Προς το περιεχόμενο

Seat Leon 1,6 TDI (καινούργιo) vs VW Golf 1,6 TDI (μεταχειρ.)

john1987

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η εταιρεία τα δίνει κοντά στην κατανάλωση.

Στην ίδια χαλαρή χρήση δεν νομίζω να έχουν πάνω από 1λ/100χλμ διαφορά.

Προφανώς με τέρμα γκάζι αυτό με τα περισσότερα άλογα θα κάψει παραπάνω αλλά θα πάει και πιο γρήγορα.

Από εκεί και πέρα το καλύτερο είναι να τα πας βόλτα και να τα δεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 127
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συγκρινοντας με τις τιμες που βλεπω και απο τα αλλα της κατηγοριας ο 1.0ρης βγαινει καλα σε κααναλωση + οτι δεν εχει τελη κυκλοφοριας

Απ την αλλη βεβαια δε μπορω να μην αναφερω οτι κοιταω και τον 1.4 με τους 150 αν και δε ξερω αν θα τους αξιοποιησω τελικα..

Tsi δεν εχω οδηγησει ποτε. Στο μυαλο μου στη συγκριση με το clio το οποιο ειναι μικροτερο και εχει 98hp με προβληματιζει η μικρη διαφορα του golf σε σχεση με το βαρος του. Εψαξα να βρω τα specs του δικου μου μοντελου για να συγκρινω τι εγραφαν σε τελικη , επιταχυνση και ροπη αλλα δε τα βρηκα

Φυσικα μιλαμε για χασμα 15 ετων και τωρα εναν τουρμπο κινητηρα , αλλα επειδη δε γνωριζω ολα αυτα στην πραξη πως αποτυπονωνται γι αυτο ρωταω

(Παιζει να αγοραστει φετος το αυτοκινητο. Σκεφτομαι ωρες ωρες και κατι σε crossover (qq) αλλα η αληθεια ειναι οτι το golf ειναι ερωτας πολλων ετων) εχει κι ενας στη γειτονια ενα μαυρο καινουριο κ το κοιταω σα ξερολουκουμο. :P

Αν τους αξιοποιησεις τους 150 τοτε θα καψει αρκετα, δεν ερχονται τα αλογα χωρις να ταιστουν.Εγω έχω το Golf 5, 1.6 115 HP και βλέπω οτι το χιλιαρι παει αρκετα καλυτερα, που φτασαμε με αυτα τα χιλιαρια....Το χιλιαρι ειναι σβελτο, το 1.4 αρκετα γρηγορο αν πιεστει, διαλεγεις και περνεις. Παντος επειδη το Κλιο εχει πολυ καλο κινητηρα μην περιμενεις τεραστια διαφορα, απλα το γκολφ τα τραβαει πιο ανετα ενω το Κλιο θελει στροφες για να ξυπνησει. 

Απο την αλλη βεβαια αντιλαμβάνεσαι οτι πας σε μεγαλυτερο μεγεθος χωρις να το χρειαζεσαι, ειναι καπως παραλογο.

Εννοεις μεγεθος κινητηρα ή μεγεθος αυτοκινητου; Αν ειναι το δευτερο , τοτε να πω πτι παιζουμε σε αυτη την κατηγορια καθως στην οικογενεια δεν υπαρχει αλλο αμαξι. Ο πατερας μου εχει εταιρικο αλλα σημερα ειναι, αυριο δεν ειναι , ε να υπαρχει ενα αμαξι που να μπορει να μας εξυπηρετησει αν χρειαστει.

Εννοεις μεγεθος κινητηρα ή μεγεθος αυτοκινητου; Αν ειναι το δευτερο , τοτε να πω πτι παιζουμε σε αυτη την κατηγορια καθως στην οικογενεια δεν υπαρχει αλλο αμαξι. Ο πατερας μου εχει εταιρικο αλλα σημερα ειναι, αυριο δεν ειναι , ε να υπαρχει ενα αμαξι που να μπορει να μας εξυπηρετησει αν χρειαστει.

Μεγεθος αυτοκινητου, αν ειναι οικογενειακο οκ, για καποιον που δεν εχει  παιδια-σκυλια-γατια δεν ξερω αν αξιζει τοσο μεγαλο αμαξι για τα ελληνικα δεδομενα...

Αναλογως για τι το θες και ποσους θα κουβαλας. Για 1 ατομο το λες και υπερβολη, οταν το ειχα σαν φοιτητης στη Σαλονικη μαλωνα με την μανα μου γιατι δεν το ανταλαζε με το δικο της Aygo.....

η κατηγορια μεγεθους ειναι μεσσαιο-οικογενειακο ποιο πανω πας σε octavia-a4-insignia-mondeo κτλ κτλ.

4 ενηλικα ατομα τα κουβαλαει ανετα στους 5 ζοριζουν τα πραγματα η μονη διαφορα στα μεγαλα ειναι οτι ολοι απλωνουν τις ποδαρες τους λες και κανουν ηλιοθεραπεια,καθως στο πλατος δεν αλλαζει και πολυ το μεγεθος

Το αστρα με τους 180 στα 1600 ειναι καλη περιπτωση...εξαιρετικο εσωτερικο,το γκολφ ειναι τουλαχιστον μετριο σε αυτο το επιπεδο,τωρα για αυτο με τα 100 αλογα τι να πω πιο συναρπαστικο και ασφαλες ειναι να παω με τα ποδια.

δεν χανεις τιποτα να πας απο μια αντιπροσωπια volkswagen να ενημερωθεις για τιμες και τι περιλαμβανουν και το τι μπορεις να βαλεις μεσα στο αμαξι δεν σημαινει οτι επειδη θα πας θα το αγορασεις κιολας!Μια προσφορα θα πας να παρεις

Πηγα σημερα στα κεντρικα της karenta στη βουλιαγμενης

Ειδα και τους δυο εξοπλισμους και τον bluemotion & τον exclusive

Το 1.4ρι (exclusive) θελει παραγγελια και κανει 3-3.5 μηνες. Καποια 1.0 ερχονται τωρα αλλα οχι στο χρωμα που θελω οποτε παλι θα θελει παραγγελια.

Αφησα ομως τα στοιχεια μου ωστε να μπορεσω να κανω test drive -γιατι ειπε οτι εχουν προβλεψει σ αυτα να ναι και καποιο για τεστ

οι βασικες διαφορες τους(εκτος κινητηρα) ειναι: στο exlcusive μεγαλυτερες ζαντες , μεγαλυτερη οθονη(αφης), δερματινο τιμονι με χειριστηρια, σπορτ εργονομικα καθισματα. Καποιοι μεγαλυτεροι αποθηκευτικοι χωροι. Λεπτομερεια στο exclusive ειδα καπου και θυρα usb και αναπτηρα , ενω δτο blue motion δε το βρηκα.

Επισης το bluemotion εχει καμερα οπισθοπορειας ενω το αλλο εχει μπρος πισω αισθητηρες με αυτοματα ρυθμιζομενο καθρεφτη συνοδηγου

Για το 1.4 δωσανε ενδεικτικη τιμη χωρις αποσυρση επειδη δεν ειναι τωρα διαθεσιμο. Ομως η αποσυρση ειναι γυρω στα 1000 οφελος και θεωρω οτι συμφερει να το ψαξω να το δωσω εγω αφου πιανει τα διπλά

Γενικα μιλωντας κατα προσεγγιση η χρηματικη τους διαφορα ειναι στα 2-2.500

Βρε εγω λεω πως ειναι standard τα δυο μοντελα

Ειχα ρωτησει στη σελιδα τους στο fb αν μπορει να μπει πολυλειτουργικο τιμονι στο bluemotion και μου ειπαν ναι πακετο με εμπρος πισω αισθητηρες παρκαρισματος , 750

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...