac και στην έκδοση MacOS που έχεις. Εφόσον γράφεται στα χαρακτηριστικά του θα παίξει απροβλημάτιστα.

Όλοι οι σχεδιαστές σχεδόν δουλεύουν σε Mac για κάποιο λόγο. Αρκετοί επίσης Network Admins δουλεύουν σε Mac.

Τώρα περαιτέρω θα πρέπει να δοκιμάσεις και να επιλέψεις.

Μπορείς να βρείς στο internet έτοιμα VM machines με MacOS αν θέλεις να δοκιμάσεις πριν πάρεις απόφαση.

Προσωπικά λόγο δουλειάς, οικονομικών αλλά μη ελευθερίας δεν ασχολούμε με Mac.

Η Apple σε γενικές γραμμές σου λέει θα δουλέψεις με τον τρόπο που θέλω εγώ να δουλέψεις και δε θα έχεις πρόβλημα.

• Like 1

Σε περιορίζει στον τρόπο εργασίας. Δεν έχεις την ελευθερία του βάλε 15 διαφορετικά προγράμματα για να κάνεις την ίδια δουλειά, βέβαια αυτός είναι και ο λόγος που παίζουν όλα μια χαρά.

Μη ακριβές. Σε μερικούς κλάδους μόνο ισχύει. 

Η αλήθεια είναι πως επειδή είναι UNIX based έχεις ακριβώς την επιλογή να βάλεις 15 και 500 app pου να κάνουν την ίδια δουλειά. Ιδιαίτερα σε programming, netwokring, text editting

• Like 1

Photoshop & lightroom μπαινει σε μακ κανονικα;και αν ναι οπως ρωταει ο φιλος ξερει κανεις ποσο κοστιζουν;

Τρεχουν κανονικα σε Mac κ ειναι κ πολυ σταθερα! κοστιζουν αν δν κανω λαθος το απλο στα 13e μαζι με φορους το μηνα κ ανεβενει αναλογος τι θελεις να εχεις. νομιζω το Complete Photoshop with Adobe Stock κοστιζει 100e το μηνα μαζι με φορους

Το πρόβλημα είναι αν θες 16GB ram ενα SSD 512GB και τετραπύρηνο θα σου βγεί πανάκριβο. Έχω ένα παλιο mac mini i7 quad core και το σκέφτομαι σοβαρά να τα παρατήσω στο μέλλον με τα mac. Αν μου χαλάσει χτυπα ξύλο τώρα θα πρέπει να πάρω το τωρινό mac mini που είναι χειρότερο απο το δικό μου. Αν πάρω imac θα πρέπει να σκασω κανα 3000χιλιαρο.  Στο mac mini έβαλα μονος μου ram & ssd. Δες απλά αν σου χαλάσει το imac να έχει πισινή γιατί θα έχεις ένα μηχανημα. Pc όλο και κάπου θα βρεις να έχεις γρήγορα προσβαση σε αρχεία σου backup κλπ.

Τρεχουν κανονικα σε Mac κ ειναι κ πολυ σταθερα! κοστιζουν αν δν κανω λαθος το απλο στα 13e μαζι με φορους το μηνα κ ανεβενει αναλογος τι θελεις να εχεις. νομιζω το Complete Photoshop with Adobe Stock κοστιζει 100e το μηνα μαζι με φορους

Δηλαδη photoshop & lightroom με αυτα που θελω θα πιανει κανενα 50αρικο τον μηνα πιστευω...

Δηλαδη photoshop & lightroom με αυτα που θελω θα πιανει κανενα 50αρικο τον μηνα πιστευω...

http://www.adobe.com/gr_en/creativecloud/photography.html Απλά πας στο site της Adobe..

Get all your photography essentials, including Lightroom and Photoshop, for just  €12,29/mo incl. VAT 

• Like 1

Δεν το ηξερα παντως οτι παει ανα μηνα πληρωμη ή ανα χρονο...Δηλαδη πληρωνεις εφορου ζωης ή καποια στιγμη σταματαει?

Απόσο ξέρω, πληρώνεις ανα μήνα, όταν δεν θές άλλο σταματάς την συνδρομή και την συνεχίζεις αργότερα. αλλα πρέπει να έχει προσφορές του τύπου για έναν χρόνο φιξ τιμή.

Ναι, εδώ και λίγο καιρό η Adobe έχει υιοθετήσει το συνδρομητικό μοντέλο. Πληρώνεις με το μήνα και έχεις πάντα τις τελευταίες εκδόσεις. Το ίδιο έχει ξεκινήσει και η Microsoft με το Office 365.

καλησπέρα παιδιά. Σκέφτομαι να αγοράσω imac. Είμαι φοιτητής και για κύρια χρήση το θέλω για εργασίες, σερφ στο ίντερνετ αλλά και για video editing και photoshop. Παιχνίδια δεν παίζω.. 

Τι δυσκολίες θα έχω από την μετάβαση από windows που χρησιμοποιώ τώρα σε mac;Επιπλέον αξίζει αυτή η αλλαγή μιας και τα mac είναι πολύ πιο ακριβά; Τα προγράμματα όπως photoshop πόσο κοστίζουν; ;οτιδήποτε άλλες συμβουλές δεκτές. Για το χρηματικό τώρα έχω κάποια χρονάκια που μαζεύω λεφτά μιας και το σκέφτομαι 3 χρόνια να αγοράσω imac απλά δεν το είχα ψάξει

Και για να απαντήσω στην ερώτηση του thread...

Καταρχάς, η ερώτηση θα έπρεπε να ήταν "X λειτουργικό σύστημα ή Y λειτουργικό σύστημα για <όνομα_ασχολίας>". Από εκεί και πέρα...

Ο μόνος λόγος για να έχεις Windows είναι (πλέον) να παίζεις high end παιχνίδια (που παίρνεις μία κονσόλα) ή το χρειάζεσαι αναγκαστικά για την δουλειά σου, οπότε εκεί δεν ρωτάς και απλά πας σε αυτό και άρα δεν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία. Για κάθε άλλη δουλειά το δίλημμα είναι Linux ή MAC OS. Με το Windows είσαι ΕΞΑΙΡΕΣΗ στον κόσμο των Η/Υ. Όλα τα άλλα λειτουργικά συστήματα είναι UNIX Based και το Windows είναι DOS. Όλα τα άλλα μαζί και αυτό χώρια. 

Οπότε, είτε πληρώνεις (με το παραπάνω) την δυνατότητα να έχεις help desk/line καθώς και να μην πρέπει να ασχοληθείς για το παραμικρό (αλλά θα τα σκάσεις καλά για αυτό) είτε λες "εγώ θα το κάνω μόνος μου", βάζεις ένα distro Linux και έχεις τα πάντα, free αλλά θα χρειαστείς να διαβάσεις και λίγο. 

Η γνώμη μου είναι πως εάν είσαι μικρός σε ηλικία (δηλαδή κάτω από 30) και δεν έχεις τα χρήματα και σου περισσεύει (που σου περισσεύει) χρόνος τότε πάρε ένα Dell και βάλε του Ubuntu, Debian, Mint, ή όποιο άλλο distro σε τραβήξει, σου αρέσει ή προτιμάς λόγω ονόματος. 

Εάν εργάζεσαι ή έχεις λεφτά anyways και σε χαλάει να κάτσεις να μάθεις και κάτι, τότε πήγαινε σε MAC. 

Να σημειώσω πως για την πλήρη εμπειρία Apple, χρειάζεται Apple Η/Υ, iPhone, Apple TV plus iPad. Εκεί απλά θα καταλάβεις στο μέγιστο τι στην ευχή πληρώνεις και γιατί όντως ο χρόνος είναι χρήμα :P

• Like 1

Να ρωτησω κατι αλλο..Στα μακ μπορω να βαλω σπασμενα προγραματα;συγκεκριμενα photoshop k lightroom.γιατι μηνιαια που μου ειπαν παραπανω δυστηχως δεν μου περισευουν.

Μπορείς...

Με το λίγο (πολύ λίγο) που είδα, δεν είναι κάτι δύσκολο. Τα βρίσκεις, τα βάζεις, τα patchάρεις, αλλάζεις hosts για να μην μιλάνε με την μαμά τους και είσαι ΟΚ. 

Περισσότερο info στο readme που έρχεται παρεούλα τους. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...