adtakhs Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Λιγη βοηθεια για να διαλεξω; Intel Core i5-4460 Box + Asus B85M Gamer > 275e Intel Core i3-4170 BOX + Asus B85M Gamer > 205e AMD FX-8320 Box + MSI 970 Gaming > 255e AMD FX-8350 Box + MSI 970 Gaming > 285e AMD A10-7870K Box + Asus A88X-Gamer > 245e AMD A10-7850K Box + Asus A88X-Gamer > 225e Βάλε X σε όλους τους συνδυασμούς μητρικών που έχεις κάνει. Αποκλείεις τους A10 που είναι APUS, αποκλείεις μητρικές MSI στο AM3+ socket . Οι μητρικές για να αντέχουν θέλουν καλά κυκλώματα τροφοδοσίας . Οπότε : Σε Intel κοιτάς Z97 chip για καλύτερα κυκλώματα τρεοφοδοσίας , σου έχω δείξει παραπάνω δυο μοντέλα. Σε ΑΜD αν θες overclock κοιτάς σε ASROCK 970 FATALITY PERFORMANCE και 8320 ή σε Gigabyte GA-970A- UD3P Επίσης επιλογές μητρικών σαν αυτές θα κρατήσουν περισσότερο την αξία τους σε βάθος χρόνου σε ενδεχόμενο πώλησης . Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2015 από adtakhs
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Αποκλείεις τους A10 που είναι APUS.... Τι ειναι APUS? Οποτε: Intel Core i5-4460 Box + MSI Z97 Gaming 3 > 325e Intel Core i3-4170 BOX + MSI Z97 Gaming 3 > 255e AMD FX-8350 Box + Asrock Fatal1ty 970 Performance > 295e AMD FX-8320 Box + Asrock Fatal1ty 970 Performance > 265e Τωρα καλυτερα;
adtakhs Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Τι ειναι APUS? Οποτε: Intel Core i5-4460 Box + MSI Z97 Gaming 3 Intel Core i3-4170 BOX + MSI Z97 Gaming 3 AMD FX-8350 Box + Asrock Fatal1ty 970 Performance AMD FX-8320 Box + Asrock Fatal1ty 970 Performance Τωρα καλυτερα; Επεξεργαστές με ενσωματωμένο κύκλωμα γραφικών. Ο 8350 και ο 8320 είναι σχεδόν ίδια cpu . Αρα δεν θα βάλεις τον 8350... γιατί είναι ακριβότερος .... Με overclock θα κάνεις τον 8320 να είναι όχι μόνο 8350 αλλά 9370 ή και 9590 .... Αρα ο 8350 απορρίπτεται. Ο I3 4170 απορρίπτεται . -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Αν θες να κάνεις δυνατό overclock στον 8320 πας στην asrock , αν θες να κάνεις πιο ελαφρύ πας στην gigabyte 970A ud3p που είναι φτηνότερη. Κρατάς λοιπόν FX 8320 + μια από τις δυο μητρικές ανάλογα το overclock που θες να κάνεις. Κρατάς και τον I5 4460 με κάποια από τις Z97 μητρικές, αν και εγώ θα διάλεγα κάτι φτηνότερο από την συγκεκριμένη MSI . Διαλέγεις και παιρνεις κάτι από τις 2,5 λύσεις που είναι περίπου στο budget σου και τις παντρεύεις με τα παραπάνω που σου έχω δείξει. 1
TheELF Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Σε Intel κοιτάς Z97 chip για καλύτερα κυκλώματα τρεοφοδοσίας , σου έχω δίξει παραπάνω δυο μοντέλα. Αν δεν κάνεις overclock δεν υπάρχει λόγος να πας σε z, δεν καίνε τόσα πολλά οι intel για να ψάχνεις καλά κυκλώματα τροφοδοσίας. Ναι προς θεού μην πας σε i3 που ακόμα και στα ποιο νεα παιχνίδια και σε dx12 θα σου βγάζουν καλύτερες ταχύτητες από fx-8370 http://www.pcper.com/reviews/Graphics-Cards/DX12-GPU-and-CPU-Performance-Tested-Ashes-Singularity-Benchmark/Results-Heavy απαπαπαπαπαπαπα
adtakhs Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Αν δεν κάνεις overclock δεν υπάρχει λόγος να πας σε z, δεν καίνε τόσα πολλά οι intel για να ψάχνεις καλά κυκλώματα τροφοδοσίας. Το ποσο καταναλώνει κάτι δεν έχει να κάνει με την συκριτική ποιότητα μεταξύ καλού και κακού κυκλώματος. Αν έχω ένα Α προιόν να τροφοδοτήσω και είμαι κατασκευαστής, θα επιλέξω την φτηνότερη λύση που θα αντέχει. Αν είναι να τροφοδοτήσω με την λύση αυτή και κάτι μεγαλύτερο (overclock) θα κοιτάξω να βάλω καλύτερα υλικά. Το πόσο καταναλώνει το Α είναι σημείο αναφοράς για τον τρόπο δημιουργίας του κυκλώματος. Δεν λέει κάτι από μόνο του σαν νούμερο. Επίσης οι μητρικές με Z chip κρατάνε αξία μεταπώλησης , την στιγμή που όλες οι άλλες πάνε στα τάρταρα. Το τελευταίο είναι επιβεβαιωμένο από το ίδιο το φόρουμ αν κοιτάξεις τις αγγελίες πώλησης. 1
TheELF Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Επίσης οι μητρικές με Z chip κρατάνε αξία μεταπώλησης , την στιγμή που όλες οι άλλες πάνε στα τάρταρα. Το τελευταίο είναι επιβεβαιωμένο από το ίδιο το φόρουμ αν κοιτάξεις τις αγγελίες πώλησης. Δηλαδή λες στον άνθρωπο να πάρει κάτι που δεν θα του προσφέρει απολύτως τίποτα παραπάνω ΤΩΡΑ, με αρκετά μεγαλύτερο κόστος , και με το σκεπτικό ότι θα το πουλήσει έτσι κι αλλιώς; Ε τα παραπάνω λεφτά που θα πάρει για την z, σε σχέση με τη b,σε πέντε χρόνια θα τα γλιτώσει τώρα με την ποιο φτηνή. Το ποσο καταναλώνει κάτι δεν έχει να κάνει με την συκριτική ποιότητα μεταξύ καλού και κακού κυκλώματος. Αν έχω ένα Α προιόν να τροφοδοτήσω και είμαι κατασκευαστής, θα επιλέξω την φτηνότερη λύση που θα αντέχει. Ε αυτό θέλουμε και εμείς να αντέχει.
adtakhs Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Tου ανθρώπου του έδωσα παραπάνω σύνθεση με μητρικές με Z97 οι οποίες ΔΕΝ έχουν υπερβολικά υψηλότερο κόστος. Επίσης του είπα πως αυτή που έχει διαλεξει στο τελευταίο ποστ, προσωπικά δεν αθ την διάλεγα και θα πήγαινα σε κάτι φτηνότερο. Αν αυτός τώρα θέλει την msi gaming εγώ τι να πω. Γούστα είναι αυτά..... Ασχετο βέβαια αλλά οι μητρικές με b που διάλεξε είναι ακριβότερες από τις μητρικές με Z που του πρότεινα .... αλλά μάλλον δεν έχεις μπει κάν στον κόπο να δεις την συζήτηση από την αρχή .... Κρίμα ... Επιμένω πάντως πως μια μητρική με καλά VRM είναι εγγύηση καλής λειτουργίας σε βάθος χρόνου και είναι το σημαντικότερο πράγμα για μια σύγχρονη πλατφόρμα όπου όλα έχουν μετακομίσει στην cpu . Συμπερασματικά ΝΑΙ θα έδινα τα παραπάνω για να πάρω κάτι πιο αξιόπιστο και αντοχής, άσχετα με το αν φτηνότερες μητρικές με λιγότερα vrms έχουν στην λίστα συμβαότητας τον εκάστοτε επεξεργαστή. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Μιλαμε και για επεξεργαστες με OC αλλα δεν μου απαντησατε αν θα με βοηθησει καπου... Πχ στα games; Γιατι αν δεν χρειαζομαι OC δεν τους χρειαζομαι τετοιους επεξεργαστες. Τα αλλα πραγματα που θα κανω ειναι απλα, σερφαρισμα, facebook, youtube, επεξεργασια εικονας, κατεβασμα ταινιων.... κτλπΟσο για τις μητρικες που διαλεγω τις θελω λιγο εμφανισιμες για αυτο και η msi
TheELF Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Μιλαμε και για επεξεργαστες με OC αλλα δεν μου απαντησατε αν θα με βοηθησει καπου... Πχ στα games; Γιατι αν δεν χρειαζομαι OC δεν τους χρειαζομαι τετοιους επεξεργαστες. Εξαρτάτε από το πόσο δυνατή vga θα έχεις,αν δεν αντέχει η vga δεν έχει σημασία αν παίζει ποιο αργά ο επεξεργαστής.
TRILOBYTER Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Ενταξει οταν διαβασεις διαφορα και ο καθε ενας λεει το μακρυ και το κοντο του και δεν εισαι γνωστης του θεματος θα παρεις αυτην την αποψη και θα την εκλαβεις και σωστη, εσεις που σχολιαζετε μαλλον εχετε AMD. Δεν ξερω βρε παιδια, μην με παρεξηγειτε.... με παιχνιδομηχανες ειχα να κανω παντα! Αντε φτου κι απ την αρχη.... AMD or Intel? Εγω σου προτεινα amd και αν δεις την υπογραφη μου εχω 2 συστηματα ιντελ. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Από αυτά που διαβάζω από εσάς και για το gaming που θέλω και να βαστάει καλά στα μελλοντικά παιχνίδια αποφάσισα να πάρω τον i5. Ούτε FX ούτε G3258 ούτε Α10 ούτε i3... Θα πάρω μια gaming μητρική, μάλλον την Asus B85 Gamer, από μνήμη Kingston HyperX 8Gb Αυτό που θέλω είναι να μου προτείνετε τροφοδοτικα για να επιλέξω.
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Αυτό που θέλω είναι να μου προτείνετε τροφοδοτικα για να επιλέξω. Καμια προταση;
Fulgore Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Καμια προταση; Τι καρτα γραφικων θα ειναι πανω και ποσο ειναι το Budget για τροφοδοτικο??? Προτεινω το http://www.skroutz.gr/s/4184620/CoolerMaster-G650M.html
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Τι καρτα γραφικων θα ειναι πανω και ποσο ειναι το Budget για τροφοδοτικο??? Προτεινω το http://www.skroutz.gr/s/4184620/CoolerMaster-G650M.html Ακομα δεν αποφασισα για την καρτα γραφικων, θα ειναι μαλλον μια απο τις παρακατω: GTX 960, GTX 970, R9 380, R9 390 Εχω δει και αυτο Thermaltake Smart SE 730W η αποψη σας; Το budget του τροφοδοτικου ειναι 80-90 ευρω
Fulgore Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Και αυτο καλο ειναι. Οσο για τις παραπανω καρτες που αναφερεις δεν μπορω να πω οτι καταλαβαινω τι εννοεις καθως δεν καταλαβαινω πως γινεται να εισαι μεταξυ μιας καρτας που κανει 203ευρω(960)και μιας που κανει 400ευρω(390)δηλαδη διπλασια λεφτα..... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα