xpapias Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Γεια χαρά. Αγόρασα ένα υπολογιστή. Εκανα την αναβάθμιση από 8άρια σε 10. Επειδή πάνε τουλάχιστον 8-9 χρόνια από τον τελευταιο μου υπολογιστή που είχε vista και στον οποίο διαπίστωσα πρόσφατα, με τον άσχημο τρόπο, ότι το τελευταίο αντίγραφο ασφαλείας ήταν του 2007. Γενικά τι χρειάζεται να κάνω; Πχ. 1. Ο υπολογιστής είναι φορητός και δεν είχε δισκάκι με Windows. Πως κάνω αντίγραφο ασφαλείας του υπολογιστή και κυρίως στικάκι για να εγκαταστήσω πάλι τα Windows μετά από format? Πως μπορώ να κάνω τη διαδικασία του back up αυτόματη; 2. Αντιιικό, από τις δωρεάν λύσεις, ποιο προτείνετε; 3. Ο δίσκος είναι ssd 256gb. Δε νομίζω να χρησιμοποιησω άλλο λειτουργικό σύστημα. Θα χρειαστώ πιστεύετε partitions; 4. Άλλα απαραίτητα προγράμματα;
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 1) Ανάλογα την μάρκα του λαπτοπ έχει πρόγραμμα για να κάνεις recovery discs. Πέρα από αυτό μπορείς απλά να κατεβάσεις ένα iso των 8-10 από την microsoft, να κάνεις format και να ενεργοποιηθούν αυτόματα, για τα 8 από το κλειδί που βρίσκεται στο bios. 2) Δοκίμασε το bitdefender. 3) Αυτό είναι καθαρά δική σου επιλογή. 4) office, winrar, browser...
xpapias Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Ειναι dell. Καμία ιδέα; Επισης κατάφερα να κάνω αντίγραφο ασφαλείας αλλά όχι ειδωλο του συστήματος. Το τελευταίο μου χρειάζεται;
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Μπορείς να πάρεις ένα image του δίσκου με το acronis και όποτε κάτσει στραβή το επαναφέρεις. Είναι πιο γρήγορη διαδικασία από το format που πρέπει να τα βάλεις όλα από την αρχή.
liopyr Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Τα windows (τουλάχιστον τα 7, δεν έχω τσεκάρει ακόμα στα 10) έχουν αρκετά αξιόπιστο image backup, και από τον ssd γίνεται αρκετά γρήγορα (εξαρτάται και που το γράφει βέβαια). Αν χρειάζεται ή όχι, εσύ ξέρεις, αν η κάθε εγκατάσταση σου παίρνει πολύ χρόνο μέχρι να φέρεις το λειτουργικό στα μέτρα σου, αξίζει. Αν κάνεις format, πετάς έναν chrome και ένα skype και το ξεχνάς, δεν είναι απαραίτητο.
xpapias Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Ευχαριστώ. Επομενως αν χρειαστεί να ξαναβάλω windows στο μέλλον, το κλειδί ειναι στο bios?! Νομιζω οτι το αντιγραφο ασφαλείας μου φτανει. Κατι αλλο: Στην 1η εκκίνηση με ρωτησε γλωσσα συστηματος που εβαλα αγγλικα (usa) και γλωσσα πληκτρολογιου ελληνικα. Για καποιο λογο ολο το interface παρόλα αυτα ειναι ελληνικά. Αυτο αλλαζει ευκολα, σωστα; Αγορασα το office 365 απο το ελληνικό site. Αυτο θα ειναι υποχρεωτικα με ελληνικό interface; Για να ειναι αγγλικο, πρέπει να εχω γυρισει πριν την εγκατάσταση το interface του υπολογιστή στα αγγλικα; Αλλαζει οπως και στα windows αργότερα; Πολλές χαζο απορίες μαζεμένες μαλλον.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα